Tiedon määrällä on yläraja

alfa123om2222

Olen kirjoitellut foorumeilla kuuden vuoden ajan. En löydä enää mitään uutta sanottavaa. Olen käyttänyt koko sanavarastoni kertaalleen ja tuntuu kuin tuo käyttö olisi kuluttanut aivojen kapasitettia ja toimintakykyä. Aivot kuluvat sitä enemmän mitä enemmän sanavarastoaan käyttää.

Saan nyt sanoja ja ajatuksia Jumalalta, mutta on osottautunut, että on tietty yläraja noillakin sanoilla ja ajatuksilla. Satuin löytämään englanninkielisen Koraanin, jossa oli väite, että kukaan ei voi mennä Profeetan (SAAS) edelle uusien ideoiden ja ajatusten lukumäärässä tai laadussa.

En siis kykene millään saamaan uusia ideoita enempää kuin hän. On maximaalinen yläraja, jota ei voi ylittää. Käytännössä en voi tuottaa arvokasta tekstiä enempää kuin Koraanin sivumärään verran. Eli noin 500 sivua.

Kun tiedän tuon faktan niin osaan suhtautua paremmin moniin asiohin. Tiedän nyt minkä vuoksi useiden filosfien kirjoista on kadonnut suuri osa. He olivat sellaisia, jotka olisivat voineet kilpailla profeetan (SAAS) kanssa uusien ideoiden määrässä ja laadussa. Mutta sitä ei sallita. Sen vuoksi on kadonnut paljon antiikin kirjoja, jotka olivat arvokkaita. 500 sivua on maximi.

Tämä on minun rakkaani, minun valituni: KUULKAA HÄNTÄ! Näin kuului Korkeudesta Ylhäismmän ääni. Ja sen vuoksi kenelläkään muulla ei saa olla niin arvokasta sanottavaa enemmän kuin hänellä, että kuulisimme jotakin muuta puhujaa.

30

261

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aivojen monipuolinen käyttö vain lisää niiden kapasiteettia. Aivot eivät käytössä kulu. Mutta aivot nimenomaan tarvitsevat uusiutumista. Jos ne jäävät jumiin samoihin asioihin, niin niiden kapasiteetti laskee.

      • Näin juuri.


    • enema_Ruth
    • alfa123om2222

      Pari päivää sitten tajusin, että kaikkea ei olekaan vielä menetty. Vaikka olen käyttänyt aivojen sanavaraston kertaalleen eikä ole uutta sanottavaa voin hioa ja parantaa laatua puheen, kirjoituksen ja ajattelun entisen.

      Sitä kutsutaan kaiketi Kaunopuheisuudeksi tai Retoriikaksi.
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Retoriikka

      Tajusin, että ihmisen pitääkin ensin puhua suunsa puhtaaksi ja antaa kaikki tietonsa muiden käyttöön. Kun hän on niin tehnyt hän voi saavuttaa kaunopuheisuuden taidon, mutta ei silloin jos hän ei puhu ensin suutaan puhtaaksi.

      Ihminen, joka ei anna muiden käyttöön ajatuksiaan kaikkia tuskin koskaan oppii retoriikkaa???

      • jkl0

        Aika hyvin sanottu, ja saattaa olla jopa tottakin.


      • sofisti

        "Ihminen, joka ei anna muiden käyttöön ajatuksiaan kaikkia tuskin koskaan oppii retoriikkaa???"

        Retoriikasta voi olla apua omien ajatusten välittämisessä toisille ihmisille mutta ei se sinänsä niitä ajatuksia yhtään paremmaksi muuta.

        Mainosmiehet ja poliitikot hallitsevat yleensä aika hyvin retoriikan mutta silloin onkin lähinnä kyse "potaskan puhuminen jalosta taidosta" eikä niinkään niiden ajatusten sisällöstä joka on usein aika avutonta ja alkeellista.

        Retoriikka on lähinnä suostuttelutaito eli tavallaan valehtelemisen yksi laji.

