Terveellisin suola jossa jodia eniten?

kristalliakäyttävä

Mikä oisi puhdasta/terveellisintä suolaa jossa eniten jodia.?

36

3197

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PERHEELLINEN

      Miksi siinä sitten pitäisi olla paljon jodia , jos se muuten olisi puhdasta ja terveellistä ?

      • kulinaristikokki

        Kaikki eivät halua syödä jodia purkista, ja kätevintähän se olisi saada suolan mukana.


      • kemikaali

        Ihan vain struuman estoksi, sillä nykyravinto sisältää sitä vähän kuten myös seleeniä, jota myös lisätään lannotteisiin ihmisten tätä ravinnetta saadakseen.

        On muutama hivenaine, joita suomalainen ei välttämättä saa tarpeeksi normaalista ruoastaan ja siksi niitä lisätään esim.suolaan ja lannotteisiin.


      • vuorisuola naturell
        kulinaristikokki kirjoitti:

        Kaikki eivät halua syödä jodia purkista, ja kätevintähän se olisi saada suolan mukana.

        Tavallisesta pöytäsuolasta otetaan ensin kaikki hyödyllinen talteen ja myydään muuhun käyttöön.

        Raakasuolan putsaamisen jälkeen siihen lisätään synteettisiä kemikaaleja. Yhdysvalloissa suolassa saattaa olla lisäaineena mm. jodidia, fluoridia, paakkuuntumisenestoaineita, myrkyllisiä määriä kaliumjodidia, aluminaatteja ja natriumbikarbonaattia eli ruokasoodaa. Eräät valmistajat lisäävät suolaan valkoista sokeria ja myrkyllistä monosodiumglutamaattia eli MSG:ta.

        Jalostuksen myötä suolasta katoavat elintärkeät, luonnolliset jodidit. Ilman niitä kilpirauhanen alkaa suureta ja metabolismi häiriintyy.

        Aito suola ei myöskään ole väriltään valkoista. Pöytäsuolan väri tulee siis valkaisemalla.

        Pöytäsuolan vaarat

        Pöytäsuola nostaa verenpainetta koska veri yrittää kuljettaa pöytäsuolan sisältämät haitalliset ainesosat mahdollisimman nopeasti mahdollisimman kauas sydämestä.

        Sen lisäksi pöytäsuola kerää nestettä kehoon ja pahentaa esimerkiksi diabeetikkojen oloa. Myös suurin osa eineksistä ja prosessoiduista elintarvikkeista (makkarat, leikkeleet, marinoidut lihat, säilykkeet jne) sisältävät suuria määriä käsiteltyä suolaa. Seurauksena voi olla munuais- ja maksaongelmia, jännittyneisyyttä, sydänoireita, lymfakierron häiriöitä, lihaskouristuksia, PMS, jopa ahdistuneisuutta ja masennusta.

        Pöytäsuolan sisältämät kemikaalit aiheuttavat lisäksi riippuvuutta.

        Lähde: The Health Dangers of Table Salt: Dr. Edward Group

        Lue lisää:

        http://www.magneettimedia.com/poytasuolasta-putsataan-kaikki-hyodyllinen/


        Niin, tiesittekö että paakkuuntumisenestoaineena käytetään SYANIDIA


      • MSG
        vuorisuola naturell kirjoitti:

        Tavallisesta pöytäsuolasta otetaan ensin kaikki hyödyllinen talteen ja myydään muuhun käyttöön.

        Raakasuolan putsaamisen jälkeen siihen lisätään synteettisiä kemikaaleja. Yhdysvalloissa suolassa saattaa olla lisäaineena mm. jodidia, fluoridia, paakkuuntumisenestoaineita, myrkyllisiä määriä kaliumjodidia, aluminaatteja ja natriumbikarbonaattia eli ruokasoodaa. Eräät valmistajat lisäävät suolaan valkoista sokeria ja myrkyllistä monosodiumglutamaattia eli MSG:ta.

        Jalostuksen myötä suolasta katoavat elintärkeät, luonnolliset jodidit. Ilman niitä kilpirauhanen alkaa suureta ja metabolismi häiriintyy.

        Aito suola ei myöskään ole väriltään valkoista. Pöytäsuolan väri tulee siis valkaisemalla.

        Pöytäsuolan vaarat

        Pöytäsuola nostaa verenpainetta koska veri yrittää kuljettaa pöytäsuolan sisältämät haitalliset ainesosat mahdollisimman nopeasti mahdollisimman kauas sydämestä.

        Sen lisäksi pöytäsuola kerää nestettä kehoon ja pahentaa esimerkiksi diabeetikkojen oloa. Myös suurin osa eineksistä ja prosessoiduista elintarvikkeista (makkarat, leikkeleet, marinoidut lihat, säilykkeet jne) sisältävät suuria määriä käsiteltyä suolaa. Seurauksena voi olla munuais- ja maksaongelmia, jännittyneisyyttä, sydänoireita, lymfakierron häiriöitä, lihaskouristuksia, PMS, jopa ahdistuneisuutta ja masennusta.

        Pöytäsuolan sisältämät kemikaalit aiheuttavat lisäksi riippuvuutta.

        Lähde: The Health Dangers of Table Salt: Dr. Edward Group

        Lue lisää:

        http://www.magneettimedia.com/poytasuolasta-putsataan-kaikki-hyodyllinen/


        Niin, tiesittekö että paakkuuntumisenestoaineena käytetään SYANIDIA

        Natriumglutamaatti ei ole myrkyllistä. Vaikka sitä on tutkittu jo kauan aikaa, siitä ei ole löydetty mitään vaaraa. Erittäin harva ihminen on allerginen natriumglutamaatille kylläkin, mutta muille se on itse asiassa terveellisempää, koska sen ansiosta suolaa tarvii vähemmän.

        Tuo natriumglutamaatin myrkyllisyys on urbaanilegenda. Sitä löytyy luonnostaan monesta ruuasta.


      • ei suolaa
        vuorisuola naturell kirjoitti:

        Tavallisesta pöytäsuolasta otetaan ensin kaikki hyödyllinen talteen ja myydään muuhun käyttöön.

        Raakasuolan putsaamisen jälkeen siihen lisätään synteettisiä kemikaaleja. Yhdysvalloissa suolassa saattaa olla lisäaineena mm. jodidia, fluoridia, paakkuuntumisenestoaineita, myrkyllisiä määriä kaliumjodidia, aluminaatteja ja natriumbikarbonaattia eli ruokasoodaa. Eräät valmistajat lisäävät suolaan valkoista sokeria ja myrkyllistä monosodiumglutamaattia eli MSG:ta.

        Jalostuksen myötä suolasta katoavat elintärkeät, luonnolliset jodidit. Ilman niitä kilpirauhanen alkaa suureta ja metabolismi häiriintyy.

        Aito suola ei myöskään ole väriltään valkoista. Pöytäsuolan väri tulee siis valkaisemalla.

        Pöytäsuolan vaarat

        Pöytäsuola nostaa verenpainetta koska veri yrittää kuljettaa pöytäsuolan sisältämät haitalliset ainesosat mahdollisimman nopeasti mahdollisimman kauas sydämestä.

        Sen lisäksi pöytäsuola kerää nestettä kehoon ja pahentaa esimerkiksi diabeetikkojen oloa. Myös suurin osa eineksistä ja prosessoiduista elintarvikkeista (makkarat, leikkeleet, marinoidut lihat, säilykkeet jne) sisältävät suuria määriä käsiteltyä suolaa. Seurauksena voi olla munuais- ja maksaongelmia, jännittyneisyyttä, sydänoireita, lymfakierron häiriöitä, lihaskouristuksia, PMS, jopa ahdistuneisuutta ja masennusta.

        Pöytäsuolan sisältämät kemikaalit aiheuttavat lisäksi riippuvuutta.

        Lähde: The Health Dangers of Table Salt: Dr. Edward Group

        Lue lisää:

        http://www.magneettimedia.com/poytasuolasta-putsataan-kaikki-hyodyllinen/


        Niin, tiesittekö että paakkuuntumisenestoaineena käytetään SYANIDIA

        Tuo viita magneettimedia kertoo kaiken. Huuhaata. Syanidia, heh.

        Suolan, olisi se sitten vaikka missa muodossa, haitallinen ainesosa on natrium.


    • Siis suolista

      Äläkä ainakaan yritä tuoda tänne jatkossa joitakin linkkejäsi muka vastauksina trollaukseesi jonkin pölösen terveellisistä höpöhöpösuolista.

    • Tohtorismies terveys

      Minä käytän pöytäsuolana ja munanpäällä ja ruuanlaitossa tohtori Pölösen suolia , on meinaan terveellistä ja jodia ei ole kuin 2kertaa enemmän kuin normaalissa JOZOssa , sillä määrällä vielä pysyy hengissä .

    • aiodain

      Pan-suola riittää hyvin - sen enempää kukaan ei jodia kaipaa ja samalla saa myös muita mineraaleja.

      • Kulinaristikokki

        Onko Pan-suolassa paakkuuntumisenestoainetta? Jos on, se ei ole terveellistä.


      • solttii
        Kulinaristikokki kirjoitti:

        Onko Pan-suolassa paakkuuntumisenestoainetta? Jos on, se ei ole terveellistä.

        Nuu ei ja lisää vastauksia kysymyksiinne saatte seuraavalta sivustolta http://www.pansuola.fi/kysymykset/.


      • Kulinaristikokki
        solttii kirjoitti:

        Nuu ei ja lisää vastauksia kysymyksiinne saatte seuraavalta sivustolta http://www.pansuola.fi/kysymykset/.

        Mielestäni olen kaupassa lueskellut Pan-suolapaketin kyljestä, että siinä ON paakkuunntumisenestoainetta. Onko sisältöä juuri muutettu?

        Löytyykö jotain faktaa, ettei paakkuuntumisenestoainetta Pan-suolassa ole???

        Itse käytän nykyisin merisuolaa ja ostan jodin apteekista.


      • 20+15

        Miten joku voi käyttää PAN-suolaa, itse en tiedä kamalamman makuista suolaa, kerran erehdyin ostamaan PAN-suolalla tehtyjä Poutun grillimakkaroitakin ja syömättä jäi, oli niin kamala suola niissä.


    • BLOOD IS LIFE

      Kun teen jotain kattilassa niin laitan sinne semmosta jotain ruususuolaa, ne on semmosia vaaleenpunasia kiteitä jotka sulaa sinne veteen. Sitten lautaselle laitan Himalajan suola ja Jodi juttua siinä on semmosia mustia ja vihreitä pilkkuja, koska ne on merilevää ja se jodi tulee siitä merilevästä. Eli sinäkin ehkä voisit syödä vaikka merilevää se sisältää sitä jodia.

    • Jodimestari

      Syökää kaliumjodidia, siinä on suola jossa on eniten jodia. Ja työntäkää paakkuuntumisestoainevouhotuksenne vaikka perseeseenne, vitun idiootit! "paakkuuntumisenestoaine ei ole terveellistä" voi hyvää päivää!

    • Säteilysuoja

      Jodia alettiin lisätä suolaan joskus sotien jälkeen. Äitini käski jo silloin aina ostamaan jodioitua suolaa joka suojaa säteilyltä.

    • kuujooseppi

      Kai tuossa jodissakin on jokin enimmäis määrä , jonka jälkeen vaarallista , alkup. kysyjä halusi sellasta suolaa jossa mahd. paljon jodia !

    • Erich von Straush

      Minen halua paakkuuntua, siksi syön pan-suolaa jossa paakkuuntumisen estävää ainetta mukana .

      • jos haluat käyttää

        Siurvival shieldiä vain kaksi tippaa silmiin iltaisin, nii ei ikinä tartte syödä suoloja.
        Sitäpaitsi jodihan se vasta myrkkyä on. En suinsurminkaa söisi sitä!


    • Merisuola

      Se paakkuuntumisenestoainehan on siinä suolassa että se suola siinä purkissa ei paakkuuntuis. Varmaan riippuu mitä ainetta on käytetty että onko vaarallista vai ei

      • Kulinaristikokki

        Paakkuuntumisenestoaine on aina epäterveellistä. Kerro, jos tiedät terveellisen vaihtoehdon.

        Minusta parasta on käyttää merisuolaa ja napsia jodit purkista esim. monivitamiinivalmisteissa on jodia.


    • Fgfgdgd

      Ruotsissa suolassa on enemmän jodia. Itse aion jatkossa tuoda suolan Ruotsin reissuilta.

    • Kaikissa suoloissa on sama määrä jodia, syömällä jodioitua suolaa, saat vajaat puolet päivän joditarpeesta.
      Jodin saantimärät on 160µg - 600µg.
      Paakkumisenestoaineessa ei ole mitään myrkyllistä/haitallista.
      Jodin lisääminen aloitettiin 1949 ja struumat väheni selvästi.
      Mutta jodin riittävä jatkuva saanti päivittäin on ainoa keino itse vaikuttaa kilpirauhasen vajaatoiminnan syntymiseen, vakava tauti.
      Riittävä jodin saanti vaikuttaa kilpirauhashormonien avulla myös päivittäiseen kehon hyvinvointiin.
      Ostakaa kaupasta ainoastaan suolaa jonka pakkkauksessa ilmoitetaan jodioitu.

      • Kulinaristikokki

        Paakkuuntumisenestoaine ON haitallista.


      • sormisuolaa
        Kulinaristikokki kirjoitti:

        Paakkuuntumisenestoaine ON haitallista.

        Nuu eipä ole http://terveyskirjat.fi/mihin-piidioksidia-on-käytetty/ ja tämä on Pansuolan paakkuuntumisenestoaineena http://www.oriola.com/fi/pansuola , joten suht' terveellisestä aineesta on kyse.

        Huvittaa lähinnä nämä "suola-asiantuntijat" - ovat kuin "sommelierit", jotka arvuuttaa halvan punkun ylimpään kastiin kunhan hinta ja etiketti ovat tyylikkäät - onhan noitakin huijattu.


    • Kilppari vajaa

      Meiralla uutuus Hieno merisuola, johon on lisätty jodia. Kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastavilla tärkeää jodin saanti.

      • Kulinaristikokki

        Miksiköhän se merisuola on hienoa? Silloinhan siinä tarvitaan myös paakkuuntumisenestoainetta, ettei se muuttuisi köntiksi purkissa. Tekisipä Meira karkeaa merisuolaa jodilla lisättynä, niin voitaisiin puhua uutuustuotteesta!


    • E536 FERROSYANIDI

      Minä taas katson, että suolassa ei ole E536=ferrosyanidia, jota käytetään paakkuuntumisestoaineena. Oli jodia tai. Käytän ainoastaa ruususuolaa tai himalajasuolaa! Niissä ei käytetä ferroSYANIDIA. Nämä suolat sisältävät luonnollisia mineraaleja, joita tavallisissa ei ole.

      • Soppa41

        Edellämainituissa ruusu- ja himalajansuoloissa mineraaleja on häviävän pieni määrä päivittäiseen tarpeeseen.
        Huomaa; pakkauksessa ei niitä mainita, kukaan ei mittaa, koska niiden määrä vaihtelee joka erässä.


      • E535 FERROSYAN
        Soppa41 kirjoitti:

        Edellämainituissa ruusu- ja himalajansuoloissa mineraaleja on häviävän pieni määrä päivittäiseen tarpeeseen.
        Huomaa; pakkauksessa ei niitä mainita, kukaan ei mittaa, koska niiden määrä vaihtelee joka erässä.

        Tiedän. Mutta ei ainakaan ole FERROSYANIDIA.


      • PFffffft
        E535 FERROSYAN kirjoitti:

        Tiedän. Mutta ei ainakaan ole FERROSYANIDIA.

        Ette te mitään tiedä. Suola ON mineraali.


    • pikkutietoa

      Jodin puutos on vaarallista, voi saada struuman!!!
      Jotkin asiantuntijat ovat miettineet että jodin saantisuositusta pitäisi nostaa, muistaakseni Kiinassa tai Japanissa mm. rintasyöpä on tilastollisesti vähempää kun siellä syödään jodia suomalaista saantisuositusta enemmän.

      Jodia saa myös merilevästä,wakamestaa,sushista,mädistä ja katkaravusta.

      http://www.fineli.fi/topfoods.php?compid=2189&lang=fi

      Itse käytän aamuisin himalajan suolaa, josta saa mineraalit ja mm kalsium, d,b,c vitamiinit ja omega 3(kalaöljy) ja omega 6 (voi, oliiviöljy) imeytyvät paremmin. Päivällä taas käytän normi suolaa että jodin saanti olisi taattua.

      • Santtu61

        Tutkippa himalajansuolan mineraalien määrät. Et saa mistään selville, koska määrät vaihtelee erien välillä. Kukaan ei halua maksaa tutkimuksia. Joka tapauksessa mineraalit on vain huhu ja tosiasiassa määrät ovat vaatimattomia päivätarpeeseen nähden.


    • tunnusonjokäytössä3

      Merissä olevat kalat kärsivät suolasta,
      koska meressä oleva suola ei ole läpäissyt viranomaismääräyksiä.

      Meren suola on myös mennyt vanhaksi jo miljardi vuotta sitten.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!

      Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit
      Pitkäveto
      1
      2661
    2. Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille

      Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?
      Ikävä
      148
      1208
    3. Heikki Silvennoinen ( Kummeli)

      Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1105
    4. Mitä toivot

      ensi vuodelta? :)
      Ikävä
      127
      988
    5. Hyvää huomenta 18. luukku

      Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️
      Ikävä
      223
      964
    6. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?

      Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?
      Sinkut
      205
      921
    7. Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos

      Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä
      Maailman menoa
      13
      835
    8. Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?

      Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk
      Pyhäjärvi
      296
      833
    9. Olet sä silti

      Ihana ❤️ tykkään
      Ikävä
      72
      825
    10. Haluaisin vain varmistua

      Sinusta tarpeeksi.
      Ikävä
      39
      812
    Aihe