http://yrttipurkki.blogspot.fi/2008/09/helppoja-kasvisreseptej.html
helot kasvisuoat
1
165
Vastaukset
- helpot kasvisuoat
Turkkilainen pilahvi
Yksi herkullisimmista arkiruuistamme ("mitä syötäis, ei oo mitään aineksia") on mitä kaapista löytyy -mukailtu turkkilainen pilahvi. Ensimmäisen kerran teimme tätä kesällä aika pitkälti ohjeen mukaan, ja se oli kyllä herkkua! Ohjeeseen tulee mm. munakoisoa, pinjansiemeniä ja tomaattia, jotka usein korvaamme muilla aineksilla, kuten auringonkukansiemenillä, paprikalla, tomaattipyreellä, kesäkurpitsalla, parsakaalilla, kikherneillä.. Pääasia tässä kuitenkin ovat mausteet. Itse en olisi ihan heti keksinyt yhdistää tilliä, kanelia, minttua ja rusinoita, mutta tässä niistä tulee hyvä kokonaisuus.
Pilahvi tarkoittaa siis eräänlaista risottoa. (myös ohratto ja tattaritto) Ruoka tehdään riisistä, mutta koska ympäristösyistä välttelemme riisin käyttöä, teemme tämän yleensä hirssistä. Riisissä on kyllä kivempi koostumus, mutta hirssiversiokin maistuu. Kuvan mössö on tehty edellisen päivän hirssistä, eli tänään valmistui varsinainen pyttipannupilahvi, ei mikään gourmet-versio.
KANELINEN PILAHVI
kasviksia, esim. jokin näistä: kesäkurpitsa, parsakaali, munakoiso, paprika
oliiviöljyä
2-3 rkl pinjan- tai auringonkukansiemeniä
1-2 hienoksi silputtua sipulia
kourallinen korintteja/rusinoita
1 tl korianteria (meillä jauhettuna)
3 tl sokeria
2 rkl kanelia
2 rkl minttua
2 rkl tilliä
3 tomaattia tai 1 prk tomaattipyreetä tai 1 tlk tomaattimurskaa
riisiä tai hirssiä
reilu loraus sitruunamehua tai iso kourallinen hienonnettua sitruunamelissaa
suolaa ja pippuria
Kuullota siemenet ja sipulit öljyssä (wokkipannussa). Sekoita joukkoon rusinat ja korianteri. Lisää sokeri, kaneli, minttu, tilli ja tomaatit (siinä muodossa kuin haluat, eli tuoreena, pyreenä tai murskana). Lisää riisi/hirssi/ohra /tattari ja kääntele sitä mausteseoksessa. Kaada pannuun vettä, mausta suolalla ja pippurilla ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvikset tässä vaiheessa, tai jos et tahdo kypsentää niitä kokonaan, niin lisää ne myöhemmässä vaiheessa.
Pienennä lämpöä ja hauduta seosta kannen alla 10-12 minuuttia. Lisäile vettä sitä mukaa, kun riisi/hirssi on imenyt veden. Jatka tätä kunnes riisi/hirssi on kypsää. Mausta vielä sitruunamehulla/sitruunamelissalla, tarkista maku ja lisää mausteita jos tahdot. Halutessasi voit myös lisätä papuja joukkoon. Itse tykkään kikherneistä tuolla joukossa.
Pilahvia voi tarjota lisukkeena tai syödä arkiruokana sellaisenaan. Ihan alkuperäinen ohje uppopaistettuine munakoisoviipaleineen löytyy
Ghillie Basanin kirjasta Turkkilainen keittiö - perinteiset maut ja valmistustavat.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 19111579
- 585489
Taas ryssittiin oikein kunnolla
r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html462777- 402405
Vanha Suola janottaa Iivarilla
Vanha suola janottaa Siikalatvan kunnanjohtaja Pekka Iivaria. Mies kiertää Kemijärven kyläjuhlia ja kulttuuritapahtumia131871Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin
Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,441845Otavassa tapahtuu!
Rakennuspalo, yläkerta tulessa. Henkirikosta epäillään. Tiettyä henkilöautoa etsitään, minkä mahdollinen epäilty ottanut291714Ikävä sinua
Onkohan sulla ollut sama tunne kuin mulla viimeisten parin päivän aikana, eilen varsinkin. Ollaan oltu ihan lähellä ja k121636Tiedän kuka sinä noista olet
Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta421488Tulemmeko hyvin
Toimeen ja juttuun keskenämme? Luulen, että sopisit hyvin siihen ☀️ympäristöön, paljon kaikkea erilaista.♥️mietin tätä s61486