Kysymyksiä aerobic-ohjaajille

Klaara Tuulikki

Olen käynyt useita vuosia erilaisilla jumppatunneille (kiinteytys, RVP, step, niska-selkä jne.). Aina olen ihmetellyt muutamaa asiaa:
1. Miten tunneilla soitettava musiikki valitaan ? Ovatko ne jotain valmiiksi ohjaajille tulevia kokonaisuuksia vai voiko ohjaaja itse valita kappale kappaleelta ne? Minulle soitettu musiikki voisi antaa lisää tsemppiä tekemiseen, mutta valitettavasti useimmilla ohjaajilla se on englanniksi huudettuna yhtenä pötkönä jotain kamalaa ylikansallista syntikkapoppia, joka vain ärsyttää. Miksi ei voi soittaa jotain ihan oikeiden tunnettujen esittäjien eri kappaleita, joiden mukaan jumppakin sujuisi paremmin. Tai sitten voisi jumpan rakentaa jonkin teeman ympärille, esim. hevimusiikin.
2, Miksi se musiikki pitää soida valtavalla volyymillä niin, että korvat soi tunnin jälkeen eikä ohjaajan huutoja sieltä seasta kuule kunnolla. Minua ainakaan ei huutaminen saa innostumaan yhtään paremmin, päinvastoin. Volyymia pitää olla tietenkin jonkin verran, mutta jos korviin sattuu, ei ole kivaa.
3. Miten tuntien sisältö määritellään, otetaanko siinä huomioon eri ikäisiä ihmisiä ? Kaikki vanhemmat ja lihavammat tai esim nivelrikkoiset tai selkäkipuiset eivät pysty samaan kuin liikunnanopettaja tai tuntien nuoremmat osanottajat. Tuntuu, että tunnit suunnitellaan enemmän nuorille jo valmiiksi hyväkuntoisille.

2

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jumppa professori

      vastauksia:

      1. yleensä ohjaajat valitsevat musiikin oman makunsa mukaan. musiikkia voi toki toivoa ja ehdottaa, josko ottaisivat seuraavaan ohjelmaan. les mills jutuissa musan valitsevan kyseisen konseptin suunnittelijat ja ohjaajat saavat valmiin paketin.

      jumppakansa tykkää aika paljon siitä syntikkapopista ja kappaleet ovat suurimmalle osalle tuttuja. hevimusiikin ystävälle kaikki muu musiikki on varmaan vierasta, mutta hevimusa ei jumppaajia hirveesti kiinnosta ja siksi sitä ei ole.


      2. kuten itsekin toteat, musiikista on tarkoitus saada lisävoimia.äänenvoimakkuus on yleensä salin eri paikassa eri tuntuista, joten suosittelen että kokeilet rohkeasti niin etu ja takariviä, jotta se sopiva paikka löytyy.


      3. salit tarjoavat erilaisia tunteja, joista jokainen voi valita vapaasti itselleen sopivan. treenatessa jokainen tekee myös omalla tasollaan. nivelrikkoinen tai lihava ymmärtää varmaan itse rajansa ja tekee valintansa sen mukaan.

      • 1.2.3.

        1. Kappaleet riippuu onko kyseessä bränditön jumppa vai jokin "brändijumppa" esim. Les Mills, jälkimmäisissä musiikki ja jumppaohjelma tulee systeemiltä.
        2. Meillä ohjaajat kyselee äänen voimakkuuksista ja saa sitä avata oman suunsakkin.
        3. Tunteja voi olla suunnattu eri ikäisille, kuntoisille, painoisille ja sukupuolellekkin (se rytmi...), mutta missä on mitäkin tarjolla on toinen juttu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      136
      3792
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      116
      1480
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1350
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1289
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1184
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1101
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1068
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      59
      1051
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1046
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      56
      977
    Aihe