Minulla ei ole nyt foliopakettia, mutta lukeeko sielä kumpi puoli on tarkoitus osua ruokaan, tuskion sielä mitään varoitusta on ! vaikka pitäisi :(.
Jos väärä puoli osuu, niin uunissa ruokaan imeytyy alumiinia ja sitten meni taas muisti.
Luulisi että se rullan sisempi puoli joka on himmeempi on tarkoitettu osumaan ruokaan.
Varo folio uunissa
3
4601
Vastaukset
- kelmuahattuun
Ei ole merkitystä sillä kumpaa puolta käytät ruoan käärimiseen - kummin päin vain niin ruoan happamuus määrittää kääreen luovuttaman alumiinin määrän.
Muistaakseni erään dokumentti-ohjelman mukaan himmeämpi puoli on vain valmistuksesta johtuvaa eikä vaikuta folion ominaisuuksiin mitenkään.
Tärkeintä alumiinisten astioiden/folioiden käytössä on välttää niiden käyttämistä happamien ruokien teossa, sillä hapot/emäkset voivat liottaa alumiinia ruokaan.
Säilytä myös alumiiniset astiat erillään teräksisistä, sillä galvaaninen reaktio voi aiheuttaa ikävän yllätyksen kuten itselleni kävi pannacottaa tehdessäni - teräskulhoihin tekemistäni jälkiruoista toisen väri pinnalta oli sininen, toisen väri ok. Mietittyäni asiaa havaitsin, että alumiiniset kakkuvuoat olivat olleet teräksisen kulhon päällä aiheuttaen galvaaniseen reaktion ja pannacottan sisältämien marjojen happo irroitti sen teräsastian pinnalta värjäten jälkiruoan epämiellyttävän väriseksi.
Eli lopputulemana - älä käytä alumiinia voimakkasti hapokkaiden/emäksisten ruokien kanssa ja säilytä alumiinia sisältävät astiat erillään muista metalleista tehdyistä astioista - noin muuten folion pinnan värillä ei ole väliä. - typeryskyselee
no onkos kala happoinen vai emäksinen niin etttei saa peittää foliolla uunissa,ainakin joku ruoka mainittiin että folion puolella olisi väliä.
Entä pitsan jämä jonka saa kotiin foliossa siististi käsilaukkuun huomiseksi.
mut eipä muuta mulla..- simppeliii
Fisu itsessään ei ole hapan tai emäksinen vaan sen oheen tehdyt kastikkeet/mausteet voivat olla kuten esim. sitruuna, viini jne..
Itseasiassa folion pinnan kiillolla ei ole mitään väliä alumiinin imeytymiseen ruokaan vaan ruoan happamuudella.
Jos pitsasi sisältää paljon tomaattia (hapan), niin ehkä parempi on kääriä slaissi voipaperiin ja sen jälkeen folioon, jos tarkoitus on säilyttää kuumuus - jos näin ei ole niin mikä tahansa paperikääre säilyttää slaissin aivan yhtä hyvin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1112862Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222344Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081966- 1141640
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701355Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2871181- 711034
- 801034
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2461003