puolukka homehtuu

Puolukka, jota säilytetään jääkaapissa alkaa homehtua. Sokeria on lisätty jonkin verran. Mistä tämä voisi johtua?
Ilmianna
Jaa

32 Vastaustaenemmän sokeria jääkaappisäilytyksessä.
Itselläni on myös aina jääkaapissa "satsi" survosta,eikä ole koskaan homehtunut,mutta vaatii sokeria reiluhkosti.
En tiedä sitten noista säilöntäaineista mitä niillä saisi aikaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Minun kokemukseni on, että keittämätön puolukka säilyy parhaiten kun siihen ei lisää ollenkaan sokeria. Moni säilyttää puolukkasurvoksen kellarissa sokerittomana ja sokeroi vain sen verran mitä kerralla syö. Minä säilytän mieluummin pakasteessa, koska pidän erityisesti tuoreen puolukan mausta ja se tuoreus säilyy pisimpään juuri pakasteessa. Otan pakasteesta pienen määrän kerralla ja sokeroin vain sen mitä yhdellä aterialla syön, koska sokeroidun puolukan maku heikkenee jo vuorokaudessa ihan selvästi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
puolukka homehtuu helposti vaikka sanotaan et pitäs kellarissa viileessä et ei homehtus , homehtuu sittenkin. pakastin olisi paras heti syksyllä kuin on saanut survottua. meillä on viety heti kuin on pakkaset tulleet niin vinttiin, tai piharakennukseen ja sieltä otettu. anettu pinnan vähän sulaa et saa lohkastua ,siitä. myöskin jääkaappiin otettava määrä olla semmoinen et pystyy syömään noin 1kk sokeria on laitettu myös hienonussvaiheessa , ns .survomisen olen tehnyt tehosekoittemella.
Ilmianna
Jaa
Oma tietotaito omien kokemusten, äidin ja isoäitien ja isoisoäitien tekemänä on ollut aina sama.. Puolukka survokseen ei koskaan lisätä sokeria sillä makea homehtuu toisin kuin hapan. Sokeri lisätään jos lisätään vasta kun otetaan käyttöön.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tässä oikeaa viestiä. Vielä että homeen voi poistaa päältä jos ilmaantuu...ei se niin vaarallista oo. vrt.antibiootit...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
hillosokeria?
Ilmianna
Jaa
Kävi meilläkin noin 10 vuotta sitten. Koska olin sen verta ihmeissäni soitin myrkytyskeskukseen ja kysyin neuvoa. Yhdessä päätimme että oman terveyden kannalta kaikki roskiin. Home oli jo komeaa sinisen puhuvaa. Meillä ei ollu sokeria seassa joten kyllä ihmetytti myrkytyskeskustakin. Eikä sen jälkeen ole mitään ihmeellistä puolukassa ollut. Asia jäi arvoitukseksi.
Ilmianna
Jaa
Myös juusto homehtuu jos ei sitä syö!
Helevetin hamsteri!
Ilmianna
Jaa
Puhdistetut puolukat survotaan, sitten kostutetaan esm. voipaperi atamooni vedessä ja paperi
levitetään puolukkasurvoksen päälle astian reunoihin asti, säilytetään viileässä paikassa, sama pätee
karpalonkin säilömiseen.
Ilmianna
Jaa
MIksi homehtuu yhä, empä tiiijjjäää!
Ilmianna
Jaa
Itse laitoin tehosekoittimeen ja soseutin hienoksi. Purkkiin ja jääkaappiin. Hyvin säilyi koko talven. Niin eikä sokeria. Minua neuvoi tuttavani että puolukassa on itsessään säilöntäainetta joten pakko se on uskoa kun niin hyvin säilyi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Laitoin puolukkasurvosta muovirasiassa ulkotilaan.Puolukat olivat syksyn viimeistä satoa.Huuhtelin marjat ennen survomista.Nyt tänään avattuani kannen marjojen päällä oli pieniä homekiteitä.Olen miettinyt syytä, onko se lämpimän syksyn syy, vai mikä.Nyt harkitsen niitten kohtaloa, syönkö vai laitanko pois.Lapsuudessa syötiin paljon puolukoita, eikä homeesta puhuttu mitään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Purkkiin päässy pöpö. Ja liian lämpimässä. Pese astiat ennen käyttöön ottoa. Puolukka säilyy "huuppanakin"ts.survottuna ilman sokeria n.6 ast. puhtaassa astiassa. Homeen voi päältä poistaa jos sitä tulee. Tuo lämpötila on esim.perunallekki melko hyvä säilyvyyden kannalta.
Ilmianna
Jaa
Survon tuoreet puolukat ilman sokeria. Säilön ne jääkaapissa lasipurkeissa, jotka olen pesun jälkeen kuumentanut ja desifioinut kiehuvalla vedellä. Myös purkkien kannet. Hyvin säilyy ilman hometta.
Ilmianna
Jaa
HEI!
Kokeilkaa hunajaa sokerin sijaan puolukkasurvokseen,on todella hyvän makuinen survos.
Ilmianna
Jaa
Menee vähän asian sivusta mutta olkoon. Ahistaa kun kaupoissa ja ravintoloissa ei saa sitä oikeaa puolukkasurvosta missä ei ole sokeria. Maistuu hirvi-/porokäristys ja maksaruoat ihan kauheelta kun pitää sokerimössöjä laittaa sekaan. Aikoinaan muorivainaa säilöi puolukan isoon puutiinuun ilman sokeria, survomalla ne ja peittämällä kannella. tiinu oli joko kellarissa tai ruokakomerossa. kevättalvella näkyi hometta mutta vain ihan tiinun reunassa. Kyllä oli parasta ja hapokasta oikeaa puolukkasurvosta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Elokuun alussa oltiin mökillä eikä puolukka ollut viel kypsää.
Kun kaalia ja maksapihvejä paistin; niin piti saada myös puolukkaa!
K-kaupasta ostin PIRKKA Suomalainen puolukkasurvos 500g (noin puol litraa) on heti käyttövalmis ja makeuttamaton.
Eikä sisältänyt säilöntä aineita.
Valmistaja:Marjamarkkinointi Kauko Pesonen OY 57210 Savonlinna
Valmistuttaja: Ruokakesko OY
Josko noista tiedoista olis jotain apua. K-kauppias vois auttaa asiassa ehkä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
EI keittämättömään PUOLUKKASURVOKSEEN lisätä TIPPAAKAAN SOKERIA, kun se SURVOTAAN JA SÄILÖTÄÄN talveksi.
PUOLUKASSA OLEVA HAPPAMUUS SÄILYTTÄÄ SEN, jos lisäät survokseen vaan hieman sokeria:se luultavasti alkaa käymään jossain vaiheessa, tai homehtuu.
Lisäät survokseen sokeria makusi mukaan, vasta kun otat sen käyttöön!
Näin minä olen tehnyt koko ikäni,perin tiedon äidiltäni.
En sit huomannut siirtää sitä tietoa tyttärelleni. Hänen puolukkansa kävivät,koska oli lisännyt survokseen sokeria.
Yhden talven haki puolukkaa mun kellaristani.Nyt tieto on päntätty joka mukulan nuppiin! hehheh
Ilmianna
Jaa
kun ruuan päälle tulee hometta, niin se tarkoittaa sitä että KOKO ruoka on täynnä jo homerihmastoa, eli sitä ei pidä syödä.
Näin minua neuvottiin thl:stä.
Ilmianna
Jaa
Puolukan oma bentsoehappo säilyttää puolukkasurvoksen. Marjamehun tulee peittää survos, puhdas astia tietysti ja itse olen säilyttänyt `huupan ´ulkovarastossa litran astioissa talven yli. Ikinä ei ole hometta ollut, sokeria lisätään vasta ruokapöytään vietäessä. Homemyrkyt eivät näy, homehtunut ruoka on heitettävä pois.
Ilmianna
Jaa
Käytän puolukkaa joka aamu, otan pakkasesta rasiasta vain sen verran kun syön aamupuuron kanssa, nyt huomasin puolukkapussin olevan vuodelta 2007, mutta maku ei ollut muuttunut miksikään. Puolukat oli ollut pakastimen pohjalla 7 vuotta.
Onko tietoa kuinka pitkään puolukka säilyy pakkasessa. ??
Ilmianna
Jaa
Jos päällä on hometta niin kuoritaan se pois ja syödään loppu, hyvää on. Nykyään on kaiken maailman tietäjiä jotka neuvovat "oikein". Kai eläminenkin on niin vaarallista että parempi kun heti alussa poistetaan varmuuden vuoksi.

PS. Miksi kaikkeen pitää tunkea sokeria? Sokeria sokeria, ihanaa.
Ilmianna
Jaa
Olen säilönyt kymmeniä vuosia puolukkasurvoksen kellarissa ilman sokeria eikä ole homehtunut. Tänä syksynä homehtui sekä muovi- että lasipurkeissa, voipaperilla peitetyissä ja kannen alla jo kuukaudessa. Sama kellari, sama lämpötila!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Hmmmm..meidän perhekunnassa myös kymmenien vuosien perinne sokeroimattoman puolukkasurvoksen teossa ja tänä syksynä isoäidille viedyt survotut jääkaapissa lasipurkissa säilytetyt puolukat kasvoi 10 cm korkeaa valkoista "kaunista" homerihmastoa. Puolentoista litran purkista oli isoäiti harvakseltaan ottanut ja syönyt noin puolet. Nyt ollut lienee pidempi väli kun survosta oli otettu ja tällainen näyttävä kasvusto. Lopun survoksen sai heittää kompostiin. Ei tullut mieleenkään syödä. Olen antanut itseni ymmärtää, että homeet elävät samaan tapaan kuin sienet metsässä. Syksyllä, kun olosuhteet ovat kaikin puolin otolliset, maaperässä "uinuva" runsas sienirihmasto tunkee maan päälle näkyvät osansa. Osa sienistä ja homeista on myrkyllisiä. Näinpä en koskaan syö homehtunutta ruokaa enkä pyydä ketään muutakaan niin tekemään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
2 vuotta ollu jääkaapissa eikä oo menny mikskään vielä
Ilmianna
Jaa
Survo niin kauan että mehustuu ,liian vähän survottu homehtuu,Puhdas astia ja tiivis kansi.
Ilmianna
Jaa
Eikä saa survoa sauva- tai tehoseikoittimella, tulee liikaa ilmaa survokseen ja voi pilaantua. Käsin esim. perunanuijalla.
Ilmianna
Jaa
Marjoissa voi olla epäpuhtauksia. Parhaan makuinen puolukka on jo hiukan ns. ylikypsä, mutta toisaalta niissä voi sitten olla jo pilaantuneita seassa. Kyllä puolukkakin homehtuu, on todistettu. Raakasurvos kellarissa ilman sokeria isossa lasipurkissa säilytettynä oli ihan homeessa kun sen sieltä hain. Syitä voi olla montakin, ehkä astia ei ollut täysin desinfioitu, kansi ei riittävän tiivis tai puolukoissa huonoja seassa tai muuta epäpuhtautta. Tai liian lämmin kellari.
Ilmianna
Jaa
Puolukka säilyy erittäin hyvin, kun se survotaan siten, että mehu peittää marjat. Mielellään jääkaappia kylmempi säilytyspaikka, jossa ei ole homeita.
Ilmianna
Jaa
Itselläni homehtui vaan silloin, kun ei mehu peittänyt kokonaan sitä survosta kellarissa, ja oli koskematon astia, jossa kuivempi marjaosuus oli ns pinnalla ja mehu pohjalla.

