Kyllähän paistopisteen tuotteet juuri ostettuna ovat hyviä ja kaupassa houkuttelevan tuoksuisia, mutta vanhenevat nopeasti.
Just eilen luin uutisen että paistopisteen tuotteet vanhenevat nopeammin kuin tavalliset, leipomolla alusta loppuun paistetut tuotteet. Niissä laatu pysyy tasaisena pitempään.
Lisäksi paistopisteen tuotteista suurin osa, olikohan 75 % on ulkomailla valmistettuja. Ja näitä ostamalla suuri osa suomalaisista leipomoista on joutunut taloudellisesti ahtaalle ja alan työllisyystilanne heikentynyt.
Ja näiden epäkohtien lisäksi paistopisteen tuotteet suurimmalta osin sisältävät runsaasti suolaa, joka taas aiheutta monia terveysongelmia mm. verenpainetautia.
Älkää hyvät ihmiset suosiko paistopisteen tuotteita! Voi niitä toki joskus harvoin vaihtelun vuoksi ostaa, mutta pääsääntöisesti kannattaa suosia kotimaisten leipomoiden tuotteita tai leipoa itse!
Paistopistetuotteet vanhenevat nopeasti
42
15339
Vastaukset
- näinkö?
Yes, just näin. Olenpa minäkin ostanut paistopisteen tuotteita. Hyviä ovat just ostettuna mutta jo seuraavana päivänä yök yök. Syöty nekin on, ei heitetty roskiin mutta...eipä oo enää kaksisi olleet.
Entäs ne kotimaiset leivät, onko niissä niin paljon lisäaineita että säilyvät tuoreina ja säilyvät ja säilyvät? - aivoriihitöihin
Voi hyvänen aika tuota keskustelun tasoa!
Paistopisteleipien idea perustuu siihen, että joka päivä haetaan tuoretta (tyyliin Euroopan pienet kivijalkaleipomot) eikä ostetakaan viikon varastoa. Vastapaistettu tuore leipä = rapea kuori ja hyvä maku.
Yllä mainittiin "...leipomolla alusta loppuun paistetut tuotteet. Niissä laatu pysyy tasaisena pitempään." Tuossa olisi pitänyt lukea ...paistetut JA PAKATUT tuotteet! Suomalainen leipä säilyy ja laatu pysyy tasaisena - siis muovipussissa tai muovitetussa paperipussissa oleva pehmeä mössöleipä, jota yleensä ei voi kulinaristiseksi nautinnoksi mainita...
Yllä väitettiin myös, että "...suuri osa suomalaisista leipomoista on joutunut taloudellisesti ahtaalle ja alan työllisyystilanne heikentynyt" näiden ulkomailta tuotujen paistovalmiiden leipien vuoksi. Kysyn vaan, että mikä estää suomalaisia leipomoita valmistamasta vastaavia tuotteita ja pistämään omia pikku leipomomyymälöitä pystyyn kaupunkien keskustoihin tai liikekeskuksien yhteyteen? Kyse ei ole muusta kuin innovaatiohalukkuuden ja mielikuvituksen puutteesta.- joopa joo...
No olisihan se tosi innovatiivista hakea leipää joka päivä. Suomi on pitkien välimatkojen maa.
- patonkipaavo
Ranskalaiset ei syö 6 h vanhempaa leipää.
- hinta tärkeee
Ranskassa vastapaistettu leipä on halvempaa kuin valmiiksi pakattu ja isoissa leipätehtaissa tehdyt.
- hyvää ja halpaa
patonkipaavolle:
Olen Ranskassa vieraillut tuttavien luona. Eivät hekään aina jaksa joka aamu lähteä lähileipomoon. Silloin vain kastellaan kuivahtanut patonki ja lämmitetään pikaisesti kuumassa uunissa. Kas näin: tuoretta leipää ja hyvä tuoksu!
(sama niksi toimii myös Suomessa, jopa ruisleivälle)
Leivon itse paljon, kokemukseni mukaan useimmat leivonnaiset (jotain maustekakkuja, pikkuleipiä, tummaa leipää lukuunottamatta) ovat parhaimmillaan tuoreena, juuri uunista tulleina. Mutta aina voi pakastaa osan ja lämmittää tarvittaessa. - Patonki itse tehty
Mitä se ranskalaisten leivän syöminen tänne suomeen kuuluu???
