Mikä on kaikkein näppärin tapa raastaa kaalia? Tykkään todella paljon kaaliraasteesta, mutta tuntuu että raastetta on lopulta enemmän pitkin keittiön tasoja kuin siellä minne sitä yritän raastaa. Onko käsikäyttöisistä raastinlaitteista mihinkään? En viitsisi ostaa mitään yleiskonetta kymmenine toimintoineen, kun en esimerkiksi leivo ollenkaan.
Ostin jo sellaisen kulhon jossa raastinlevy on kantena, mutta senkin kanssa kaalinpaloja on pitkin seiniä ja lattiaa.
Raastaminen
4
481
Vastaukset
- ruokailutapoja
Laita joku kulho lattialle ja mene itsekin lattiatasolle, raasta kulhoon. Alle joku siisti iso alusta. Alhaalla kun raastaa niin ei putoa, eikä roisku niin helposti joka paikkaan. Työasennosta saa taiteiltua paremman.
- riivinraavin
Itse käytän vain vanhanmallista käsiraastinta kaikkeen raastamiseen ja tomii mielestäni hyvin - toki varsinkin valkokaalin kanssa roiskeita on melko paljon myös tasolla - johtuu varmaan kaalin rakenteesta.
Ainoa siisti tapa raastaa taitaa olla yleiskone, jossa raastaminen tapahtuu suljetussa astiasa. On pieniä, vain raastamiseen ja viipalointiin tarkoitettuja laitteita, mutta nekin roiskivat jonkun verran ja pitävät julmettua meteliä.
Paras ratkaisu siistiin raastamiseen käsin taitaa olla riittävän syvä ja leveä kulho, jossa mahtuu raastamaan lyömättä rystysiään kulhon reunaan.
Tietty joku raastinmylly http://www.mastermarkbrands.fi/cuisipro-keittiovalineet-kaikki_tuotteet-keittiovalineet-raastinmylly_rst olla ratkaisu, mutta onko ne riittävän suuria valkokaalin raastamiseen. - höylääjä
Jos ei tarvitse kovin paljon tuota kaaliraastetta, niin pienen määrän saa kätevästi raastetuksi juustohöylällä.
- tseffienharmiksi
Itse en rraasta valkokaalia vaan vuolen hyvin ohuita siivuja veitsellä.
Tämä taas vaatii oikeaa tekniikkaa ja oikeanlaista veistä onnistuakseen, mutta tulos on parempi kuin mandoliinilla.
Ota valkokaali, halkaise se, halkaisupintaa vasten käytä veistä lappeellaan ja vuole hyvin ohuita siivuja kaalin pinnalta. Siis älä leikkaa kaalia vaan vuole/nyrhi hyvin ohuita siivuja leikatun kaalin pinnalta edestakaisin liikkein.
Paras veitsi tähän on kokemukseni mukaan tseffien halveksima fiskarsin laserleikattu sahalaitainen kokkiveitsi, jonka joustava terä mahdollistaa ohuen ohuen tuloksen.
Näin vuollen kaali ei hajoa vaan pysyy kasassa ja on hyvin hienoa rakenteeltaan - naiseni on aina ihmeissään että miten hienoa kaalisalaattia pystynkin tekemään.
Tärkeintä on siis oikea veitsi ja sen oikea käyttö.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Alle 15 oli
Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata1343616Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!
Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois752356Heh, persut = vassarit = 10,0 %
Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f2612245- 1412000
Olen miettinyt pitkään miksi hän ei uskalla
Hän kyllä yrittää tiedän sen ja olen yrittänyt olla helposti lähestyttävä ystävällinen lempeä jne. mutta silti hän yhä v691572- 1011470
- 611343
Juhannusterveiset kaivatulle
Onko teillä yhteisiä juhannuksia vietettynä ja millaista juhannusta viettäisit kaivattusi kanssa juhannuksena 2025? 🌻931317- 611290
- 721182