Miten valmistetaan ns. ylikypsä palvi? Keitetäänkö tai höyrystetäänkö liha ennen palvaamista?
Ylikypsä palvi(kylki) valmistus?
9
7386
Vastaukset
- mitä tuota kyselet
Pistäppä googlettaen sana palvaus niin selviää tuokin ihme.
- kuukkeli kännissä
Palvauksella ja savukyljellä kaupoissa , ei liene paljookaan tänään yhtäläisyyttä ? kylki muhii uunissa parituntia ja siihen laitetaan savunmakuist esanssia sopivasti .
- vanha lihamestari
Suolaus..kuivaus...savustus..keitto höyryssä tai vedessä...tai myös kuiva lämpö käy kestää vain kauemmin. Kypsytys n. 80:ssä asteessa lihan paksuudesta riippuen 7-9 tuntia.. Lihamittaria voi käyttää...sisälämpö sais olla ainakin 76 astetta niin voi puhua ylikypsästä palvista. Savustus siis tehdään raakaan lihaan. Puoli tuntia tiheää nokeamatonta savua riittää ja palvin maku on myös lihan sisällä. Huomioi lihan pinta ei saa märkä,,, savu ei mene veden läpi. Kypsää lihaa savustettaessa näkö voi olla ihan hyvä, mutta palvin makua ei muuta kuin ihan pinnassa.
- savun maku on
savustetun tuotteenpinnassa eipä se joulukinkunkaan keskelle tunkeudu
- lihanpaistaja
Kylläpä vain palvi on palvia läpi lihan, vaikka savustettaisiin sika kokonaisena. Eikös sitä sianperseen puolikasta, joka kypsennetään uunissa nimitetä joulukinkuksi? No, eipä tulisi mieleenkään yrittää savustusta kotikeittiössä. Savusaunassa tyylistä riippuen 2vrk - jopa 2vk.
- palvuri
lihanpaistaja kirjoitti:
Kylläpä vain palvi on palvia läpi lihan, vaikka savustettaisiin sika kokonaisena. Eikös sitä sianperseen puolikasta, joka kypsennetään uunissa nimitetä joulukinkuksi? No, eipä tulisi mieleenkään yrittää savustusta kotikeittiössä. Savusaunassa tyylistä riippuen 2vrk - jopa 2vk.
lihanpaistajalta tuli oikeat ohjeet sen vielä lisäisin että sisä lämpö saa nousta 90-100 astetta että saa ylikypsää haarukoitavaa lihaa ,ei puolentunnin savulla saa kun affenet kypsiks .
- Ennenolitoisin
Palvikylki on erinomaista ruislimpun päällä. Palvikylki ei saa liikaa kypsentää omasta mielestäni. Sen pitää olla jämäkkää, ei liian möhnäistä. Hyvä konsti kypsyyden testaamiseen on laittaa pala kylkeä kämmenpohjaan ja puristaa sormet kämmenpohjaa vasten, jos möhnä pursuaa sormien raoista on palvikylki auttamattomasti piloilla. Valitettavasti kaupoissa myytävät p-kyljet ovat liikaa ylikypsennettyjä. Niiden maku ja rakenne ei nappaa ainakaan minua. Kunnon palvikyljessä pitää olla sitä valkoistaosaa eli läskiä vähintää puolet. 60- ja vielä 80-luvuilla oli kunnon kylkeä kaupoissa kuin kaupoissa.
- käytämössä
Miten suoritat tuon testauksen palvaamisen aikana? Veisteletkö koesiivuja vartin välein?
- ennenolitoisin
Miten suoritat tuon testauksen palvaamisen aikana? Veisteletkö koesiivuja vartin välein?
Yritäkö olla viksukin, trollipeikko. Käytä järkeä. Oikean ajan ja lämpötilan saa testaamalla muutamia kertoja.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Yritystuet 10 mrd. vuodessa, eli yrittäjäriski valtiolla kuten kommunismissa
Pelkästään Viking Linen viinanhakuristeilyitä sponsoroidaan 20 miljoonalla eurolla vuosittain. Dieselin verotukikin on1169708- 959377
- 207885
Sannan kirja USA:n bestseller!
"Congratulations to Sanna Marin's HOPE IN ACTION, officially a USA TODAY bestseller!" Kertoo Scribner. Mitäs persut tä257209Sture Fjäder haluaa tuensaajien nimet julki
Kokoomuspoliitikko haluaa yli 800 euroa kuukaudessa tukia saavien nimet julki. Ehkä olisi syytä julkaista myös kuvat? h1776264Luotathan siihen tunteeseen, joka välillämme on?
Uskothan myös, että se kestää tämän? Kaipaan sinua valtavasti. Vielä tehdään yhdessä tästä jotain ihmeellistä ja kaunist585408Onnettomuus
Hukkajärventiellä kolaroi lavetti ja henkilöauto. Uutista ei missään! Hys hys ollaanko hiljaa tästäkin?84718En saa sua mielestäni vaikka tekisin mitä
Mikä tähän auttaa.. ei mikään. Edes aika. Kaivan sut kohta vaikka kivenkolosta että saan kysyä haluatko sinäkin💛234375- 384303
- 394263