tietäisikö joku? koiranpennun takajalat

apua pennulle

eli huoli on kova, 4kk koiranpennun takajalat menevät ristiin sen kävellessä, juostessa mitään outoa ei huomaa. Toinen takajalka menee oudosti toisen taakse kävellessä, näyttää välillä kuin se nilkuttaisi.

Pennulla on virtaa kyllä juosta ja ei ainakaan reagoi mitenkään jalkojen koskettamiseen.

Koira oli hieman laihassa kunnossa kuin tuli meille, olisiko ruokavalio ollut liian huono kun takapääkin on tosi kapoinen ja jalat ovat jotenkin aika kiinnikkäin. lihaksia koiralla ei ole alkuunkaan, epäilen ettei sitä ole kovinkaan paljoa liikutettu.

Onko mahdollinen lonkkavika vai normaalia? Huoli on kova, joten osaisiko joku sanoa. Maanantaina ollaan kuitenkin viemässä eläinlääkäriin.

56

6263

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • IWH

      Minkä rotuinen koira on kyseessä? Koiria on montaa eri rotua joilla kasvu tapahtuu erilailla ja eri tahtiin. Pennuilla takajalat voivat kovimman putkiluiden kasvun aikaan mennä kinnerahtaiksi ilman että koirassa olisi mitään varsinaista vikaa, raajojen pituus vain kasvaa nopeammin kuin lihaksiston vahvuus kykenee sopeutumaan muutoksiin. Mutta erityisesti jättirodun pennuilla tuo ajankohta on myös tarkka sillä jos jotain menee tuossa iässä pilalle niin sitä ei pysty enää jälkikäteen korjaamaan.

    • apua pennulle

      Ajokoira on kyseessä eli n.25kg paino aikuisena. Huolettaahan tämä vaikka olisikin vain kasvusta johtuvaa. Varsinkin kun sain sellaisen kuvan kasvattajasta, että ei ole välttämättä parhaalla tavalla hoidettu.

      lonkkavika olisikin pahin mahdollinen, koska on kuitenkin metsästyskoira ja yleensä todella aktiivinen.

      • onneksi el käyt

        Kannattaa aina tarkkaan katsoa kasvattajan koiranpito, ja koirien terveystulokset, koetulokset, näyttelytulokset ja koirien pitopaikka.Jos kaikki nämä ok, voi pennun ottaa.Jos häikkää, niin ei .

        Nyt ei enää auta kun kuunnella lääkärin neuvja, voi olla että vääränlaista ruokaakin saanut, tai saa.Se voi vääntää jalat kasvavalta, joten tarkkana ruuan laadun kanssa.Millaiset jalat vanhemmilla oli?
        Ovatko näyttelyissä palkittuja, sekin jotain jaloista kertoo.


    • iofgfkjgrhg

      Ruoka ei jalkoja väännä, se on legendaa, ei ole todistettua tieteellisesti. Syötä nyt kuitenkin valkuaista riitävästi, ettei pelkkää halpisnappulaa.
      Itselläkin oli isokokoinen pentu, jonka takapää oli heikko ja hutera. Se kompuroi ja kaatuili paljon. Tarkoitus oli siitä urheilukoiraa tehdä niin huoletti. Mutta liikuttiin paljon ja monipuolisesti ja vahvaa ruokaa olen aina syöttänyt. Valkuaista ja rasvaa oli runsaasti. En varjellut pentua vaan vahvistin. Muuta ei tarvittu, koirasta tuli hyvä ja hieno. Kestävä liikkuja ja näyttelyvoittaja, ihan niinkuin vanhempansakin.
      Nimenomaan 4-5 kk iässä kasvu on voimakkaimmillaan ja jos lantio on vielä kapea ja koivet venähtäneet, voi olla aika honkkeli.

    • IWH

      "Ruoka ei jalkoja väännä, se on legendaa, ei ole todistettua tieteellisesti." Tuo on täyttä potaskaa! Aiheesta on tuhansia tieteellisiä tutkimuksia jotka järjestään osoittavat samaa, ruokinnalla on valtavan suuri rooli koiranpennun kasvussa. Omat pentuni ovat syöneet vahvaa penturuokaa ja saaneet runsaasti liikuntaa, aivan kuten sinulla ja kasvaneet hyvin mutta vääränlainen ruoka tai vääränlainen liikunta kummatkin voivat pilata pennun lopullisesti.

      Aloittajan pentu oli ajokoira, pitkähkö ruumiinrakenne tekee usein kinnerheikkoudesta näkyvää koska etupään rakenne ei kykene tukemaan takapäätä samalla tavalla kuin lyhyemmillä ja matalammilla koirilla. Mikäli etujaloissa rakenne on suora ranteesta ei kintereiden löysyys ole huolestuttavaa, lisää vapaata liikkumista ja leikkimistä pennulle jotta oppii tuntemaan muuttuvan ruumiinsa. Laadukasta ruokaa, maltillisia kävelylenkkejä hihnassa siis sen verran kun pentu haluaa kävellä ja paljon vapaata liikuntaa.



      http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1740-8261.1969.tb00621.x/abstract

      • isoisoäiti

        Ne on niitä tieteitä, mitkä ei käytännössä pidä paikkaansa. Koiralla riisitautikin johtuu ruoasta, elikkä sen voi syöttää piloille.
        Mutta jos aloittajan koira astuu oudosti vain toista jalkaa onkin asiaa lääkärillr, jos molempia joka vielä jouksuaskelmassa korjaantuu, ei hätiä ne kun on sellaisia honkkokinttuja tuossa iässä, luita on vaan ei lihaksia. Kinnreahdas on raas rotumääritelmän mukaan virhe, samallainen on takaa ahdas. Niillä taas on se ero että taka ahtaan jalat on kyllä suorat mutta kapea koko takaosa, kinnerahtaan jalat voi olla aivan oikean lantion omaava, mutta taipuu vasta kintereestä sisäänpäin.jos nyt koirallesi sattuu sellainen maanläheinen lekuri se kyllä neuvoo että kuvataan vähän myöhemmin ja tuota ruokapuoltakin valistaa. Lykkyä matkaan!


      • iofgfkjgrhg

        IWH: Valitettavasti linkkisi oli maksullinen, joten ei siitä sen enempää tietoa herunut. Muuta kuin että kertoi jätiroduista, tanskandogeista, joilla nivel- ja luusto-ongelmat ovat tavallisia. Jättirotujen kasvuhäiriöitä pyritään ehkäisemään rajoittamalla proteiinien saantia, siis syöttämään valkuaisköyhää ruokaa pennuille.

        Mutta ehkäpä niistä "tuhansista" tutkimuksista löytyisi joku parempi esimerkki? Aloittajallahan siis on ajokoira eikä jättirotuinen doggi.

        Taidamme olla siis samaa mieltä siitä, että pentua ei höttöruualla ja liikunnan rajoittamisella terveeksi saa. Se on ravinteiden ja liikuntamahdollisuuden puute, joka heikentää kasvua. Aloittajan pennullahan saattaa olla sellainen tilanne pohjalla, mutta toivottavasti kunnollinen ruokinta korjaa asian.


    • apua pennulle

      joo, etukäpälät ovat hyvässä kunnossa ja vahvat. Pentu saakin juosta isossa pihassa vapaana ja maanantaina kuitenkin eläinlääkärille oli tarkoitus mennä varmuuden vuoksi, sen jälkeen katsotaan mitä tapahtuu. huoli on kuitenkin edelleen suunnaton. Jos kaikki menee hyvin niin metsässä liikkuminenkin alkaa ensi viikolla.

      Pentu on tosin aika kova menemään, mutta ei kai sekään aina kerro kaikkea. Perheessä on kuitenkin ollut useita ajokoiria ja tämmöistä ongelmaa ei ole ollut.

      Ajokoirien kasvattajilla valitettavasti ei aina ole pitopaikat parhaat mahdolliset, olen siis aiemminkin niitä nähnyt. Ulkokoirinahan ne usein ovat. terveystulokset on tarkastettu ennen pennun hakua ja suvussa on todella paljon niin muotovalioita kun käyttövalioita, mutta eipä sekään taida kertoa kaikkea. Tosin en voi tietää miten tämä kasvattaja on pentua pitänyt, ainakin pentu on sosiaallinen ja selvästi tottunut käsittelyyn, on myös lähes sisäsiisti.

      Kiitos vastauksista. vähän se auttaa, että voi olla normaalia mutta huoli on silti suuri. :( kuitenkaan kun ei ole aiemmilla pennuilla tämmöistä

    • monen ajokoiran om.

      mulla on ollut joskus ajokoira jolla on ollut takajalat ulkokierteiset . näyttelyissä sanottu että vain kauneus virhe . ja metsällä menestyi hyvin eläkeikään saakka .muistaakseni oli pentuna ;lemppakinttu lempinimeltään;

    • norttierkki

      4kk,, Odota vielä kuukausi. Jalkojen käynti voi vielä muuttua. Nimim. monen ajokoiran om. heitti hyvän kommentin.

    • 11?6

      Mitä eläinlääkärisi oli mieltä, tuon ikäisenä pentu menee tehosteroktukseen.

    • tietoa asiaan

      Kasvun häiriintyminen näkyy ensin raajojen taipumisena; etujalat alkavat yleensä kääntyä ulospäin ja ranteet painua. Takajaloissa varpaat kääntyvät ulospäin, jolloin kintereet painuvat yhteen. Ruokinnan aiheuttamat lievät kasvuhäiriöt voidaan yleensä korjata muuttamalla ruokintaa, kunhan on ensin selvitetty mistä kasvuhäiriö johtuu. Jos kasvussa ilmenee ongelmia ota yhteyttä eläinlääkäriin ja koirasi kasvattajaan.

      http://www.koiranomistajanperuskurssi.fi/fi/koiran-perushoito/koiran-ruokinta

      • 813

        Ruokinta ei edelleenkään väännä jalkoja. Ainoastaan liian köyhä ruoka voi aiheuttaa kasvuhäiriöitä. Ja liika kalsium. Myös geenit vaikuttavat todella paljon jalkojen asentoihin.
        Koira, joka on lihansyöjä, rakentuu rasvalla ja proteiinilla. Miksi niitä pitäisi siis rajoittaa? Tutkimustuloksia odotellessa.


