Henri Alénin soosi:

masu täyteen

1 purkki Mutti-murskaa
:http://www.prinsessakeittio.fi/2009/03/tomaattimurskat-testissa-mutti.html
1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
0,6 dl oliiviöljyä
0,5 tl sokeria
0,5 dl punaviiniä
1. Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia pitkään öljyssä. Vähintään 10 minuuttia matalalla lämmöllä. Rakennat makeuden.
2. Lisää mukaan sokeri ja tomaattimurskasta puolet. Anna hautua 10 minuuttia. Makeutuu...lisää loppu murska ja vettä 2dl. Hauduta sekoittaen.
3. Pidä poreileva lämpö, jatka hauduttamista 15 minuuttia. Lisää mahd. punaviini. Eli tuo happamuus kastikkeeseen. Sekoita koko ajan.
4. Kun kastike on sakeaa, lisää suolaa ja mustapippuria myllystä. Jos hifistelet, 2 palaa appelsiinin kuorta. Mausta rohkeasti.
5. Ota kastike sivuun, sekoita joukkoon 0,5dl parasta neitsytoliiviöljyä mitä saat. Älä keitä enää. Se tuo täyteläisyyden soosiin.

Tätä pastaan, potun, riisiin ja

1

211

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • henkkaonpelle

      Tomaattikastiketta potun ja riisin päälle - ei kuullosta eikä varsinkaan maistu hyvältä - olen kokeillut.

      Simppelein ja oikeastaan maistuvin kastike pastalle on seuraava:

      -pastakattila tulille ja vesi maustetaan runsaalla suolalla ja oliiviöljyllä
      -kun vesi kiehuu niin pasta sekaan sekoittaen ja samalla kastikkeen tekoon
      -paistinpannun pohja peittäen öljyllä, lämpö päälle, pannulle hienonnettu keltasipuli ja valkosipuli, hienoksi pilkottu chili, vähän suolaa ja mustapippuria
      -pastan kiehuessa (aina välillä sekoittaen) pannulla olevat sipulit ja chili saavat kuullottua keskilämmöllä pehmeiksi
      -pastan kypsyttyä kaada vedet pois ja lisää pannulta kastike pastan sekaan sekoittaen ja kaada lautaselle
      -päälle vähän raastettua parmesaania ja oheen muutama hyvä domsku viipaloituna salottisipulin kera, päälle vähän valkoista balsamicoa ja hyvää oliiviöljyä

      Aterian tekeminen vei noin 20 minuuttia ja on yksinkertaisesti hyvää - makua voi säädellä esim. chilin ja mustapippurin määrällä tai lisäämällä esim. muutaman oksan timjamia kastikkeen öljyyn.

      Viinin ja viinietikoiden käyttöä ruoanlaitossa ihmettelen aina - mielestäni ne pilaavat ruoan kuin ruoan. Viini on juotavaksi tarkoitettu ja viinietikat taas salaattien maustamiseen, sillä mikä tahansa kuumennettu hapokas tuote on minun makunystyreilleni ehdoton nounou.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jos yhdistät nimikirjaimet

      Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne
      Ikävä
      109
      6963
    2. Oletko katkera kun

      Et saanut kaivattuasi
      Ikävä
      95
      4461
    3. Mies vinkkinä sulle

      Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista
      Ikävä
      49
      4005
    4. Paljon niitä puheita

      susta liikkuu. 🤮
      Tunteet
      51
      3548
    5. Kyllä se taitaa olla nyt näin

      Minusta tuntuu et joku lyö nyt kapuloita rattaisiin että meidän välit menisi lopullisesti. Sinä halusit että tämä menee
      Ikävä
      48
      3522
    6. Mitä haluat sanoa tällä hetkellä

      Hänelle 🫶 ⬇️
      Ikävä
      192
      3515
    7. Odotan että sanot

      Sitten siinä että haluaisit vielä jutella kahdestaan kanssani ja sitten kerrot hellästi että sinulla on ollut vaikea san
      Ikävä
      24
      2989
    8. Nainen vinkkinä sulle!

      Jos laitat selvän tunnisteen niin kutsun sinut n*ssittavaksi.
      Tunteet
      67
      2714
    9. Vietetään yö yhdessä

      Rakastellaan koko yö
      Ikävä
      48
      2542
    10. Hei seksikäs

      Upottava katse sinulla ja tiedät sen.
      Ikävä
      13
      1934
    Aihe