Henri Alénin soosi:

masu täyteen

1 purkki Mutti-murskaa
:http://www.prinsessakeittio.fi/2009/03/tomaattimurskat-testissa-mutti.html
1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
0,6 dl oliiviöljyä
0,5 tl sokeria
0,5 dl punaviiniä
1. Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia pitkään öljyssä. Vähintään 10 minuuttia matalalla lämmöllä. Rakennat makeuden.
2. Lisää mukaan sokeri ja tomaattimurskasta puolet. Anna hautua 10 minuuttia. Makeutuu...lisää loppu murska ja vettä 2dl. Hauduta sekoittaen.
3. Pidä poreileva lämpö, jatka hauduttamista 15 minuuttia. Lisää mahd. punaviini. Eli tuo happamuus kastikkeeseen. Sekoita koko ajan.
4. Kun kastike on sakeaa, lisää suolaa ja mustapippuria myllystä. Jos hifistelet, 2 palaa appelsiinin kuorta. Mausta rohkeasti.
5. Ota kastike sivuun, sekoita joukkoon 0,5dl parasta neitsytoliiviöljyä mitä saat. Älä keitä enää. Se tuo täyteläisyyden soosiin.

Tätä pastaan, potun, riisiin ja

1

98

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • henkkaonpelle

      Tomaattikastiketta potun ja riisin päälle - ei kuullosta eikä varsinkaan maistu hyvältä - olen kokeillut.

      Simppelein ja oikeastaan maistuvin kastike pastalle on seuraava:

      -pastakattila tulille ja vesi maustetaan runsaalla suolalla ja oliiviöljyllä
      -kun vesi kiehuu niin pasta sekaan sekoittaen ja samalla kastikkeen tekoon
      -paistinpannun pohja peittäen öljyllä, lämpö päälle, pannulle hienonnettu keltasipuli ja valkosipuli, hienoksi pilkottu chili, vähän suolaa ja mustapippuria
      -pastan kiehuessa (aina välillä sekoittaen) pannulla olevat sipulit ja chili saavat kuullottua keskilämmöllä pehmeiksi
      -pastan kypsyttyä kaada vedet pois ja lisää pannulta kastike pastan sekaan sekoittaen ja kaada lautaselle
      -päälle vähän raastettua parmesaania ja oheen muutama hyvä domsku viipaloituna salottisipulin kera, päälle vähän valkoista balsamicoa ja hyvää oliiviöljyä

      Aterian tekeminen vei noin 20 minuuttia ja on yksinkertaisesti hyvää - makua voi säädellä esim. chilin ja mustapippurin määrällä tai lisäämällä esim. muutaman oksan timjamia kastikkeen öljyyn.

      Viinin ja viinietikoiden käyttöä ruoanlaitossa ihmettelen aina - mielestäni ne pilaavat ruoan kuin ruoan. Viini on juotavaksi tarkoitettu ja viinietikat taas salaattien maustamiseen, sillä mikä tahansa kuumennettu hapokas tuote on minun makunystyreilleni ehdoton nounou.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      138
      10080
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2924
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      188
      2727
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      24
      2087
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      16
      1852
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1669
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1546
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe