http://yrttipurkki.blogspot.fi/2008/09/helppoja-kasvisreseptej.html
helot kasvisuoat
1
111
Vastaukset
- helpot kasvisuoat
Turkkilainen pilahvi
Yksi herkullisimmista arkiruuistamme ("mitä syötäis, ei oo mitään aineksia") on mitä kaapista löytyy -mukailtu turkkilainen pilahvi. Ensimmäisen kerran teimme tätä kesällä aika pitkälti ohjeen mukaan, ja se oli kyllä herkkua! Ohjeeseen tulee mm. munakoisoa, pinjansiemeniä ja tomaattia, jotka usein korvaamme muilla aineksilla, kuten auringonkukansiemenillä, paprikalla, tomaattipyreellä, kesäkurpitsalla, parsakaalilla, kikherneillä.. Pääasia tässä kuitenkin ovat mausteet. Itse en olisi ihan heti keksinyt yhdistää tilliä, kanelia, minttua ja rusinoita, mutta tässä niistä tulee hyvä kokonaisuus.
Pilahvi tarkoittaa siis eräänlaista risottoa. (myös ohratto ja tattaritto) Ruoka tehdään riisistä, mutta koska ympäristösyistä välttelemme riisin käyttöä, teemme tämän yleensä hirssistä. Riisissä on kyllä kivempi koostumus, mutta hirssiversiokin maistuu. Kuvan mössö on tehty edellisen päivän hirssistä, eli tänään valmistui varsinainen pyttipannupilahvi, ei mikään gourmet-versio.
KANELINEN PILAHVI
kasviksia, esim. jokin näistä: kesäkurpitsa, parsakaali, munakoiso, paprika
oliiviöljyä
2-3 rkl pinjan- tai auringonkukansiemeniä
1-2 hienoksi silputtua sipulia
kourallinen korintteja/rusinoita
1 tl korianteria (meillä jauhettuna)
3 tl sokeria
2 rkl kanelia
2 rkl minttua
2 rkl tilliä
3 tomaattia tai 1 prk tomaattipyreetä tai 1 tlk tomaattimurskaa
riisiä tai hirssiä
reilu loraus sitruunamehua tai iso kourallinen hienonnettua sitruunamelissaa
suolaa ja pippuria
Kuullota siemenet ja sipulit öljyssä (wokkipannussa). Sekoita joukkoon rusinat ja korianteri. Lisää sokeri, kaneli, minttu, tilli ja tomaatit (siinä muodossa kuin haluat, eli tuoreena, pyreenä tai murskana). Lisää riisi/hirssi/ohra /tattari ja kääntele sitä mausteseoksessa. Kaada pannuun vettä, mausta suolalla ja pippurilla ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvikset tässä vaiheessa, tai jos et tahdo kypsentää niitä kokonaan, niin lisää ne myöhemmässä vaiheessa.
Pienennä lämpöä ja hauduta seosta kannen alla 10-12 minuuttia. Lisäile vettä sitä mukaa, kun riisi/hirssi on imenyt veden. Jatka tätä kunnes riisi/hirssi on kypsää. Mausta vielä sitruunamehulla/sitruunamelissalla, tarkista maku ja lisää mausteita jos tahdot. Halutessasi voit myös lisätä papuja joukkoon. Itse tykkään kikherneistä tuolla joukossa.
Pilahvia voi tarjota lisukkeena tai syödä arkiruokana sellaisenaan. Ihan alkuperäinen ohje uppopaistettuine munakoisoviipaleineen löytyy
Ghillie Basanin kirjasta Turkkilainen keittiö - perinteiset maut ja valmistustavat.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1072685Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302375Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen202255Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631021826- 1141600
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1661318Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2771138- 711014
- 80994
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha178920