MITEN GRILLAATTE ESIM. ISON KIRJOLOHEN KAASUGRILLISSÄ ? menee murusiksi kun se kypsyy, hankala käsitellä ja käännellä.
GRILLI KALA
7
2864
Vastaukset
- Janhuero
Folio parilan ja kalan väliin. Kääntää ei saa kuin kerran, muuten murenee palasiksi. Onistuu pienellä harjoittelulla. Ja hyvää tulee...
- Mössääjä
Kun teen grillattua kirjo- tai merilohta pienemmälle porukalle, leikkelen ostamani, isosta tai isohkosta kalasta leikatun filepalan 2-2,5 cm:n paksuisiksi paloiksi. Ladon palat pienempien kalojen (silakoiden tms) halstarointiin tarkoitetulle halsterille/halstarille leikkauspinnat ritilöitä vasten (näin kalakerroksesta tulee tasapaksu, tasaisesti kypsyvä) ja ripottelen mausteet pintaan. Lyhyt grillaus kunnon hiilloksella; pintaa aavistus ruskistusta mutta kala ei saa päästä kuivumaan korpuksi. Halsteria voi pyöritellä mielin määrin grillauksen aikana ilman että kala murenisi. Lopuksi vain halsterin lukko auki ja kalat irrotellaan varovasti tarjoiluvadille.
Siiat grillaan kokonaisina, suomustamatta ja folioon kietomatta. Kokonaisena grillattavalle kirjolohelle auttaa tuo edellä selostettu folioon kietominen.
Eikä pidä unohtaa marinoituja, tikkuun tökittyjä kalavartaitakaan. Niissä voi olla paria eri kalaa (esim. kirjo- tai merilohta ja kuhaa) ja koristeena vielä jättikatkarapuja tms. Tosi lyhyt grillausaika ärjyllä hiilloksella (tai talvella uunigrillissä) riittää; pitkittäminen on vain pahasta!- Elina
Pitää kokella ......
- Mulkki
Grillausta...
- sssss
Kysy sieltä Grilli Kala:sta.
- ell
kahtena fileenä ilman muuta
eihän siitä muuten mitään Tule :D
ja jos vielä epäilyttää,,, niin annospaloina ;-9 - sinä
Tarkoitatko grilliä ja kalaa... vai grillikalaa??
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 445832
- 475328
- 483708
- 133663
Vimpelin liikuntahallilla tulipalo?
Katsoin, että liikuntahallista tuloo mustaa savua. Sitten ovet pärähti hajalle, ja sisältä tuli aikamoinen lieska. Toise943286- 313126
- 592884
- 572730
- 532390
- 381844