      • vaikuttaa RUOKA
        813 kirjoitti:

        Ruokinta ei edelleenkään väännä jalkoja. Ainoastaan liian köyhä ruoka voi aiheuttaa kasvuhäiriöitä. Ja liika kalsium. Myös geenit vaikuttavat todella paljon jalkojen asentoihin.
        Koira, joka on lihansyöjä, rakentuu rasvalla ja proteiinilla. Miksi niitä pitäisi siis rajoittaa? Tutkimustuloksia odotellessa.

        Jos ruoka on "liianköyhää" siis huonolaatuista tai liian kalkkipitoista, se vääntää joiltakin koirilta jalat.Eli ruokinta aiheuttaa.
        Jos emo saa huonoa ruokaa,ja pentu myös, on yleistä että rakenneongelmia tulee.
        Tää tietää, ku on sellasia nähny kasvattajilla 80-luvulla.


      • 813 kirjoitti:

        Ruokinta ei edelleenkään väännä jalkoja. Ainoastaan liian köyhä ruoka voi aiheuttaa kasvuhäiriöitä. Ja liika kalsium. Myös geenit vaikuttavat todella paljon jalkojen asentoihin.
        Koira, joka on lihansyöjä, rakentuu rasvalla ja proteiinilla. Miksi niitä pitäisi siis rajoittaa? Tutkimustuloksia odotellessa.

        Kyllä taas sanoisin,että jossain määrin kyllä voikin.MUTTA vaatii perinnöllisen taipumuksen,kuten muutkin luustoviat.
        Myös silloin,jos ollaan jo niin heikossa safkassa kaikintavoin,että puhutaan jo eläinsuojelullisista näkökohdista,voi hyvinkin vaikuttaa(kuten alla viitattiin osaltaan).
        Eiköhän koira ole kuitenkin ihan sekasyöjä,tai korkeintaan voi sanoa,sekasyöjä lihansyöjä :D
        Koira ei ole siis puhdas lihansyöjä,siitä pitäisi olla jo tutkimuksia,että eroavaisuuksia on lihansyöjään.

        Toisaalta,ehkä kuitenkin kokemukset on kokemuksia,niistä parhaiten saa osviittaa ;)


      • vaikuttaa RUOKA kirjoitti:

        Jos ruoka on "liianköyhää" siis huonolaatuista tai liian kalkkipitoista, se vääntää joiltakin koirilta jalat.Eli ruokinta aiheuttaa.
        Jos emo saa huonoa ruokaa,ja pentu myös, on yleistä että rakenneongelmia tulee.
        Tää tietää, ku on sellasia nähny kasvattajilla 80-luvulla.

        Eihän lisäkalkkia tarvii edes antaa sen pitäisi myöskin koitiruokaakin antavien tietää, koska lähestulkoon kaikki ruuat sisältää kalkkia , kaurapuurosta lähtien, liika kalkki kerääntyy luustoon tehden kalkkirustottumia.

        Isoilla koirilla on nopeinta esimmäinen 6 kuukuautta kasvaminen ja silloin on oltava kaikista tarkoin koiran kasvamisen kanssa ja ruokinnan suhteen, ettei koira kehity liian nopeaan tahtiin,i ja ala etu ja takajalta vääntyilee. Silloin siirytään kevyempään ruokaan jos etu ja takajalat alkaa väntyilee.


      • vaikuttaa RUOKA kirjoitti:

        Jos ruoka on "liianköyhää" siis huonolaatuista tai liian kalkkipitoista, se vääntää joiltakin koirilta jalat.Eli ruokinta aiheuttaa.
        Jos emo saa huonoa ruokaa,ja pentu myös, on yleistä että rakenneongelmia tulee.
        Tää tietää, ku on sellasia nähny kasvattajilla 80-luvulla.

        Toisaalta tuo liian kalkkipitoinen on mielenkiintoinen juttu.Siis missä määrin ja vaikuttaako...
        Minäkin muistan ajat,jolloin tuota ajettiin kunnolla ruokaan,jopa kuivamuonaan.Tosin eipä tainnut ne teolliset olla niin tuhteja mulään muotoa,kuin nyt, silloin alkuaikoina
        Niin paljon kalkkia lykättiin,että pa***akin oli valkoista välillä :D Mutta toisaalta se kertoi myös,että sitä tuli myös "turhana" ulos.Mutta silloin kyllä koirat oli luustoltaan vielä terveempiä ylipäätään,syystä jos toisesta...

        Nyt tuskin pahemmin kalkkia lisätään teolliseen,senverran on präntätty,ettei tarvi ja teollisessa on kaikki.Ja kalkkia riittävästi onkin,vaikka miten paljon...
        Se sitten,on eri asia,miten imeytyy kullakin.
        Kotiruokaan on aina lisätty kalkkia, ja pitääkin,niin pitkälle kuin muistan.Valmiisteet vaan on muuttuneet,kun vanhat hyvät on lopetettu syystä jos toisesta.Ennenvanhaan myös apteekit teki seoksia.Nyt en tiedä,tekeekö pahemmin.Muutamia vuosia sitten kuulin kyllä tosin yhdestä apotekistä,joka vielä teki.
        Barffit sun muut luun syönnit onkin sitten oma juttunsa.


      • molossi kirjoitti:

        Toisaalta tuo liian kalkkipitoinen on mielenkiintoinen juttu.Siis missä määrin ja vaikuttaako...
        Minäkin muistan ajat,jolloin tuota ajettiin kunnolla ruokaan,jopa kuivamuonaan.Tosin eipä tainnut ne teolliset olla niin tuhteja mulään muotoa,kuin nyt, silloin alkuaikoina
        Niin paljon kalkkia lykättiin,että pa***akin oli valkoista välillä :D Mutta toisaalta se kertoi myös,että sitä tuli myös "turhana" ulos.Mutta silloin kyllä koirat oli luustoltaan vielä terveempiä ylipäätään,syystä jos toisesta...

        Nyt tuskin pahemmin kalkkia lisätään teolliseen,senverran on präntätty,ettei tarvi ja teollisessa on kaikki.Ja kalkkia riittävästi onkin,vaikka miten paljon...
        Se sitten,on eri asia,miten imeytyy kullakin.
        Kotiruokaan on aina lisätty kalkkia, ja pitääkin,niin pitkälle kuin muistan.Valmiisteet vaan on muuttuneet,kun vanhat hyvät on lopetettu syystä jos toisesta.Ennenvanhaan myös apteekit teki seoksia.Nyt en tiedä,tekeekö pahemmin.Muutamia vuosia sitten kuulin kyllä tosin yhdestä apotekistä,joka vielä teki.
        Barffit sun muut luun syönnit onkin sitten oma juttunsa.

        Lisäkalkkia koirille ei tarvii antaa,

        ESIM kananmunat, luut, hapanmaitotuotteet sisältää kalsiumia ja merilevä (mikä ennaltaehkäisee hammaskivenkin muodostumista mm). , niinkaun kun minä muistan ei meillä kotona lapsena koskaan yksikään koira, ei rotukoira tai sekarotuisetkaan koirat saannut lisäkalkkia, enkä ole itsekkäään yhdellekkään koiralle koskaan antannut lisäkalkkia vaikka kotiruokaakin on saannut ja koirat ei kotiruuasta oireileet millän tavalla, mutta itse olenkin koirille antannut VIIKOTTAIN luita ja muutenkin tasapainoisesti kotiruokaa.

        Ihmettelen kun annat koirille kolmesti viikossa kalaa , koirille ei tarvii antaa kalaa kun kerran viikossa.

        Onneksi itse olen kotiruokinnasta saannut neuvo aikoinaan ihmisiltä mitä tietävät koirien kotiruokinnan ja kotoolta hyväksi todettuja ruokintaa noudattaen.

        linkissä on rotukoirakasvattajan kirjoitusta merilevästä, itse olen monistakin asioista olen hänen kanssaan samaa mieltä mm koirien vitamiinien tarpeesta.
        http://chicchoix.com/blog/?p=1566


      • power.light kirjoitti:

        Lisäkalkkia koirille ei tarvii antaa,

        ESIM kananmunat, luut, hapanmaitotuotteet sisältää kalsiumia ja merilevä (mikä ennaltaehkäisee hammaskivenkin muodostumista mm). , niinkaun kun minä muistan ei meillä kotona lapsena koskaan yksikään koira, ei rotukoira tai sekarotuisetkaan koirat saannut lisäkalkkia, enkä ole itsekkäään yhdellekkään koiralle koskaan antannut lisäkalkkia vaikka kotiruokaakin on saannut ja koirat ei kotiruuasta oireileet millän tavalla, mutta itse olenkin koirille antannut VIIKOTTAIN luita ja muutenkin tasapainoisesti kotiruokaa.

        Ihmettelen kun annat koirille kolmesti viikossa kalaa , koirille ei tarvii antaa kalaa kun kerran viikossa.

