Miten valmistetaan ns. ylikypsä palvi? Keitetäänkö tai höyrystetäänkö liha ennen palvaamista?
Ylikypsä palvi(kylki) valmistus?
9
7179
Vastaukset
- mitä tuota kyselet
Pistäppä googlettaen sana palvaus niin selviää tuokin ihme.
- kuukkeli kännissä
Palvauksella ja savukyljellä kaupoissa , ei liene paljookaan tänään yhtäläisyyttä ? kylki muhii uunissa parituntia ja siihen laitetaan savunmakuist esanssia sopivasti .
- vanha lihamestari
Suolaus..kuivaus...savustus..keitto höyryssä tai vedessä...tai myös kuiva lämpö käy kestää vain kauemmin. Kypsytys n. 80:ssä asteessa lihan paksuudesta riippuen 7-9 tuntia.. Lihamittaria voi käyttää...sisälämpö sais olla ainakin 76 astetta niin voi puhua ylikypsästä palvista. Savustus siis tehdään raakaan lihaan. Puoli tuntia tiheää nokeamatonta savua riittää ja palvin maku on myös lihan sisällä. Huomioi lihan pinta ei saa märkä,,, savu ei mene veden läpi. Kypsää lihaa savustettaessa näkö voi olla ihan hyvä, mutta palvin makua ei muuta kuin ihan pinnassa.
- savun maku on
savustetun tuotteenpinnassa eipä se joulukinkunkaan keskelle tunkeudu
- lihanpaistaja
Kylläpä vain palvi on palvia läpi lihan, vaikka savustettaisiin sika kokonaisena. Eikös sitä sianperseen puolikasta, joka kypsennetään uunissa nimitetä joulukinkuksi? No, eipä tulisi mieleenkään yrittää savustusta kotikeittiössä. Savusaunassa tyylistä riippuen 2vrk - jopa 2vk.
- palvuri
lihanpaistaja kirjoitti:
Kylläpä vain palvi on palvia läpi lihan, vaikka savustettaisiin sika kokonaisena. Eikös sitä sianperseen puolikasta, joka kypsennetään uunissa nimitetä joulukinkuksi? No, eipä tulisi mieleenkään yrittää savustusta kotikeittiössä. Savusaunassa tyylistä riippuen 2vrk - jopa 2vk.
lihanpaistajalta tuli oikeat ohjeet sen vielä lisäisin että sisä lämpö saa nousta 90-100 astetta että saa ylikypsää haarukoitavaa lihaa ,ei puolentunnin savulla saa kun affenet kypsiks .
- Ennenolitoisin
Palvikylki on erinomaista ruislimpun päällä. Palvikylki ei saa liikaa kypsentää omasta mielestäni. Sen pitää olla jämäkkää, ei liian möhnäistä. Hyvä konsti kypsyyden testaamiseen on laittaa pala kylkeä kämmenpohjaan ja puristaa sormet kämmenpohjaa vasten, jos möhnä pursuaa sormien raoista on palvikylki auttamattomasti piloilla. Valitettavasti kaupoissa myytävät p-kyljet ovat liikaa ylikypsennettyjä. Niiden maku ja rakenne ei nappaa ainakaan minua. Kunnon palvikyljessä pitää olla sitä valkoistaosaa eli läskiä vähintää puolet. 60- ja vielä 80-luvuilla oli kunnon kylkeä kaupoissa kuin kaupoissa.
- käytämössä
Miten suoritat tuon testauksen palvaamisen aikana? Veisteletkö koesiivuja vartin välein?
- ennenolitoisin
Miten suoritat tuon testauksen palvaamisen aikana? Veisteletkö koesiivuja vartin välein?
Yritäkö olla viksukin, trollipeikko. Käytä järkeä. Oikean ajan ja lämpötilan saa testaamalla muutamia kertoja.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 561328
Pitkäaikaistyöttömyys Suomessa harvinaisen paha
Karut työttömyysluvut, korkein luku yli neljännesvuosisataan.1601260Janni Tikkanen ohjattiin miesten pukuhuoneeseen
Vai olisko sittenkin Janne Tikkanen? Jos siellä jalkojen välissä on miesten killukkeet, mieshän tämä Janni on. Ja kuuluu571201Mitä vastaisit
Jos kysyisin, että lähdettäisiinkö lenkille yhdessä? Vain sinä ja minä, kaksin? Miehelle601125Tiedän ettet tehnyt tahallasi pahaa
Asiat tapahtuivat, ristiriidat ovat meitä vahvempia. Olemmeko me niin vahvoja, että selviämme tästäkin vielä? Aika paljo1041101Rakastan ja ikävöin sinua
Ei helpota tämä ikävä millään. Pelkäsin että tämä ajanjakso tulee olemaan juuri näin vaikea. Siksi halusin ennen tätä pä58907Nyt tiistain galluppi alkaa....
Kuka on sun elämän rakkaus? Ketä kaipaat edelleenkin? Nyt nimiä vaan rohkeesti tuohon alle.Tää on ikäväpalsta, eikä mikä56873KIIKKUSTUOLI
Aloitetaan taas uudella alustalla, nuo pitkiksi venyneet ovat hankalia etsiä uusia viestejä, joskus vastauksia tulee sin78823- 51817
Miten aiot saada kaivattusi?
1) loukuttamalla 2) kidnappaamalla 3) huijaamalla 4) jokin muu, mikä?54795