Poika 11v harrastaa

Sporttipojan mami

Laitan tämän viestin tännekin, kun en ole muilla osastoilla saanut kommentteja:)
Sportpojan mami
tänään 16:00
Meillä 11 v poika harrastaa kilpauintia ja jääkiekkoa. Poika on laiska treenaamaan, aina mennään puoliteholla ja siitä missä aita matalin, mutta kisoissa ja peleissä syttyy ja on ihan hyväkin, keskitasoa parempi. Myöskään vapaa-aikana ei tee mitään ylimääräistä, vaan himmailee kotona ja pelailee pleikkaa.Jos viitsisi treenata, kuinka hyvä olisikaan. Poika on kovin kilpailuhenkinen ja haluaa kyllä pärjätä. Missä vaiheessa/iässä poikaa voi alkaa kovistelemaan kovempaan treenaamiseen ja omatoimiseen harjoitteluun. Olemme olleet kovin lepsuja vanhempia, emmekä ole puuttuneet löysäilyyn, mutta kun kummankin lajin vanhempia kuuntelee, niin aika kovia vaatimuksia lapsille asetetaan. Mietin sitä, että jos annetaan lepsuilun jatkua, eikä patisteta kovempaan treenaukseen, meneekö pojan mahdollisuudet olla joskus jommassakummassa lajissa huipulla? Tai jos alamme olemaan vaativampia, kyllästyykö poika ja lopettaa koko urheilun? Toinen mietityttävä asia on ruokavalio. Minkälainen ruokavalio sopii 11-vuotiaalle urheilijapojalle? On tosi huono syömään, joten ruoan pitää olla laadukasta. Vinkkejä kisa ja peli/turnauspäiviin. Mitä ennen suoritusta ja mitä jälkeen? Kaikki asialliset vinkit, neuvot ja omat kokemukse otetaan ilolla vastaan:)

3

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Erityisesti ennen murrosikää en näe "tosissaan treenaamisen" iloja. Tietty on hyvä "harjoitella harjoittelemista", mutta hyvä olisi olla mielekäs harrastus, on se sitten kavereiden takia tai muuten. Toki sillä rajoituksella, että treeneihin mennään treenaamaan eikä vain seurustelemaan. Lajivalinta tapahtunee useimmissa lajeissa siinä murrosiän kynnyksellä, mutta siihen saakka on hyvä harrastaa monipuolisesti, ja erityisesti uinnin kaveriksi sopii mainiosti joku koordinaatiota ja tasapainoa vaativa laji.

      Toki valmentajat aina pitävät oman lajinsa puolta, eli jos on lahjakkaan oloinen kaveri treeneissä, niin kannustetaan treenaamaan enemmän. Samoiten jos johonkin tasolle on päästy, niin edes lasten harjoittelussa seuraava tavoite ei ole pitää nykyistä tasoa, vaan pyrkiä siitä eteenpäin. Osalla valmentajista voi olla vielä tavoite, että totutetaan lapsen vähän rankempaan treeniin ennen kuin tulevat murrosikään ja aloittavat mahdollisesti kiukuttelemaan.

      Käsittääkseni edelleen uinnissa harjoittelun määrä korreloi parhaiten lasten kisamenestyksen kanssa, ja useimmat (ellei kaikki) nykyisistä huipuista on ollut suht menestyneitä jo lapsena. Suurin suomalaisen uinnin "uimarituotannon" ongelmista on kuitenkin lopettaminen ennen aikuisikää, eli itse kannatan vähän rauhallisempaa starttia kilpailutreenille. Suomalaisista (entisistä) huippu-uimareista Välimaan Tero aloitti uinnin muistaakseni 14-vuotiaana, joskin tuossa vaiheessa huipulle pyrkimiseen tarvitaan liikunnallista taustaa ja sekä määrätietoista harjoittelua.

      • Viisikuusitoista

        Kiitos asiantuntevasta kommentista:) Täytyy lukea vielä uudestaan oikein ajatuksella, mutta samansuuntaisia ajatuksia tässä on herännyt.


    • uiui3

      Mikä on tosissaan treenaamista ja mikä on rauhallinen startti kilpatreenille? 11-vuotias käy 6 kertaa viikossa harjoituksissa sekä puolenkymmentä kertaa kilpailuissa kaudessaan. Nauttii treeneistä kyllä suurimman osan ajasta sekä erityisesti kilpailuista. Menestyy omassa sekä vanhemmassa ikäluokassa hyvin, aina kärkipäähän. Koulukaan ei kärsi. Mitenhän sitten kun ruvetaan "oikeasti kilpailemaan"? Täytyneekö jo miettiä miten vielä harjoitusmäärät kasvavat vai riippuuko seurasta/valmentajasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      577
      3846
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2729
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2124
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1947
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1845
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1790
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1739
    Aihe