Mikä on se Tiramisuun tulevan alkoholin nimi?
Se tietääkseni ei ole Amaretto.
Tiramisu
3
249
Vastaukset
- niinmontaerilaista
Kyllä se on perinteisesti amaretto-likööriä (karvasmanteleista valmistettua) Disaronno taitaa olla yleisin myyntimerkki. Toisaalta myös marsala-viiniä käytetään tiramisun maustamiseen, mikä kertoo tämänkin jälkiruoan muuntuvuudesta.
Tärkeintä tiramisussa on, että keksit eivät ole liian "märkiä" ja maskarpone-vaahto ei ole liian makeaa ja kahvi maistuu hyvin.
Esillepano ja tarjoilu on taas kunkin tekijän käsissä kunhan kaakaojauhetta ja suklaa-hippuja on riittävästi. - harkkopakastaja
Koko Suomi Leipoo sarjasta tämän kauden 4:s jakso, näet miten wannabee leipurit osaavat ryssiä Tiramisun , no ryssihän ne focacciankin *facepalm*
http://www.mtv.fi/lifestyle/ohjelmat/koko-suomi-leipoo/reseptit/artikkeli/tekninen-tehtava-jakso-4-tiramisu/4339736
Itse käytän aina amarettoa, Disaronnoa saa pienessä 5cl pullossakin.
http://www.alko.fi/tuotteet/002315/- silleenjadolleen
No Välipalakin teki kesällä tosi kliinisen "foccaccian" eli teki vehnätaikinan, jonka pyöritti pieniksi palloiksi ja asetteli nämä pallot vieriviereen pellille ja uuniin.
Kun taas Gennaro näytti miten se pitää oikeasti tehdä eli öljyiset sormet taikinaan ja taikina ronskilla otteella levittäen pellille. Mausteet, tomaatit ja oliivit raffisti painaen taikinaan, öljyä päälle, kohotus ja uuniin.
Itse teen pitsan suunnilleen samalla tavalla eli kohotettu, löysähkö taikina levitetään öljyisillä käsillä uunipellille, vähän jauhoa päälle, kohotus liinan alla lämpimässä paikassa, kastike ja täytteet pintaan ja uuniin 225 asteeseen noin 15 minuuttia. Pinta on rapea ja sisus kypsän pehmeä. Parasta pizza on oikeastaan kylmänä (varsinkin tomaattinen) makean maitokahvin kera nautittuna. Nautin sen usein dagenefter näin ja todellisuudessa se maistuu paremmalta kuin uunituore tekele.
Tiramisusta vielä - ihmettelen reseptin liivatetta - mielestäni se on aivan turha aines tiramisussa - tosin teenkin tiramisuni kermavaahdon,valkuaisvaahdon, sokerin ja mascarbonen sekoituksesta.
Tiramisu on suosittu jälkiruoka Euroopassa ja ihmettelenkin, miten ihmiset uskaltavat syödä niin paljon raakaa kananmunaa - toivottavasti se kaikki on salmonella-vapaata kuumennuskäsiteltyä munamassaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta703550Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa1483503Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh463322- 532769
- 322036
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘301962Et siis vieläkään
Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k401695- 481676
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä961625- 391390