Älykäs vai ei

nerot

Onko ihminen älykäs jos hän suorittaa mensan testissä ja saa 160 pistettä mutta ei nää mitä yhteiskunnassa tapahtuu ja alistuu kansalliselle aivopesulle eikä edes huomaa sitä.

onko ihminen älykäs jos hän liittyy vapaa muurariksi, joutuu alistetuksi ja elää sen jälkeen polvillaan lopunikänsä korkeamman tason muurareille.

onko ihminen älykäs joka katsoo sivusta mitä ympärillä tapahtuu eikä tee itseään koskevassa asiassa mitään.

7

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaihtoehtoja

      Kuka tahansa edellä mainituista traagisista hahmoista voi olla älykäs. Mihin tahansa edellä mainittuun tilanteeseen voi joutua olosuhteiden vaikutuksesta.

      Otetaan vaikka älykäs, joka syntyy perheeseen, jossa isä pitää häntä kellarissa vankina ja käyttää hyväksi kahdenkymmenen vuoden ajan. Sitten eräänä päivänä hän pääsee vapauteen. Hän ei tiedä mitään ympäröivän maailman menosta tai laeista, joihin sen toiminta perustuu. Siksi hän alkaa kysellä sitä vastaantulijoilta, mutta nämä huomaavat hänen kokemattomuutensa ja kertovat hänelle valheita. Tiedon puute ja kokemattomuus ihmisistä saa älykkäänkin ihmisen uskomaan riittävän hyvin muotoillun valheen. Näin älykäs menee retkuun ja joutuu petetyksi monta kertaa. Hän oppii olevansa huonompi kuin muut ja alkaa epäillä mielenterveyttään. Sitten hän menee Mensan testiin ja saa tulokseksi 160, koska älykkyys ei kyseisen testin määrittelemänä riipu siitä millaisissa oloissa (kulttuurissa) ihminen on kasvanut. Tai ehkä tulos on vähän alakanttiin, koska kaiken kokemansa jälkeen lapsuutensa vankilasta paennut voi olla masentunut ja vieras abstrakteille käsitteille, mutta jos hän muussa tilanteessa saisi esimerkiksi 200, pistemäärä voi ihan hyvin olla 160.

      Uskonnollisesta perheestä kotoisin oleva älykkö voi tulla painostetuksi harjoittamaan uskontoa, samoin kuin vapaamuurari-isän poika voi imeä perheestään vaikutteita siten, että hän liittyy vapaamuurariksi. Tai ehkä vapaamuurarius kiehtoo älykköä, koska se on ainakin nykymaailmassa (tai ehkä jopa luonnostaan) eksoottista, mystistä ja kätkee sisäänsä salaisuuksia. Älyllinen uteliaisuus voi ajaa älykön hakemaan kokemuksia kyseisestä järjestöstä. Riittää että järjestössä on pari dominanttia psykopaattia, melkein yhtä älykkäitä tai älykkäämpiä, jotka ottavat älykön uhrikseen. He manipuloivat älykköä ja kertovat tälle valheita, saavat hänet uskomaan jäsenyyden etuihin, mutta käyttävät häntä hyväkseen. He panevat älykön kumartamaan itseään ja näin hän valitsee elämän polvillaan korkeamman asteen muurareiden edessä.

      Voi olla myös älykäs sivustaseuraaja. Koulukiusattu, joka on menettänyt luottamuksensa ihmisiin. Sama henkilö menettää myös helposti luottamuksensa yhteiskuntaan, koska se on ihmisten hallitsema instituutio. Luottamuspula ja usko toisten loputtomaan typeryyteen ovat tehokkaita estäjiä vaikuttamiselle. Niistä kumpuava masennus lamaannuttaa samalla tavalla älykkään kuin tyhmemmänkin ihmisen. Älykäs valitsee yksinäisen elämän lukien kirjoja kotona ja katsoen TV:tä. Hän tietää kaikesta kaiken, mutta ei yritä vaikuttaa siihen, koska ajattelee eri tavalla kuin suurin osa ihmisistä, ja kokee sen olevan turhaa.

      • 150

        Ainakaan teidän kummankaan viestit eivät olleet älykkäitä.


      • vaihtoehtoja
        150 kirjoitti:

        Ainakaan teidän kummankaan viestit eivät olleet älykkäitä.

        Perustele kantasi ja kerro samalla miksi kuvittelet ÄO:si olevan 150?


      • p19
        vaihtoehtoja kirjoitti:

        Perustele kantasi ja kerro samalla miksi kuvittelet ÄO:si olevan 150?

        Alkuperäinen kyselijä oli niin harhainen, etten viitsisi moiseen vastata. Sinä viitsit ja ihan ok. Kiitos


    • 2+17

      Vähän samaan tapaan kuin William James Sidin tapauksessa, väärinymmärretty omalla aikakaudellaan, nauroivat vaan kun esitti teorioitaan mustista aukoista yms. jotka myöhemmin kuoleman jälkeen todistettiin oikeaksi.

      Kuoli yksin, suht. nuorena ja "mitään saavuttamatta", koska muut eivät ymmärtäneet mitä hän selitti.

      Parhaiten sitä taitaa pärjätä jos tyytyy olemaan "laumassa ja sen mukana", eli en ihmettele jos älykkö kuuluisi johonkin ryhmään.

    • KaksiPlusViisi

      Pitää muistaa, että älykkyys ja viisaus ei ole synonyymejä.

      Itse ajattelen älykkyyden aivojen prosessointinopeutena.
      Hitaammin toimivalla ajatuksenjuoksulla on mahdollista päästä samaan lopputulokseen kuin nopeammalla. Nopeammin etenevä ajatus auttaa prosessoimaan samassa ajassa enemmän tietoa ja yhdistämään tiedon murusia sieltä täältä, kokonaisuudet ja eri asioiden vaikutukset kokonaisuuteen hahmottaa nopeammin.

      Älykkyys ei tuollaisen määritelmän mukaan estä tekemästä huonoja päätöksiä tai virheitä.
      Virheen tekee ehkä vain nopeammin.

    • älykäsvaipuurtaja

      Älykkyys on enemmän kuin aivojen prosessointinopeus, pikemminkin tehokkuus ja muistikapasiteetti. Otan esimerkin elävästä elämästä.

      Kaksi suunnilleen yhtä kokenutta asiantuntijaa, molemmat olleet alan kokouksessa ja kirjoittavat annista raportin. Ensimmäinen kirjoittaa sen tunnissa lentokentällä, pääosin ulkomuistista, vain joitakin faktoja tarkistaa papereista. Toinen käyttää toimistossa kaksi työpäivää matkaraportin kirjoittamiseen, koska lukee tarkkaan läpi kaikki kokouksesta kertyneet paperit. Lopputulema on että molemmat raportit ovat yhtä hyödyllisiä, jälkimmäinen saattaa sisältää enemmän vähämerkityksellisiä yksityiskohtia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5957
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3764
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2053
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1249
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      919
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe