http://www.fineli.fi/food.php?foodid=3204
sen voi syödä sellaisenaan, huuhdo vain liika happamuus.
alkuun voit pehmentää öljyssä ja hauduttaen padassa (jätä pois lihakset) voit oluen sijaan hauduttaa valkoviinissä ja lisätä katajanmarjoja ja kuminaa (estävät puhkuisuuden)
http://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/reseptit/haudutettu-hapankaali/012991
tai sitten hapankermassa/hapukoor /smetana
HAPANKAALIKEITTO
Ainekset:
200 g porkkanoita (muitakin kuten palsternakka, sipuli,perunakin )
400 g hapankaalia
2 tl ruokaöljyä
1,5 l vettä / kasvislientä
(1 lihaliemikuutio
1 tl suolaa)
hapankermaa (smetanaa, ranskankermaa)
Valmistusohje:
Kuori ja suikaloi porkkanat Jos hapankaali maistuu liian happamalta, huuhtele se siivilässä kylmällä vedellä.
Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa ruokaöljyä, lisää kaali. Lisää porkkanasuikaleet ja hauduta hetki.
Lisää kasvisliemi (vesi ja lihaliemikuutio). Anna hautua miedolla lämmöllä puoli tuntia.
Tarjoa keitto hapankerman ja oluen kanssa. Lisukkeeksi sopii mainiosti myös suomalainen ruisleipä. eestiläiset valkosipuli-krutongit
KÜÜSLAUGULEIB
hapankaalin ylistys
2
167
Vastaukset
- Rakel Rayn tapaan
Rakel Rayn hapan-imelä kaalikeitto
Ainekset
2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
½ kg kinkkusiivuja hienonnettuna
1 kurttukaali silputtuna
1 iso sipuli viipaloituna
1 kuppi raastettua porkkanaa
2 kourallista (pakaste) perunaviipaleita
suolaa ja pippuria
1 laakerinlehti tuore tai kuivattuna
2 kupillista siideriä
3-4 rkl hunajaa
1 isohko purkki valkoisia papuja valutettuna
1 l kanalientä/kasvislientä pujonki
1 pss hapankaalia,huuhdeltuna ja valutettuna
2-3 rkl hienonnettua tilliä tarjoiluun
1 prk smetanaa tarjoiluun
Ohjeet
Kuumenna keittokattila keskilämmöllä lisää sitten oliiviöljy kuumaa
kattilaan lisää kinkku sekä ruskista 2-3 minuttia.Lisää seuravaksi
silputtu kurttukaali vähän kerralaan.Lisää sitten
porkkanaraaste,pakastetut perunaviipaleet sekä mausta suolalla sekä
pippurilla.Lisää sitten laakerinlehti,siideri,hunaja,pavut ja
kanaliemi.Laita kansi päälle sekä kuumenna keitto kiehuvaksi.Ota kansi
pois ja hauduta noin 10 minuttia,kunnes kasvikset ovat pehmeitä.Sekoita
aina välillä.Tarkista lopuksi maku lisää suolaa ja pippuria makusi
mukaan jos on tarvetta.Tarjoa keittoa matalasta keitto astiasta keiton
kruunaa hienonnett tilli ja rkl smetanaa.Ruoan kanssa sopii
dipattavaksi paahdettu/grillattu juusto ruisleipä
http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/2088 küüslauguleibäsed
.Voi hyvänen aika mikä maku elämys!
Muista mitä pidenpään ruoka saa hautua sitä parenpaa siittä
tulee!
(jättäisin kinkun ja pavut pois liian tuhtia kamaa )
limpun tekoa http://www.makuhaku.fi/mh/app/search.html?q=limppu
http://leib.ee/ haldja leib - hapukapsas
1 kg raikasta hapankaalia
100 grammaa fariinisokeria /ruoko tai hunajaa
1-2 tl suolaa (tarkista)
500 ml Porter tai muuta tummaa vahvaa olutta /Tai vakoviinä jaloppumetreillä konjakkia
reilu ripaus kuminaa / katajanmarjaa ruopasu myllystä
50 grammaa voita /karhulaukka voita Tallinnasta ja lisään valkosipulia
Laita kaikki ainekset isoon uunipataan
ja laitta keskilämmölle
Hauduta sekoittaen silloin tällöin, kunnes kaali on kultainen ja pehmennetty. Tämä kestää noin tunnin. Minä olen nakannut uuniin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Jos yhdistät nimikirjaimet
Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne1066852- 954351
Mies vinkkinä sulle
Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista473658Kyllä se taitaa olla nyt näin
Minusta tuntuu et joku lyö nyt kapuloita rattaisiin että meidän välit menisi lopullisesti. Sinä halusit että tämä menee483482- 513398
- 1833360
Odotan että sanot
Sitten siinä että haluaisit vielä jutella kahdestaan kanssani ja sitten kerrot hellästi että sinulla on ollut vaikea san242889- 672584
- 422424
- 131814