Jauhelihapihvien resepti..

kiki

Hei! Mietin tässä viikonlopun ruokalistaa ja ajattelin laittaa kotitekoisia hampurilaisia. Olen aika aloittelijakokki ja pihvien resepti on hukassa, mutta muuten olisi ainekset kasassa. En haluaisi ostaa valmiita pihvejä kaupasta, eivät ole sama asia..

Eli voisiko joku ystävällinen ihminen laittaa jauhelihapihvien reseptin ja mieluiten myös suuntaa antavia annosmääriä 2 hengen hampurilaisherkutteluun. Ajattelin laittaa pihvit uunissa, kevyempää kuin pannulla paistetut.

Kiitos kaikille!

6

2888

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lii

      4 henelle 400g jauhelihaa sipilikeitto pussi kermaviili purkki, kanamuna korppujauhoa 3rkl turvota ainekset .lisää jauheliha.toinen ohje. kananmuna korppujauho sipulia maustetta jauhelihamauste valkosipulii jos tykkää turvota aineet.sit jauhelihaa .voi laittaa pikkasen kermaa tai vettä suolaa.

      • hmm

        4 henelle (tarkoitako hänelle?). Mike olla sipilikeitto? Entä pussi kermaviili?
        Mite tarkoita 3rkl turvota ainekset .lisää?

        Ei jymmärrä...

        t. nim. Paalumutaaja


    • Erämies

      Jauhelihataikina

      400g - 500 g jauhelihaa (nauta/nauta-sika/lammas)
      1 dl korppujauhoja tai 3 viipaletta vaaleaa leipää
      2 dl nestettä (kermaviiliä/kermaa/vettä/tms.)
      1 sipuli
      1 kananmuna
      1-1 1/2 tl suolaa
      1/2 tl musta- tai valkopippuria
      (lisäksi muita mausteita: esim. kuivattuja tai tuoreita yrttejä, valkopippuria, paprikaa, tomaattisosetta, maustesekoituksia tms.)

      1. Sekoita korppujauhot nesteeseen suuressa kulhossa ja anna niiden turvota noin 5-10 minuuttia.
      2. Hienonna sipuli ja kuullota halutessasi paistinpannulla tilkassa öljyä.
      3. Lisää sipuli, kananmuna, mausteet ja jauheliha turvonneisiin korppujauhoihin ja sekoita tasaiseksi.
      4. Muotoile taikinasta lihapullia, pihvejä tai mureke vedellä kostutetuin käsin. Lihapullien sisään voit leipoa vaikka oliivin tai kuution fetajuustoa. Murekkeen puolestaan voi täyttää erilaisilla juustoilla, sienillä tai vihanneksilla.
      5. Paista lihapullat ja pihvit uunissa 225 asteessa 15-20 minuuttia tai paistinpannulla öljyssä. Mureke kypsyy 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kypsyyden voi tarkistaa painamalla tikun murekkeeseen. Kypsästä murekkeesta valuva neste on väritöntä.
      ------------------------
      Annos 4 hengelle. Määrät voi puolitta kahdelle tai tehdä koko annos kerralla ja pakastaa tai syödä loput myöhemmin. Kypsät pihvit säilyvät jääkaapissa 3 - 4 päivää, jos eivät tule sitä ennen syötyä.

      Periaatteessa jauhelihasta voi tehdä "kokolihapihvin" vain lisäämällä suolaa ja mausteita ja kypsentää päältä öljyllä sivelty pihvi pannulla tai uunissa. Pihvistä voi tällöin irrota nestettä jonkin verran. Kanamuna ja korppujauho lisätään taikinaan jotta jauhelihan nesteet ei karkaa kypsennettäessä.

    • pihvinsyöjä

      Jos et aio mitään lihapullia, lihamureketta tms. jatkettua lihamössöä tehdä, vaan oikeita jauhelihapihvejä, jotka kelpaavat vaikka sämpylän väliin, niin:

      - osta paistijauhelihaa eikä mitään rasvamössöä,

      - mausta liha mustapippurilla ja suolalla,

      - muotoile pihveiksi,

      - anna seisoa niin kauan, että liha on huoneenlämpöistä (ellet ole antanut lihan lämmetä tätä ennen - kylmää lihaa ei kannata paistaa),

      - paista - voit jättää sisältä punertavaksi, jos tykkää medium-kypsyisistä pihveistä.

      Yksinkertaista ja hyvää!

      • hampurilaisiin

        toi pihviohje,ainakin mun keittokirjan mukaan.Itte teen joko noin tai sitten seuraavasti:
        puolisen kiloa jauhelihaa,nautaa tai sika-nautaa
        1 kunnon sipuli hienoksi pilkottuna
        hiukkasen kermaa/maitoa
        korppujauhoja
        perunamuusijauhetta
        2 munaa
        jauhelihamaustetta
        Noista aineksista sävelletään sopivan kiinteä taikina,muotoillaan vedessä kostutetuin käsin pihveiksi,paistetaan ja syödään pois.


    • "kokki kolmonen"

      Tässä on nopea ja yksinkertainen jos tarvetta.

      400 - 500 g jauhelihaa
      1 pss sipulikeittoo
      1 prk kerma- tai tavall. viili (200 g)
      1 kananmuna

      Sekoita sipulikeittopussi kermaviiliin ja anna turvota n. 10 min. Lisää jauheliha ja halutessa myös kananmuna, sekoita ja paista.

      Tästä tulee kymmenkunta pihviä.

      Nautinnollista viikonloppua!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      107
      7746
    2. 110
      5997
    3. Se on hyvästi

      Toivottavasti ei tavata.
      Ikävä
      83
      5177
    4. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      139
      4546
    5. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      11
      3220
    6. Sisäsiittosuus

      Tämän kevään ylioppilaista 90% oli sama sukunimi?
      Suomussalmi
      55
      2977
    7. Miksi sä valitsit

      Juuri minut sieltä?
      Ikävä
      58
      2938
    8. Törkeää toimintaa

      Todella törkeitä kaheleita niitä on Ylivieskassakin. https://www.ess.fi/uutissuomalainen/8570818
      Ylivieska
      10
      2444
    9. Kerro nyt rehellisesti fiilikset?

      Rehellinem fiilis
      Suhteet
      61
      2437
    10. Hei........

      Pelkkä sun näkeminen saa mut hymyilemään pitkin iltaa. Oot niin 🤩😘 Edellinen poistettiin.
      Ikävä
      56
      2056
    Aihe