        Onneksi itse olen kotiruokinnasta saannut neuvo aikoinaan ihmisiltä mitä tietävät koirien kotiruokinnan ja kotoolta hyväksi todettuja ruokintaa noudattaen.

        linkissä on rotukoirakasvattajan kirjoitusta merilevästä, itse olen monistakin asioista olen hänen kanssaan samaa mieltä mm koirien vitamiinien tarpeesta.
        http://chicchoix.com/blog/?p=1566

        Unohdin En kaipaa netistä haettuja tietoja että luut ja kananmunankuoret ja merilevä sisältää vähän kalsiumia, koska ne sisältää runsaasti kalsiumia. Lisäystä kalaa jos kalaa haluaa antaa niin antaa kerran viikossa EIKÄ missään tapauksessa kolmesti viikossa.

        En kaipaa mitään yölisiä vierailijoita kirjoittelee kolmelta yöllä, koska itse nukun silloin ja päivisin töitä mistä saan palkkaa.


      • Hehehe miumiu
        power.light kirjoitti:

        Unohdin En kaipaa netistä haettuja tietoja että luut ja kananmunankuoret ja merilevä sisältää vähän kalsiumia, koska ne sisältää runsaasti kalsiumia. Lisäystä kalaa jos kalaa haluaa antaa niin antaa kerran viikossa EIKÄ missään tapauksessa kolmesti viikossa.

        En kaipaa mitään yölisiä vierailijoita kirjoittelee kolmelta yöllä, koska itse nukun silloin ja päivisin töitä mistä saan palkkaa.

        Ei koirat, ihmeen kissoja oo ;-) Heikolla ruokinnalla koirat 3 Xviikossa saa kalaa. miumiu


      • power.light kirjoitti:

        Lisäkalkkia koirille ei tarvii antaa,

        ESIM kananmunat, luut, hapanmaitotuotteet sisältää kalsiumia ja merilevä (mikä ennaltaehkäisee hammaskivenkin muodostumista mm). , niinkaun kun minä muistan ei meillä kotona lapsena koskaan yksikään koira, ei rotukoira tai sekarotuisetkaan koirat saannut lisäkalkkia, enkä ole itsekkäään yhdellekkään koiralle koskaan antannut lisäkalkkia vaikka kotiruokaakin on saannut ja koirat ei kotiruuasta oireileet millän tavalla, mutta itse olenkin koirille antannut VIIKOTTAIN luita ja muutenkin tasapainoisesti kotiruokaa.

        Ihmettelen kun annat koirille kolmesti viikossa kalaa , koirille ei tarvii antaa kalaa kun kerran viikossa.

        Onneksi itse olen kotiruokinnasta saannut neuvo aikoinaan ihmisiltä mitä tietävät koirien kotiruokinnan ja kotoolta hyväksi todettuja ruokintaa noudattaen.

        linkissä on rotukoirakasvattajan kirjoitusta merilevästä, itse olen monistakin asioista olen hänen kanssaan samaa mieltä mm koirien vitamiinien tarpeesta.
        http://chicchoix.com/blog/?p=1566

        Jokainen tyylillään...

        Mutta ihan mielelläni kuulisin koirasta,joka on ruokittu ihan pennusta pilvenreunalle pelkällä kotiruualla,siis ihan perinteisellä,ei mitenkään barftyylisellä luineen ja munankuorineen(tai sekabarffilla),ilman yhtään lisäkalkkia...

        Perinteiseen kotiruokaan tai ennenmuinoin ei luut ruokana todellakaan kuulunut.Niinkauan,kunnes barffi lanseerasi itsensä,on kasvattajat jo ostajilleen varoittaneet iänikuisuuden,ettei luita saa antaa,josta jotain irtoaa...Minullakin on tallessa jonkun edesmenneen koiran kasvattajalle antamia ohjeita,jossa tuosta muistutetaan.Ja tuota mieltä on moni vieläkin,lekurikin lekurikin.Ei myöskään mitään kananmunankuoria annettu,keitettyjä munia muuten saivat.Barffin myötä tuokin on tullut tapetilla.Merilevääkään ei edes tiedetty ennenvanhaan.Itse olen tuohon törmännyt jostain 90-luvun puolivälissä ja sitä on meillä siitä asti annettu...Barffin tullessa sekin on tullut tapetille ja jälkijunassa sitten monet sen löytäneet...Ja ihan hyvä juttu,koska on erinomainen lisäravinne omalta osaltaan.
        Eli kalkki tosiaan tuli purkista jo ennenvanhaan pelkässä kotiruokinnasta.
        Mutta voihan sitä kysyä vaikka lekureilta,mitä mieltä ovat,ettei lisäkalkkia anneta,kotiruuassa.JA siis puhun yhä kotiruuasta,EN barffista tai sen tapaisesta sekaruokinnasta.

        Mistä päättelet,että annan kalaa kolmasti viikossa?Kaksi kertaa on tapana.Mutta mikä estää antamasta vaikka kolme kertaa,varsinkin aikuiselle.Kasvavalle jos antaa,niin kannattaa huomioida D_vitamiinipitoisuus sitten kokonaisuudessa myös tuon osalta.Itse pitäytyisin tuohon kahteen.
        Miksi kalaa pitäisi siis antaa vain kerran viikossa?
        Toki kalojen yhteydessä puhutaan ympäristömyrkyistä,ja se onkin huomioitavaa,mistä ja mitä, jos enemmän antaa.
        Eskimot antaa koirilleen hyvinkin paljon kalaa,kuuluu heidän omaankin ravintoonsa.

        Joo,ja minäkin olen saanut neuvoja aikoinaan paljonkin vanhoilta koira-ihmisiltä ja vieläkin tulee heidän kanssa juteltua :)Ja jonkin verran on kurssejakin tullut käytyä,siitä asti,kun niitä on ollut,koiriin liittyen.Ihmispuolen sitten enemmänkin...
        Itse olen myös jokusen koiran kasvattanut vauvasta vaariin :) pelkällä kotiruualla,sekä omat kasvatit.

        En myöskään tarvi netistä haettuja tietoja,vaikka ihan hyviä onkin...
        Ihan käytäntö on osoittanut millä mennään :)
        Mutta ihan hyvä on,että saa netistäkin tietoa ravintoarvoista...
        Mutta jokainen tyylillään :)

        En tiedä mitään yöllisistä vierailijoistasi,mutta jos tarkoitat,että täällä joku kirjoittelee öisin,niin tuskin se kiellettyä on.Eiköhän se tärkeintä ole mitä kirjoittaa kukin,kuin milloin ;D


      • sefse
        power.light kirjoitti:

        Unohdin En kaipaa netistä haettuja tietoja että luut ja kananmunankuoret ja merilevä sisältää vähän kalsiumia, koska ne sisältää runsaasti kalsiumia. Lisäystä kalaa jos kalaa haluaa antaa niin antaa kerran viikossa EIKÄ missään tapauksessa kolmesti viikossa.

        En kaipaa mitään yölisiä vierailijoita kirjoittelee kolmelta yöllä, koska itse nukun silloin ja päivisin töitä mistä saan palkkaa.

        Oletko perehtynyt eri ravintoaineiden imeytymiseen? Esimerkiksi mainitsemissasi ruoka-aineissa kalkkia voi olla runsaasti, mutta vain pieni osa oikeasti imeytyy koiran elimistössä.

        Esimerkiksi monissa koiranruokanappuloissa on sama ongelma: vitamiineja ja hivenaineita kyllä löytyy määrällisesti riittävästi, mutta vain murto-osa on laadultaan imeytyviksi sopivia. Eli pussin kyljessä lukee "riittävästi", mutta todellisuudessa koira kärsiikin puutostiloista.

        Saman ilmiön voi huomata myös lisäravinteissa. Esimerkiksi glukosamiinia on kahdenlaista, glukosamiinihydroloridia ja glukosamiinisulfaattia. Glukosamiinihydrokloridi on tutkimusten perusteella yhtä tyhjän kanssa, vaikka molemmat tuotteet ovat periaatteessa samaa kamaa (molemmista puhutaan glukosamiinina). Vain sulfaattimuotoisella glukosamiinilla on huomattu mitään terveysvaikutuksia olevankaan.


      • isoisoäiti
        molossi kirjoitti:

        Jokainen tyylillään...

        Mutta ihan mielelläni kuulisin koirasta,joka on ruokittu ihan pennusta pilvenreunalle pelkällä kotiruualla,siis ihan perinteisellä,ei mitenkään barftyylisellä luineen ja munankuorineen(tai sekabarffilla),ilman yhtään lisäkalkkia...

        Perinteiseen kotiruokaan tai ennenmuinoin ei luut ruokana todellakaan kuulunut.Niinkauan,kunnes barffi lanseerasi itsensä,on kasvattajat jo ostajilleen varoittaneet iänikuisuuden,ettei luita saa antaa,josta jotain irtoaa...Minullakin on tallessa jonkun edesmenneen koiran kasvattajalle antamia ohjeita,jossa tuosta muistutetaan.Ja tuota mieltä on moni vieläkin,lekurikin lekurikin.Ei myöskään mitään kananmunankuoria annettu,keitettyjä munia muuten saivat.Barffin myötä tuokin on tullut tapetilla.Merilevääkään ei edes tiedetty ennenvanhaan.Itse olen tuohon törmännyt jostain 90-luvun puolivälissä ja sitä on meillä siitä asti annettu...Barffin tullessa sekin on tullut tapetille ja jälkijunassa sitten monet sen löytäneet...Ja ihan hyvä juttu,koska on erinomainen lisäravinne omalta osaltaan.
        Eli kalkki tosiaan tuli purkista jo ennenvanhaan pelkässä kotiruokinnasta.
        Mutta voihan sitä kysyä vaikka lekureilta,mitä mieltä ovat,ettei lisäkalkkia anneta,kotiruuassa.JA siis puhun yhä kotiruuasta,EN barffista tai sen tapaisesta sekaruokinnasta.

        Mistä päättelet,että annan kalaa kolmasti viikossa?Kaksi kertaa on tapana.Mutta mikä estää antamasta vaikka kolme kertaa,varsinkin aikuiselle.Kasvavalle jos antaa,niin kannattaa huomioida D_vitamiinipitoisuus sitten kokonaisuudessa myös tuon osalta.Itse pitäytyisin tuohon kahteen.
        Miksi kalaa pitäisi siis antaa vain kerran viikossa?
        Toki kalojen yhteydessä puhutaan ympäristömyrkyistä,ja se onkin huomioitavaa,mistä ja mitä, jos enemmän antaa.
        Eskimot antaa koirilleen hyvinkin paljon kalaa,kuuluu heidän omaankin ravintoonsa.

        Joo,ja minäkin olen saanut neuvoja aikoinaan paljonkin vanhoilta koira-ihmisiltä ja vieläkin tulee heidän kanssa juteltua :)Ja jonkin verran on kurssejakin tullut käytyä,siitä asti,kun niitä on ollut,koiriin liittyen.Ihmispuolen sitten enemmänkin...
        Itse olen myös jokusen koiran kasvattanut vauvasta vaariin :) pelkällä kotiruualla,sekä omat kasvatit.

        En myöskään tarvi netistä haettuja tietoja,vaikka ihan hyviä onkin...
        Ihan käytäntö on osoittanut millä mennään :)
        Mutta ihan hyvä on,että saa netistäkin tietoa ravintoarvoista...
        Mutta jokainen tyylillään :)

        En tiedä mitään yöllisistä vierailijoistasi,mutta jos tarkoitat,että täällä joku kirjoittelee öisin,niin tuskin se kiellettyä on.Eiköhän se tärkeintä ole mitä kirjoittaa kukin,kuin milloin ;D

        Sillä kun on ne omat kummajaisensa, tässäkin ketjussa kun juostaan hänen perässä, mutta jos tuntee kellon ja päivämäärän tietää kuka perässä juoksee ja aina pieni riidansiemen hakusessa.

        Kyllä ennen kuin tämä "ruokakulttuuri" on koirillakin muuttunut, kalkkia hitusen joka evääseen niille laitettiin ja synnytystä ennen ja jälkeen vähän reilumminkin.Kalkkikrappia oli useinkin.Nyt jos sellaiseen viittaavaa näkyy, pistän itse niskanahan alle, ehtii kyllä vaikuttaa, mutta lääkärihän pistää suoneen.

        Kyllä se oma näkemys koirasta kertoo miten ruokinta on onnistunut ei siihen nettiä tarvita, nuo linkit tänne on niin turhia, tekisi oikein mieli kysäistä Juhalta tarkoittaako se ne levitykseen.
        Tuosta kalan paljosta syöttämisestä, syövät kyllä hyvällä halulla, mutta jos muutamana päivänä peräkkäin antaa, haisee koira ihon läpi kalalle, oletko laittanut merkille? Vaikkakaan en pelkkää kalaa annakkaan, aina siinä jotain pöperöä on mukana.

        Täälläpäin putsaavat järviä roskakalasta silloin niitä saa oikein enemmän kanssa. Teen niistä kalakukkoa itsellenikin ja hyvää on.


      • isoisoäiti kirjoitti:

        Sillä kun on ne omat kummajaisensa, tässäkin ketjussa kun juostaan hänen perässä, mutta jos tuntee kellon ja päivämäärän tietää kuka perässä juoksee ja aina pieni riidansiemen hakusessa.

        Kyllä ennen kuin tämä "ruokakulttuuri" on koirillakin muuttunut, kalkkia hitusen joka evääseen niille laitettiin ja synnytystä ennen ja jälkeen vähän reilumminkin.Kalkkikrappia oli useinkin.Nyt jos sellaiseen viittaavaa näkyy, pistän itse niskanahan alle, ehtii kyllä vaikuttaa, mutta lääkärihän pistää suoneen.

        Kyllä se oma näkemys koirasta kertoo miten ruokinta on onnistunut ei siihen nettiä tarvita, nuo linkit tänne on niin turhia, tekisi oikein mieli kysäistä Juhalta tarkoittaako se ne levitykseen.
        Tuosta kalan paljosta syöttämisestä, syövät kyllä hyvällä halulla, mutta jos muutamana päivänä peräkkäin antaa, haisee koira ihon läpi kalalle, oletko laittanut merkille? Vaikkakaan en pelkkää kalaa annakkaan, aina siinä jotain pöperöä on mukana.

        Täälläpäin putsaavat järviä roskakalasta silloin niitä saa oikein enemmän kanssa. Teen niistä kalakukkoa itsellenikin ja hyvää on.

        asiatonta vihajilua sulta taaskin , mutta vastaan sullekkin.

        Liiallinen D-vitamiini kerääntyy rasvaliukoisena vitamiinina elimmistöön.

        Jos synnyttävällä narttukoiralla esiintyy kalkkikrampeja, olet ruokkinut koirasi VÄÄRIN.
        Liiian kalkin antaminen ja D-vitamiinin antaminen aiheuttaa synnyttävällä koirilla mm kalkkikrampeja.

        Liiallinen tai liian vähäinen Määrä D-vitamiinia aiheuttaa kasvavalle koiralle myöskin luuston kasvuhäiriöitä, myöskin D-vitamiini liikasaanti saatta aiheuttaa munuaisten ja suonten kalkkiitumiseen.


      • sefse kirjoitti:

        Oletko perehtynyt eri ravintoaineiden imeytymiseen? Esimerkiksi mainitsemissasi ruoka-aineissa kalkkia voi olla runsaasti, mutta vain pieni osa oikeasti imeytyy koiran elimistössä.

        Esimerkiksi monissa koiranruokanappuloissa on sama ongelma: vitamiineja ja hivenaineita kyllä löytyy määrällisesti riittävästi, mutta vain murto-osa on laadultaan imeytyviksi sopivia. Eli pussin kyljessä lukee "riittävästi", mutta todellisuudessa koira kärsiikin puutostiloista.

        Saman ilmiön voi huomata myös lisäravinteissa. Esimerkiksi glukosamiinia on kahdenlaista, glukosamiinihydroloridia ja glukosamiinisulfaattia. Glukosamiinihydrokloridi on tutkimusten perusteella yhtä tyhjän kanssa, vaikka molemmat tuotteet ovat periaatteessa samaa kamaa (molemmista puhutaan glukosamiinina). Vain sulfaattimuotoisella glukosamiinilla on huomattu mitään terveysvaikutuksia olevankaan.

        Kanamunakuorissa on runsaasti kalkkia ja luissa ja imetyvät hyvinkin elimmistöön. en jaksa työpäivän pääteeksi liikaa pähkäilä, esim kanamunankuoria ei tarvii antaa 60 kiloselle koiralle kun n.16,5 grammmaa eikä niitä tarvii päivittäin edes antaa, jos koirat saa viikottain luita järsittäväksi se on kanamunakuoren kanssa parhaimasta päästä kalkin lähteistä. antamalla liikaa tai liian vähän jotakin vitamiineja aiheutetaan puutostiloja, hyvä esimerkki on kun isoisoäiti kertoo kalkkirampeista tossa alempaa, se johtuu kun koirat saavat liikaa D-vitamiineja ja Kalkkia


      • totta kirjoitat
        power.light kirjoitti:

        asiatonta vihajilua sulta taaskin , mutta vastaan sullekkin.

        Liiallinen D-vitamiini kerääntyy rasvaliukoisena vitamiinina elimmistöön.

        Jos synnyttävällä narttukoiralla esiintyy kalkkikrampeja, olet ruokkinut koirasi VÄÄRIN.
        Liiian kalkin antaminen ja D-vitamiinin antaminen aiheuttaa synnyttävällä koirilla mm kalkkikrampeja.

        Liiallinen tai liian vähäinen Määrä D-vitamiinia aiheuttaa kasvavalle koiralle myöskin luuston kasvuhäiriöitä, myöskin D-vitamiini liikasaanti saatta aiheuttaa munuaisten ja suonten kalkkiitumiseen.

        narttu saa heikkolatuisesta kuivamuonastakin ramppeja.


      • isoisoäiti
        power.light kirjoitti:

        asiatonta vihajilua sulta taaskin , mutta vastaan sullekkin.

        Liiallinen D-vitamiini kerääntyy rasvaliukoisena vitamiinina elimmistöön.

        Jos synnyttävällä narttukoiralla esiintyy kalkkikrampeja, olet ruokkinut koirasi VÄÄRIN.
        Liiian kalkin antaminen ja D-vitamiinin antaminen aiheuttaa synnyttävällä koirilla mm kalkkikrampeja.

        Liiallinen tai liian vähäinen Määrä D-vitamiinia aiheuttaa kasvavalle koiralle myöskin luuston kasvuhäiriöitä, myöskin D-vitamiini liikasaanti saatta aiheuttaa munuaisten ja suonten kalkkiitumiseen.

        Halusit niin kauhean mielelläsi vastata, mutta mitään antia siinä ei sitten ollutkaan.Eikä kirjoitukseni mitenkään ollut edes sinulle.
        Tässä kun oli puhe entisajan pelkästä kotiruoasta, silloin lisäiltiin ruokiin kalkkia ja vitol tippojakin harvakseltaan.

        Vahvoja nuo koirani on olleet, terveitä ja pitkäikäisiä vaikka olenkin VÄÄRIN ruokkinut. Ne jotka ruokkii oikein, joutuu kasvatustyönkin lopettamaan muutamaan hassuun vuoteen, tässä mennään jo aktiivisena reilusti yli 40v siinä hommassa, eikä vielä ole tarkoituskaan lopettaa.


      • molossi kirjoitti:

        Jokainen tyylillään...

        Mutta ihan mielelläni kuulisin koirasta,joka on ruokittu ihan pennusta pilvenreunalle pelkällä kotiruualla,siis ihan perinteisellä,ei mitenkään barftyylisellä luineen ja munankuorineen(tai sekabarffilla),ilman yhtään lisäkalkkia...

        Perinteiseen kotiruokaan tai ennenmuinoin ei luut ruokana todellakaan kuulunut.Niinkauan,kunnes barffi lanseerasi itsensä,on kasvattajat jo ostajilleen varoittaneet iänikuisuuden,ettei luita saa antaa,josta jotain irtoaa...Minullakin on tallessa jonkun edesmenneen koiran kasvattajalle antamia ohjeita,jossa tuosta muistutetaan.Ja tuota mieltä on moni vieläkin,lekurikin lekurikin.Ei myöskään mitään kananmunankuoria annettu,keitettyjä munia muuten saivat.Barffin myötä tuokin on tullut tapetilla.Merilevääkään ei edes tiedetty ennenvanhaan.Itse olen tuohon törmännyt jostain 90-luvun puolivälissä ja sitä on meillä siitä asti annettu...Barffin tullessa sekin on tullut tapetille ja jälkijunassa sitten monet sen löytäneet...Ja ihan hyvä juttu,koska on erinomainen lisäravinne omalta osaltaan.
        Eli kalkki tosiaan tuli purkista jo ennenvanhaan pelkässä kotiruokinnasta.
        Mutta voihan sitä kysyä vaikka lekureilta,mitä mieltä ovat,ettei lisäkalkkia anneta,kotiruuassa.JA siis puhun yhä kotiruuasta,EN barffista tai sen tapaisesta sekaruokinnasta.

        Mistä päättelet,että annan kalaa kolmasti viikossa?Kaksi kertaa on tapana.Mutta mikä estää antamasta vaikka kolme kertaa,varsinkin aikuiselle.Kasvavalle jos antaa,niin kannattaa huomioida D_vitamiinipitoisuus sitten kokonaisuudessa myös tuon osalta.Itse pitäytyisin tuohon kahteen.
        Miksi kalaa pitäisi siis antaa vain kerran viikossa?
        Toki kalojen yhteydessä puhutaan ympäristömyrkyistä,ja se onkin huomioitavaa,mistä ja mitä, jos enemmän antaa.
        Eskimot antaa koirilleen hyvinkin paljon kalaa,kuuluu heidän omaankin ravintoonsa.

        Joo,ja minäkin olen saanut neuvoja aikoinaan paljonkin vanhoilta koira-ihmisiltä ja vieläkin tulee heidän kanssa juteltua :)Ja jonkin verran on kurssejakin tullut käytyä,siitä asti,kun niitä on ollut,koiriin liittyen.Ihmispuolen sitten enemmänkin...
        Itse olen myös jokusen koiran kasvattanut vauvasta vaariin :) pelkällä kotiruualla,sekä omat kasvatit.

        En myöskään tarvi netistä haettuja tietoja,vaikka ihan hyviä onkin...
        Ihan käytäntö on osoittanut millä mennään :)
        Mutta ihan hyvä on,että saa netistäkin tietoa ravintoarvoista...
        Mutta jokainen tyylillään :)

        En tiedä mitään yöllisistä vierailijoistasi,mutta jos tarkoitat,että täällä joku kirjoittelee öisin,niin tuskin se kiellettyä on.Eiköhän se tärkeintä ole mitä kirjoittaa kukin,kuin milloin ;D

        ei mummovainaani nuoruudessa ollut edes mitään teollistaruokaa, eikä mummovainaani esim koskaan edes ruokkinnut metsästyskoiraansa englanninsprigespanielia(maailman vanhin lintukoira) muutakuin kotiruualla ilman mitään lisäkalkkeja, itsekkin lapsena mummovainaan luonna liikuin pitkiä matkoja Pielisen rantoja koiran kanssa, eikä koira juossut lekurissa puutostilojen tähden. Eikä mummovainaalla esim luut ollut koirien pääasiallista ruokaa.

        Moni muutkin voisi kertoa todellisesta elämästä miten entisaikaan koirat ruokittiin kotiruualla ja miten tänäkin päivänä ruokitaan samallalailla koiria ilman lisäkalkkia
        .
        Jos esim annat kanamunankuoria ei tarvii luita antaa samanpäivänä riitä kun muutaman kerran viikossa antaa luita, liika kalkki kerääntyy elimmistöön

        Luut mm. ei ole pääasiallinen ravinto vaan kalkin lähde, silloin vähennetään koiran oman ruuan määrää KOIRA SAA LUITA, et se siitä.

        Mutta teidän kahden kanssa kun erehdyn kirjoittelee saan vaan haistattelua osakseen, lapsellisuutta satelemaan PUSKISSA, kun me normaalit ihmiset olemme töissä tai nukumme tai vietämme palkkatyöstä ansaittua vapaapäivää. Pakko oli laittaa uusiksiksi kiiressä jäi muutamat sanat puuttumaan, kun itse lähden nauttimaan vapaapäivästä shoppailun merkeissä kohta ei jaksa panostaa tänne nettiin .


      • sefse kirjoitti:

        Oletko perehtynyt eri ravintoaineiden imeytymiseen? Esimerkiksi mainitsemissasi ruoka-aineissa kalkkia voi olla runsaasti, mutta vain pieni osa oikeasti imeytyy koiran elimistössä.

        Esimerkiksi monissa koiranruokanappuloissa on sama ongelma: vitamiineja ja hivenaineita kyllä löytyy määrällisesti riittävästi, mutta vain murto-osa on laadultaan imeytyviksi sopivia. Eli pussin kyljessä lukee "riittävästi", mutta todellisuudessa koira kärsiikin puutostiloista.

        Saman ilmiön voi huomata myös lisäravinteissa. Esimerkiksi glukosamiinia on kahdenlaista, glukosamiinihydroloridia ja glukosamiinisulfaattia. Glukosamiinihydrokloridi on tutkimusten perusteella yhtä tyhjän kanssa, vaikka molemmat tuotteet ovat periaatteessa samaa kamaa (molemmista puhutaan glukosamiinina). Vain sulfaattimuotoisella glukosamiinilla on huomattu mitään terveysvaikutuksia olevankaan.

        Joo,tuo miten imeytyy,on tosi oleellista.ihmisillehän tehdään nykypäivänä testejä,mistä näkyy arvoja.Se sitten,kuinka luotettavia on,en viimekädessä tiedä.
        Noissa lisäravinteista.varsinkin nivelaineista, olen kuullut paljoltikin,että on myös aika yksilöllisiä,toiselle tehoaa toinen,toiselle toinen.Että joskus voi ja kannattaakin kokeilla useampia,jos joku eka kokeilu ei natsaakkaan.
        Se sitten,mitä itse funtsin noista lisäravinteista,niveljutuissa,kuivamuonaan lisättynä,niin itseäni ainakin mietityttää.Onko niistä mitään hyötyä vai ei...
        Jotenkin tuntuu olevan sekin osaltaan jotain vähän markkinakikkaa,kun jo jotkut mainostaa kasvavillekin tarkoitetuissa safkoissa noita.En oikein tiedä,mitä pitäisi ajatella...


      • isoisoäiti kirjoitti:

        Sillä kun on ne omat kummajaisensa, tässäkin ketjussa kun juostaan hänen perässä, mutta jos tuntee kellon ja päivämäärän tietää kuka perässä juoksee ja aina pieni riidansiemen hakusessa.

        Kyllä ennen kuin tämä "ruokakulttuuri" on koirillakin muuttunut, kalkkia hitusen joka evääseen niille laitettiin ja synnytystä ennen ja jälkeen vähän reilumminkin.Kalkkikrappia oli useinkin.Nyt jos sellaiseen viittaavaa näkyy, pistän itse niskanahan alle, ehtii kyllä vaikuttaa, mutta lääkärihän pistää suoneen.

        Kyllä se oma näkemys koirasta kertoo miten ruokinta on onnistunut ei siihen nettiä tarvita, nuo linkit tänne on niin turhia, tekisi oikein mieli kysäistä Juhalta tarkoittaako se ne levitykseen.
        Tuosta kalan paljosta syöttämisestä, syövät kyllä hyvällä halulla, mutta jos muutamana päivänä peräkkäin antaa, haisee koira ihon läpi kalalle, oletko laittanut merkille? Vaikkakaan en pelkkää kalaa annakkaan, aina siinä jotain pöperöä on mukana.

        Täälläpäin putsaavat järviä roskakalasta silloin niitä saa oikein enemmän kanssa. Teen niistä kalakukkoa itsellenikin ja hyvää on.

        Ei ole meillä haissut,mutta tosin kalaa tulee annettua se pari kertaa ja jokusen päivän välein.Oli eräs tuttu kalastaja aikoinaan,joka syötti paljonkin kaloja mettäkoirilleen,mutta en yhtään muista,oliko niillä jotan mainitsemaasi.
        Ne kaverit sai kalaa niin,että ihme ettei jo eväät kasvaneet ja hännästäkin pyrstö :D

        Hyvä juttu sinulla,että saat kalaa noin kätevästi.Kelpaisi meillekkin.On meinaan kalojen hinnatkin siihen malliin nousseet,että tyyristä on.Aikoinaan muistan,kun silakkaakin ostettiin tosi usein itsellekkin,kun ei ollut hinnalla pilattua.
        Kennelrehun jauhettua lohta nyt pääasiassa on meidän koissut syöneet jo useamman vuoden.Ihan ok tavaraa,mutta en kyllä mitään pusuja palkaksi niiltä halua,ihan heti kun on syöneet.Haju kun on siinä raa´assa jonkinmoinenkin...

