Siis mitä tapahtuu kun mehu käy ?
Onko se vaarallista ? Voiko verrata simaan, tai kaljan käymiseen ?
Pahan makuista kuitenkin.
Marttojen sivulta , käyneen mehun entraaminen;
Valmista höyrymehun ohjeen mukaan.
Miksi mehu käy?
Marjojen joukossa on ollut homeisia tai epäpuhtaita marjoja.
Mehu ei ole kuumentunut tarpeeksi.
Pullot eivät olleet täysin puhtaita.
Säilytyspaikka on liian lämmin.
Sokerimäärä ei ollut riittävä.
Vähän käyneen mehun voi keittää uudelleen. Sokeria lisätään noin 1-2 dl/mehulitra. Mehun annetaan kiehua muutama minuutti ja vaahto kuoritaan tarkoin pois.
Käynyt mehu
5
11468
Vastaukset
- viiniksi
Luovuta suosiolla. Osta viininvalmistusaineet ja laita viiniksi. Samoin ylivuotiset marjat pakastimesta viiniksi.
Takuulla parempaa kuinkäynyt mehu!- j.kj
Nyt sitten täytyy muistuttaa viinin tekiöitä tai käyneen mehun juojia, että marjoista varsinkin raaoista voi tulla metanoli käyminen.
- näinlapsena
j.kj kirjoitti:
Nyt sitten täytyy muistuttaa viinin tekiöitä tai käyneen mehun juojia, että marjoista varsinkin raaoista voi tulla metanoli käyminen.
Itseasiassa kaikessa käymisessä syntyy myös metanoli-yhdisteitä ja siksi tislatessa ensimmäiset tisleet heitetään huitsinnevadaan, sillä metanoli haihtuu ensin alemmassa lämpötilassa ennen etanolia - jos muistan oikein niin metanoli haihtuu noin 56 asteessa ja etanoli noin 65 asteessa, joten, jos ei lämpömittaria omista niin ensimmäiset tisleet viemäriin.
Joskus kakarana tislasin huononmakuiset viinit pirtuksi kahteen kertaan saaden ominaispainomittarilla mitaten noin 85-asteista tislettä ja aina heitin ensimmäiset tisleet pois juuri metanolin takia saaden aikaan melko puhdasta etanolia, jonka vielä valutin aktiivihiilen läpi sikuriöljyjen suodattamiseksi pois juomasta.
Tärkeintä tislauksessaa on ettei neste kiehu vaan kuumenee oikeaan lämpötilaan. - Anonyymi
näinlapsena kirjoitti:
Itseasiassa kaikessa käymisessä syntyy myös metanoli-yhdisteitä ja siksi tislatessa ensimmäiset tisleet heitetään huitsinnevadaan, sillä metanoli haihtuu ensin alemmassa lämpötilassa ennen etanolia - jos muistan oikein niin metanoli haihtuu noin 56 asteessa ja etanoli noin 65 asteessa, joten, jos ei lämpömittaria omista niin ensimmäiset tisleet viemäriin.
Joskus kakarana tislasin huononmakuiset viinit pirtuksi kahteen kertaan saaden ominaispainomittarilla mitaten noin 85-asteista tislettä ja aina heitin ensimmäiset tisleet pois juuri metanolin takia saaden aikaan melko puhdasta etanolia, jonka vielä valutin aktiivihiilen läpi sikuriöljyjen suodattamiseksi pois juomasta.
Tärkeintä tislauksessaa on ettei neste kiehu vaan kuumenee oikeaan lämpötilaan.Tuo n65 astetta taisi olla vasta metanolin kiehuminen.
- Pölvästi
Kun mehu käy niin, ei siitä tule mitään viiniä, vaan se vaan tarkoittaa, et se mrhu on periaatteessa mennyt pilalle, mut ei sen juomisesta nyt mitään vakavaa tule:)
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Jäätävä epävarmuus
Mistä tää hirveä epävarmuus molemminpuolin johtuu? Pohjimmiltaan uskon, että molemmat tietää, että tunteita on. Vai onko852230- 431820
Persut romahti Haapaveellä, kiitos Ilkka!
Persut saivat historiallisen tappion haapaveellä! Kiitos Ilkka!721584- 761366
Pitsaa selliiä
Onko uudet pitsat hyviä, kannatteooko käyvä vai suosiollako pittää hilipasta sotkamoon261204- 771191
- 481183
- 591081
Nyt tiedän
Että joku on lahjonut jonkun tai olemme idiootteja. Nuo kokkareiden päsmärit tuli valituksi valtuustoon. Onnea vaan kai401037- 39983