Hillomunkin mysteeri

Tahtoo tehdä itse hillomunk...

Miten tehdään hillomunkkeja? Siis lähinnä tässä askarruttaa se, että miten saadaan se hillo tms. sinne munkin sisälle?

13

9863

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kondiittori

      Leipomoissa on sellainen laite millä hillo truutataan munkin sisälle. Se on niinkuin metallinen pilli jonka toisessa päässä on hilloastia ja toiseen päähän työnnetään paistettu munkki, sitten vaan painetaan niinkuin pumpusta ja hillo menee pilliä pitkin munkin sisälle.
      Tosi hienosti selitetty.......

      • Enni

        tuosta tajusi, tuli mieleen itellä semmonen samantapainen kapistus kun millä lapset täyttelee vesi-ilmapalloja.


    • Munkkimies

      Voi kun kaupasta saisikin joskus vielä sellaisia munkkeja, joita ei ole pilattu sisään pruutatulla punaisella äitelällä töhnällä, joka pilaa perusteellisesti munkin maun ja sotkee syödessä kaikki paikat!

    • Tällainen

      Onpahan selityksiä!
      Paista ne munkit ilman hilloa ja asettele jäähtymään.
      Hommaat sellaisen massapussin sisään laitettavan irtonaisen hillopiikin (metallia tai muovia), jossa on kartio-yläosa ja kärkiosa muodostuu ohuesta putkesta. Tämä kärki, olkoon se kuin neula, on viistetty teräväksi. Laitat tämän osan massapussin sisään kärki edellä, niin että kärki tulee pussista ulos. Sitten täytät pussin herkullisella marmelaadilla (ehkä olet valmistanut sen itse omenasta), ota munkki toiseen käteen, pussi toiseen ja töks! painat piikin munkin sisään ja puristat pussista haluamasi määrän tätä ihanaa omenamarmelaadiasi.
      Munkki on valmis ja nyt voit keitellä vaikka kahvoset sen kanssa. Nautinnollisia hetkiä.

      • Kondiittori2

        Varsinaisia diletantteja vastauksinensa.
        Ei munkkiin hillopyssyä tarvita hillon sisään saamiseksi: Kun pyöreäksi riivattu munkki on noussut hieman, painele se lyttyyn pyöreäksi levyksi jonka jälkeen laitat nokareen omenamarmelaadia tai jotain muuta kiinteää marmeladia lusikalla keskelle levyä jonka jälkeen yhdistät lätkän reunat yhteen kevyesti ja pyörität hieman munkkia jonka jälkeen laitat saumapuolen alaspäin uudestaan pellille nousemaan odottamaan öljyyn pudottamista.


      • Enni
        Kondiittori2 kirjoitti:

        Varsinaisia diletantteja vastauksinensa.
        Ei munkkiin hillopyssyä tarvita hillon sisään saamiseksi: Kun pyöreäksi riivattu munkki on noussut hieman, painele se lyttyyn pyöreäksi levyksi jonka jälkeen laitat nokareen omenamarmelaadia tai jotain muuta kiinteää marmeladia lusikalla keskelle levyä jonka jälkeen yhdistät lätkän reunat yhteen kevyesti ja pyörität hieman munkkia jonka jälkeen laitat saumapuolen alaspäin uudestaan pellille nousemaan odottamaan öljyyn pudottamista.

        lukenutkin tuosta vinkistä, itse en kuitenkaan ehdotellut mitään vesi-ilmapallo pumppua hillon sisään saamiseksi, tuli vain mieleen ko.juttu.
        yhdessä keittokirjassa oli vain että sormella tökätään munkkiin reikä johon sitten survotaan jotenkin hilloa.
        kuulosti aika vaikealta silti..miten se pysyy siellä:o


      • tekisit näin
        Kondiittori2 kirjoitti:

        Varsinaisia diletantteja vastauksinensa.
        Ei munkkiin hillopyssyä tarvita hillon sisään saamiseksi: Kun pyöreäksi riivattu munkki on noussut hieman, painele se lyttyyn pyöreäksi levyksi jonka jälkeen laitat nokareen omenamarmelaadia tai jotain muuta kiinteää marmeladia lusikalla keskelle levyä jonka jälkeen yhdistät lätkän reunat yhteen kevyesti ja pyörität hieman munkkia jonka jälkeen laitat saumapuolen alaspäin uudestaan pellille nousemaan odottamaan öljyyn pudottamista.

        Jos tälle yksinkertaistamisen tielle lähdetään, niin voihan sen munkin paistaa ilman hilloo. Syödessään munkkia, ottaa lusikalla purkista haluaamaansa täytettä ja heittää suoraan suuuhun. Voi jopa joka toinen kerta vaihtaa makua.


    • Jepy
      • tietoo

        Kuvaohjeessa väärä työjärjestys. Hillotus suoritetaan kylläkin paiston jälkeen ennen pintakoristelua / hillotusta. Että silleen.


      • Beiker
        tietoo kirjoitti:

        Kuvaohjeessa väärä työjärjestys. Hillotus suoritetaan kylläkin paiston jälkeen ennen pintakoristelua / hillotusta. Että silleen.

        Niin just. Joo. Ettekö te pahvit tajua, että yhtä ainoata oikeata menetelmää ei ole. Leipomotkin tekevät osan uppopaistetuista tuotteistaan niin, että hillo laitetaan ennen paistamista, osaan taas tulee hillo paiston jälkeen. Ensimmäisiä edustakoon possumunkki ja jälkimmäisiä pyöreä hillomunkki.

        Kotioloissa hillo on syytä laittaa vasta paiston jälkeen, koska riski karkaavasta hillosta kuumaan öljyyn on liian suuri. Paljon vettä sisältävä hillo kiehuu ja kuohuu helposti ja öljy saattaa syttyä palamaan.


      • Kondiittori2
        Beiker kirjoitti:

        Niin just. Joo. Ettekö te pahvit tajua, että yhtä ainoata oikeata menetelmää ei ole. Leipomotkin tekevät osan uppopaistetuista tuotteistaan niin, että hillo laitetaan ennen paistamista, osaan taas tulee hillo paiston jälkeen. Ensimmäisiä edustakoon possumunkki ja jälkimmäisiä pyöreä hillomunkki.

        Kotioloissa hillo on syytä laittaa vasta paiston jälkeen, koska riski karkaavasta hillosta kuumaan öljyyn on liian suuri. Paljon vettä sisältävä hillo kiehuu ja kuohuu helposti ja öljy saattaa syttyä palamaan.

        Toistan vielä että nimenomaan hillo ei pysy munkin sisällä paistettaessa vaan MARMELAADI, näillä tuotteilla on iso ero jota sinä paukapää et näköjään tsennaa!


      • Munkki without jam
        Kondiittori2 kirjoitti:

        Toistan vielä että nimenomaan hillo ei pysy munkin sisällä paistettaessa vaan MARMELAADI, näillä tuotteilla on iso ero jota sinä paukapää et näköjään tsennaa!

        No hei c´moon! Mitä te yhden hillon takia vauhkootte? Hillomunkin saa jetsusti kaupasta ja tavallisen rapean saa paistettua itse. Ja siitä vaan suuta kohti:)))


      • sima without raisins
        Munkki without jam kirjoitti:

        No hei c´moon! Mitä te yhden hillon takia vauhkootte? Hillomunkin saa jetsusti kaupasta ja tavallisen rapean saa paistettua itse. Ja siitä vaan suuta kohti:)))

        Niin hei, ja mites se sima tehtiin? Ilman rusinoita vai rusinoiden kanssa? Siinäpä pähkinä, tsori, rusina purtavaksi:)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin

      Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http
      Maailman menoa
      276
      4712
    2. Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi

      se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?
      Maailman menoa
      134
      3050
    3. Miten löydän sinut

      Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit
      Ikävä
      45
      2894
    4. Miksei Björn Wahlroos jaa rahaa köyhille?

      Esimerkiksi Nordean tiloissa? Vai tuovatko ne köyhät hiekkaa marmorilattioille ja siksi ei pysty mursunviiksi pystyyn k
      Maailman menoa
      36
      2882
    5. Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla

      Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?
      Heinola
      77
      1816
    6. Vaikea tilanne

      Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te
      Ikävä
      106
      1674
    7. Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?

      Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn
      Maailman menoa
      28
      1521
    8. Milloin kaivatullasi

      .. on nimipäivä?
      Ikävä
      61
      1438
    9. Kehtaisitko näyttäytyä

      kaivattusi seurassa?
      Ikävä
      95
      1292
    10. Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!

      Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En
      Maailman menoa
      220
      1204
    Aihe