        PS.Kun mainitsit,niin minulle myös yksi jo jostain esihistoriasta kasvattanut,ja mielestäni oikein hyviä koiria,joka kasvattaa vieläkin,kertoi noista vitoltipoista muistaakseni kerran.
        Kalkeista itse muistan aika ekoista,mitä meillä annettu oli Dogkal.Ja aika pian sitten muistaisin monivitskuista tuon multidogin,mutta oli silloin eri nimi.Oiskohan nimi muuttunut matkan varrella pariinkin kertaan?

        Ps.Juniorin suurinta herkkua on poro ja sitten itse pyydetyt muurahaiset o_O


      • *-*
        power.light kirjoitti:

        ei mummovainaani nuoruudessa ollut edes mitään teollistaruokaa, eikä mummovainaani esim koskaan edes ruokkinnut metsästyskoiraansa englanninsprigespanielia(maailman vanhin lintukoira) muutakuin kotiruualla ilman mitään lisäkalkkeja, itsekkin lapsena mummovainaan luonna liikuin pitkiä matkoja Pielisen rantoja koiran kanssa, eikä koira juossut lekurissa puutostilojen tähden. Eikä mummovainaalla esim luut ollut koirien pääasiallista ruokaa.

        Moni muutkin voisi kertoa todellisesta elämästä miten entisaikaan koirat ruokittiin kotiruualla ja miten tänäkin päivänä ruokitaan samallalailla koiria ilman lisäkalkkia
        .
        Jos esim annat kanamunankuoria ei tarvii luita antaa samanpäivänä riitä kun muutaman kerran viikossa antaa luita, liika kalkki kerääntyy elimmistöön

        Luut mm. ei ole pääasiallinen ravinto vaan kalkin lähde, silloin vähennetään koiran oman ruuan määrää KOIRA SAA LUITA, et se siitä.

        Mutta teidän kahden kanssa kun erehdyn kirjoittelee saan vaan haistattelua osakseen, lapsellisuutta satelemaan PUSKISSA, kun me normaalit ihmiset olemme töissä tai nukumme tai vietämme palkkatyöstä ansaittua vapaapäivää. Pakko oli laittaa uusiksiksi kiiressä jäi muutamat sanat puuttumaan, kun itse lähden nauttimaan vapaapäivästä shoppailun merkeissä kohta ei jaksa panostaa tänne nettiin .

        Kyllä internetti on tätä arkea, siinä kuin shoppailukin.


      • molossi kirjoitti:

        Ei ole meillä haissut,mutta tosin kalaa tulee annettua se pari kertaa ja jokusen päivän välein.Oli eräs tuttu kalastaja aikoinaan,joka syötti paljonkin kaloja mettäkoirilleen,mutta en yhtään muista,oliko niillä jotan mainitsemaasi.
        Ne kaverit sai kalaa niin,että ihme ettei jo eväät kasvaneet ja hännästäkin pyrstö :D

        Hyvä juttu sinulla,että saat kalaa noin kätevästi.Kelpaisi meillekkin.On meinaan kalojen hinnatkin siihen malliin nousseet,että tyyristä on.Aikoinaan muistan,kun silakkaakin ostettiin tosi usein itsellekkin,kun ei ollut hinnalla pilattua.
        Kennelrehun jauhettua lohta nyt pääasiassa on meidän koissut syöneet jo useamman vuoden.Ihan ok tavaraa,mutta en kyllä mitään pusuja palkaksi niiltä halua,ihan heti kun on syöneet.Haju kun on siinä raa´assa jonkinmoinenkin...

        PS.Kun mainitsit,niin minulle myös yksi jo jostain esihistoriasta kasvattanut,ja mielestäni oikein hyviä koiria,joka kasvattaa vieläkin,kertoi noista vitoltipoista muistaakseni kerran.
        Kalkeista itse muistan aika ekoista,mitä meillä annettu oli Dogkal.Ja aika pian sitten muistaisin monivitskuista tuon multidogin,mutta oli silloin eri nimi.Oiskohan nimi muuttunut matkan varrella pariinkin kertaan?

        Ps.Juniorin suurinta herkkua on poro ja sitten itse pyydetyt muurahaiset o_O

        Niin piti lisätä,että ei siis luita annettu pahemmin,paitsi ajanvietteeksi sellaisia,joista ei mitään irti saa.Sen verran pelättiin irtoavia luunkappaleita ym.
        Vähemmässä määrin ainakin kaupungissa saivat lihaakin raakana.Kun silloin oli se pelko,että raa´asta saa pöpöjä.
        Niin ja olihan sellaistakin juttua,että koirista tulee raasta lihasta vihaisia.Ja ihan sitä tunnuttiin osaltaan uskottavankin :D


      • isoisoäiti
        molossi kirjoitti:

        Ei ole meillä haissut,mutta tosin kalaa tulee annettua se pari kertaa ja jokusen päivän välein.Oli eräs tuttu kalastaja aikoinaan,joka syötti paljonkin kaloja mettäkoirilleen,mutta en yhtään muista,oliko niillä jotan mainitsemaasi.
        Ne kaverit sai kalaa niin,että ihme ettei jo eväät kasvaneet ja hännästäkin pyrstö :D

        Hyvä juttu sinulla,että saat kalaa noin kätevästi.Kelpaisi meillekkin.On meinaan kalojen hinnatkin siihen malliin nousseet,että tyyristä on.Aikoinaan muistan,kun silakkaakin ostettiin tosi usein itsellekkin,kun ei ollut hinnalla pilattua.
        Kennelrehun jauhettua lohta nyt pääasiassa on meidän koissut syöneet jo useamman vuoden.Ihan ok tavaraa,mutta en kyllä mitään pusuja palkaksi niiltä halua,ihan heti kun on syöneet.Haju kun on siinä raa´assa jonkinmoinenkin...

        PS.Kun mainitsit,niin minulle myös yksi jo jostain esihistoriasta kasvattanut,ja mielestäni oikein hyviä koiria,joka kasvattaa vieläkin,kertoi noista vitoltipoista muistaakseni kerran.
        Kalkeista itse muistan aika ekoista,mitä meillä annettu oli Dogkal.Ja aika pian sitten muistaisin monivitskuista tuon multidogin,mutta oli silloin eri nimi.Oiskohan nimi muuttunut matkan varrella pariinkin kertaan?

        Ps.Juniorin suurinta herkkua on poro ja sitten itse pyydetyt muurahaiset o_O

        Muurahaiset alkoi naurattamaan, pojan kissalle ne on oikein herkkua, nyt sekin pääsee valjaissa ulos, kun maalle muuttivat.
        Kyllä on kalan hinnat niin nousseet vuosien aikana, lohi maksoi sen minkä silakka nyt.
        Eikö teilläpäin matalia järviä putsata roskakalasta, kyseleppä vähän tuttavilta.Nehän tuo ne vielä kotiinkin kuka vaan vähänkin enemmän ottaa, saaliithan niillä on mielettömiä, maahan joutuvat ne kaivamaan .
        Onhan noista kanamunan kuorista ennenkin puhetta ollut ja te molemmat syötätte ne koirille, mutta meidän piskeille täytyisi ottaa aina kone esille että saisi niin hienoksi että ne söisikin ne, jos vaan kädessä rikkoo ei sellaiseen mössöön sekoitakkaan etteikö ne kupinpohjalle jää.
        Koiran ruokinta on niin monen mielipiteen summa, oikeaa ja väärää on varmasti kenenkään vannomaan lähteä, yksi hankaloitava tekijä onkin tuo imeytyminen, kaikilla koirilla ei pelitä sekään toiminto samanlailla.
        Tuo mitä sanoin tuosta kalkkirampista synnyttävällä, ja varsinkin isoja pentuja imettäessä, polttoheikkoudesta , synnytystapahtuman vähä hakuseen jäävän koiralla, sellaisen kun vie ell. ensimmäinen hoito on kalkkipiikki.
        Samaa ruokaa syövällä toisella koiralla kaikki menee taas putkeen, joten imeytymisessä on suuria eroja.


      • äläjaksa.
        molossi kirjoitti:

        Niin piti lisätä,että ei siis luita annettu pahemmin,paitsi ajanvietteeksi sellaisia,joista ei mitään irti saa.Sen verran pelättiin irtoavia luunkappaleita ym.
        Vähemmässä määrin ainakin kaupungissa saivat lihaakin raakana.Kun silloin oli se pelko,että raa´asta saa pöpöjä.
        Niin ja olihan sellaistakin juttua,että koirista tulee raasta lihasta vihaisia.Ja ihan sitä tunnuttiin osaltaan uskottavankin :D

        Kyllä meillä TURUSSA 60-luvulla koiralaumamme syötettiin raalla lihalla ja luilla.


      • isoisoäiti
        power.light kirjoitti:

        ei mummovainaani nuoruudessa ollut edes mitään teollistaruokaa, eikä mummovainaani esim koskaan edes ruokkinnut metsästyskoiraansa englanninsprigespanielia(maailman vanhin lintukoira) muutakuin kotiruualla ilman mitään lisäkalkkeja, itsekkin lapsena mummovainaan luonna liikuin pitkiä matkoja Pielisen rantoja koiran kanssa, eikä koira juossut lekurissa puutostilojen tähden. Eikä mummovainaalla esim luut ollut koirien pääasiallista ruokaa.

        Moni muutkin voisi kertoa todellisesta elämästä miten entisaikaan koirat ruokittiin kotiruualla ja miten tänäkin päivänä ruokitaan samallalailla koiria ilman lisäkalkkia
        .
        Jos esim annat kanamunankuoria ei tarvii luita antaa samanpäivänä riitä kun muutaman kerran viikossa antaa luita, liika kalkki kerääntyy elimmistöön

        Luut mm. ei ole pääasiallinen ravinto vaan kalkin lähde, silloin vähennetään koiran oman ruuan määrää KOIRA SAA LUITA, et se siitä.

