Ranua

Ranuazooko

Onko Ranua ihan kuollu paikka? Onko siellä muuta kuin eläinpuisto? Omaa keskustelu palstaakaan ei löydy

18

1236

  Vastaukset

  • On se kuollut, väki vähenee. Onneksi on eläinpuisto, työllistää jokusen ihmisen ja on ainoa asia joka vetää ihmisiä edes käväisemään siellä.

  • Hillakilo Ranualla? Tulen ostamaan ...etelän miäs

  • ei oo ,ja tapahtuu paljonki....palovaarassa ampui ns hirvenpyytäjä koiraan ja emohirven ,jolta jäi vasa.....oli kuulema tulittanut lippaan tyhjäksi ja pitkin tietä ja päin toisia miehiä,,,tosin ei osunut onneksi ihmisiin....eikä kuulunut edes hirviporukkaan ja mitähän lie muutakin...

  • Pikku paikka jossa mielisairautta paljon!

  • Kuollu on.
   -Kepu tappanut yritteliäisyyden.

  • Miksi Ranualla ei ole omaa keskustelu palstaa? Ei se keskustelu varmaan älyllisesti ois sen kummempaa ku minkään muunkaan kunnan palstalla, mutta kuitenki:)

  • Mielisairautta paljon! Olen ranualta jos joku itsensä esittelee!Olet törmännyt pöpiin

   • Kyseessä on pari vuosisataa kestänyt SISÄSIITOISUUS. Menevät serkkujen kanssa naimisiin. Nehän ovat kaikki suvut saman näköisiäkin!


  • KIERTÄKÄÄ RANUAN ST1 KAUKAA. EPÄLUOTETTAVA PAISTI OMISTAJA? LUPAA NIILLÄ VITUN TANKKAUSPASSEILLA ATERIAN! EIKÄ TOTEUTA LUPAUKSIAAN!!!

  • Olimme yönseudun Ranualla ja jatkoimme pohjoista kohti aamusella. Käytiin kuitenkin kaupassa täydentämässä ruokavarastoja ennen lähtöä. Ajelimme keskustan S-marketin pihaan vähän ennen kaupan avautumista. Siellä oli jo useita autoja parkissa ihmisten odottaessa sisään pääsyä ja kyllä meitä ihmetytti se paikallisten asukkaiden pysäköintitapa. Vaikka kaupan parkkialue kohtuu suuri ja paljon tilaa niin lähes kaikilla oli pakko tunkea aivan pysäköityjen autojen viereen niin, että tilaa autojen väliin jäi niin vähän ettei ovi sopinut kunnolla aukeamaan. Mikä ihme saa ihmiset tekemään noin, kun tyhjiä ruutuja oli vaikka kuinka?
   Meitä ihmetytti tuo tapa niin jotta jäimme seuraamaan ihmisten käyttätymistä ja kyllä se jatkui niin, että mitä ahtaampi rako, siihen piti kosla tunkea vaikka tilaa oli reilusti muutaman askeleen päässä. Huvittavaa.

  • kuuluu paikalliseen "juntti kulttuuriin"...!!
   eikä enempää mailman näkemystä ole...?
   kuin kauppareissu naapuri pitäjästä.. ja viikon tapahtuma... joillekin kk:kin

  • Ajelin noin viikko sitten Rovaniemeltä Ranuan kautta kohti etelää. Peräpeiliin ilmestyi valkoinen E-Mercedes 10km ennen Ranuaa. Motskarilla odottelin sopivaa rakoa edellä olevan jonon ohittamiseen. Eiköhän takana tullut Mersumies lähde vasemmalle kaistalle.. ja viipyi vasemmalla niin kauan, että vastaantulija joutui väistämään lähelle piennarta. Mielenkiinnosta lähdin perään ja seurasin tuota leskentekijää. Tuli toinen jono autoja peräedellä vastaan. Oikealle kaartuvassa mutkassa Mersu taas vasemmalle kaistalle ja korkeamman voimaan luottaen jonosta ohi. Mersun perävalot häipyivät horisonttiin. Ranualle tultuani kaarsin vasemmalla olevan huoltoaseman pihaan. Mersumies nousi juuri autostaan, käveli rauhallisesti sisälle ja hetken päästä istahti terassille.

   Kiire oli miehellä kahville. Matkan aikana aiheutti useamman vaaratilanteen myös sivullisille. Miksi kirjoitan? Olisi pitänyt mennä heti juttusille, mutta aggressiivisesta ajotyylistä päätellen vastassa ei välttämättä olisi ollut ymmärtäväinen ja katuva juttukaveri.

   Mutta jos luet tätä valkoisen uudehkon E-Mercedeksen kuski, niin mietipä asennetta ajamiseen vielä toisen kerran. Kilparadat on sitten erikseen. Ja jos et välttämättä tunnista tästä itseäsi, niin vetokoukun kohdalla takapuskurissa oli Pihlan tarra.

   Turvallista matkaa meille kaikille☀️

  • Samalla tieosuudella uudehko pakumersu ajeli kuin reikäpää ja ohitti meidät ja edellämme ajavan letkan kovalla vauhdilla. Ihmettelimme kiirettä. Saivat palkkionsa vajaan 10 km päässä ohituksesta, kun auto oli ajettu tienlaitaan valoumpiot tohjona ja mukavan näköinen lommo keulassa ja näimme kun heebot vetivät poronraatoa pois keulansa edestä.

   Poro on arvaamaton elukka ja kaaharilla suurempi mahdollisuus niitä niitata. Onni oli sekin, että kukaan ei pysynyt Mersun kannassa, olisi tullut ketjukolari.

  • Kuka tietää, mikä on "Kaijan kivi" Ranuan kunnan rannassa?

   • En tiiä kivistä.... mutta ranuan eteläpuolisella alueella paljon kehitysvammaisuutta ,johtuen sisäsiittoisuudesta...eristynyt alue. Pohjoispuoli ja simojokivarsi,jossa ei ko. Vammoja juuri laisinkaan ja johtunee että tukkijätkät ja kulkumiehet toi uutta verta ja muutenkin rovaniemelle menon reitti.


  • Minä panin alkon myyjää Ranualla vuosia sitten..... annoin sille herkullisen.

  • Jouko myssylä asuu Ranualla.

   • Jouko myssylä joka ampui se everstin, eli teppo j suonperän- on kuollut vuosia sitten...oli muuten kunnon kaveri, joten rauha hänenkin muistolle.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Häät ja lapset saa odottaa.

   Stefu ei vielä halua perheenlisäystä, eikä naimisiin. Sofia nyt saa odotella milloin Stefu on valmis. Jossain kertoi, että haluaa kolmekymppisenä olla
   110
   2605