Miksi kaali menee kaaliin

Kasperi Kasvinen

Kun syö raakaa kaalia, tavallista kaalia kolme, neljä päivää tai viikko, miksi kaali menee kaaliin, eli tulee sellainen huimaava olo?

9

212

  Vastaukset

  • Ja pitää vaihtaa ruokalajia?
   Mitä kaalissa on sellaista "täyttävää" että pienikin määrä riittää?

   Kaali puhdistaa kehoa. Jos on ollut tunkkainen olo, juo kaalimehua esim, se puhdistaa. Kaali on muutenkin terveellinen aines. Se parantaa haavat. Tiputa palovammaan, ihottumaan, haavan päälläe kaalipyreetä, tai mehua, tai lehteä, niin huomaat sen tehoavan.

   Sanovat, että keitetty kaali on pahasta, sillä se muodostaa kaasuja.
   Paras kaali on raakana.

   Ja hapankaali. Tee itse: 3 päivää vedessä liota. Aamu illoin pestään. Neljäntenä päivänä laitetaan suolaa ja varastoon kylmään. Kun tehdään salaattia, niin sekaan öljyä ja pari karpaloa. Laita vaikka tilkka omenaviinietikkaa ja mausteita jos haluat. Kun masentaa, syö hapankaalia. Jotenkin auttaa. Mutta liikaa hapankaalia tekee sinusta hapannaama.

   • Voi sua lapsi raukkaa.. eikö vieläkään ole lääkkeet kohillaan ? Onko vielä pitkä jakso suljetulla ? Kyllä se testaamalla ja viilaamalla ja kokeilemalla löytyy kohdilleen. Muista sitten vaan avoimesti kertoa nämä sun pään sisällä vellovat jutut hoitohenkilökunnalle. Viikonloppu tulossa joten varmaan tylsäähän siellä on.

    No- kaalista ei tehdä mehua.

    Hapankaalista tehdään, ja se hapankaali tehdään hera-käymismenetelmällä. Joko Molkosania tai piimästä juoksutettua heraa. Pitkä prosessi jossa käyminen ja oikea lämpötila on tärkeintä läpi prosessin... vähintään 4 vko. Venäjällä käytetään karpaloita- mutta ikävä kyllä niissä mitä itse olen sieltä ostanut on myös palavikivinäytteet samassa pönikässä, muuten venäläiset taitaa kaaliruoat.

    Luulis että teillä on laitoksessa kaaliruokaa paljon syksyisin, otat vaan tuplasatsin niin pärjäät seuraavaan ateriaan.

    Siinä oot vähän oikeilla jäljillä että aikoinaan kaalinlehdellä hoidettiin haavoja , ratamo on tosin paljon parempi siihen tai sitten pikku nirhamiin ihan oma sylki. Isommat piikkilanka-aidan repimät sitten vaan tohtorille.

    Koita nyt pärjätä, oo kiltisti siellä.


  • Heippa, hyvä "Lopeta Aineet"

   kiva että vastasit minulle. Täydensit tietojani ja olo on täydellinen.

   Koko maa on yhtä laitosta, muovista laatikkoa....ajattelee.

   Kaalimehu:
   Sekoita kaali mixerissä ja juo aamuisin. Puhdistaa hyvin. Sekaan suolaa. Nam.

   Menetelmäsi voi olla oikea. Kaupasta mitä olen ostanut kotimaista kaalia muovisessa purkissa noin 200-300 grammaa noin 3 euroa, on ollut pehmeää. Venäläinen kaali on kovempaa. Kokeile ostaa Citymarketista litran lasipurkissa myytävää Venäläistä kaalia, Ei ole luomua.

   Kaalia leikataan ohuiksi sivuiksi ja rutistetaan kuin taikinaa ennen veteen laittoa. Se nopeuttaa käymistä. Laita kaali sangoon ja vesi päälle. Kaalin pitää peittyä veteen eli laita jokin paino. Yleensä laitettii kivi. Aamulla huuhdellaan ja illalla. Olen laiska enkä jaksa huuhdella kuin pari kertaa. Se toimii. Voi kokeilla pitää pidempään. Suola sitten säilyttää.

   • Minä ostan venäläiset hapankaalit suoraan Venäjältä rajakaupoista siellä käydessä.
    Samoin suolakurkut , ai että on hyviä.
    Jos kaupasta löytyy saksalaista hapankaalia niin edottomasti sitä.

    Käyppä googlettamassa hapankaalin teko- ohje niin huomaat jotain "pieniä" puutoksia omassa ohjeessas.

