Minulla ei ole nyt foliopakettia, mutta lukeeko sielä kumpi puoli on tarkoitus osua ruokaan, tuskion sielä mitään varoitusta on ! vaikka pitäisi :(.
Jos väärä puoli osuu, niin uunissa ruokaan imeytyy alumiinia ja sitten meni taas muisti.
Luulisi että se rullan sisempi puoli joka on himmeempi on tarkoitettu osumaan ruokaan.
Varo folio uunissa
3
4853
Vastaukset
- kelmuahattuun
Ei ole merkitystä sillä kumpaa puolta käytät ruoan käärimiseen - kummin päin vain niin ruoan happamuus määrittää kääreen luovuttaman alumiinin määrän.
Muistaakseni erään dokumentti-ohjelman mukaan himmeämpi puoli on vain valmistuksesta johtuvaa eikä vaikuta folion ominaisuuksiin mitenkään.
Tärkeintä alumiinisten astioiden/folioiden käytössä on välttää niiden käyttämistä happamien ruokien teossa, sillä hapot/emäkset voivat liottaa alumiinia ruokaan.
Säilytä myös alumiiniset astiat erillään teräksisistä, sillä galvaaninen reaktio voi aiheuttaa ikävän yllätyksen kuten itselleni kävi pannacottaa tehdessäni - teräskulhoihin tekemistäni jälkiruoista toisen väri pinnalta oli sininen, toisen väri ok. Mietittyäni asiaa havaitsin, että alumiiniset kakkuvuoat olivat olleet teräksisen kulhon päällä aiheuttaen galvaaniseen reaktion ja pannacottan sisältämien marjojen happo irroitti sen teräsastian pinnalta värjäten jälkiruoan epämiellyttävän väriseksi.
Eli lopputulemana - älä käytä alumiinia voimakkasti hapokkaiden/emäksisten ruokien kanssa ja säilytä alumiinia sisältävät astiat erillään muista metalleista tehdyistä astioista - noin muuten folion pinnan värillä ei ole väliä. - typeryskyselee
no onkos kala happoinen vai emäksinen niin etttei saa peittää foliolla uunissa,ainakin joku ruoka mainittiin että folion puolella olisi väliä.
Entä pitsan jämä jonka saa kotiin foliossa siististi käsilaukkuun huomiseksi.
mut eipä muuta mulla..- simppeliii
Fisu itsessään ei ole hapan tai emäksinen vaan sen oheen tehdyt kastikkeet/mausteet voivat olla kuten esim. sitruuna, viini jne..
Itseasiassa folion pinnan kiillolla ei ole mitään väliä alumiinin imeytymiseen ruokaan vaan ruoan happamuudella.
Jos pitsasi sisältää paljon tomaattia (hapan), niin ehkä parempi on kääriä slaissi voipaperiin ja sen jälkeen folioon, jos tarkoitus on säilyttää kuumuus - jos näin ei ole niin mikä tahansa paperikääre säilyttää slaissin aivan yhtä hyvin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Alle 15 oli
Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata1063118Heh, persut = vassarit = 10,0 %
Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f2311949- 1361849
Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!
Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois571843Olen miettinyt pitkään miksi hän ei uskalla
Hän kyllä yrittää tiedän sen ja olen yrittänyt olla helposti lähestyttävä ystävällinen lempeä jne. mutta silti hän yhä v641352- 961225
- 611155
Juhannusterveiset kaivatulle
Onko teillä yhteisiä juhannuksia vietettynä ja millaista juhannusta viettäisit kaivattusi kanssa juhannuksena 2025? 🌻841154- 591137
- 67972