Elikkä näin itse funtsin asian: käyn SÄÄNNÖLLISESTI avaamassa sen saavin ja SEKOITAN pitkävartisella puhtaalla kauhalla satsia niin, että menee tosiaan sekaisin kaikki, hapan mehu myös päällä.

Se tosiaan tekee tuo survos helposti sen, että mehut laskeutuu alas, silloin kuiva-aineessa mahd olevat pöpöt voivat valloittaa sen pinnan.
Tutkippas survoksesi, onko pinta ollut pitkään sekoittamaton, ja tummunut päältä? Sekoitin itse silloin heti, ja vaaleampi mehukas aines tuli pintaan: se hapan estää homehtumasta.

Tietenkin olisi hyvä kun olisi viileä kellari jo silloin syksyllä, aina ei ole.

Viikon-kahden välein kun sekottaa, luulen että pysyy hyvänä. Joka tapauksessa ei siellä syvemmällä "pinnan alla" happamassa aineksessa voi olla hometta, uskoisin näin.
Ilmianna
Jaa
Mummoni sanoi home ei vaarallista ,pysyy paremmin pinnalla samoin leipä jos vähän hometta kaavittiin vain pois ja vielä olen elossa 70v eli turhaa höösäystä homeesta t seppo
Ilmianna
Jaa
Minulla ei puolukkasurvos ole koskaan homehtunut aina on jääkaapissa. Säilytän lasitölkissä ja kun tölkki on tyhjä pesasen ja täytän.. Survottuihin puolukoihin laitan vähän hienoa sokeria.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

puolukka homehtuu

Puolukka, jota säilytetään jääkaapissa alkaa homehtua. Sokeria on lisätty jonkin verran. Mistä tämä voisi johtua?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta