Mikä on kaikkein näppärin tapa raastaa kaalia? Tykkään todella paljon kaaliraasteesta, mutta tuntuu että raastetta on lopulta enemmän pitkin keittiön tasoja kuin siellä minne sitä yritän raastaa. Onko käsikäyttöisistä raastinlaitteista mihinkään? En viitsisi ostaa mitään yleiskonetta kymmenine toimintoineen, kun en esimerkiksi leivo ollenkaan.
Ostin jo sellaisen kulhon jossa raastinlevy on kantena, mutta senkin kanssa kaalinpaloja on pitkin seiniä ja lattiaa.
Raastaminen
4
448
Vastaukset
- ruokailutapoja
Laita joku kulho lattialle ja mene itsekin lattiatasolle, raasta kulhoon. Alle joku siisti iso alusta. Alhaalla kun raastaa niin ei putoa, eikä roisku niin helposti joka paikkaan. Työasennosta saa taiteiltua paremman.
- riivinraavin
Itse käytän vain vanhanmallista käsiraastinta kaikkeen raastamiseen ja tomii mielestäni hyvin - toki varsinkin valkokaalin kanssa roiskeita on melko paljon myös tasolla - johtuu varmaan kaalin rakenteesta.
Ainoa siisti tapa raastaa taitaa olla yleiskone, jossa raastaminen tapahtuu suljetussa astiasa. On pieniä, vain raastamiseen ja viipalointiin tarkoitettuja laitteita, mutta nekin roiskivat jonkun verran ja pitävät julmettua meteliä.
Paras ratkaisu siistiin raastamiseen käsin taitaa olla riittävän syvä ja leveä kulho, jossa mahtuu raastamaan lyömättä rystysiään kulhon reunaan.
Tietty joku raastinmylly http://www.mastermarkbrands.fi/cuisipro-keittiovalineet-kaikki_tuotteet-keittiovalineet-raastinmylly_rst olla ratkaisu, mutta onko ne riittävän suuria valkokaalin raastamiseen. - höylääjä
Jos ei tarvitse kovin paljon tuota kaaliraastetta, niin pienen määrän saa kätevästi raastetuksi juustohöylällä.
- tseffienharmiksi
Itse en rraasta valkokaalia vaan vuolen hyvin ohuita siivuja veitsellä.
Tämä taas vaatii oikeaa tekniikkaa ja oikeanlaista veistä onnistuakseen, mutta tulos on parempi kuin mandoliinilla.
Ota valkokaali, halkaise se, halkaisupintaa vasten käytä veistä lappeellaan ja vuole hyvin ohuita siivuja kaalin pinnalta. Siis älä leikkaa kaalia vaan vuole/nyrhi hyvin ohuita siivuja leikatun kaalin pinnalta edestakaisin liikkein.
Paras veitsi tähän on kokemukseni mukaan tseffien halveksima fiskarsin laserleikattu sahalaitainen kokkiveitsi, jonka joustava terä mahdollistaa ohuen ohuen tuloksen.
Näin vuollen kaali ei hajoa vaan pysyy kasassa ja on hyvin hienoa rakenteeltaan - naiseni on aina ihmeissään että miten hienoa kaalisalaattia pystynkin tekemään.
Tärkeintä on siis oikea veitsi ja sen oikea käyttö.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1713468
Tekisi niin mieli laittaa sulle viestiä
En vaan ole varma ollaanko siihen vielä valmiita, vaikka halua löytyykin täältä suunnalta, ja ikävää, ja kaikkea muuta m851486Miksi ihmeessä?
Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek251239- 1581212
Pitääkö penkeillä hypätä Martina?
Eivätkö puistonpenkit ole istumista varten.Ei niitä kannata liata hyppäämällä koskaa likaantuvat eikä siellä kukaan niit192978- 35961
Erika Vikman diskattiin, tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek
Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek https://www.rumba.fi/uut16933Kuinka kauan
Olet ollut kaivattuusi ihastunut/rakastunut? Tajusitko tunteesi heti, vai syventyivätkö ne hitaasti?57822Maikkarin tentti: Orpo jälleen rauhallinen ja erittäin hyvä, myös Purra oli hyvä
Lindtman ja Kaikkonen oli kohtalaisia, sen sijaan punavihreät Koskela ja Virta olivat taas heikkoja. Ja vastustavat jalk85761- 62745