        Retoriikassa käytetään usein tunteisiin vetoavia iskulauseita tai hokemia joiden ainoana tarkoituksena on saada aikaan kuulijassa joku haluttu reaktio mutta ei varsinkaan saada ketään ajattelemaan asiaa itse. Esim. Hitler ja Churchill hallitsivat hyvin retoriikan taidon ja onnistuivat manipuloimaan kansanjoukkoja oman tahtonsa mukaan.


    • 234kl568

      Mitä on tieto.

      Jos missin uuden poikaystävän nimen tietäminen on tietoa, niin tiedon määrällä ei ole mitään rajaa.

      Jos kyse on luonnonlaeista, niin tieto ei enää lisäänny sitten, kun kaikki tiedetään.

      • Ilman-ontolog-oletuksia

        Paitsi tietenkin jos luonnonlait lepäävät jonkin perustavamman asian varassa, jota ei enää voi kutsua sen enempää "luonnoksi" kuin nähdä sitä asiaa minään "lakinakaan".


      • sofisti

        "Jos kyse on luonnonlaeista, niin tieto ei enää lisäänny sitten, kun kaikki tiedetään."

        Ovatko ne ns. "luonnonlait" sitten jotain muuta kuin tähän mennessä havaittuja ja mitattuja säännönmukaisuuksia ja niiden suhteita?

        Jjokaisen ns. "luonnonlain" pätevyysalue on rajoitettu vain sille alueelle missä on oikeasti tehty tähän mennessä kokeita ja havaintoja - ns. luonnonlakeihin perustuvat uskomukset ovat sitten lähinnä spekulaatiota. On myös paljon sellaisia asioita mitkä eivät ole kaikki selkeästi säännönmukaisia, toistettavia eivätkä siis mitenkään ennustettavissa (kuten psykologian, sosiologian ja biologian ja historian tutkimusalueet) eikä niitä voi sen takia mitenkään matematisoida kuin ehkä joiltain suppeilta osin.

        Tiedolle ei ole siis olemassa rajoja jos on olemassa joku jolle sillä tiedolla on jotain merkitystä. Ts. jonkun itselle vieraan missin poikaystävällä ei ole merkitystä mutta oman vaimon poikaystävän olemassaolon tiedolla voi olla merkitystä itselle varsinkin jos se ei ole ennestään tiedossa.... :-)


        Tieto ei tule koskaan valmiiksi koska jatkuvasti syntyy uusia asioita jotka voivat olla tietämishalun kohteena puhumattakaan siitä olemassaolevastakaan ei tiedä kuin hyvin vähän ja suurin osa tai mikään siitäkään ei ole ehdottoman varmaa tietoa.


      • rajallista

        "Jos missin uuden poikaystävän nimen tietäminen on tietoa, niin tiedon määrällä ei ole mitään rajaa."

        Missien poikaystävienkin määrä on rajallinen.


    • alfa123om2222

      Kussakin ajassa on sitä aikaa kiinnostavat tiedon kohteet: Aivotutkimus, DNA, Higgsin hiukkanen, gravitaatioaallot, crop circles, eksoplaneetat, planetoidit jne. tässä ajassa.

      Koska maailma on determistinen eli ennalta säädetty emme voi tietää sitä vielä minkä tuhannen - kymmenen tuhannen vuoden kuluttua työskentelevät tiedemiehet saavat selville. Determistisyys on eräs tietoa vajaaksi jokaisessa ajassa tekevä tekijä.

      Toki kristityillä on käsite TIedon Sanat, joka merkitsee ennaltatietämistä tulevaisuuden tärkeimmistä suuntauksista. Intialaisilla on transendentiaalinen tieto, joka on tarkkaa tietoa tulevista tapahtumista. Juutalaisilla on puolestaan profetioita. jne. Emme vain hyödy paljoa tulevaisuudesta käsin aikaamme ujutetuista sanoista, koska nuo sanat jäävät hämäriksi ilman niiden keksijöiden selostuksia ja tietoa.

