Miten valmistetaan ns. ylikypsä palvi? Keitetäänkö tai höyrystetäänkö liha ennen palvaamista?
Ylikypsä palvi(kylki) valmistus?
9
6424
Vastaukset
- mitä tuota kyselet
Pistäppä googlettaen sana palvaus niin selviää tuokin ihme.
- kuukkeli kännissä
Palvauksella ja savukyljellä kaupoissa , ei liene paljookaan tänään yhtäläisyyttä ? kylki muhii uunissa parituntia ja siihen laitetaan savunmakuist esanssia sopivasti .
- vanha lihamestari
Suolaus..kuivaus...savustus..keitto höyryssä tai vedessä...tai myös kuiva lämpö käy kestää vain kauemmin. Kypsytys n. 80:ssä asteessa lihan paksuudesta riippuen 7-9 tuntia.. Lihamittaria voi käyttää...sisälämpö sais olla ainakin 76 astetta niin voi puhua ylikypsästä palvista. Savustus siis tehdään raakaan lihaan. Puoli tuntia tiheää nokeamatonta savua riittää ja palvin maku on myös lihan sisällä. Huomioi lihan pinta ei saa märkä,,, savu ei mene veden läpi. Kypsää lihaa savustettaessa näkö voi olla ihan hyvä, mutta palvin makua ei muuta kuin ihan pinnassa.
- savun maku on
savustetun tuotteenpinnassa eipä se joulukinkunkaan keskelle tunkeudu
- lihanpaistaja
Kylläpä vain palvi on palvia läpi lihan, vaikka savustettaisiin sika kokonaisena. Eikös sitä sianperseen puolikasta, joka kypsennetään uunissa nimitetä joulukinkuksi? No, eipä tulisi mieleenkään yrittää savustusta kotikeittiössä. Savusaunassa tyylistä riippuen 2vrk - jopa 2vk.
- palvuri
lihanpaistaja kirjoitti:
Kylläpä vain palvi on palvia läpi lihan, vaikka savustettaisiin sika kokonaisena. Eikös sitä sianperseen puolikasta, joka kypsennetään uunissa nimitetä joulukinkuksi? No, eipä tulisi mieleenkään yrittää savustusta kotikeittiössä. Savusaunassa tyylistä riippuen 2vrk - jopa 2vk.
lihanpaistajalta tuli oikeat ohjeet sen vielä lisäisin että sisä lämpö saa nousta 90-100 astetta että saa ylikypsää haarukoitavaa lihaa ,ei puolentunnin savulla saa kun affenet kypsiks .
- Ennenolitoisin
Palvikylki on erinomaista ruislimpun päällä. Palvikylki ei saa liikaa kypsentää omasta mielestäni. Sen pitää olla jämäkkää, ei liian möhnäistä. Hyvä konsti kypsyyden testaamiseen on laittaa pala kylkeä kämmenpohjaan ja puristaa sormet kämmenpohjaa vasten, jos möhnä pursuaa sormien raoista on palvikylki auttamattomasti piloilla. Valitettavasti kaupoissa myytävät p-kyljet ovat liikaa ylikypsennettyjä. Niiden maku ja rakenne ei nappaa ainakaan minua. Kunnon palvikyljessä pitää olla sitä valkoistaosaa eli läskiä vähintää puolet. 60- ja vielä 80-luvuilla oli kunnon kylkeä kaupoissa kuin kaupoissa.
- käytämössä
Miten suoritat tuon testauksen palvaamisen aikana? Veisteletkö koesiivuja vartin välein?
- ennenolitoisin
Miten suoritat tuon testauksen palvaamisen aikana? Veisteletkö koesiivuja vartin välein?
Yritäkö olla viksukin, trollipeikko. Käytä järkeä. Oikean ajan ja lämpötilan saa testaamalla muutamia kertoja.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Helena Koivu menettänyt lapsensa. Onko Mikko Koivulla oma laki?
Voiko olla totta että äidiltä viedään lapset ja ei mitään syytä ole edes kerrottu äidille itselleen.?6508829Hannu Pikkarainen ehdottomaan vankeuteen
KKO tuomitsi 1 v 9 kk. Tämä ei ole Hannulle ilon päivä.3603416Pikkunaiselle terkkuja
Olet parasta koko maailmassa! Kaikkein ihmeellisin. Olisitpa täällä. 🧡 harmaasusi4652397- 1311420
- 341405
Kuvataiteilija Johanna Oras lataa mielipiteensä Miina Äkkijyrkästä Farmilla: "Miinahan oli..."
Oho! Johanna Oras ottaa kantaa kollega-Äkkijyrkän Farmi-puuhiin. Farmi Suomi -realityssä koettiin v. 2024 todellinen yl151325Kuka on mystinen heppamies?
Nyt tänne vinkkejä siitä kuka on Martinan seurassa viihtyvä hevosmiljonääri. On tullut jo muutamia nimiä esiin keskustel1091261- 941177
Olet vieläkin täällä
Tunnen energiasi. Tunnen että ajattelet minua. En aio koskaan enää ottaa sinuun yhteyttä. Voit ottaa minuun, jos itse h651105Hyvät valeet myllyistä
Tuuliviirit valehtelee myllyjen vaikutusta. Äänet kuuluu jopa kilometrien päähän. Se ei pidä paikkaansa. Eläimet häviää72996