Hillomunkin mysteeri

Tahtoo tehdä itse hillomunk...

Miten tehdään hillomunkkeja? Siis lähinnä tässä askarruttaa se, että miten saadaan se hillo tms. sinne munkin sisälle?

13

9581

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kondiittori

      Leipomoissa on sellainen laite millä hillo truutataan munkin sisälle. Se on niinkuin metallinen pilli jonka toisessa päässä on hilloastia ja toiseen päähän työnnetään paistettu munkki, sitten vaan painetaan niinkuin pumpusta ja hillo menee pilliä pitkin munkin sisälle.
      Tosi hienosti selitetty.......

      • Enni

        tuosta tajusi, tuli mieleen itellä semmonen samantapainen kapistus kun millä lapset täyttelee vesi-ilmapalloja.


    • Munkkimies

      Voi kun kaupasta saisikin joskus vielä sellaisia munkkeja, joita ei ole pilattu sisään pruutatulla punaisella äitelällä töhnällä, joka pilaa perusteellisesti munkin maun ja sotkee syödessä kaikki paikat!

    • Tällainen

      Onpahan selityksiä!
      Paista ne munkit ilman hilloa ja asettele jäähtymään.
      Hommaat sellaisen massapussin sisään laitettavan irtonaisen hillopiikin (metallia tai muovia), jossa on kartio-yläosa ja kärkiosa muodostuu ohuesta putkesta. Tämä kärki, olkoon se kuin neula, on viistetty teräväksi. Laitat tämän osan massapussin sisään kärki edellä, niin että kärki tulee pussista ulos. Sitten täytät pussin herkullisella marmelaadilla (ehkä olet valmistanut sen itse omenasta), ota munkki toiseen käteen, pussi toiseen ja töks! painat piikin munkin sisään ja puristat pussista haluamasi määrän tätä ihanaa omenamarmelaadiasi.
      Munkki on valmis ja nyt voit keitellä vaikka kahvoset sen kanssa. Nautinnollisia hetkiä.

      • Kondiittori2

        Varsinaisia diletantteja vastauksinensa.
        Ei munkkiin hillopyssyä tarvita hillon sisään saamiseksi: Kun pyöreäksi riivattu munkki on noussut hieman, painele se lyttyyn pyöreäksi levyksi jonka jälkeen laitat nokareen omenamarmelaadia tai jotain muuta kiinteää marmeladia lusikalla keskelle levyä jonka jälkeen yhdistät lätkän reunat yhteen kevyesti ja pyörität hieman munkkia jonka jälkeen laitat saumapuolen alaspäin uudestaan pellille nousemaan odottamaan öljyyn pudottamista.


      • Enni
        Kondiittori2 kirjoitti:

        Varsinaisia diletantteja vastauksinensa.
        Ei munkkiin hillopyssyä tarvita hillon sisään saamiseksi: Kun pyöreäksi riivattu munkki on noussut hieman, painele se lyttyyn pyöreäksi levyksi jonka jälkeen laitat nokareen omenamarmelaadia tai jotain muuta kiinteää marmeladia lusikalla keskelle levyä jonka jälkeen yhdistät lätkän reunat yhteen kevyesti ja pyörität hieman munkkia jonka jälkeen laitat saumapuolen alaspäin uudestaan pellille nousemaan odottamaan öljyyn pudottamista.

        lukenutkin tuosta vinkistä, itse en kuitenkaan ehdotellut mitään vesi-ilmapallo pumppua hillon sisään saamiseksi, tuli vain mieleen ko.juttu.
        yhdessä keittokirjassa oli vain että sormella tökätään munkkiin reikä johon sitten survotaan jotenkin hilloa.
        kuulosti aika vaikealta silti..miten se pysyy siellä:o


      • tekisit näin
        Kondiittori2 kirjoitti:

        Varsinaisia diletantteja vastauksinensa.
        Ei munkkiin hillopyssyä tarvita hillon sisään saamiseksi: Kun pyöreäksi riivattu munkki on noussut hieman, painele se lyttyyn pyöreäksi levyksi jonka jälkeen laitat nokareen omenamarmelaadia tai jotain muuta kiinteää marmeladia lusikalla keskelle levyä jonka jälkeen yhdistät lätkän reunat yhteen kevyesti ja pyörität hieman munkkia jonka jälkeen laitat saumapuolen alaspäin uudestaan pellille nousemaan odottamaan öljyyn pudottamista.

