Hirvenlihan terveellisyys?

Alces

Olen saanut vajaan ruhon hirvenlihaa.
Osa on purkkiruokaa ja osa tuorelihaa ja sisäelimiä.

Hirven lihassa on hämmästyttävän vähän rasvaa.
Rasva on kovaa huoneenlämmössä eikä se tunnu sulavan keittämälläkkään.

Erityisesti olen huolissani purkkilihasta kun sitä rasvaa kerätään purkitettavien lihojen joukkoon, johon lisätään lisäksi 15-20% sikaa (rasvaako?)

Onko hirvenrasva vaarallista?
Mitkä ovat hirvenlihan muut vaikutukset?
Entä sisäelimet, maksa, munuaiset, sydän, kieli ?

3

3599

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onsehirveetä

      Hirvi on riistaeläin eli sitä ei ole kasvatettu valvotuissa olissa.

      Onko se vaarallista - ei välttämättä, mutta kuten kaikki villinä elänyt se voi sisältää ihmiselle haitallisia bakteereita, mikrobeja, loiseläimiä jne...

      Tseffithän haluaisivat sen lihan punertavana lautaselle, mutta 55 asteinen sisälämpötilaan kypsennys ei valitettavasti tuhoa kaikkea ihmiselle haitallista pieneliöstöä varsinkaan kun ei ttiedä miten elikko on teurastettu.

      Jos haluaa olla varma lihan kelvollisuudesta ihmisravinnoksi ilman pelkoa tautiriskeistä on liha kypsennettävä läpikypsäksi lihan sisälämpötilan noustessa noin 80 asteeseen, jossa lämmössä bakteerit ja loiset kuolevat.

      Toinen vaihtoehto taas on jättää lämpö noin 55 asteeseen, jolloin liha on punertavaa, mutta varsinkin loiset jatkavat elämäänsä. Toksoplasmoosi ei ole metsästäjien suosikkitermi kuten ei myöskään medium rare-nautaa jyystävien mieleen ja silti useimmat länsimaiden lihansyöjistä omaa tämän elimistössään aiheuttaen välillä vakaviakin oireita ja vain raa'an lihan syönnin takia.

      Kaikki hirvestä on syötävää kunhan muistaa kypsentää ne osat hyvin eli lämmöt 80 asteseen noin kymmenen minuutin ajan. Sinänsä huvittavaa kun papuja neuvotaan liottaa 12 timmaa, huuhdella ja keittää vähintään 30 minsaa ja lihan taas pitäisi olla punertavaa, jotta se olisi edes syöntikelpoista. Itse kyllä tekisin riistasta pataruokaa, jolloin pitkä haudutus (2-5 tuntia) vähintään 120 asteessa tekee kyllä haitakkeista selvän.

      Itse tekisin kyllä lihasta ja sisäelimistä kypsää makkaraa, jonka paistaisin myöhemmin vaikka perunamuussin oheen.

    • nam hirvipaistia !!

      Anna mun kaikki kestää.. onko hirven rasva vaarallista.
      Joo- kyllä on.
      Pakkaa kaikki ja lähetä tänne niin me sun puolesta "tuhotaan" vaarallinen hirven rasva.

    • Miisu on musta kissa

      Ei hirvi ole vaarallista, paitsi kiimanen hirvi! Itse en syö mitään raakaa lihaa. Voit ihan rauhassa syödä ne sisäelimet ne on hyviä. Toksoplasmoosin voi saada joistakin kissoista jotka liikkuu ulkona ja syö luonnon eläimiä, ei kyllä kaikista. Oon ollu hirvipeijaisissa mulla oli kukkafarkut, nykyään en farkkuja käytä, siitä on kymmenen vuotta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mies vinkkinä sulle

      Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista
      Ikävä
      98
      7663
    2. Oletko katkera kun

      Et saanut kaivattuasi
      Ikävä
      105
      5532
    3. Mitä haluat sanoa tällä hetkellä

      Hänelle 🫶 ⬇️
      Ikävä
      266
      4738
    4. Haluun sua niin paljon

      ❤️🥰🥹 Miehelle
      Ikävä
      49
      4683
    5. Vietetään yö yhdessä

      Rakastellaan koko yö
      Ikävä
      66
      3405
    6. Mitä palveluita mies..

      Haluaisit tilata minulta? -N
      Ikävä
      50
      2768
    7. Oletko tyytyväinen viime tapaamiseemme?

      Vai toivoitko sen menevän toisella tavalla? Miten?
      Ikävä
      58
      2457
    8. Olet oikeasti ollut

      Niin tärkeä mulle ja kaikki meidän väliltä on pilattu ei yksistään sinun toiminnalla vaan minun myös.
      Ikävä
      22
      2418
    9. Kuuluu raksutus tänne asti kun mietit

      Pelkäätkö että särjen sydämesi vai mikä on? En mä niin tekisi mies koskaan 😘
      Ikävä
      29
      2372
    10. Nyt se sit loppuu

      Et ei enää nähdä ja yhteyttä pidetä.
      Ikävä
      41
      2244
    Aihe