Virkoja jaetaan salassa

Ihmettelevä

Olen kuullut, että Kemijärvellä on varastossa sosiaali-ja terveystoimen virkoja mm lukuisia sairaanhoitajan, lähihoitajan ja sosionomin virkoja. Juuri tällä hetkellä niitä jaetaan. Kenelle? Suosikeille uskoisin. Epäilen tällaista, koska virat eivät ole yleisessä haussa esim. työvoimatoimiston sivuilla. Ilmeisesti kaupunginjohtajaa ei ole vielä valittu, koska TE-keskuksen sivulla oli kaupunginjohtajan virka auki.

Muutama päivä sitten näin, että mm useita lähohoitajan virkoja oli auki, nyt hakuilmoitukset on poistettu.tarkoittaako tämä sitä, että virat on jo salaisesti jaettu suosikeille. On paljon halukkaita hakijoita, jotka ovat osaavia. Miksi virkoja jemmetaan vain tietyille henkilöille. Eikö laadulla ole mitään merkitystä?

34

492

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • raparpertti

      Totta. mätöä täynnä, eikä siinä kannata olla osallisena. Muutankin perheeni kanssa pois. Nuoleskelu, sukunimi, kotikylä, ne ovat vaikuttava tekijä.

    • kuntalakia on ...

      Julkiset virat ja toimet on oltava kaikille haettavissa .Niitä ei voi salaa jaella kavereille ja sukulaisille. Seuratkaa tarkoin mitä tapahtuu. Virkavirheitä ?

    • Villi paikka

      Voiko asialle mitään? Täysin laitonta touhua. Miksi tähän ei puututa. Jos joku ottaayhteyttä valvoviin viranomaisiin, tulee vieläenemmän vaikeuksia. Sitten ei ainakaan enää kuule mistään virasta, johon voisi hakea.

    • Salavirat

      Onko kaupunginjohtajan virka tarkoitettu ulkopuoliselle, koska virka on julkisessa haussa TE-keskuksen sivuilla? Eikö hyvä veli-porukasta löydy tarpeeksi pätevää hakijaa?
      Miksi sote-virat eivät ole TE-keskuksen sivuilla? Jokin aika sitten psykologin virka oli salaisesti haussa, miksi? Eikö uskallettu ulkopuolisten pätevien hakijoiden antaa hakea virkaa?

    • heips halloota

      Sisäinen haku on ollut, koska toisessa toimipisteessä supistetaan ja väelle pitää löytyä töitä ja ollaanhan tässä iso joukko kaupungin työntekijöitä ollut osa jo kuusikin vuotta lyhytaikaisilla jatkuvilla työsopimuksilla pätkätöissä, siksi sisäinen haku. Mutta kyllä virkamiehillä on ollut julkiset haut, kuten kaupunginjohtaja; ja juurihan valittiin vanhus-/sosiaalityön johtaja yleisellä haulla ja on aloittanut työt jne.

      • laki son niillekki

        Virat ja toimet pitää laittaa aina julkiseen hakuun ! Se on sit eri asia kuka valitaan mihinkin. Virkavirheitä pitää välttää . Niistä joutuu vastuuseen.


    • jeeeeeeeeeeees

      Haloooo...laitetaan virat julkiseen hakuun ja kumminkin valinta jo tehty....virkoihin valitaan tutut,ns.sopivat työntekijät....näin se homma mennee

    • jassoota

      tottakai "sopivat".... mutta on myös laki siinä kuinka kauan voidaan teettää töitä pätkätöinä, pitää löytyä toimi ....

    • Likainen peli

      Kyllä toimet ja virat pitää laittaa julkiseen hakuun. Esimerkiksi psykologin kohdalla pelättiin, että tulee pätevä ulkopuolinen hakija, jota ei voi ohittaa. Sillä ei ole mitään merkitystä, jos on porukkaa ollut vuosia sijaisuuksissa ja heidät halutaan valita virkoihin. Niin voidaan tehdä, vaikka virat olisivat avoimesti TE-keskuksen sivuilla auki.Se on ihan oikein. Miksi kaupunginjohtajan virka on julkisesti auki. Virassahan istuu Tuula Kuvaja. Eikö häntä voida salaisesti valita virkaan kuten tehdään esim. lähihoitajien kohdalla. Nyt on niin, että työntekijöitä nöyryytetään, jotta saisivat töitä. Yksikön johtaja voi vaikka paskantaa suuhun eikä työntekijä voi valittaa. Jos nimittäin haluaa olla töissä.