- kunnon ruisleipä
säilyy 2-3 viikkoa,kun laittaa muovirasiaan ja jääkaappiin.
- Tryben
Jääkaappi nopeuttaa leipomo tuotteiden vanhenemista.
Näin opetettiin jo alakoulussa, Sekä kaikissa keittokirjoissa joissa käsitellään leivontaa.
Toisekseen kunnon ruisleipä jätetään leikkuulaudalle leikkuupinta alaspäin ilman minkään näköistä pakkausta. Näin se säilyy parhaimmin.
- Merilintu
Ei kai niitä kukaan ostakaan muuta kuin saman päivän tarpeisiin. Sehän se tarkoitus juuri on, saada aina tämänpäiväistä leipää. Eikä ne leipomoiden leivätkään sen kummemmin säily. Ruisleipä vähän paremmin, kuin vaaleat. Paistopisteet taas ovat lähinnä näitä vaalean leivän ja kahvileivän pisteitä.
- Suosi suomalaista
Paistopisteen leipiä ei voi pakastaa uudelleen tai miksei voi mutta ei pysy tuoreen oloisina.
Jos ostaa leipomoissa alusta loppuun leivotun leivän/pullaa ja tuoreena ostetun. Laittaa sitten kotona illalla mitä jää syömättä, pakkaseen, niin kyllä on tuoreen "kuin juuri leivotun" makuista leipää tai pullaa.
Just äsken otin pakkasesta muovipussista yli viikko sitten ostetun hillomunkin, käytin 10 sekuntia mikrossa, niin maku oli kuin juuri leivotussa. Samoin sämpylät, leivät. En yleensä sulata mikrossa, vaan otan huoneenlämpöön sulamaan aikaisemmin.
Nyt ollut pitkään tässä lähimarketissa maakunnassa leivottuja ruispaloja. Kerran ostin juuri leipomolta tulleita, olivat kyllä todella hyviä, säilöntäaineettomia ja edullisia (0,95€/ 9 kpl pussi 540g).- getreal
Miten niin ei voi muka pakastaa paistettuja paistopisteen tuotteita??? Nehän ovat olleet raakapakastettuja, joten kyllä ne voi ihan hyvin pakastaa tuoreina, vastapaistettuina versioina *lol*.
- Mitenkä ne
MUMMOJEN leipomat leivät pullat säilyvät ennen,kun leivottii vain kerranviikossa joskus joka toinen viikko eikä ollut jääkaappeja tai pastimia eikä happamuuden säätöaineita. Kertokaas siihen selitys.
- en syö pahaa ruokaa
Tuota mietin minäkin. Vanha tätini sanoi et jauhot on nykyään huonoja kun niihin lisätään rautaa ja varmaan jotain muutakin ylimääräistä. Hän käytti vaan yhden myllyn tuotteita, missä eí ollut muuta kuin sitä jauhoa mitä pussin päällä luki.
- ei muutoksia
Samalla tavalla säilyvät nykyäänkin viikonpäivät. Kesähelteillä voi hometta pukata.
- ymmärrys leipään
Eräs leipuri sanoi, että hyvä leipä ei saa säilyä 3 päivää pitempää, silloin saa syödä kunnon tuoretta hyvän makuista leipää aina.
Vastakohta on sitten se kittana, jota on säilytetty muovipusseissa ja jääkaapissa, hölmö vaan syö sellaista ummehtuneen makuista kittanaa. - leipuriton
Eräs leipuri sanoi minulle ettei leivo enää yhtäkään leipää kun s24 palstalla arvostellaan. Siitäs saitte, mokomat, mitä voitin?
- juupa ju,
kunnon ruis leipä on ykkönen,,on on,, joskus noin 50v sitten tuli pihaan lääkäripariskunta helsingistä mökilleen,, ostivat perunoita ym,, ja sit tää lääkäri huomas ruisleivän tuvan vartaassa roikumassa, ja osti sen myös, mutta kun lähempää katseltiin lepää nin torakka juoksi pitkin leivän pintaa lääkäri huitais torakan pois ja sanoi ei puhuta vaimolle mitään,, ostivat jakuvasti leivät ym hyvää oli,, vaikka oli yli viikonvanhaa leipää,,ei kukaan kuollut entäs nyt,, huh
- viikko ei mitään
No mikä nyt on muuttunut? Katsoo vaan sitä päivämäärää kun ostaa leipää.