        Jos tälle yksinkertaistamisen tielle lähdetään, niin voihan sen munkin paistaa ilman hilloo. Syödessään munkkia, ottaa lusikalla purkista haluaamaansa täytettä ja heittää suoraan suuuhun. Voi jopa joka toinen kerta vaihtaa makua.


    • Jepy
      • tietoo

        Kuvaohjeessa väärä työjärjestys. Hillotus suoritetaan kylläkin paiston jälkeen ennen pintakoristelua / hillotusta. Että silleen.


      • Beiker
        tietoo kirjoitti:

        Kuvaohjeessa väärä työjärjestys. Hillotus suoritetaan kylläkin paiston jälkeen ennen pintakoristelua / hillotusta. Että silleen.

        Niin just. Joo. Ettekö te pahvit tajua, että yhtä ainoata oikeata menetelmää ei ole. Leipomotkin tekevät osan uppopaistetuista tuotteistaan niin, että hillo laitetaan ennen paistamista, osaan taas tulee hillo paiston jälkeen. Ensimmäisiä edustakoon possumunkki ja jälkimmäisiä pyöreä hillomunkki.

        Kotioloissa hillo on syytä laittaa vasta paiston jälkeen, koska riski karkaavasta hillosta kuumaan öljyyn on liian suuri. Paljon vettä sisältävä hillo kiehuu ja kuohuu helposti ja öljy saattaa syttyä palamaan.


      • Kondiittori2
        Beiker kirjoitti:

        Niin just. Joo. Ettekö te pahvit tajua, että yhtä ainoata oikeata menetelmää ei ole. Leipomotkin tekevät osan uppopaistetuista tuotteistaan niin, että hillo laitetaan ennen paistamista, osaan taas tulee hillo paiston jälkeen. Ensimmäisiä edustakoon possumunkki ja jälkimmäisiä pyöreä hillomunkki.

        Kotioloissa hillo on syytä laittaa vasta paiston jälkeen, koska riski karkaavasta hillosta kuumaan öljyyn on liian suuri. Paljon vettä sisältävä hillo kiehuu ja kuohuu helposti ja öljy saattaa syttyä palamaan.

        Toistan vielä että nimenomaan hillo ei pysy munkin sisällä paistettaessa vaan MARMELAADI, näillä tuotteilla on iso ero jota sinä paukapää et näköjään tsennaa!


      • Munkki without jam
        Kondiittori2 kirjoitti:

        Toistan vielä että nimenomaan hillo ei pysy munkin sisällä paistettaessa vaan MARMELAADI, näillä tuotteilla on iso ero jota sinä paukapää et näköjään tsennaa!

        No hei c´moon! Mitä te yhden hillon takia vauhkootte? Hillomunkin saa jetsusti kaupasta ja tavallisen rapean saa paistettua itse. Ja siitä vaan suuta kohti:)))


      • sima without raisins
        Munkki without jam kirjoitti:

        No hei c´moon! Mitä te yhden hillon takia vauhkootte? Hillomunkin saa jetsusti kaupasta ja tavallisen rapean saa paistettua itse. Ja siitä vaan suuta kohti:)))

        Niin hei, ja mites se sima tehtiin? Ilman rusinoita vai rusinoiden kanssa? Siinäpä pähkinä, tsori, rusina purtavaksi:)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mies vinkkinä sulle

      Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista
      Ikävä
      85
      7505
    2. Oletko katkera kun

      Et saanut kaivattuasi
      Ikävä
      96
      5424
    3. Mitä haluat sanoa tällä hetkellä

      Hänelle 🫶 ⬇️
      Ikävä
      261
      4669
    4. Haluun sua niin paljon

      ❤️🥰🥹 Miehelle
      Ikävä
      44
      4555
    5. Vietetään yö yhdessä

      Rakastellaan koko yö
      Ikävä
      64
      3302
    6. Mitä palveluita mies..

      Haluaisit tilata minulta? -N
      Ikävä
      50
      2728
    7. Olet oikeasti ollut

      Niin tärkeä mulle ja kaikki meidän väliltä on pilattu ei yksistään sinun toiminnalla vaan minun myös.
      Ikävä
      22
      2378
    8. Oletko tyytyväinen viime tapaamiseemme?

      Vai toivoitko sen menevän toisella tavalla? Miten?
      Ikävä
      51
      2362
    9. Kuuluu raksutus tänne asti kun mietit

      Pelkäätkö että särjen sydämesi vai mikä on? En mä niin tekisi mies koskaan 😘
      Ikävä
      29
      2352
    10. Nyt se sit loppuu

      Et ei enää nähdä ja yhteyttä pidetä.
      Ikävä
      41
      2214
    Aihe