        Mutta teidän kahden kanssa kun erehdyn kirjoittelee saan vaan haistattelua osakseen, lapsellisuutta satelemaan PUSKISSA, kun me normaalit ihmiset olemme töissä tai nukumme tai vietämme palkkatyöstä ansaittua vapaapäivää. Pakko oli laittaa uusiksiksi kiiressä jäi muutamat sanat puuttumaan, kun itse lähden nauttimaan vapaapäivästä shoppailun merkeissä kohta ei jaksa panostaa tänne nettiin .

        Onnistunutta shoppailupäivää!
        Työ kuuluu luonnollisena osana ihmiselämään, esm itse tein kolmea vuoroa valmistumisestani asti ja 5v vielä eläkkeellä jo ollessa, koin sen mielekkääksi ja tärkeäksi. Nyt voi shoppailla vaikka joka päivä.


      • jaha.
        äläjaksa. kirjoitti:

        Kyllä meillä TURUSSA 60-luvulla koiralaumamme syötettiin raalla lihalla ja luilla.

        Ja satuilusi vaan jatkuu. On se Turku ihmeellinen paikka mielestäsi, kun täytyy caps lockia oikein käyttää.


      • äläjaksa.
        jaha. kirjoitti:

        Ja satuilusi vaan jatkuu. On se Turku ihmeellinen paikka mielestäsi, kun täytyy caps lockia oikein käyttää.

        TURUSSA kaupahalli vuodesta 1896. Kyl maar meitin hallis pläskei ja soosei myyrään.


      • äläjaksa. kirjoitti:

        TURUSSA kaupahalli vuodesta 1896. Kyl maar meitin hallis pläskei ja soosei myyrään.

        Aikani kuluksi vastaan sulle. Heh ennen koirien kuivamuonia kaikki ihmiset joutui syöttämään niin kaupukilaiset kun maalaisetkin kotiruualla koiria, ei se ole vaan "turun tauti":D

        Kivikauden aikana koirat saivat eläinten osat mitkä ei ihmisille kelvannut sekä luut syötäväksi, elikäs barffi ei ole nykpäivän muotilmiö.

        Koira oli kivikaudella ainoa kotieläin suomessa, että se siitä ja niiden kanssa käytiin metästämässä kaikenlaisia eläimiä.


      • ...
        molossi kirjoitti:

        Jokainen tyylillään...

        Mutta ihan mielelläni kuulisin koirasta,joka on ruokittu ihan pennusta pilvenreunalle pelkällä kotiruualla,siis ihan perinteisellä,ei mitenkään barftyylisellä luineen ja munankuorineen(tai sekabarffilla),ilman yhtään lisäkalkkia...

        Perinteiseen kotiruokaan tai ennenmuinoin ei luut ruokana todellakaan kuulunut.Niinkauan,kunnes barffi lanseerasi itsensä,on kasvattajat jo ostajilleen varoittaneet iänikuisuuden,ettei luita saa antaa,josta jotain irtoaa...Minullakin on tallessa jonkun edesmenneen koiran kasvattajalle antamia ohjeita,jossa tuosta muistutetaan.Ja tuota mieltä on moni vieläkin,lekurikin lekurikin.Ei myöskään mitään kananmunankuoria annettu,keitettyjä munia muuten saivat.Barffin myötä tuokin on tullut tapetilla.Merilevääkään ei edes tiedetty ennenvanhaan.Itse olen tuohon törmännyt jostain 90-luvun puolivälissä ja sitä on meillä siitä asti annettu...Barffin tullessa sekin on tullut tapetille ja jälkijunassa sitten monet sen löytäneet...Ja ihan hyvä juttu,koska on erinomainen lisäravinne omalta osaltaan.
        Eli kalkki tosiaan tuli purkista jo ennenvanhaan pelkässä kotiruokinnasta.
        Mutta voihan sitä kysyä vaikka lekureilta,mitä mieltä ovat,ettei lisäkalkkia anneta,kotiruuassa.JA siis puhun yhä kotiruuasta,EN barffista tai sen tapaisesta sekaruokinnasta.

        Mistä päättelet,että annan kalaa kolmasti viikossa?Kaksi kertaa on tapana.Mutta mikä estää antamasta vaikka kolme kertaa,varsinkin aikuiselle.Kasvavalle jos antaa,niin kannattaa huomioida D_vitamiinipitoisuus sitten kokonaisuudessa myös tuon osalta.Itse pitäytyisin tuohon kahteen.
        Miksi kalaa pitäisi siis antaa vain kerran viikossa?
        Toki kalojen yhteydessä puhutaan ympäristömyrkyistä,ja se onkin huomioitavaa,mistä ja mitä, jos enemmän antaa.
        Eskimot antaa koirilleen hyvinkin paljon kalaa,kuuluu heidän omaankin ravintoonsa.

        Joo,ja minäkin olen saanut neuvoja aikoinaan paljonkin vanhoilta koira-ihmisiltä ja vieläkin tulee heidän kanssa juteltua :)Ja jonkin verran on kurssejakin tullut käytyä,siitä asti,kun niitä on ollut,koiriin liittyen.Ihmispuolen sitten enemmänkin...
        Itse olen myös jokusen koiran kasvattanut vauvasta vaariin :) pelkällä kotiruualla,sekä omat kasvatit.

        En myöskään tarvi netistä haettuja tietoja,vaikka ihan hyviä onkin...
        Ihan käytäntö on osoittanut millä mennään :)
        Mutta ihan hyvä on,että saa netistäkin tietoa ravintoarvoista...
        Mutta jokainen tyylillään :)

        En tiedä mitään yöllisistä vierailijoistasi,mutta jos tarkoitat,että täällä joku kirjoittelee öisin,niin tuskin se kiellettyä on.Eiköhän se tärkeintä ole mitä kirjoittaa kukin,kuin milloin ;D

        voisitteko ystävällisesti mennä ruokinta palstalle.
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9715248#comment-53724663-view


      • äläjaksa.
        power.light kirjoitti:

        Aikani kuluksi vastaan sulle. Heh ennen koirien kuivamuonia kaikki ihmiset joutui syöttämään niin kaupukilaiset kun maalaisetkin kotiruualla koiria, ei se ole vaan "turun tauti":D

        Kivikauden aikana koirat saivat eläinten osat mitkä ei ihmisille kelvannut sekä luut syötäväksi, elikäs barffi ei ole nykpäivän muotilmiö.

        Koira oli kivikaudella ainoa kotieläin suomessa, että se siitä ja niiden kanssa käytiin metästämässä kaikenlaisia eläimiä.

        Meitil koitsut heinällä suikkas ruokittu.


      • äläjaksa. kirjoitti:

        Kyllä meillä TURUSSA 60-luvulla koiralaumamme syötettiin raalla lihalla ja luilla.

        Mielenkiintoista kuulla.Kun teillä syötettiin luilla,niin mitä luita söivät.Siis barffattiinko teillä vai miten ruokittiin?Ihan mielenkiintoista kuulla,kun en ole tuonsuuntaista ennen kuullut.
        Eräs vanhempieni ystävä oli aikoinaan lihakauppias,eikä pahemmin muista,että luita edes olisi ruuaksi kysytty.Naudan putkiluut ym.mitä lähinnä ajanvietteeksi ostettiin,niitä kyllä koiraihmiset ostivat...


      • isoisoäiti kirjoitti:

        Muurahaiset alkoi naurattamaan, pojan kissalle ne on oikein herkkua, nyt sekin pääsee valjaissa ulos, kun maalle muuttivat.
        Kyllä on kalan hinnat niin nousseet vuosien aikana, lohi maksoi sen minkä silakka nyt.
        Eikö teilläpäin matalia järviä putsata roskakalasta, kyseleppä vähän tuttavilta.Nehän tuo ne vielä kotiinkin kuka vaan vähänkin enemmän ottaa, saaliithan niillä on mielettömiä, maahan joutuvat ne kaivamaan .
        Onhan noista kanamunan kuorista ennenkin puhetta ollut ja te molemmat syötätte ne koirille, mutta meidän piskeille täytyisi ottaa aina kone esille että saisi niin hienoksi että ne söisikin ne, jos vaan kädessä rikkoo ei sellaiseen mössöön sekoitakkaan etteikö ne kupinpohjalle jää.
        Koiran ruokinta on niin monen mielipiteen summa, oikeaa ja väärää on varmasti kenenkään vannomaan lähteä, yksi hankaloitava tekijä onkin tuo imeytyminen, kaikilla koirilla ei pelitä sekään toiminto samanlailla.
        Tuo mitä sanoin tuosta kalkkirampista synnyttävällä, ja varsinkin isoja pentuja imettäessä, polttoheikkoudesta , synnytystapahtuman vähä hakuseen jäävän koiralla, sellaisen kun vie ell. ensimmäinen hoito on kalkkipiikki.
        Samaa ruokaa syövällä toisella koiralla kaikki menee taas putkeen, joten imeytymisessä on suuria eroja.

        Eipä ole tullut mieleen kysäistä noista putsauksista.Täytyypä kysäistä itseäni viisaammalta :D tuossa asiassa eli iskältä,jos tietäisi.
        Tosin helppoa ja hyvää tavaraa on tuo KR:n lohikin.Ja kun on valmiiksi jauhettukkin.