- olishan
se pitänyt arvata!
Joo kyllä pisteestä ostettu leipä vanhenee nopeasti. MIKSI?
No kun siinä ei oo mitään lisäaineita!
Ei tarvii, kun ovat aina tuoreita.
Kyllä valmis pakattu leipä on aina myrkytettyä, turha väittää... säilyy monta viikkoa...
Ja muista suomalainen leipä on aina myrkyllistä. Katso vaikka isäntiä kuinka ne keväällä aloittaa ruiskutukset.... ei voi olla terveellistä.
Asun nimittäin pellon laidalla ja aina mehiläiset kuolee ruiskutuksen jälkeen.
Katsottu on! - hanne65
NIISSÄ EI OLE LISÄANEITA !
- Pullamies
Paistopisteen tuotteissa ei ole säilöntäaineita lainkaan, niinkuin pakatuissa tuotteissa on hirveesti. Paistopiste tuotteet säilyy vain max. 2 päivää. Erityisesti karjalanpiirakat pitää laittaa heti jääkaappiin ja ne säilyy siellä max 2-vrk !!! itse olen huomannut, että jos ne on unohtuneet kolmeksi päiväksi, niissä on jo homepilkkuja. Pussipiirakat säilyy ilman homepilkkuja viikon jääkaapissa. .
Suomalaiset leipomot ei kuuntele asiakasta. Nyt asiakas äänestää jaloillaan ja menee Lidlin paistopisteelle. Perustakaa hyvät leipomot paistopiste- pullapuoti-kahvila joka kortteliin, niin loppuu kitinänne! Asiakas haluu samana päivänä paistettua halpaa croisanttia, korvapuustia, piirakkaa ja leipää.
Minusta on tyhmää ostaa 3-4 päivää vanhaa pussitettua viipaleleipää marketista ja se on vielä yhtä kallista kuin samanapäivänä leivottu. Sitä minä en ymmärrä.- djhdf
Reissumieskin jo valmistuspäivää seuraavana päivänä selvästi huonompaa, kuivempaa. Kolme päivää eteenpäin pitää olla päivämäärä, silloin se on saman päivän satoa ja hyvää, pehmeetä, mehevää.
- Liiterin kannattaja
Tämä on taas tätä Lidlin vastaista propagandaa, jota Koo- ja Äs -ryhmät ovat harrastaneet jo pitkään. Kielioppivirheineen kaikkineen.
Paistopisteet ovat helkkarin hyvä "keksintö", ja kunhan käyttää ostoksensa samana päivänä kuin on ostoksensa tehnytkin. Siihen ne on alun perin tarkoitettukin, pieneen herkutteluun.- natsisiwaaaaaaaaaaaa
natsisiwa-kortti taas esillä!!!!!!!!!!!!!
kaks kertaa käyny natsisiwassa ja ne oli samaan aikaa,eka ja vika kerta!!!!!!!!!!!!!!
enkä ostanut mitään tästä "paskahallista",säästin rahani laadukkaampiin kauppoihin!!
paskaapaskaa,natsisiwasta!!!! Nyt myös Prismasta (ainakin viikin) saa "paistopiste tuotteita" .On edullisia ja en ole Prisman "kätyri".
- jep, jep
Hyvä kun muistutit. Lähdenpä tästä Lidliin ostamaan paistopisteestä myslityyppisen Herkkukierreleivän. Himputin hyvää ja halpaa. Hyvä kuori joka pitää leivän mehevänä seuraavanakin päivänä, jos ei tule kokonaan syödyksi osto/paistopäivänä, mikä on kyllä toiveajattelua, niin hyvvee se on.
Mutta jos tosiaan jää osa syömättä, niin ei muuta kuin leukkuupinta leikkuulautaa tai pöydälle leipäpussia vasten, niin on taas seuraavana aamuna hyvää leipää tarjolla. Hyvä kuori suojaa ja pitää mehevänä sisustan. - guiu8
Ne onkin tarkoitettu syötäväksi piakkoin ,eikä säilytettäväksi.
