Paljonko pitäis olla leivinuunissa lämpöä ennenkuin laitatte kinkun sinne?
Tiedän että jokainen uuni on omanlaisensa mutta kertokaa kuinka itse sen teette ja minkälaisessa leivinuunissa?
Pakko tehdä tänään harjoituskinkku : )
Toivon vastauksia piakkoin!!!
KINKKU LEIVINUUNISSA?
6
25900
Vastaukset
- Erämies
Lämpöä ei tarvitse olla kuin 100 astetta mutta sitä pitää olla pitkään.
Perinteinen käytäntö on lämmittää leivinuunia kunnolla, useampi pesällinen puita. Jos iso uuni niin jo edellisenä päivänä pari pesällistä.
Ensin paistetaan piirakat ja joulutortut jotka tarvitsevat kovan lämmön 200 astetta, sitten laatikkoruokia ja lopuksi pitkää kypsytystä tarvitsevat kinkut ym.
Eli alkulämpötila 120 - 100 astetta ja aikaa monta tuntia, esim. yön yli. Liha kypsyy vielä 70 - 80 asteen jälkilämmössä.
Iso, monen kilon kinkku, vaatii aikaa. Tärkeätä muistaa ottaa kinkku huoneenlämpöön reilusti ennen uuniin laittoa!- pete
Entä oletteko käyttänyt paistopussia vai onko joku muu hyväksi havaittu menetelmä? Vai onko kinkku vain uunivuuassa?
- LONGI
pete kirjoitti:
Entä oletteko käyttänyt paistopussia vai onko joku muu hyväksi havaittu menetelmä? Vai onko kinkku vain uunivuuassa?
Sori kun tulee vähän myöhään, mutta ens jouluksi ehtii ainakin. Eli itse en käytä paistopussia leivinuunissa koska tahdon kinkkuun eri maun kun sähköuunissa. Kaikki uunit käyttäytyy erilailla opetelkaa omanne. Itse tein viime jouluna ekaa kertaa tiilerin takkaleivinuunissa. Onnistui mainiosti näin. Pidin edellisenä iltana leivinuunissa kunnolla tulta pari pesällistä (tulien sammuttua uunissa oli 320°). Kun seuraavana päivänä laitoin kinkun uuniin mittarissa lukema 150°. Huoneenlämpöinen kinkku jäähdytti uunin parissa tunnissa ja uuninlämpömittari näytti enään 90° ajattelin että mitähän tästä tulee ja laskin tunnit, että kauan saan nukkua. Kun sitten kello herätti ja menin katsomaan kinttua, uunissa oli taas 110° ja kinkussa 80°, luulin kinkun menneen jo liikaa ylikypsäksi, mutta eipäs ollutkaan se oli paras kinkku mitä meillä on koskaan ollut. Sitä pystyi leikkaamaan hajoamatta ja se oli mehevä.
- jonna
Meidän leivinnuuni on ikivanha, ajalta ennen sähköuunia, ja joulukinkkumme on lähes aina paistettu siinä, edesmennyt mummomme osasi kinkunpaiston niksit, mutta onnistuu se meiltä jälkipolviltakin. Uunin lämpötilan tunteminen kannattaa opetella niin että tietää kauanko uunissa pysyy se sata astetta, kannattaa hankkia lämpömittari uuniin eikä sinnitellä kinkkumittarilla. Erämiehen viestissä oli paistolämpötilat mainittu hyvin, eli 120 asteista kuumempaan ei kannata laittaa! Meillä kinkku on ollut jälkilämmössä yön yli.
- sow68
pelkältä intuitiopohjalta;
poltat pari kunnon pesällistä puita
laitat huoneenlämpöisen kinkun (noin 7 kg) uuniin
annat olla uunissa n 12 tuntia
jos kinkku on isompi, lämmitä uuni kuumemmaksi - Anonyymi
Meillä kinkku kääritään paksuun alumiinifolioon kaksi kertaa kinkun ympäri ja kinkun molemmista päistä folio kääritään hyvin "myttyrälle" ettei nesteet pääse vuotamaan pois kääreestä (aina se vähän falskaa).Leivinuunin alku lämpö meillä n.200,koska meillä on pieni leivinuuni,joka ei pidä lämpöä niin hyvin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2514535Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1272971Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit412742Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?741710Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1051553Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?
Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn201451- 551304
- 921216
Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En2041083- 471075