Aihe

Nauhat renteissa?

Ikämies99

En tiedä onko tämä oikea foorumi, mutta olen usein ihmetellyt varsinkin nuorison ranteissa olevia eri värisiä nauhoja tai naruja. Joillakin iäkkäämmilläkin niitä esiintyy. Joskus niitä näkee vain yhden, mutta sitten taas jollain on ainakin kymmenen nauhaa. Olen yrittänyt keksiä mitä ne ovat, kuten että ne olisivat esimerkiksi jonkinlaisia rannekkeita liittyen esim. johonkin konserttiin tms., (eli että sisäänpääsymaksua vastaan saisi tuollaisen nauhan) , mutta tästä ei ehkä ole kysymys.

Muistan lapsuudestani ja nuoruudestani, jolloin hippiliike rantautui myös Suomeen, että tuolloinkin hippien pukeutumiseen kuului samantyyppiset koristeet.
Ehkä kysymys on tosiaan vain koristeista, vaikka hippiliikettä ei enää olekaan. Olen kyllä lukenut, että meillä esiintyy nykyään nuorison keskuudessa ns. hipstereitä. Heillä ei kuitenkaan liene tekemistä hippiliikkeen kanssa hieman samantyyppisestä liikkeen kirjoitusasusta huolimatta.

Mutta osaisiko joku valaista näiden nauhojen merkitysta?

7

119

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ikämies99

   Siis ranteissa.

  • E.Allardt

   Minkälaisia nauhoja? Siis niitä erivärisiä ohuita, joita näkee n. 15-20 vuotiailla. Nuoriso luultavasti viestittää niillä kuuluvansa tiettyihin alakulttuureihin. Siellä on varmaan eläinsuojelijoilla, anarkisteilla ym. omat värinsä/kuvionsa. Samaahan tekivät mainitsemasi hipit pukeutumisineen kuten myös nykyajan hipsterit. Nuorisolla on aina ollut tarve luoda erilaisia, jos nykytermi sallitaan, yhteisöjä.

  • Festarimestari

   Kyllä ne festarien pääsylippurannekkeita usein on. Festariliput maksaa hirmuisesti ja on joillekin isojakin elämyksiä joten eivät sitten raaski luopua nauhoistaan vaan ylpeänä näyttävät kaikille ja saavat siitä vielä keräilyharrastuksenkin.

   Vaan voi olla muutakin. Ihmiset tekee ylipäätään kaikkea. Ottavat tatuointeja, pistävät sormenmentävät reijät korviin, osallistuvat lauman mukana sellaiseenkin aktivismiin mistä eivät tiedä mutta kun muut tekee niin tekevät sitten itsekin. Jos tarpeeksi moni kantaisi halkoa päässä tiistaisin niin varmasti puolet lopuistakin ihmisistä alkaisi tehdä niin.

  • Thaitapa

   Tuttavani asuu osan vuodesta Thaimaassa, ja kun hän lähtee Suomeen käymään, paikalliset ystävät solmivat hänen ranteeseensa vaalean nauhan. Se on heidän tapansa toivottaa onnellista matkaa ja tervetulleeksi takaisin.

  • jotainsellaasia

   Minä taas olen havainnut että varsinkin naiset pitävät korvissaan eräänlaisia "killuttimia " Miksi?

  • pseudomeemi

   Pannaan kokeeksi liikkeelle huhu, että kyseisten epähygieenisten rannekkeiden välityksellä leviää impotenssia aiheuttava vajagara-virus. Etenkin jos polttaa kuivattuja banaaninkuoria piipussaan.

  • kabbal

   Nauhoja lienee monenlaisia kuten merkityksiäkin. Muistelisin, että jonkinlainen ohut punainen nauha oli jonkinlaisen uskonnollisen lahkon merkkinä, "kabbala" tai joku sen nimininen uskonto oli kyseessä ja ainakin maailmantähti Madonnalla oli tällainen nauha.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   332
   3680
  2. Miksi Helmi ja Julia haluavat lehden kanteen?

   Itseään paljon vanhemman miehen kanssa? Dannyn ”tyttöystävä” Helmi Herra Ylpön ”tyttöystävä” Julia. Onhan näitä ollut kautta aikain. Muutama vuosi kun
   Kotimaiset julkkisjuorut
   50
   2565