Diettinne ovat ihan naurettavia!

hihhuluhei!

"Vain yksi pala suklaata"
"En herkuttele"
"Koskaan ei tule käytyä pizzalla"
"Hiilarit pois"
"Proteiinia must be vähintään 25g per ateria"
"Kerran kuukaudessa voi poiketa ruokavaliosta ja sen jälkeen tehotreeni salilla"
"Jouluna täytyy seurata kaloreita"

HEI IHAN OIKEASTI !

Jos ihminen on normaalipainoinen ja liikkuu normaalisti, niin hän ei siitä mihinkään liho, vaikka söisi mitä sattuu.

Itse olen 20 v nainen, pituutta 169 ja painoa 50 kg. En ole tästä miksikään muuttunut viiteen vuoteen. Syön mitä sattuu, miten sattuu ja koska sattuu.

Joinakin päivinä syön pelkkää leipää.
Toisena taas menen maitorahkalla ja hedelmillä.
Yhtenä päivänä saatan käväistä hesessä hakemassa hampurilaisaterian.
Keksejä, sipsejä ja karkkeja tulee mässäiltyä varmaan joka toinen ilta.

Minä en voisi sietää tuollaista elämäntapaa, että pitäisi MIETTIÄ MITÄ SYÖ, ettei vaan tule ylimääräistä sataa grammaa vaa'an näyttämään numeroon.

Tekin fitness hullut käytte kumminkin useamman kerran viikossa salilla, niin mitä luulette, menisikö monen vuoden uurastuksenne pilalle, jos söisitte muutamana iltana viikossa pipareita?

Huhhuh, herätys hyvät ihmiset.
Normaalipainoisesta ihmisestä ei saa läskiä miten sattuu syömällä.
KUNHAN muistaa edes joskus käydä lenkillä ;)

12

98

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jokainen voi lihoa

      Ensin olet normaalipainoinen ja yhtäkkiä ihan kauhea läski. Ja jos et ole sairastunut, niin mistään muusta se ei johdu kun liiasta syömisestä.
      Aika outo kirjoitus minusta

      • vastaus.

        No sitten saa kyllä aika paljon syödä ja lopettaa liikkumasta kokonaan!
        Mutta jos silloin tällöin herkuttelee, niin se ei ihmisestä läskiä tee.
        Tietysti jos kulkee joka paikkaan autolla tai bussilla ja istuu kotona vain sohvalla, niin ei mikään ihme että lihoo.


    • puolipallo

      Niin siis 2-kymppinen ei ole sama kuin 4-kymppinen. Onneksi.

    • Olettietämäyönkakara

      Niin sun on todella hyvä sanoa, painat 50 kiloa. Minä käyn salilla ja poltan rasvaa, syönyt aina normaalisti ja terveellisesti mutta kun kerran syön mitä sattuu on mun paino noussut pilviin. Sä olet vielä nuori, odotappas kun olet 30 nii et kuules voi syödä mitä sattuu :)

    • lkkllkkllk

      Olet 20v!!! Aineenvaihdunta on sinulla vielä normaali. Kun ikää tulee enemmän, alkaa ne läskitkin tulla, jos ei noudata terveellisiä tapoja. Jatka vaan mässäilyä, saat sitten huomata kymmenen vuoden päästä, kuinka rasva valloittaa roppasi.

    • herätysliike

      Hyvin huomaa, kuinka kaikkivoipia nämä 2-kymppiset luulevat olevansa. Aineenvaihdunta korkeella ja kasvukin vielä osin kesken. Perimäkin vaikuttaa. 3-kymppisenä ollaan laihan läskin tai läskin tienhaarassa. 4-kymppisenä havahdutaan todellisuuteen ja joko masennutaan tai aloitetaan käymään kaikissa mahdollisissa jumpissa. Pariutuminen, lapset ja perhe-elämä, sekä työ ovat jo saattaneet loppuun sen, minkä 2-kymppisen harhakuvitelmat on alulle saattaneet.
      Kannattaisko herätä jo nyt?

    • hihhulihei!

      No miten selitätte nämä muut kanssani samanikäiset fitness hullut, joilla oikeasti tuntuu olevan sairas pakkomielle siitä, mitä syövät?
      Ymmärrän toki, että vanhemmilla ihmisillä aineenvaihdunta alkaa olemaan toisenlainen ja silloin on ihan hyväkin katsoa, mitä suuhunsa pistää.
      Mutta 15-25 vuotiaat, jotka käyvät lähes päivittäin salilla.
      Luokitellaanko se jo syömishäiriöksi, kun ei "voi" edes makaroonia tai riisiä syödä?

      • 8+6

        Et voi puhua kaikista salilla kävijöistä samassa lauseessa, koska jokaisella on eri syyt siihen, mitä syövät ja mitä ei. Paljon (tavoitteellista) liikuntaa harrastavan täytyy tosiaan katsoa, mitä syö. Luuletko, että sipsien ja mässyjen voimalla jaksaa treenata ja lihas kasvaa? Fitness-kilpailuihin yms. osallistuvien täytyy tosiaan todella tarkkaan katsoa, mitä syö, sillä lihaksien säilyttäminen ja laihduttaminen ei mikään helppo homma ole.

        Kaikki eivät pidä pizzasta, pastasta, suklaasta, jne. Itse en syö pastaa juuri ollenkaan, koska se ei saa minua voimaan hyvin. Otan hiilihydraatit ja kuidut mieluummin muista lähteistä. Herkuttelen toki joskus, mutta arkiruuan pidän monipuolisena ja terveellisenä. Joillakin tuntuu myös olevan vaikeuksia lopettaa herkuttelu, kun sen on kerran aloittanut. Tällöin on varmasti fiksumpaa herkutella todella harvoin.