      Eivät 1500-luvulla eläneet olisi voineet paljoa ennalta tietää esim. crop cicle kuvista tai planetoideista yms.

      • Ennaltamääräämättömyys

        1800-lukulaisen fysiikan maailmankuvan mukaan maailma on deterministinen, mutta vallalla olevan kvanttifysikaalisen maailmankuvan mukaan maailma EI ole deterministinen.


      • newsmag

        >> Koska maailma on determistinen eli ennalta säädetty emme voi tietää sitä vielä minkä tuhannen - kymmenen tuhannen vuoden kuluttua työskentelevät tiedemiehet saavat selville. Determistisyys on eräs tietoa vajaaksi jokaisessa ajassa tekevä tekijä.<<

        Jos maailma olisi täysin deterministinen, voisimme ennustaa matemaattisesti mekaanisten sääntöjen mukaan kaikki asiat aivan "loppuun" asti. Asimovin fiktiivinen psykomatematiikka leikki ajatuksella, että suurten ihmisjoukkojen toiminnassa vallitsevat lainalaisuudet auttavat ennustamaan ihmiskunnan tilan kunakin ajanjaksona.

        Tutkimuksissa on varmistumassa, että puhtaasti satunnaisia tapahtumia esiintyy kvanttifysiikan alueella. Jos näin on, maailmankaikkeus ei suinkaan ole deterministinen. Hiukkaset ovat ja eivät ole aalto- tai hiukkasmuodossa samaan aikaan kaikissa potentiaalisissa tiloissa. Tähän sopii Herakleitoksen kuuluisa lause Pentti Saarikosken käännöksenä: "»Samaan virtaan astumme emmekä astu, me emmekä me."

        Todennäköisyys vallitsee jokaisessa mahdollisessa ja mahdottomassa maailmassa. Jokin joko on tai ei ole - todennäköisyydellä, joka on enemmän kuin 0.


    • lopettelenpikkuhilijaa

      Kuljin väärinpäin itsekin, kun pyrin olemaan löytämättä.

    • alfa123om2222

      Lueskelin pari päivää sitten kirjaa: Elämän tiede ja vaikka Intialaiset kirjat perustuvat mitä suurimpaa determinismiin niin tuossakin annettiin rivien välissä olettaa, että rinnakkaisia maailmankaikkeuksia on olemassa. Mikäli oikein käsitin niin niiden maximi määrä voisi olla jotenkin sidoksissa verisolujen uusiutumisnopeuteen sekunnissa. Mutta puhuttiin myös siitä, että vain ruumiillinen sielu voisi kulkea ajassa syntymästä kuolemaan kun taas käsittääkseni varsinainen sielu ei niinkään tekisi tuollaisia matkoja.

      Eräs islam oppinut antaa kirjassaan rivien välissä olettaa, että Herran päivänä joskus 3000-4000 jKr olisi seitsemän braania (maailmaa), joista yksi ainoa olisi tämä oikea maailmaa ja muut olisivat keinotekoisia braaneja.

      Vaikka tuollaisia esitetään niin kyllä kai minun mielestäni silti tämä oikea maailma on deterministinen eli ennalta säädetty.

    • Ekstrapolointivapaus

      Tutkitaan vaikka kaikkien esitysten joukko mukaanlukien kaikki äärettömät esitykset. Voi hoidella symbolisesti johonkin rajaan asti koneilla. Loput voi koettaa määritellä vaikkapa matemaattisesti tai infinite computers-esityksillä.

      Enemmän kiinnostaa kaiken esille saatavan tiedon järjellinen käyttö.

      Deterministinen on sana, jota kaikki oleva ei automaattisesti osaa noudattaa...voihan se olla vain vaikkapa vain suunnilleen 99,9999....99% determinististä...mikä näkyy kaikissa kaavoissa...ja on vaikeaa havaita poikkeamia. Paljon helpompi on puhua teorioiden deterministisyydestä...

      Vaikka koko ihmis-konekunta huhkisi täysillä äärellisen ajan, ei saavuteta oikeasti äärettömiä tiedon määriä kuin symbolisella, matemaattisella, käsitteellisellä... tasolla. Tämä on tekninen rajoite tiedon määrän käsittelyissä.

      Eri asia onkin sitten todistaa ettei olemassaoleva ole aidosti ääretön määrä tietoa...tämä lienee tieteen tavoittamattomissa, mutta käsitteellisesti yms. esityksin käsiteltävissä.

      Tutkisitko tuon kaikkien lauseiden joukon kaikkine mahdollisine uusine käsitteineen ja kaikin vapain parametrein uudelleen, niin lie mahdollista luoda esityksiä, joita ei kuudessa vuodessa ole voinut millään tavoittaa...

      Onnea etsintään...

    • datamanageri

      Tiedeuskovilla skientisteillä yläraja on jo saavutettu eli pää on niin täynnä teoreettisia uskomuksia ettei sinne enää mahdu lainkaan vapaata ajatteluprosessia ja kriittisyyttä.
      Tietokoneajan kielellä sanottuna aivojen prosessikuormitus on jo täydet 100 %:a eli pää ei enempää kestä kuin nuo teoreetiset uskomukset.

      • taasko-uusi-ammatti

        Kreationisteilla vastaanottimet on kyllästetty uskonnollisella kohinalla ja heille tiedon vastaanottaminen tai kriittinen ajattelu on kokonaan mahdotonta.

        Ps. Et ole datamanageri, et tutkija, et DI etkä fysiikan opiskeljia. Olet koulupudokas pelliseppä. Miksi vajakki valehtelee?


      • älä_rasitu
        taasko-uusi-ammatti kirjoitti:

        Kreationisteilla vastaanottimet on kyllästetty uskonnollisella kohinalla ja heille tiedon vastaanottaminen tai kriittinen ajattelu on kokonaan mahdotonta.

        Ps. Et ole datamanageri, et tutkija, et DI etkä fysiikan opiskeljia. Olet koulupudokas pelliseppä. Miksi vajakki valehtelee?

        Kreationisti "vajakki" ei valehtele. Sinun aivokuorma on jo niin täynnä eli täydet 100 %:a ettet kykene enää muuta ajattelemaan pakkomielteisesti kuin onko joku muu tunnistamaton vajakki vai ei.
        Tästä tiedeuskovien vahvasta pakkomielteisyydestä ollaan juuri juttua väännettykin. Etkö ole tätä vieläkään tajunnut?

        Löysää edes hieman sitä aivokuormaasi. Helpotusta toisi jo 10 %:n kevennyskin.


      • Baabelin.kotkotusta
        älä_rasitu kirjoitti:

        Kreationisti "vajakki" ei valehtele. Sinun aivokuorma on jo niin täynnä eli täydet 100 %:a ettet kykene enää muuta ajattelemaan pakkomielteisesti kuin onko joku muu tunnistamaton vajakki vai ei.
        Tästä tiedeuskovien vahvasta pakkomielteisyydestä ollaan juuri juttua väännettykin. Etkö ole tätä vieläkään tajunnut?

        Löysää edes hieman sitä aivokuormaasi. Helpotusta toisi jo 10 %:n kevennyskin.

        Valehtelethan sinä jatkuvasti ja sinähän olet kreationisti. Tästä voidaan vetää johtopäätös, että ainakin yksi kreationbisti valehtelee.
        Itse asiassa olen kohdannut valehtelevia kreationisteja paljon enemmän kuin rehellisiä, joten voidaan hyvinkin yleistää, että suuri osa kreationisteista valehtelee.

        Kreationisteilla ei aivoja kuormiteta läheskään niin paljon kuin normaaleilla ihmisillä, tutkijoista puhumattakaan. Siinä olet aivan oikeassa. Omaehtoinen ajattelu on kreationistisissa lahkoissa suorastaan kiellettyä. Sehän voisi johtaa epäilyksiin siitä, etteivät kamelikuskien nuotiotarinat ehkä edustakaan korkeinta luonnontieteellistä tietoa.


      • eläinjumalat

        "Sehän voisi johtaa epäilyksiin siitä, etteivät kamelikuskien nuotiotarinat ehkä edustakaan korkeinta luonnontieteellistä tietoa. "

        Taas tätä tiedeuskovan skientistin epäloogista päättelyä. Darwin kumppaneineen ja sinä taidatte ratsastaa apinajumala Hanumanin selässä vapaamatkustajana.
        Apinaeläimet saavat syyttöminä kantaa raskasta ihmiskunnan taakkaa väitetyn "esi-isän" nimeen.

        Te olette ideologisia hirviöitä kun panetta ihmiskunnan kaikkien tapahtumien ja tekojen syyllisiksi aivan syyttömät varhaiset apinat. Te olette syyttömien eläinten typeriä syyttäjiä.
        Apinoiden eliökunnalla ei ole mitään osuutta ihmiskunnan kehitykseen, kyllä ihmiset itse ovat oman yhteiskuntansa tekijöitä.

        Teillä ei edes toimi oikeusperiaate "syytön kunnes toisin todistetaan". Apinoiden eliökunta ei edes kykene puolustautumaan teidän väitteitä vastaan koska eivät ymmärrä edes teidän evoluutioteoreettista puhetta eikä kirjoittelua.

        Ihmiset itse ovat pilanneet oman elämänsä ja toisten ihmisten elämää , ei tässä pidä osoitella varhaisia apinoita. Apinoiden perimä ei ole vaikuttanut ihmiseen eikä ihmiskuntaan.

        Teillä on aivan väärä teoria jossa osoitellaan syyttömiä täysin vailla perusteita.

        Ne paimentolaisten "nuotiotarinat" sentään osoittavat ihmisen oman syyllisyyden.
        Teillä on sama väärä uskomus kuin vanhojen aikojen uskovaisilla jotka uskoivat eläinjumaliin ihmisten elämän kohtalon määrääjänä.

        Eläimetko sinua johdattaa? Evoluutiouskovat uskovat salaa eläinjumaliin eli eläinkunnan evoluutio määrää ihmiskunnan kohtalon.


      • Syyllinen-tiedetään

        Kaikista ihmisen aiheuttamista haitoista muulle eliöstölle ja koko planeetalle tulee syyttää Jehova-Luojaa, joka on jakamattomassa vastuussa kaikesta luomisestaan.
        Jehova-Luoja ei voi pakoilla vastuutaan sysäämällä sen luomalleen ihmisille. Onhan hänen suunnattoman paljon ihmistä älykkäämpänä pitänyt tietää, kuinka homman käy, kun päästää ihmisen maan päälle huseeraamaan ja käskee lajin vielä lisääntyä ja täyttää maa.
        Eikä siinä vielä kaikki. Jehova-Jumalan luoma alempi henkiolento (kuitenkin ihmistä käsittämättömän paljon viisaampi) sai luvan vietellä lapsellisen ja tietämättömän alkuihmisen syömään hyvän- ja pahantiedon puusta, jota ilman luonnon tuhoaminen ei olisi ollut tässä mitassa edes mahdollista. Jehova-Jumala halusi tekosyyn despotsmiinsa ja sulki siksi aikaa silmänsä, kun Saatana käärmeen muodossa vietteli viattoman ihmisen.
        Jehova-Jumala kantakoon jakamattoman vastuun kaikesta ihmisen tekemästä pahasta. Valtaa voi delegoida, kuten Jehova-Jumala delegoi Saatanalle, mutta vastuu on aina kaikkein korkeimmalla päättäjällä.

        Paimentolaitarinat osoittavat minkä tahansa oikeuskäytännön perusteella korkeimman kaikkivaltiaan päättäjän olevan syyllinen myös kaikkeen pahaan, mikäli niitä tarinoita uskomme.

        Vai ottaisimmeko kuitenkin evoluution kehittäminä itse vastuun itsestämme ja tekemisistämme? Ihminen on rikkonut paljon, mutta ihminen voi paljon myös korjata. Rukoilemalla asiat eivät korjaannu, mutta määrätietoisellä työllä kyllä.


    • alfa123om2222

      Joka tapauksessa on kummallista, että niin monet teokset ovat olleet vaarassa kadota kokonaan maan päältä ja ovat säilyneet kuin ihmeen kaupalla. Mutta monet teokset ovatkin kadonneet tyystin jälkiä jättämättä.

      Kaksi omaa kirjoitustakin olen melkein hukannut. Niiden säilyminen oli hiuskarvan varassa. Lisäksi olen kaksi runoteosta ja useita päiväkirjoja heittänyt roskikseen. Se ottaa pannuun. Vaikka tilalle on tullut uusia teoksia niin nuo uudet teokset eivät ole mielestäni tasoltaan useinkaan sen parempia.

      On kai niin, että esimerkiksi omat päiväkirjat ovat kuin helminauhoja ja helmillähän lienee taipumus särkyä tai tummua. Helmet ovat arvokkaita, mutta timanteilla on kestävämpää arvoa.

      Lukematon määrä teoksia tuhoutui Aleksandrian kirjaston tulipalossa. Itseäni hetken aikaa lohdutti tuo ajatus, että ne tuhoutuivat sen vuoksi, koska on olemassa jokin raja, jota ei saa ylittää.

      Maailmassa tuotetaan uskomaton määrä tietoa ja gigatavuja, mutta vielä uskomattomapi on se määrä tietoa, joka eri syistä tuhoutuu tai ei koskaan pääse ilmoille.

    • raja_ylitetty

      Tiedolla on yläraja. Ja kun tämä yläraja ylitetään tullaankin mielikuvituksen alueelle.
      Tiedeuskovaiset, tuntuuko jo tutulta

    • alfa123om22

      Se siitä sitten seurasi kaunopuheisuuden asemesta kun kulutin aivoni loppuun, että minusta tuli takinkääntäjä. Aloin puhua uskonnon sijasta ateismia. Ja se antoi voimaaa, sanoja ja lauseita uusia.

      Kuuluisin takinkääntäjä lienee apostoli Paavali. Hän heitti roskana pois kaiken entisen farisealaisuuden ja alkoi saarnata vastustavaa puhetta entisen oppinsa perusteita vastaan. Ja menestyi kohtalaisesti.

      Aivojen sanavaraston loppuun kuluttaminen johtaa antiteesiin. Entinen elämä ja sen opit ovat teesejä, mutta antiteesinä tulee raunioittaneeksi sen peruskallion, josta aiemmin imi voimansa. Sen tekee vastustavalla puheella entisiä oppeja kohtaan.

      Ennen puhuin: Jeesus on Sana ja hyvä persoona. Mutta nyt puhun.
      Jeesus on henki, joka on Iblis ja paha persoona. Uskon tietenkin molempien olevan totta. Mutta tästä jälkimmäisestä ei ole puhuttu ennen mitään. Olen siinä edelläkävijä. Ennen puhuin liha on paha ja irstas ja kärsimätön. Nyt väitän asian olevan päinvastoin. Henki on kaikkea tuota. Sen sijaan liha on hyvä.

      Tunnetteko muita kuuluisia takinkääntäjiä minun ja Paavalin lisäksi

    • alfa123om22

      Kun otetaan huomioon että voidaan muodostaa: TEESI, ANTITEESI JA SYNTEESI tiedon yläraja ei olekkaan 500 sivuinen kirja ja 6000 lausetta, vaan kolminkertaisesti tuo määrä. 1500 sivua plus 18000 lausetta.

      Mutta takaisin aiheeseen. Minkä vuoksi Aleksandrian kirjasto paloi ja filosofien tekstejä katosi. On kai niin, että ne, joille filosofia oli rakkaus eivät halunneet saattaa julki filosofian antiteesiä milloinkaan. Kukaan filosofi ei kääntynyt vastustamaan omaa TEESIÄÄN???

    • alfa123om22

      "Tiedolla on yläraja. Ja kun tämä yläraja ylitetään tullaankin mielikuvituksen alueelle.
      Tiedeuskovaiset, tuntuuko jo tutulta" - raja_ylitetty

      Oikeasti ei kyse ole rajan ylittämisestä, vaan ALITTAMISESTA. Kun eräällä foorumilla keskustelijoista osa uskalsi paljastaa IQ lukunsa niin opin hieman erottamaan tekstien perusteella mikä IQ kullakin voisi olla.

      Kuivan asiallisia ja totuus-tieto-asia pitoisia edustavat 125-135 IQ esim. Tätä korkeampi IQ 135-150 on puolestaan edustaa teknistä tietämystä ja huumorintajua. Mutta kun mennään IQ:ssa alle tuon 120:en niin alkaa mielikuvitus yhä enemmän tunkeutua peliin mukaan.

      Eli kun Tiedon yläraja alitetaan, jossakin IQ 120 paikkeilla niin alkavat mielikuvitukselliset sepustukset puuttua peliin.

      Eräällä amerikkalaisella foorumilla oli hieno Sci-fi aiheinen tutkielma tiedon ja mielikuvituksen rooleista ja kyllä tuota mielikuvitustakin tarvitaan jonkin verran. Kulttuurit, joissa mielikuvitusta ei arvosteta yhtään ovat mielestäni haavoittuvia ja äärimmilleen viety käytännöllisyys omaa omat riskinsä.

      Käytännön kultuureita ovat olleet mm. Rooma, Kreikka ja Israel. Tämä näkyyy siinä, että niiden kalenterien ja ajanlaskun skaala on 1 pvä - 2000 vuotta korkeintaan.
      Mielikuvituskultuuri Maya-intiaanit omasivat kalenterin 1 pvä - 63 milj. vuotta.
      Intian kulttuuri omaa molempia sekaisin; mielikuvitusta ja älyä: Kalenterin aikaskaala 1/60000 sekunti - 300 triljoonaa vuotta.

      Jos kulttuuri suosii vain älykkyyttä 130-170 niin se kulttuuri on liian mielikuvitukseton, kelvoton elämään ja tuohoutuu hukkumalla omaan asiallisuuteensa.

    • alfa123om22

      Synteesin muodostuminen on ongelmallista. Teesi on puhdas ja samoin antiteesi on puhdas, mutta synteesiin tuppaa tulemaan pieniä valkoisia valheita tai epätäsmällisyyksiä.

      Kun synteesiä tehdään syyllistytään synkretismiin. Otetaan muiden henkilöiden ajatuksia mukaan tukemaan omia ajatuksia ja lainataan muiden puhetta tai kirjoitusta. Tietämättä täysin niiden luotettavuudesta ja toisaalta sitä voiko niitä yhdistää omaan teesiinsä tai antiteesiinsä.

      Eräät ovat kristisoineet jopa apostoli Paavalia siitä, että hänen sanansa sisältäisivät epätäsmällisyyksiä. Syy voi olla siinä, että työnsä loppupuolella hän luki ehkä monien henkilöiden kirjoituksia ja keskusteli monien kanssa; ja ehkä hieman huomaamattaan lainasi heidän ajatuksiaan. En tiedä, mutta omalla kohdallani ainakin kävi siten. Synteesistä tuli synkretistinen sekametelisoppa eikä se ole yhtä kaunis kuin teesi ja antiteesi.

    • alfa123om22

      Teesi: Olen Jeesuksen puolella. Olen valmis antamaan oman osani maailman edestä.

      Antiteesi: Olen Jeesusta vastaan. Koko muu maailma saa tuhoutua ja minä säästyn.

      Synteesi: Olen kaikkien maailman uskontojen puolella. Kannatan maailman pelastumista ja hyvinvointia. Teen työni loppuun ja sen jälkeen Jumala päättää kohtaloni; elänkö ikuisesti, vai joudunko hautaan.