    • Mätäpaise

      Kemijärvellä harjoitetaan salassa kiristystä työpaikoilla. Nytkin on lukuisia lähihoitajien, sairaanhoitajien ja sosionomin toimia auki. Näistä ilmoitetaan salaisesti suosikeille. Ilmoituksia näistä toimista ei ole missään.Johtajilla on pelkoa osaavia työntekijöitä kohtaan. Siitä johtuu koko paikkakunnan taantuminen. Tässä kaupunginjohtaja jutussa on sellainen tilanne, että toivotaan suusanallisesti ääneen lausuen asiansa osaavaa kaupunginjohtaja, mutta tosiasiassa pelätään sellaista. Se nostattaa kateutta pikku johtajissa. Kaikkein eniten pelätään sitä, että kaupunginjohtaja huomaa suojatyöpaikoilla lymyävät.

      Toimien salassa jako myös edesauttaa vanhan hyvä veli verkoston säilymisen. Jos on johtajan hyväntahtoisuuden avulla saanut töitä, niin ei haluta paljastaa räikeitäkään epäkohtia. Kaikenlainen mädännäisyys saa jalansijaa. persut istuvat samassa veneessä. he voivat suuta pieksää valtakunnan asioista, mutta oman kunnan asioista ei uskalleta puhua mitään.

    • tyhjän pantit

      Istuuko ne Persukki samassa venneessä ? Ovakko ne peränpitäjiä nii ko Soini sano taannoin vai ? Eiks ne aikono laitta kempan asiat kuntoon ko heijät valitaan ? Merkkejä ei oo ilmassa siihen suuntaa. Monta vuotta jo ollu aika alottaa. Koska Persut meinaa aloittaa ?

      • Vaakakuppi

        Ei koskaan. Ovat lampaita. Oma leipä tärkeää heille niinkuin muillekin. Jos pitää liian suurta ääntä tai astuu hyvän veljen varpaille, niin menee työpaikka. Voihan sitä tietysti lähteä pois Kemijärveltä työn perässä, jos itsekunnioitus on tärkeää.

        Siinä on vaakakupissa työpaikka Kemijärvellä hyvän veljen paska suussa tai
        itsekunnioitus työpaikka Kemijärven ulkopuolella


      • ikipersus
        Vaakakuppi kirjoitti:

        Ei koskaan. Ovat lampaita. Oma leipä tärkeää heille niinkuin muillekin. Jos pitää liian suurta ääntä tai astuu hyvän veljen varpaille, niin menee työpaikka. Voihan sitä tietysti lähteä pois Kemijärveltä työn perässä, jos itsekunnioitus on tärkeää.

        Siinä on vaakakupissa työpaikka Kemijärvellä hyvän veljen paska suussa tai
        itsekunnioitus työpaikka Kemijärven ulkopuolella

        Me Persukko lampaita ? Mehän oomma tehneet valtuustossa mahtavia uuvistuksia. Vanahat puolueet parkuu meijään eessä ko vanha meininki ei enää pelaa. Oomma hajottaneet hyvävelikerhon tykkänään. Astumma kohta,vuojen vaihteessa luottamusjohtoon. Ramppa senkun kalkattaa.


    • puhu puppua

      Ei ole "ilmoitettu salaa suosikeille"; hakuilmoitukset on ollut ilmoitustauluilla työpaikoilla nähtävillä kaikkine tietoineen. Ei kellekkään erikseen!

    • Ei ole oikein

      Oikeusvaltiossa pitää ilmoittaa TE-keskuksen sivuilla.Täysin sopimaton menettely.

    • kerrospukeutuminen

      Nettikamera: Töihin klo7.30 ruuhkalle asti-> joutoväki.