    Tuo suolainen kaalimehu kuulostaa melko ällöltä.


  • 'KAALIMEHU

   Kaali tunnetaan viljelykasvina jo ainakin 4000 vuotta, yhtä kauan on hyödynnetty sen hoitavia ominaisuuksia. Jo vanhan Rooman lääkärit asettivat kaalinlehtiä haavaumien ja verenpurkaumien päälle, edistääkseen niiden paranemista. 20. vuosisadan puolivälissä USA:n tieteilijät todistivat, että tuore kaalimehu auttaa lääkitsemään mahalaukun ja pohjukaissuolen haavoja.

   PUHDISTAA ELIMISTÖÄ JA AUTTAA LASKEMAAN PAINOA

   Kaali sisältää runsaasti vettä ja niukasti hiilihydraatteja, joista melkein puolet on sulamatonta kuitua — ne elvyttävät suoliston toimintaa sekä poiskuljettavat elimistöstä kolesterolia ja ylimääräisiä nesteitä. Siksi kaalimehulla on puhdistava ja painoa laskeva vaikutus. Tuoreessa kaalimehussa on runsaasti mineraaliaineita (rikkiä, klooria, jodia ym.), jotka edesauttavat mahalaukun ja suolien limakalvon puhdistumista.

   PARANTAA MAHAHAAVAA

   Kaalimehu sisältää S-Metyyli-L-metioniinia (kutsutaan myös U-vitamiiniksi), joka vaikuttaa lääkitsevästi mahakatarriin ja mahahaavaan, lisää mahan verenkiertoa sekä auttaa vahvistamaan mahalaukun sisällä olevaa suojakalvoa.

   Mahalaukun ja pohjukaissuolen haavojen tapauksessa kaalimehua on suositeltavaa nauttia päivittäin 3 lasillista 1 kuukauden kuluessa ja jälkihoitoon 4-6 kuukauden kuluttua.

   LIEVITTÄÄ VILUSTUMISOIREITA

   Kaalimehu auttaa lievittämään vilustumisoireita – lämpimällä mehulla voi kurlata kurkkua tai nauttia sitä hunajan kera. Kaali sisältää C-vitamiinia yhtä paljon kuin appelsiini tai sitruuna.

   HOITAA HAAVOJA JA VAMMOJA

   Jo vanhan Rooman lääkärit suosittelivat laittamaan pestyjä ja pehmennettyjä kaalinlehtiä lämmitetyssä kangaspussissa äkämille, haavaumille, kylmänkyhmyille ja verenpurkaumille. Kaalimehusta on apua myös mätänevien haavojen, haavaumien, palohaavojen, stomatiitin ja ekseemojen hoidossa.

   Venäläisessä kansanperinteessä kaalimehu tunnetaan myös hyvänä terveysjuomana, joka sopii erinomaisesti krapulan lievitykseen. Kaalimehu sisältää aineita, jotka estävät karsinogeenisten yhdisteiden tuottoa sekä neutralisoivat myrkkyjä – näin ollen kaalimehu on tehokas apuväline syöpätautien hoidossa ja ehkäisyssä. Kaalimehua kannattaa käyttää myös mehupaaston aikana.

   Huomio! Mahan liikahappamuuden tapauksessa kaalimehua täytyy käyttää varovaisesti.

   puhdistava kaalikeitto http://www.ruokala.net/resepti/maukas-kaalikeitto
   http://www.fineli.fi/food.php?foodid=320 pontta vielä keväällä

   käy tofiu lisukkeeksi http://www.k-ruoka.fi/reseptit/coleslaw-eli-amerikkalainen-kaalisalaatti/

   http://www.k-ruoka.fi/reseptit/sieni-kaalikaaryleet/
   http://www.k-ruoka.fi/reseptit/kaalipiirakka/

   Ilman kaalia Äiti-Venäjä olsi suossa.

  • suomalainen kaalilaatikko on hyvää

   • olen samaa mieltä


  • menee kaaliin kunkaali kiljua/viiniä tekee iso kaali käymispönttöö ja sokerii ja hiivaa ja hyvvöö on jo 4 sammio menos ja prossii viimex 14 ja kyllä kelpaa ja o halpaa eikä kankkusta.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   174
   4958
  2. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   122
   4229
  3. Suomeen tarvitaan minimipalkkalaki

   Suomesta on tulossa yhä enmmän kurjien palkkojen ja nollatuntisopimusten maa. "Kansainvälisen kilpailukyvyn" nimissä erityisesti sisämarkkinoilla toim
   Maailman menoa
   185
   3742