      Paavalin teesi: Laki antaa elämän ja hyvinvoinnin. Lain vastustajat on tuhottava.

      Paavalin antiteesi: Laki antaa kuolemantuomion kaikille. Henki on se, joka tekee eläväksi ja pitää elossa.

      Paavalin synteesi: Jokainen joka saarnaa niin kuin minä, joutuu vankeuteen, mutta kateus on voima, joka ylläpitää kyllä saarnaani ikuisesti. Viholliseni jatkavat saarnaamistani asioista silkan kateuden tähden. Kateus on osa henkivaltoja, joten ainakin henki on puolellani, vaikka liha saattaa vastustaa saarnaamiani asioita.

    • alfa123om22

      Raamattu ei itse asiassa olekkaan teesi on nyt paljastunut. Raamattu on kuin, joki, jolla on kymmenen sivujokea. Yksi noista sivujoista oli Hammurappin laki. Raamattu on kokoomateos Lähi-Idän alueen kansojen ja kaupunkien saavutuksista. Sen vuoksi se ei ole teesi, jota vastaan voisi esittää antiteesin.

      Jos kykenen antiteesin avulla osoittamaan, että laki on nurinkurinen niin se on vain yksi sivujoki kymmenestä. Silloin vain yksi virta hieman vähenee voimaltaan, mutta yhdeksän muuta sivujokea yhä vielä ruokkivat jokea vedellään.

      Joka tapauksessa mikäli raamattu olisikin teesi; niin se ei ole alkuperäinen teesi, vaan alkuperäistä teesiä muuntemalla ja pyhittämällä saatu mystinen esitys. Mikä tässä on tärkeintä on Paavalin antiteesin mielekkyys? Jos jo se mitä vastaan taistellaan on jotakin muuta kuin teesi niin siinä tapauksessa taistelu on hyödytöntä pitkällä tähtäimellä.

      Itsekin pidän Kristinuskoa teesinä, vaikka se saattaa olla esim. kolmesta eri lähteestä koostuva kokoomaesitys. Siinä tapauksessa antiteesini on vailla terää. Ja antiteesini ei millään kykene tuottamaan toivottua tulosta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kenen kanssa haluaisit suhteeseen?

      Laita omasi ja hänen nimensä ensimmäinen kirjain 😊
      Ikävä
      91
      2106
    2. Mies, ei käytetä kortsua

      Olen terve ja ehkäisy löytyy.
      Ikävä
      48
      2001
    3. Eläkeläisiltä leikataan jo asumistukeakin, osalla loppuu kokonaan!

      https://yle.fi/a/74-20102928 Hallitus varmaan vihaa eläkeläisiä, nyt ollaan kajoamassa eläkeläisten asumistukeenkin, os
      Maailman menoa
      378
      1770
    4. Mies, riittääkö sulle näkemään vilauksen musta?

      Etkö halua ottaa minua kiinni?
      Ikävä
      70
      1394
    5. Palstasuden aamu

      Hyvää huomenta. Alkaa vähitellen tervehtymistä tapahtua. 😊🤗☕🐺
      Ikävä
      219
      1115
    6. Mikä kaivatussasi on

      parasta?
      Ikävä
      38
      1061
    7. Kaipaatko vielä häntä?

      Entistä kumppaniasi?
      Suhteet
      190
      990
    8. Ken leikkiin ryhtyy

      Se leikin kestäköön. Ei mulle tarvitse kiukutella jos en lähde leikkiin mukaan. Eiköhän se oo molemmille helpoin kun lop
      Ikävä
      88
      987
    9. Ollaan samanlaisia

      Samannäköisiäkin? Herkkiä, pohdiskelevia, syvästi tuntevia? Aistin kuvienkin perusteella paljon samankaltaisuutta. Siksi
      Ikävä
      71
      984
    10. Minulla on nyt niin hirveä ikävä,

      etten meinaa kestää. ;( Voi kun olisit lohduttamassa minua. Anteeksi.
      Ikävä
      71
      906
    Aihe