    • Lähde tänään1

      Ihmeellinen kunta. Pelätään, että pätevät työntekijät hakevat virkoja. Kemijärviläiset, jotka eivät ole lukemassa ilmoitustauluja, eivät tiedä viroista mitään. Olen huomannut, että eräitä työntekijöitä syrjitään niin, että vaikka laittavat minkälaista tahansa postia ja käyvät TE-keskuksessa, niin töitä ei heru. Jos on päätetty, että töitä ei anneta, niin niitä ei anneta.

      Asia on niin, että pitää muuttaa pois. Niin pian kuin mahdollista. TE-keskuksesta saa muuttoavustusta. Asunnon saa myytyä, sen takia ei kannata jäädä.Etelä-Suomessa on töitä ja ihmismäinen kohtelu ainakin pääkaupunkiseudulla.

      Oikeastaan muutto pitää tapahtua hyvin nopeasti. Tulessa ei saa istua hetkeäkään. Tämän olen oppinut. Sillä ylimääräinen odottelu aiheuttaa vahinkoa. Jokainen päivä työtä odotellessa on liikaa.

      • tulee näppy silmään !

        Kertokaappa ilmoitustauluja lukeneet mitä virkoja sitten on auki ?


    • valitettavaa

      SOTE-laki varmaan aiheuttaa juuri Kemijärvellä lisääntyvää "valintaa" viroissa. Kunnat saavat nyt itse päättää, ja kellä valta on, sille virat. Kiristyvä kilpailu tuo peliin säälimättömyyttä, pelkoa oman työpaikan menetyksestä, ja tilaisuuden tehdä niinkuin itselle hyvä on. On varmaan valtava rasittavaakin kaiken aikaa valvoa, että kelle puhuisi? Oma aatekaan ei enää merkitse mitään, ja tämähän on meininkiä jossa kyynärpäitä käytetään.

    • Paska suussa

      Juttu on niin, että näitä virkoja ei ole nähtävillä ei Te-keskuksen sivuilla, ei Kemijärven kaupungin kotisivuilla, ei Sote -lautakunnan sivuilla siten, että ilmoitettaisiin, että viralle on annettu täyttölupa. Tällä hetkellä n 10 virkaa on haussa. ne täytetään sillä tavalla, että esimies pyytää kahdenkeskiseen tapaamiseen, jossa vilautetaan virka-mahdollisuutta. Katsotaan, että onko tarpeeksi nöyrä.Voidaan tehdä se kuuluisa paskannus-temppu. Jos se onnistuu, niin saa viran.

      • xxxxwww

        Ne pitää olla esillä, tutkintapyyntö on mahdollista tehdä


    • kappas vaan

      Kautt.a aikain työntekijöitä on esimies voinut valita sisäisestikin, kun esim. on vuosia ollut pitkäaikaisena sijaisena, niin saa vakituisen toimen(ei virka-nimitystä käytetä enää, paitsi ylemmillä päättäjillä).
      Eiköhän ne valinnat tule tuonne kaupungin kokouslistoille lähiaikoina, nythän siellä on lyhytaikaisetkin valinnat, mihin on lupa annettu.
      Jos on niin suuri mielenkiinto, miksette kysy esim. sosiaali-vanhustyön johtajalta tai muulta päättäjältä suoraan. Yhteystiedothan löytyy kaupungin sivuilta.

    • Velihyvä

      Hessun poppoo muutti kaupungin hallintosääntöä vasta siten, että toimia ja määräaikaisia pestejä ei tarvitse laittaa julkisesti lainkaan. Näin hommat saadaan sopivasti täytettyä toivotuilla henkilöillä ja ei toivotut pidetään poissa.

    • Sote-tollukka-ltk

      En kysele töitä, toimia tai virkoja keneltäkään esim. sote-johtaja... ei kannata vaivautua. Voi käydä niin, että tulee vaikeuksia liiallisella kyselyllä. Muistaakseni Alaräisäsen aikana on sovittu, että näitä toimia jaellaan tiskin alta. Kukaan ei tiedä, missä mennään, missä toimessa on, onko vai ei ole.

      ja se sote-lautakunta, minkälaisia tollukoita siellä on. Eivät ymmärrä mitään. Nykyinen sote-johtaja ilmottanut lautakunnan jäsenten olevan heikkotasoisia verrattuna Rovaniemeen..

      • vie ja vikise

        Vai heikkotasoisia ovat sote-lautakunnan jäsenet ? No sit voi sotejohtaja viedä heitä kuin pässiä narusta...ja niin viekin. Onhan siellä kyllä kokemusta omaavia politiikkoja mut se osaaminen ?


    • Salailu pois

      Kemijärvellä vallalla oleva käytäntö vahingoittaa kaupungin etua. Toimia jaetaan salaisesti kahdenkeskisissä keskusteluissa. Näissä keskkusteluissa johtava ajatus on esimiehen henkilökohtainen etu. Osaava työntekijä koetaan uhkaksi ja hänestä halutaan päästä eroon. Tämä vaikuttaa pitkän ajan kuluessa mm. asukaslukuun , tieto-taito-tasoon ja rappeuttaa koko paikkakuntaa. Avoin rehti ja läpinäkyvä kilpailu pn kaupungin etu. Voidaan läpinäkyvästi kertoa esim. pitkäaikaisten sijaisten asema ja heidän oikeus vakituiseen työhön. Tässä ei ole mitään salattavaa. Käsittääkseni syynä salailuun on tarve pitää yllä suosikkijärjestelmää.

    • työntekijä

      Ei siinä ole mitään "salailua" tai "hyväveli -järjestelmää", jos esim. lakkautetaan joku virka (vähennetään esim. johtajia tai nyt esim. leikkaustoimi sairaalassa) ja heille pitää osoittaa sopiva työ ja sitä on tarjolla toisessa toimipisteessa ja sinne järjestetään sisäinen haku. Eihän heitä voi irtisanoa.
      Eri asioita on puhua ylemmistä johtajista (saattaa olla yksi lajiaan ja vaaditaan esim yliopiston tutkintoja) kuin työntekijätasosta, esim. lähihoitaja, laitoshuoltaja jne. joita tarvitaan monia eri pisteissä. Joskus myös halutaan jopa tutkia, minne työntekijä haluaa siirtyä tai minne hän on soveltuva.

    • ratkaisu

      Muuthan voi muuttaa pois? Johtajat jäävät johtamaan..

    • työläinen

      Mitkä muut? (muut on navetassa) Vanhukset ei ainakaan muuta pois, sitä työtä riittää. Kylä riittää työtä, eläkkeelle jää monikin lähiaikoina ja tulee työpaikkailmoituksia lehtiin.

    • Läheltä seuraava

      Kaikenlaista selitystä... Johtajia on liikaa eikä heidän pestiään lopeteta. Tietysti Kj:n paikka on yleisessä haussa.. Eikö nykyisistä johtajista voi siirtää jonkun kj:ksi?

      Kyllä se niin on, että toimia jaetaan salassa.. Ei auta asiaa muuksi selittää

    • Virkoja valituille

      Joku täällä valehtelee, että kirurgian toimialan lakkautuksen myötä, olisi jäänyt hoitajia ilman työpistettä. Tämä tilanne on jo sopeutettu, heillä on jo työ ja toimipohja.
      Nyt on kysymys ihan eri asiasta. Pitkäaikaiset sijaiset voidaan vakinaistaa. Tämä pitää tehdä läpinäkyvästi. Virat ja toimet, jotka ovat julkisen työnantajan palveluksessa pitää laittaa avoimeen hakuun.

      En ole nähnyt ilmoitustauluja, mutta tällä hetkellä on n 10 tointa auki, kysykää kiinnostuneet!

    • Jätä jo rauhaan

      Koira taas liikkeellä.Olisko viestiä vietävänä ?

    • hoitsu100

      Organisaatiouudistuksen myötä tulee sisäisiä siirtoja aika paljon, siihen on totuttava

    • Eikö halukkaita?

      No nyt luokanopettajan puolipäivätyö 3-6 kk mollin sivuilla. Eikö kelvannut kellekkään, kun siellä ilmoitetaan asiasta?No kukaan ei tollaiseen hommaan lähde, löytyiskö ylioppilasta tohon hommaan?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      456
      3326
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      436
      3115
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      127
      2849
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2202
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2050
    6. 182
      1420
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1347
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1226
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      81
      1200
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1050
    Aihe