Siis mitä tapahtuu kun mehu käy ?
Onko se vaarallista ? Voiko verrata simaan, tai kaljan käymiseen ?
Pahan makuista kuitenkin.
Marttojen sivulta , käyneen mehun entraaminen;
Valmista höyrymehun ohjeen mukaan.
Miksi mehu käy?
Marjojen joukossa on ollut homeisia tai epäpuhtaita marjoja.
Mehu ei ole kuumentunut tarpeeksi.
Pullot eivät olleet täysin puhtaita.
Säilytyspaikka on liian lämmin.
Sokerimäärä ei ollut riittävä.
Vähän käyneen mehun voi keittää uudelleen. Sokeria lisätään noin 1-2 dl/mehulitra. Mehun annetaan kiehua muutama minuutti ja vaahto kuoritaan tarkoin pois.
Käynyt mehu
5
12995
Vastaukset
- viiniksi
Luovuta suosiolla. Osta viininvalmistusaineet ja laita viiniksi. Samoin ylivuotiset marjat pakastimesta viiniksi.
Takuulla parempaa kuinkäynyt mehu!- j.kj
Nyt sitten täytyy muistuttaa viinin tekiöitä tai käyneen mehun juojia, että marjoista varsinkin raaoista voi tulla metanoli käyminen.
- näinlapsena
j.kj kirjoitti:
Nyt sitten täytyy muistuttaa viinin tekiöitä tai käyneen mehun juojia, että marjoista varsinkin raaoista voi tulla metanoli käyminen.
Itseasiassa kaikessa käymisessä syntyy myös metanoli-yhdisteitä ja siksi tislatessa ensimmäiset tisleet heitetään huitsinnevadaan, sillä metanoli haihtuu ensin alemmassa lämpötilassa ennen etanolia - jos muistan oikein niin metanoli haihtuu noin 56 asteessa ja etanoli noin 65 asteessa, joten, jos ei lämpömittaria omista niin ensimmäiset tisleet viemäriin.
Joskus kakarana tislasin huononmakuiset viinit pirtuksi kahteen kertaan saaden ominaispainomittarilla mitaten noin 85-asteista tislettä ja aina heitin ensimmäiset tisleet pois juuri metanolin takia saaden aikaan melko puhdasta etanolia, jonka vielä valutin aktiivihiilen läpi sikuriöljyjen suodattamiseksi pois juomasta.
Tärkeintä tislauksessaa on ettei neste kiehu vaan kuumenee oikeaan lämpötilaan. - Anonyymi
näinlapsena kirjoitti:
Itseasiassa kaikessa käymisessä syntyy myös metanoli-yhdisteitä ja siksi tislatessa ensimmäiset tisleet heitetään huitsinnevadaan, sillä metanoli haihtuu ensin alemmassa lämpötilassa ennen etanolia - jos muistan oikein niin metanoli haihtuu noin 56 asteessa ja etanoli noin 65 asteessa, joten, jos ei lämpömittaria omista niin ensimmäiset tisleet viemäriin.
Joskus kakarana tislasin huononmakuiset viinit pirtuksi kahteen kertaan saaden ominaispainomittarilla mitaten noin 85-asteista tislettä ja aina heitin ensimmäiset tisleet pois juuri metanolin takia saaden aikaan melko puhdasta etanolia, jonka vielä valutin aktiivihiilen läpi sikuriöljyjen suodattamiseksi pois juomasta.
Tärkeintä tislauksessaa on ettei neste kiehu vaan kuumenee oikeaan lämpötilaan.Tuo n65 astetta taisi olla vasta metanolin kiehuminen.
- Pölvästi
Kun mehu käy niin, ei siitä tule mitään viiniä, vaan se vaan tarkoittaa, et se mrhu on periaatteessa mennyt pilalle, mut ei sen juomisesta nyt mitään vakavaa tule:)
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2444318Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1202774Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit412532Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?851529Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1161476- 481199
- 811135
- 59993
- 45986
Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En176977