Apuva, pitäisi tehdä esitelmä ko. aiheesta, mutta
en ole löytänyt oikein kunnon osoitteita netistä,
joista selviäisi; mitä ruoka-aineita käytetään
yleensä, tyypilliset ruoat, miten ruokakulttuuri
vaihetelee maan eri osissa, millaiset ruokatavat,
mitä juhlissa syödään, miten uskonto vaikuttaa mitä syödään, mitä ruokia sieltä on levinnyt Suomeen ja olis kiva saada joku ateriasuunnitelma,
jos tiedätte suomen kielisiä sivuja, olisin hyvin
kiitollinen, tietysti vastaukset otetaan mielellään vastaan
saksalainen ruokakulttuuri
17
4938
Vastaukset
itseasiassa prjoketityöni nimi on kansainvälinen
keittiö ja valitsin maaksi saksan, jota en osaa
enkä ole koskaan käynyt siellä- Ota selvää
Jospa tekisin sinulle koko työn puolestasi, mokomakin nykyajan saamaton ääliö.
- Oppilas678
Ota selvää kirjoitti:
Jospa tekisin sinulle koko työn puolestasi, mokomakin nykyajan saamaton ääliö.
Tee mullekki
- Knödel
Joku on joskus vertaillut Euroopan keittiöiden käyttämien raaka-aineiden laatua ja niillä saavutettavaa lopputulosta jokseenkin seuraavasti:
"Englantilaiset tekevät huonosta huonoa, saksalaiset hyvästä huonoa, italialaiset huonosta hyvää ja ranskalaiset hyvästä hyvää."
Englannissa kuulemma kannattaa syödä kolmesti vuorokaudessa aamiainen (bacon and eggs), jos mielii syödä edes osapuilleen hyvin.
No – itse olen syönyt Saksassa lukemattomia kertoja suorastaan erinomaisesti. Englanti on jäänyt vähimmille vierailuille, mutta en minä muutamaa ruokailukokemustani suinkaan moittia tohtisi. Italia on kokemusteni mukaan upea ruokamaa – paljon muutakin kuin pastaa! Ja Ranskan Pariisissa olen syönyt nälkäisenä arkistakin arkisemman hampurilaisen Champs Elyséen varrella ja varsin keskinkertaista Syöttökukkoa punaviinissä (Coq au vin) jossakin vasemman rannan latinaiskortteleiden uumenissa.
Ja miten niin ei muka löydy kunnon osoitteita netistä?
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=German cuisine&lr=
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=saksalainen ruoka&lr=
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=saksalainen keittiö&lr=
Saksan tärkein erottava raja ruoka-asioissa ei muuten taida olla Berliinin muuri eikä edes ex-DDR:n ja ex-Länsi-Saksan välinen raja vaan joki nimeltä Main. Sen eteläpuolella avautuu Weisswurstin (valkoisen raakamakkaran) valtakunta. Tämä näin historiallisena puolitotuutena leikkimielellä sanottuna (Baijerissakin toki syödään muutakin kuin Weisswurstia ja Schweinehaxeneita…).
Paikallisille ruuille antaa oman sävytyksensä se, ollaanko viini- vai olutseudulla. Tärkeimmät viinialueet ovat Reinin (Rhein) ja Moselin jokivarsissa; pohjoisessa, idässä ja kaakossa kitataan enemmänkin olutta.- oopel mies
no niin
- janne severi
ok kiinnosti nii saatanasti
- veli-juuso
oot varmaa niin saatanan ruma
- ooppel mies
etsin koulu projektiiin saksan ruoka kultuuria mutta en löydä sitä mistään voi siko joku kertoa mistä se voisi löytää.
- hohhohhoijjaa
"etsin koulu projektiiin saksan ruoka kultuuria mutta en löydä sitä mistään voi siko joku kertoa mistä se voisi löytää. "
Oletko kuullut sellaiset (vanhasta) keksinnöstä kuin kirjasto?
Jos laiskuuttasi et mene sinne, niin sitten omaksi parhaaksesi toivottavaa, ettei täällä netissä kukaan auta sinua. - goooogoll
jospa vaikka käyttäisit googlea?
- joonas immonen
kova jätkä
- 4+1
googlaa deutsche speziallitäten
- googletakko
Oisko tuosta googlesta apua, tiedä, mutta kokeiles googlea.