        Tuo junnu on oppinut,että pihan kivetysten välissä on pieniä murkunpesiä.Nitä se sitten metsästelee ja välillä yrittää tassullaan esiinkin kaivaa o_O
        Muttaelpaa sille muutkin öttiäiset.Vähän aikaa sitten löysi vintistä,kun käytiin sellaisen pitkäkoipisen hämyrin.Nekin kelpaa.Välillä roikkuu vaan joku kinttu suupielestä.On muutenkin aika erikoinen tapaus.En tiedä,onko jotain sukujuttuja vai ko.kotimaansa persoonallisia juttuja :D

        Olisi ollut kivikaudella hyvä eläjä.Luonnosta jo hyvin kaikkea kelpaa :D Olisi vielä paimentanut kotieläimetkin.Sillä kun omasta mielestä tuntuu olevan mitä ihmeellisempiä kykyjä...


    • apua pennulle

      eläinlääkäriin pääsemme vasta huomenna koska täällä on viikonloppuisin päivystys, tätä tuskin kuitenkaan määritellään kiireiseksi tapaukseksi. Pennun askellus on ehkä vähän muuttunut jo varmemmaksi (jos en sitten kuvittele). Energiaa ainakin riittää, juoksee pihalla innoissaan ja sisällä kokeillaan purra kaikkea, ei nuku ainakaan kovin paljon, joka yö klo 2 täytyy viedä ulos ja sen jälkeen riehutaan sitten vähän. Aamulla klo 7 uudestaan ja sen jälkeen ei enää nukuta, pihalla juoksee innoissaan. :) On niin hieno koira jo nyt, että... :(

      Toivotaan parasta.

      • toivonparasta

        Toivottavasti pentusi jalat saavat apua lääkärin ohjeista.Luulisi että antaa ruokintaohjeita lisistä.Mutta hyvä että aika on pian, nuori koira muuttuu varmasti viellä :)


    • pentupieni

      meidän pieni lähti maanantaina paremmille metsästysmaille, ikävä suuri on vaikka lyhyt oli yhteinen aika.

      pikkuisella oli vakava murtuma jalassa, jota ei voitu leikata ja joka ei olisi itsestään parantunut. Päätimme antaa pikkuisen mennä. Uskon että kaikella kuitenkin on tarkoitus ja pennulla on nyt hyvä olla.

      • harmillista

        Voi itku, joskus käy kyllä huonosti.No, kun aikaa kuluu, voi harkita uutta pentua sitten kun olet siihen valmis .


      • isoisoäiti

        Kertoiko lekuri mitään murtuman iästä, kuinka kauan ollut?


      • isoisoäiti
        isoisoäiti kirjoitti:

        Kertoiko lekuri mitään murtuman iästä, kuinka kauan ollut?

        ps. Tuntuu hieman oudolle ettei koiralla ollut kipuja ja juostessa jalkojen tilanne korjaantui. Sinänsä erikoinen tapaus!


      • efaawd
        isoisoäiti kirjoitti:

        ps. Tuntuu hieman oudolle ettei koiralla ollut kipuja ja juostessa jalkojen tilanne korjaantui. Sinänsä erikoinen tapaus!

        Jos toinen jalka oli kunnossa, niin pupulaukallahan sitä huonompaa jalkaa kompensoitiin. Kävellessä sama ei onnistunut, niin vaiva näkyi. Oudon kävelyn luulisi oleva riittävä kivunilmaus, eikä honkan pennun outoja juoksutyylejä välttämättä osaa tulkita - vaikka olisi vähän kokeneempikin koiraihminen.


    • Itse muistan erään koiran mikä kulki ahtaasti väärän ruokinnan ja liian vähäsen liikunnan tähden. Koira sai uuden kodin missä annettiin kunnollista ruokintaa ja liikuntaa johan takapäänkin ahtaus ja huono liikuntamuoto loppui. Mutta toinen vaihtoehto koiralla voi olla jotakin häikkää takapäässä, mutta kipitäppäs lekuriin koiran kanssa kun täällä netissä kukaan ei voi kun vaan arvailla.

    • pentupieni

      Murtuma oli ollut pitemmän aikaa, sen huomasi siitä kun takajalkoja katsoi tarkkaa niin toisessa oli heikommat lihakset. Myös se miten vakavasta murtumasta oli kyse oli outoa ettei pentu sitä kipua enempää näyttänyt, oliko jo tottunut siihen eli oliko se tullut jo paljonkin aiemmin? Selvää kuitenkin on ettei pentu meillä loukannut jalkaansa, oli nimittäin meillä alle viikon. Mutta en silti syytä kasvattajaa tästä, asialle kun ei voi mitään.

      Eli kannattaa tarkkailla pentujen kävelyä ja jos epäilee jotain niin viedä eläinlääkäriin, tälläkin pennulla oli virtaa juosta vaikka toinen jalka olikin vakavasti vammautunut. Toivon todella ettei kukaan tule tämmöistä kokemaan.

      • kasvattaja vastuussa

        Kasvattaja varmasti korvaa tuon pennun, palauttaa rahat, tai antaa toisen tilalle ja korvaa el kulut.Niin toimii vastuullinen kasvattaja.Jos ei kasvattaja korvaa, ota yhteyttä kennelliittoon.
        Onhan koira rekisteröity ja puhdasrotuinen?

        Jos seropi, ja joku koti tehtailija, tuskin saat korvausta mistään.He eivät yleensä ota pennusta vastuuta.Siksi suosittelenkin ostamaan vain rotukoiran ja hyvästä luotettavasta kennelistä.Kennelliitosta voi niitä tiedustella.

        Ei pennun jalat ihan helpolla murru, eli jotain on sitten pahasti sattunut.Tippunut, tai jäänyt väliin johonkin.Kyllä se on huomattu, jos on aikaisemmin käynyt.Jalka varmasti alkuun ollut tosi kipeä, ja koira ei sitä paljoakaan silloin ole käyttänyt.
        Kasvattaja tutkii pentuja päivittäin, pitäis huomata jos jollain on jossain vikaa.
        Itse tiedät onko pentu teillä pudonnut jostain, ja jalan loukannut.
        Toivottavasti saat uuden pennun tilalle, tai rahallisen korvauksen siitä.


      • isoisoäiti

        Tultiiko tässä tapauksessa siihen lopputulokseen kuvaamatta jalkaa?
        Tämä vaikuttaa siltä mistä tuolla toisessa ketjusssa jo mainitsinkin,kun hoito tulee liian kalliiksi lopetetaan koira.

        Tuosta kasvattajan vastuusta tässä tapauksessa ei ole, hän olisi ehdottomasti kuvauttanut jalan jollain alaan perehtyneellä lääkärillä, ei ole mitään syytä korvailla tapausta joka jonkun kunnanlääkärin lausunnon mukaan on jo haudattu.

        Ihmettelin jo alusta alkaen, miksi ei kasvattajaan otettu heti yhteyttä niin hän olisi itse asian hoidellut asiaankuuluvalla tavalla.Vai tultiinko siihen peruskysymyksen äärelle, hoito on liian kallista pennun hintaan nähden.


    • pentupieni

      ANTEEKSI NYT VAIN MUTTA JALKA KUVATTIIN VIIME MAANANTAINA ja eläinlääkärin lausunto oli ettei mitään ole tehtävissä, leikkausta ei voitu tehdä!

      eli MITÄÄN KEINOA EI OLLUT, JOLLA PENTU PELASTUISI! MURTUMA OLI OLLUT JO PITEMMÄN AIKAA! EMME VOINEET TEHDÄ MITÄÄN! KUINKA VAIKEA SE ON TAJUTA! MEILLE OLISI OLLUT AIVAN SAMA PALJONKO RAHAA MENISI MUTTA KUN RAHALLAKAAN EI SAATU KOIRAA KUNTOON!

      Kasvattajaan otin heti yhteyden kun huomasin että kaikki ei ole ok eli ennen maanantaita, en vain viitsi mihinkään nettiin kirjoitella kaikkea tästä asiasta! Huoli oli suunnaton ja etsin tietoa tämmöisestä käytöksestä ennen kuin eläinlääkäriin päästiin, en siis kirjoittanut tänne minkään muun takia, en kertoakseni tapahtuminen yksityiskohtia vaan TARVITSIN APUA!

      Koiraa ei ole missään vaiheessa lopetettu rahan takia! Todella törkeää väittää tuollaista! Tuommoiset kommentit satuttavat, kannattaisi miettiä mitä kirjoittaa, jos ei tiedä asiasta mitään!

      Enkä enää puhu asiasta.

      • Surullisia juttuja aina,kun nuori koira joudutaan lopettamaan :(
        Mutta joskus vaan on pakko ja koiralle parasta.Tsemppiä teille.

        Kasvattaja on rahallisesti vastuussa,jos on myynyt sairaan pennun.Vielä enemmän,jos vaivasta ei kertonut.Jos varsinkin vaiva on ollut nähtävissä,niin se on jo selkeä.Ja tuo,miten kuvailit pennun liikuntaa,oli selkeästi nähtävissä,että vikaa on.
        Se,ettei kipua "Enemmän näkunyt",voi johtua siitä,että ei alussa ehkä ollut niin kipeä.Rasituis ja kasvu sitten teki tehtävänsä.Vilkkailla koirilla myöskin se kipu saattaa osaltaan peittyä "adrenaalihöyryihin".Sitten on vielä rodut,joilla on korkea kipukymmys ylipäätään.Mutta löytyy noita yksilöllisestikkin.


      • isoisoäiti

        Anteeksi pyyntö sanomastani !
        Myötäelän pennun sekä teidän osasta. Kirjoituksesi oli vaan niin vajavainen tuossa alkuun, että jouduin sen vajavuuden takia hakoteille. Jaksamista.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      148
      2597
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      179
      1548
    3. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      103
      1403
    4. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      113
      1330
    5. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1197
    6. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1122
    7. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      41
      1108
    8. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      96
      1085
    9. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      49
      1077
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      73
      986
    Aihe