- vanha pakastetaikina
Paistopisteen tuotteet leivotaan ulkomailta tulleesta pakastetaikinasta, joka voi olla jopa puoli vuotta vanhaa.
Onko ihme jos ei säily??? - hanne65
PAKASTE SÄILYY ILMAN LISÄAINEITA!
- Oikein tehty
kunnon RUISLEIPÄ vain paranee vanhetessaan silloin leipä on parasta kun veitsi narisee leikatessa.
- suurin muutos
tuli tuotteiden hintoihin,kaikkien paistopisteiden "tuoreus maksaa" nyt n.2-3 kertaa enemmän kuin aikaisemmin,siksi kaupat niitä yht`äkkiä teki.
samalla kotimaisuus seis ja mm. työttömyys lisää nousuun.
kannattiko kaupan pullan tuoksu asiakkaille? ei todellakaan, ei varmasti.
kaupan katteet kattoon pelkällä pullan tuoksulla. lopetin samantien kuin aloitin. taisin pari kertaa ostaa koemielessä. järkyttävä kokemus,mutta sata varmasti asia on tosi.
hox hoxi !!! hinnat nousi valtavasti !!! - mm5511
kokeile vaikka uotilan maalais vuokaleipää - säilyy ja on hyvää pitkään. Pälkäneläistä leipää. siis ruisleipää
- mm5511
sitä on laajalti kaupoissa tarjolla.
- ella"
Pakastaminen ei lopeta vanhenemis prosessia,eihän lihat,voit sun muutkaan tuotteet säily pakastettuna ikuisuutta.
- Näin on,naisen
vihkisormuksessakin on parasta ennen päivämäärä.
- vähän faktaa
Syy miksi paistopisteiden tuotteet vanhenevat/homehtuvat johtuu pisteen hygieniasta. Irtotuotteet ovat samassa kasassa mistä jokainen ammentaa omansa ja jos nyt ei käsineen niin kyllä sinne "koriin" pääsee itiöitä ja bakteereja kaupan ilmasta. Paistopisteissä ei käsitellä taikinaa vaan paistetaan esipaistettuihin leipiin väri pintaan(leivonta pisteet ovat eri asia). Näiden tuotteiden pakaste säilyvyys on 3-6kk ennen paistoa. Ne piirakat ovat ihan samoja piirakoita joita löytyy myös valmiiksi pakattuina.
- 11+20
Yhdyn edelliseen, leipomoiden pakkaustilat ovat usein niin puhtaita, että niihin ei mene ylimääräisiä basilleja, ja siksi ne säilyvät pidempään.
- E-koodeja
Eipä siinä kuumuudessa oikein bakteerit viihdy.
Jäähtyessä bakteerit eivät paikallisessa Lidlissä ehdi kimppuun.
On nääs usein asiakkaat jo odottamassa.
Qysymys: kuinka täyteen säilöntäaineita leivät pitäisi tunkea??
Taitaa tämä debatti koskea luonnostaan epäterveellisiä vaaleita leipiä?
- tuoreena
leipä on päivittäistavara eikä sen tarkoituskaan ole säilyä. suomessa näiden lisäainepommileipien takia jo hämärtynyt käsitys leivän luonteesta. menkää Eurooppaan katsoman, päivän leipä haetaan aamupäivällä leipomosta päivittäin :)
- Anonyymi
Kotitekoinen ruisleipä paranee vanhetessaan ja hyvin säilyi ainakin ohraleipäkin, mutta kaupan vaaleissa leivissä maku heikkenee nopeasti. Pakatuissa heikkenee vähemmän, mutta ovat alkujaankin huonomman makuisia.
- Anonyymi
En muuten ole kovin kranttu ruualle, mutta riisipiirakat mitkä on muovipusseihin pakattu ei maistu, ovat hirveää taikina litkua. Yleensäkin ihmettelen miten tuommoista roskaa saa myydä, esim: einekset tuppaa tulemaan jo syötäessä pihalle. Eineksissä on joitakin ok tuotteita joukossa, mutta muuten silkkaa raaka-aineiden tuhlausta. Kyllä itse tehty on loitavaa syötävää.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik113545MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar691886Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5421578Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin811204Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja611002Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s33968Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt214888Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60833- 171824
Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3768