1 purkki Mutti-murskaa
:http://www.prinsessakeittio.fi/2009/03/tomaattimurskat-testissa-mutti.html
1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
0,6 dl oliiviöljyä
0,5 tl sokeria
0,5 dl punaviiniä
1. Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia pitkään öljyssä. Vähintään 10 minuuttia matalalla lämmöllä. Rakennat makeuden.
2. Lisää mukaan sokeri ja tomaattimurskasta puolet. Anna hautua 10 minuuttia. Makeutuu...lisää loppu murska ja vettä 2dl. Hauduta sekoittaen.
3. Pidä poreileva lämpö, jatka hauduttamista 15 minuuttia. Lisää mahd. punaviini. Eli tuo happamuus kastikkeeseen. Sekoita koko ajan.
4. Kun kastike on sakeaa, lisää suolaa ja mustapippuria myllystä. Jos hifistelet, 2 palaa appelsiinin kuorta. Mausta rohkeasti.
5. Ota kastike sivuun, sekoita joukkoon 0,5dl parasta neitsytoliiviöljyä mitä saat. Älä keitä enää. Se tuo täyteläisyyden soosiin.
Tätä pastaan, potun, riisiin ja
Henri Alénin soosi:
1
158
Vastaukset
- henkkaonpelle
Tomaattikastiketta potun ja riisin päälle - ei kuullosta eikä varsinkaan maistu hyvältä - olen kokeillut.
Simppelein ja oikeastaan maistuvin kastike pastalle on seuraava:
-pastakattila tulille ja vesi maustetaan runsaalla suolalla ja oliiviöljyllä
-kun vesi kiehuu niin pasta sekaan sekoittaen ja samalla kastikkeen tekoon
-paistinpannun pohja peittäen öljyllä, lämpö päälle, pannulle hienonnettu keltasipuli ja valkosipuli, hienoksi pilkottu chili, vähän suolaa ja mustapippuria
-pastan kiehuessa (aina välillä sekoittaen) pannulla olevat sipulit ja chili saavat kuullottua keskilämmöllä pehmeiksi
-pastan kypsyttyä kaada vedet pois ja lisää pannulta kastike pastan sekaan sekoittaen ja kaada lautaselle
-päälle vähän raastettua parmesaania ja oheen muutama hyvä domsku viipaloituna salottisipulin kera, päälle vähän valkoista balsamicoa ja hyvää oliiviöljyä
Aterian tekeminen vei noin 20 minuuttia ja on yksinkertaisesti hyvää - makua voi säädellä esim. chilin ja mustapippurin määrällä tai lisäämällä esim. muutaman oksan timjamia kastikkeen öljyyn.
Viinin ja viinietikoiden käyttöä ruoanlaitossa ihmettelen aina - mielestäni ne pilaavat ruoan kuin ruoan. Viini on juotavaksi tarkoitettu ja viinietikat taas salaattien maustamiseen, sillä mikä tahansa kuumennettu hapokas tuote on minun makunystyreilleni ehdoton nounou.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1062650Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302365Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen202225Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663991774- 1131580
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1641312Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2731124- 711014
- 80984
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha178920