Paistoin tänään naudanmaksa pihvejä pannulla.
Käänsin maksapihvejä, kun paistopuoli alkoi saamaan ruskeaa väriä n. 10 min ajan ja toinen puoli samoin.
Isäntä tokaisi ruokapöydässä, että olisi saanut paistaa vielä kauemmin, mutta kyllä ne maksapihvit täysin kypsiä olivat.
Siinähän menee toisenlainen pihvi vaan pilalle, jos niitä paistaa täysin koppuraksi.
Että ei kannata ostaa mitään kalliimpaa lihaa, jos sitä paistaa ylikypsäksi, niin tulee lihasta kuiva, eikä mehukas ja maukas.
Jos jotain naudan sisäfilettäkin paistaisi paistinpannulla niin kauan, että se on lähes mustaksi palanut, niin siitähän tulee kuiva ja sitkeä.
Joku raja sentään paistamisessakin, ettei aina paista liikaa.
Maksapihvit
18
2045
Vastaukset
- paljon maksaa..
Minun mielestä oot paistanut ehkä liikaakin , teen kerta viikossa maksaa uunissa paistopussissa, n 700-800g kerralla. varttitunti 250 asteisessa uunissa ja maustan vasta paistettua ne.
Saa olla sisältä rosee, liikaa jos paistaa niin joutaa koiran kupiin... - mureaa maksaa
Taisi olla hyvä provo vain tuo aloitus, että 10min. Siitä kun ottaa 9 minuuttia pois, niin alkaa olla oikeassa ajassa, mikäli maksa on leikattu ohuiksi siivuiksi.
Jokinen tekee toki tyylillään, uskoo aloittajan juttuihin sitten, tai ei. - Maaseutu ruoka
Minä ainakin muistan, kun mummolassa oli ruokana sianlihaa, niin sitä oli paistettu niin kauan, että se oli kovettunut ja osa oli hiiltynyt.
Vanhemmat söivät sitä ja kehuivat, että hyvää on ja lihanpala suupielessä ja toisella kädellä kiinni pitäen väänsivät lihanpalaa, kun oli niin sitkeää ja kovaa, ettei hampailla saanut purtua.
Taisi olla liikaa paistettu, kun liha tuollaiseksi koppuraksi meni. - kyllä nyt
jo menee yli hilseen nuo teidän jutut ei päätä ei häntää
- Syömämies
Oma äitini (jo vainaja, eli 1916–2013) valmisti maksan aina padassa isona palana, uunissa, padan pohjalla vähän nestettä. Tulos oli lähempänä keitettyä kuin paistettua, ja joka tapauksessa varmasti läpikypsää. Tuota maksaa syötiin sitten lähinnä leikkeleenä.
Itse en haikaile tuollaisen maksan perään lainkaan.
Ainoa oikea tapa (IMHO) valmistaa naudan maksaa on paistaa se pihveinä pannulla voissa, ottaen nopeasti väri pintaan mutta polttamista varoen. Minun maksapihvieni paksuus on luokkaa 10–12 mm. Sisältä maksapihvien on ehdottomasti jäätävä punertaviksi. Läpiruskeaksi paistunut täyskypsä maksa on likimain kengänpohjaa, auttamattomasti pilalla.- myös voi olla
Maksapihvi voi tarkoittaa myös jauhemaksa pihviä ?
- Syömämies
myös voi olla kirjoitti:
Maksapihvi voi tarkoittaa myös jauhemaksa pihviä ?
Tottapa hyvinkin! Meidän jo 2-henkiseksi supistuneessa ruokakunnassamme on vaimoväki eli Syöjätär pitänyt huolta hirvenmetsästyksestä, jo yli 35 vuoden ajan! Toi juuri tänään metsästä noin 800-grammaisen naarashirven maksaklöntin. Minun huolenani on vääntää se läpi lihamyllystä, tehdä taikina (johon raakaa perunaa,kuullotettua sipulia, kananmunaa ja ainakin makeaa soijakastiketta muiden mausteiden lisäksi) ja paistaa pihvintapaisiksi lettupannulla. Nämä kypsäksi asti – itse asiassa olen pitänyt tapanani komentaa maksaletut paistinpannun jälkeen vielä isompana eränä uuniin joksikin ajaksi.
Maistuu. Taidetaan siis huomennakin herkutella!
On näitä väännetty naudankin maksasta, joten tuo edellä sanottu ”ainoa oikea tapa” taisi mennä ilmaisuna hiukka överin puolelle. - paljon maksaa...
Syömämies kirjoitti:
Tottapa hyvinkin! Meidän jo 2-henkiseksi supistuneessa ruokakunnassamme on vaimoväki eli Syöjätär pitänyt huolta hirvenmetsästyksestä, jo yli 35 vuoden ajan! Toi juuri tänään metsästä noin 800-grammaisen naarashirven maksaklöntin. Minun huolenani on vääntää se läpi lihamyllystä, tehdä taikina (johon raakaa perunaa,kuullotettua sipulia, kananmunaa ja ainakin makeaa soijakastiketta muiden mausteiden lisäksi) ja paistaa pihvintapaisiksi lettupannulla. Nämä kypsäksi asti – itse asiassa olen pitänyt tapanani komentaa maksaletut paistinpannun jälkeen vielä isompana eränä uuniin joksikin ajaksi.
Maistuu. Taidetaan siis huomennakin herkutella!
On näitä väännetty naudankin maksasta, joten tuo edellä sanottu ”ainoa oikea tapa” taisi mennä ilmaisuna hiukka överin puolelle.Hirven maksaa ? liotatko sen ensin ennen jauhamista ?