      • 19+3
        8+6 kirjoitti:

        Et voi puhua kaikista salilla kävijöistä samassa lauseessa, koska jokaisella on eri syyt siihen, mitä syövät ja mitä ei. Paljon (tavoitteellista) liikuntaa harrastavan täytyy tosiaan katsoa, mitä syö. Luuletko, että sipsien ja mässyjen voimalla jaksaa treenata ja lihas kasvaa? Fitness-kilpailuihin yms. osallistuvien täytyy tosiaan todella tarkkaan katsoa, mitä syö, sillä lihaksien säilyttäminen ja laihduttaminen ei mikään helppo homma ole.

        Kaikki eivät pidä pizzasta, pastasta, suklaasta, jne. Itse en syö pastaa juuri ollenkaan, koska se ei saa minua voimaan hyvin. Otan hiilihydraatit ja kuidut mieluummin muista lähteistä. Herkuttelen toki joskus, mutta arkiruuan pidän monipuolisena ja terveellisenä. Joillakin tuntuu myös olevan vaikeuksia lopettaa herkuttelu, kun sen on kerran aloittanut. Tällöin on varmasti fiksumpaa herkutella todella harvoin.

        Juuri näin. Painonhallinnan kannalta on nuorena lähes aivan sama miten syö, mutta huono ruokavalio ja miten sattuu syöminen vaikuttaa terveyteen. Normaalipaino ei ole tae sille, ettet sairastu kakkostyypin diabetekseen tai kehonkoostumus on terveellinen. Huono ruokavalio sairastuttaa pitkällä tähtäimellä, seuraukset on tosiaan sitten nähtävissä kun lähestyy sitä keski-ikää. Kun keho on sairas, ei se painonhallintakaan enää onnistu.

        Geenilotossa voittaneet on sitten asia erikseen. Voihan tietenkin olla niinkin, että aloittajaa on siinä arvonnassa onnistanut.


      • herätysliike

        Maailma ei ole aivan noin mustavalkoinen. Vain ääripäät ovat joko/tai. Ääripäät edustavat kuitenkin jotain promilleja kokonaisuudesta.

        Vastaus kysymykseesi; suurimmalla osalla on tuskin kysessä syömishäiriö. Tällä hetkellä bikini-, ym. fitness on muodissa, siksi se vetää massoja. Todennäköisesti (valistunut näkemys) on kyse siitä, että nuorilla (alle 25v) on valtavat ulkonäköpaineet ja menestymisen 'pakko'. Kun tätä ulkonäkökeskeistä elämänkatsomusta ja -tapaa tungetaan koko ajan ja kaikissa medioissa, ei se voi olla vaikuttamatta nuorten käyttäytymiseen. Tutkimusten mukaan valtaosalla nuorista on ulkonäköön liittyviä itsetunto-ongelmia ja jopa ahdistusta, sekä pienellä osalla pahimmillaan persoonallisuushäiriöitä, syömishäiriöitä ja masennusta. Siinä olet jäljillä, että järjettömän tiivis treenaaminen ja 'super terve ruokavalio' voivat ollasyömishäiriön oire, tai riskitekijä syömishäiriön syntyyn. Mutta se ei ole koko totuus.

        Terveys koostuu useasta osa-alueesta, se ei ole vain syömistä ja liikkumista. Terveyteen ja hyvinvointiin kuuluvat mm: sosiaalinen (perhe- kaveri-, ystävä-, työyhteisö-, harrastus-, ym suhteet), psyykkinen (minäkuva, onnellisuus, asenne, ym), fyysinen (ravinto, liikunta, lepo) ja ekonominen (taloudelliset resurssit ja selviytyminen työkuormitus, ym) hyvinvointi.

        Terveyden kannalta ratkaisevan tärkeitä ovat ne valinnat, joita teemme n 15-30 ikävuosien välillä. Silloin rakennetaan se pohja, josta lähdetään kohti keski-ikää ja vanhuutta. Mitä paremmassa kunnossa on n 30-40 vuotiaana, sen helpompaa on ottaa vastaan ikääntymisen haasteet. Se, ettei nuorena toimi oman hyvinvointinsa eteen on joko toiveajattelua (ruusunpunaiset lasit silmillä), laiskuutta (tahdon puutetta) tai lyhytnäköisyyttä (kypsymättömyyttä), tai kaikkea yhdessä.

        Kaikkea hyvää ja hyviä valintoja :)


    • fwfq

      HAH, odotappas kun olet 30v. Rupeaa se paino yhtäkkäi jäämään vyötärölle. Kas kummaa. Aineenvaihdunta hidastuu merkittävästi joten nauti nyt kun vielä voit.
      Älä myöskään yleistä, ihmisiä on erilaisia ja vaikka sinä voit syödä mitä vaan niin se ei todellakaan koske kaikkia.
      Itselläni oli siinä 25v asti juuri noin, söin mitä vaan ja kuinka paljon vaan niin tuntui että ei paino nouse millään, en edes pahemmin harrastanut mitään liikuntaa.
      ja tuon maagisen 25v jälkeen huomasin parissa vuodessa että vararengasta on ruvennut jostain kummasta kertymään ja nyt taistellaan sitä vastaan.

    • jaaaaaa

      Koska olet noin nuori, ei aineenvaihduntasi ole vielä hidastunut, etkä liho. Muutaman vuoden kuluttua kuitenkin alkaa armoton lihominen ja silloin tulee tärkeäksi katsoa, mitä syö. Silloin paljon tärkeämpää (80%) painonhallinnassa on ruokavalio, ei niinkään liikunta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1903
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1476
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      13
      1384
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe