Varo folio uunissa

lkoiioiopklokö,

Minulla ei ole nyt foliopakettia, mutta lukeeko sielä kumpi puoli on tarkoitus osua ruokaan, tuskion sielä mitään varoitusta on ! vaikka pitäisi :(.
Jos väärä puoli osuu, niin uunissa ruokaan imeytyy alumiinia ja sitten meni taas muisti.

Luulisi että se rullan sisempi puoli joka on himmeempi on tarkoitettu osumaan ruokaan.

3

4795

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kelmuahattuun

      Ei ole merkitystä sillä kumpaa puolta käytät ruoan käärimiseen - kummin päin vain niin ruoan happamuus määrittää kääreen luovuttaman alumiinin määrän.

      Muistaakseni erään dokumentti-ohjelman mukaan himmeämpi puoli on vain valmistuksesta johtuvaa eikä vaikuta folion ominaisuuksiin mitenkään.

      Tärkeintä alumiinisten astioiden/folioiden käytössä on välttää niiden käyttämistä happamien ruokien teossa, sillä hapot/emäkset voivat liottaa alumiinia ruokaan.

      Säilytä myös alumiiniset astiat erillään teräksisistä, sillä galvaaninen reaktio voi aiheuttaa ikävän yllätyksen kuten itselleni kävi pannacottaa tehdessäni - teräskulhoihin tekemistäni jälkiruoista toisen väri pinnalta oli sininen, toisen väri ok. Mietittyäni asiaa havaitsin, että alumiiniset kakkuvuoat olivat olleet teräksisen kulhon päällä aiheuttaen galvaaniseen reaktion ja pannacottan sisältämien marjojen happo irroitti sen teräsastian pinnalta värjäten jälkiruoan epämiellyttävän väriseksi.

      Eli lopputulemana - älä käytä alumiinia voimakkasti hapokkaiden/emäksisten ruokien kanssa ja säilytä alumiinia sisältävät astiat erillään muista metalleista tehdyistä astioista - noin muuten folion pinnan värillä ei ole väliä.

    • typeryskyselee

      no onkos kala happoinen vai emäksinen niin etttei saa peittää foliolla uunissa,ainakin joku ruoka mainittiin että folion puolella olisi väliä.
      Entä pitsan jämä jonka saa kotiin foliossa siististi käsilaukkuun huomiseksi.
      mut eipä muuta mulla..

      • simppeliii

        Fisu itsessään ei ole hapan tai emäksinen vaan sen oheen tehdyt kastikkeet/mausteet voivat olla kuten esim. sitruuna, viini jne..

        Itseasiassa folion pinnan kiillolla ei ole mitään väliä alumiinin imeytymiseen ruokaan vaan ruoan happamuudella.

        Jos pitsasi sisältää paljon tomaattia (hapan), niin ehkä parempi on kääriä slaissi voipaperiin ja sen jälkeen folioon, jos tarkoitus on säilyttää kuumuus - jos näin ei ole niin mikä tahansa paperikääre säilyttää slaissin aivan yhtä hyvin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oulaisten vaalit, hyvä alku mutta lisää toimenpiteitä tarvitaan.

      Hallituksen toimet rikollisuutta vastaan alkavat tuottaa tulosta. Puolueväriin katsomatta demokratian valtaa ja perustus
      Oulainen
      6
      4205
    2. Olet minua

      vanhempi, mutta se ei vaikuta tunteisiini. Tunnen enemmän kuin ystävyyttä. Olo on avuton. Ikävöin koko ajan. Yhtäkkiä va
      Ikävä
      115
      2536
    3. Jos tapaisimme uudelleen?

      niin luuletko että mikään muuttuisi vai toistuuko meidän historia? Ehkä vähän eri tavalla mutta samoin tuloksin J
      Ikävä
      68
      1068
    4. Mies pyysi rahaa

      Jälkikäteen kun tarjosi kyydin yhteisestä harrastuksesta kotiini. Mitä vi**... Ei ihastunut mies noin toimi?
      Ikävä
      198
      984
    5. Mitä piirteitä rakastat

      Eniten kaivatussasi?
      Ikävä
      39
      942
    6. Mites nyt suu pannaan

      Kitkiöjoki ja Järvinen solmivat Attendon/Terveystalon kanssa sopimuksen, jonka mukaan sopimuksen irtisanomisoikeus on va
      Sysmä
      38
      901
    7. Hän on niin

      Hyvännäköinen. Vaikea vastustaa
      Ikävä
      47
      884
    8. 36
      846
    9. Taas Lieksassa tyritty

      Suomalaisten kansallismaisemaa juntit pilaamassa. Nuori tyttö kaupunginjohtajana ei ole sen viisaampi. *S-ryhmän hanke
      Lieksa
      119
      825
    10. Nähdäänkö ensi viikolla

      paikassa joka alkaa samalla kirjaimella kuin etunimesi? Ikävä on sinua. Fyysistä läsnäoloasi.
      Ikävä
      35
      802
    Aihe