- guten Appetit
Taas vanha viesti, mutta Münchenin kävijänä
http://www.omat.fi/sopassa/sopassa1/kulttuuri.php
Nürnberger ja sauerkraut /hapankaalia ja bratwurst
knödel eli mykyt saa liemestäkin ruokaisaa
leberkäse ei maksajuustoa ei pateeta vaan kuin berliininmakkaraa pannulla paistettuna
http://www.helsinki.diplo.de/Vertretung/helsinki/fi/01/Essen_20und_20Trinken/essen__und__trinken.html
http://fi.wikipedia.org/wiki/Saksalainen_keittiö
https://www.pirkka.fi/artikkeli/120927-saksalainen-ruoka-on-monipuolista
http://www.lansi-uusimaa.fi/artikkeli/61839-saksalainen-ruoka-on-muutakin-kuin-makkaraa
http://www.sprachcaffe-deutschland.com/suomi/gast.html
http://www.oulu.fi/srpkl/Viesti/maassa_maan_tavalla.htm
- vaihto-oppilas
Laitan tänne vaikka on vanha keskustelu, minun havaintoni Saksalaisesta arkiruokakulttuurista, Pohjois-Saksassa:
Tyypillinen aamiainen (syödään kello 9.00 tässä talossa, vkl n. 10-10.30 ollen hieman runsaampi) käsittää ihmeellisen runsaasti erilaista syötävää. Mysliä, monenlaista leipää, monenlaista juustoa, jogurttia, erilaisia hedelmiä, pähkinöitä, makkaraa, kuivamakkaraa eli jonkinlaista salamia jonka vadin koristeena hieman yrttejä, sipulia, kurkkua, tomaattia, paprikaa, nutellaa, mahdollisesti paikallista erikoismakkaraa joka sisältää mm. verta ja erilaisia sisäelimiä, se on vadilla jossa sipulia. Keitettyjä kananmunia, toisinaan raaka jauhelihakakku raa´an kananmunan kanssa (hieman juhlavampi aamiainen), viikonloppuisin myös ehkä pekonia, sämpylöitä, munakokkelia... Juomaksi kahvia (juodaan täällä kuuman maidon kanssa, ihmettelevät tapaani käyttää tavallista kylmää maitoa) ja teetä.
Tavallaan hyvin peruselintarvikkeita ainakin täällä eikä siten mikään erityisjuttu että aamiaisella on näin montaa sorttia syötävää. Havaintoni mukaan täällä vain halutaan nähdä vaiva laittaa kaikki aina esille, ja vieläpä hienosti esille ruokapöytään eikä kuten ehkä suomessa "on niitä muroja jossain kaapin perällä ota sieltä..." :)
Aamiaispöydässä kuten ei muillakaan ns. leipäaterioilla ole yleensä lautasta vaan puinen niin ikään pieni leikkuulauta, ja jokaisella ruokailijalla oma veitsi (pöytää kattaessa olen useasti saanut kommentin miksi laitan vain yhden veitsen voirasiaan.
Päiväruoka syödään klo 13.00 ja se sitten käsittää yhden lämpimän ruuan ja jonkin salaatin. Mitään leipää ei syödä tällä aterialla ainakaan tässä talossa. Juomana vettä tai kivennäisvettä. Lämpimiä ruokia ovat olleet mm. naudan paisti, erilaiset makkarat kuten bratwursti, keitetty parsa voin ja kuivamakkarahakkeluksen kanssa, erilaiset keitot joissa lihan tai makkaran lisäksi riisiä, papuja tms. mutta perunaa en ole keitoissa nähnyt. Papuja syödään muutenkin monessa eri muodossa esim. kastikkeissa. Ruoka ei välttämättä ole kulinaarinen erityisnautinto mutta kyseessä onkin arkiruuat ja paikallisten mielestä varmaan erityisen hyviä, suomalaisella eri maku ehkä mutta nälkä on aina saatu pois.
Muita lämpimiä aterioita ei sitten päivässä syödä ainakaan täällä. Illalla tapahtuu tässä talossa ruokailu vapaasti ulkona tai kotona itse laittaen esim. voileipää jne. Omeletti on tunnettu iltaruokana, myös riisiä tai erilaista kastiketta spagetin kanssa olen nähnyt paikallisten laittavan. Toisissa taloissa iltapala syödään yhteisesti ja se muistuttaa hyvin pitkälle aamiaispyötää. - Opetelkaakirjoittamaan
Aloittaja samoin kuin tuo kommentoija taitavat olla idiootteja?
https://germanfoods.org/recipes/
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mies, miksi et vaikuta halukkaalta?
Ihmeellistä käytöstä mieheltä. Toki et ole mikään teinipoika enää.1232648- 1642081
Terveystalon lääkärit ylilaskuttaneet
Tämän pörriäiset osaavat, laskuttamisen. Terveystalo myöntää asian. https://www.hs.fi/suomi/art-2000011134269.html "K1161341Ikävä on häntä
Josta on tullut niin tärkeä ja rakas. Olisinko onnellinen hänen kanssaan. Ne rakastavat silmät jotka mua katsoo aina jos631306- 971256
HESARI: Kahden Pasin pankki OmaSp
Toinen entinen työntekijä sanoi, että Turtio oli organisaatiossa “Jumalasta seuraava, ylöspäin” https://www.hs.fi/visio291194En kai koskaan saa sinua
Koska et usko että riitäisit minulle. Olet aina pitänyt itseäsi liian risana ja heikkona. Katkot korkeutesi, ja poraat k771161Minkä kultakimpaleen
Menetän jos en saa häntä. Joku muu saisi nauttia siitä hellyydestä, huumorista ja intohimosta. Ehkä hän ymmärtää nyt mik351142Tykkäsit nainen
Aina eniten lähetyssaarnaajassa, muistan miten nautit!😎😚 meidän pitää päästä vielä kokemaan se.451119Kerroppas nyt
M mies, että kenestä sinä oikein tykkäät, niin saadaan tämä asia muillekin selväksi 😉841078