Minä pidän naudan maksaa tunnin pari rasvattomassa piimässä tai kevytmaidossa ennen paistamista. - Suomenmieli
paljon maksaa... kirjoitti:
Hirven maksaa ? liotatko sen ensin ennen jauhamista ?
Minä pidän naudan maksaa tunnin pari rasvattomassa piimässä tai kevytmaidossa ennen paistamista.Miksi?
- Syömämies
paljon maksaa... kirjoitti:
Hirven maksaa ? liotatko sen ensin ennen jauhamista ?
Minä pidän naudan maksaa tunnin pari rasvattomassa piimässä tai kevytmaidossa ennen paistamista.Tänään ei ainakaan liotettu eikä tuntunut olevan syytäkään. Kyseessä oli nuori aikuinen naarashirvi (”hieho”) eikä maksa ollut lainkaan väkevän makuista. Naudan maksaa en muista liottaneeni koskaan.
Tällaista tuli taikinaan:
• nuoren hirven maksaa
• kuullotettua sipulia
• raakaa perunaa
Edelliset läpi lihamyllystä, sitten lisäksi
• kaksi kananmunaa
• siirappia
• mustapippuria
• valkosipulipulveria
• makeaa soijakastiketta
• Herbamare-yrttisuolaa
• ripaus aromisuolaa
Määriä en mitannut, hyppystuntumalla mentiin. Olisikohan maksaa ollut nelisensataa grammaa, perunoita neljä (keskikokoisia) ja sipuleita pari kpl.?
Lettupannulla lyhyt ruskistus miedohkolla lämmöllä molemmin puolin, sitten kymmenkunta minuuttia uunissa parinsadan asteen lämpötilassa.
Tuli meidän makuhermojemme mukaan vietävän hyviä, mutta kahdelta syöjältä jäi silti toisemmaksikin kerraksi. Perunaa oli jo pihveissä itsessään, joten lisukkeena meillä olivat pakaste-kasvispihvit ja tomaattivoittoinen salaatintapainen. - paljon maksaa..
Syömämies kirjoitti:
Tänään ei ainakaan liotettu eikä tuntunut olevan syytäkään. Kyseessä oli nuori aikuinen naarashirvi (”hieho”) eikä maksa ollut lainkaan väkevän makuista. Naudan maksaa en muista liottaneeni koskaan.
Tällaista tuli taikinaan:
• nuoren hirven maksaa
• kuullotettua sipulia
• raakaa perunaa
Edelliset läpi lihamyllystä, sitten lisäksi
• kaksi kananmunaa
• siirappia
• mustapippuria
• valkosipulipulveria
• makeaa soijakastiketta
• Herbamare-yrttisuolaa
• ripaus aromisuolaa
Määriä en mitannut, hyppystuntumalla mentiin. Olisikohan maksaa ollut nelisensataa grammaa, perunoita neljä (keskikokoisia) ja sipuleita pari kpl.?
Lettupannulla lyhyt ruskistus miedohkolla lämmöllä molemmin puolin, sitten kymmenkunta minuuttia uunissa parinsadan asteen lämpötilassa.
Tuli meidän makuhermojemme mukaan vietävän hyviä, mutta kahdelta syöjältä jäi silti toisemmaksikin kerraksi. Perunaa oli jo pihveissä itsessään, joten lisukkeena meillä olivat pakaste-kasvispihvit ja tomaattivoittoinen salaatintapainen.Oukkei, kuulostaa hyvältä. Liotan veret ja pois ja mahdollisen kitekryyden. Joskus kaupan maksa voi olla semmoista, kerran jäi nimittäin jopa koiralta syömättä, siksi
liotan aina ensiks.
Mutta enpäs ole tullut ajatelleeksi että vois laittaa myös siirappia ja makeaa soijakastiketta, pitää ihan testata, kiitos vinkistä.
- hirvimees
Hirven maksaa, meillä eteläisessä Suomessa ei syödä kuin vasan maksaa, koska sitä vanhemmassa hirvessä alkaa maksassa olla jo raskasmetalleja. Vanhojen naarashirvien maksat joutaa suoraan kettuhaaskalle.
Itse kyllä liotan hirven vasan maksaa maidossa, jotta saan veret liotettua, sen jälkeen maku on kyllä raikkaampi.- katalysaattoria ei
Kylläpä vain syödään. Juokse sinä mutkia metalleisinasi! Ja uroksen maksa toimii sitten aivan eri tavalla, vai mitä, neropatti.
- kukin tavallaan
Siinähän hölmöt sitten syötte, meille ei kelpaa kuin vasanmaksa.
- Eiän sitä maksaa
nyt jokapäivä syödä ,etes kertaakaa viikossa lopettakaa jo joutava höpöttäminen.
- nyn mummni muni mun
Näin mummolan tyylin. Potut höyrykattilaan ja sitten
Haudutin ensi sipulia ja paljon pannulla. Maustoin hunajalla, ripaus suolaa ja siirsin syrjään.
Pihvit nopsasti puolelta toiselle puuhtaassa kuumassa pannussa ja voissa ,Pippuria, suolaa
Lötkäytä sipulit mukaan ja kaada kerma, kun poreilee, lisää maustetta /Maksa tykkää meiramista esim ja ähelyksen aikan kypsyneet potut ja maksa soosseineen lauatselle ja työtarpeeksi puolukkausrvosta / siihenkin mummo laitto hunajaa.
Kelpas vaaraista "vauvaan" - naminami...
Ei pysty syömään maksapihvejä taikka maksakastiketta. Hyi!
Mutta maksalaatikko ja maksamakkara ovat herkkua, nam...
Eikö näissä ole maksaa, vaikka nimi siihen viittaa?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik124690MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar1022431Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5721828- 91623
Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin1011501Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671197Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s331138Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt2191000Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3978Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o64977