Raakalihoja, siis kysellään: Atria, Snellmann, Hk, Saarioinen, Pouttu, jne???
Omakohtaiset kokemukset: Atrialla hyvät paistit, fileet, kanasuikaleet (Myös marinoidut) Hyvin raakakypsytetyt.
HK:lla, Snellmannilla hyvät jauhelihat
Poutulla sitkeät fileet (Liian lyhyt raakakypsennys) ja leikatut fileepihvit, liian "teollinen" marinaadi. Pouttuhan tekee aika paljon sitä "grillimestariakin"
Rönkällä laadukkaita leikattuja pihvejä marinadilla/ ilman. Jauhelihakin laadukasta. Lihapuoli hyvin raakakypsennettyä.
Kalapuolesta voin vain sanoa, että paikallisilta kalastajilta parhaat tuoreet kalat, Sundomilta savusilakat, purkkikalat Latviasta...Värjätyt ja ruokaöljyllä kiillotetut savulohifileet, kuivat silakkapihvit, jne jää tiskiin ja teen itse (tuoreesta kalasta)...
Paras / laadukkain lihatalo ???
30
2480
Vastaukset
- laatulihaa
Chef Wotkins, Roslund ja Lihakonttori. Kaikki Hki Sörnäinen nk Teurastamo-alueella .
Hakanimen halli /Hki ;Reinin liha, E Hakkarainen, Liha-Haka -sisäelimiä- kotimaasta
Kaikki noitten firmojen tuotteet kasvatetaan pk-seudulla, siksi laatua piisaa. Esim myskihärkiä kasvatetaan rautatieaseman seutuvilla sekä Itiksessä.
Mutta aloitukseen senverran että Poutun tuotteet eivät kulkeudu meidän huusholliin, syynä niittetten sekaantuminen virulaisiin, ja yleensäkään meidän huusholliin ei kulkeudu mitään baltialaista sontaa.
- Mikat
Samaa mieltä kuin nimimerkki "Laatulihaa": keskivertomarkettien hyllyiltä löytyy harvoin todella laadukasta lihaa - tosin poikkeuksiakin on. Kerran hätäpäissäni sorruin valmismarinoituun paahtopaistiin (olisikohan ollut Tammisen...?), roskiin meni koko köntsä. Liian vähän aikaa riiputettua lihaa ja tönkkösuolattua, yäk!
Toinen huono puoli monissa marketeissa on, ettei luullista lihaa saa kuin tilaamalla, hyvä, jos sitäkään. Joten niin kertoina, kun haluaa herkutella, ruokamatka alkaa hallista. Tähän varmaan joku kommentoi, että hallista ostettu liha on kalliimpaa... Toki voi olla näin, mutta valikoimana on muutakin kuin seläkettä, ja lihaa voi ostaa tarvitsemansa määrän.- sillä pihvi
Kun ostat paistin palana, se on myös paistiksi tarkoitettu. Paistia ei ole tarpeen eikä tarkoitus raakakypsentää, se kypsyy uunissa.
- Mikat
sillä pihvi kirjoitti:
Kun ostat paistin palana, se on myös paistiksi tarkoitettu. Paistia ei ole tarpeen eikä tarkoitus raakakypsentää, se kypsyy uunissa.
Naudan ruhon arvo-osat, kuten paistit ja seläkkeet, pääsääntöisesti raakakypsytetään ennen lihatiskille päätymistä. Veikkaan kuitenkin, että tässä edellä mainitsemassani tapauksessa suurin syypää oli suola, joka oli kovettanut lihan.
- Jos saisi
kaupasta etes kunnon lihakeitto lihaa jossa olisi luutakin mukana,samoin karjalanpaistiin mutta kun ei saa mistään kaupasta.Luusta ja jos on vielä ydinluuta se antaa keitohin ja paistiin sen hyvä maun
- Suomenmieli
Aina on ollut ostamassani keittolihassa ydinluupala mukana. Yksi hyvä vaihtoehto on ostaa potkakiekkoja (osso buco), on hyvää keittolihaa ja loput luut voi pakastaa tulevaa tarvetta varten.
- kääpä
Ihan vain vinkkinä: Luullinen liha ei säily kuin muutamia päiviä myös suojakaasuun/vakuumiin pakattuna. Siksi sitä ei ole kovin paljon saatavilla kaupoissa.
- K-ukko
Lihaa ei enää myydä kuin aivan keskiverto kuluttajan mieleisiä valmiita paketteja , siis jauhista 400 g ja pihvejä 2-3 kpl tai paistia 1 kg:n pala , syynä lienee että ns. lihamestarit ovat menneen talven lumia monessakin kaupassa , joku harjoittelija poitsu kantaa teollisuuden pakkaamat lihapaketit 1-2 kertaa päivässä esille , joku elämään kyllästynyt pappa laittaa irtotiskiin näyttävästi muutaman paistin ja fileen siisteille fateille . Näkyvillä ei ole mitään joka saisi tavallisen kansalaisen kiinnostumaan lihan ostamisesta, puuttuu esim. naudan rinta ja kylki , etuselkä lapa , siis luulliset , puuttuu porsaan kylki palana etuselkä , lapa , siis luullisena , puuttuu suolattu possun lapa, puuttuu savuluut , puuttuu irto kyljykset , tällaistako kehitystä kauppakin haluaa, kaikkia muka on mutta harvoille kuitenkaan oikeasti !
- Ari----
Käyppä muutamalla tilalla katsomassa miten eläimet elävät, ja sen jälkeen mene teurastamoon katsomaan kun ne tapetaan. En usko että tekee mieli lihaa sen jälkeen. Olen itse nähnyt tämän kaiken, ja olen vegaani.
Suosittelen jättämään eläintuotteiden syönnin minimiin, myös oman terveytesi ja ympäristön hyvinvoinnin takia.
Jos söisit vain luomutuotteita, ja harvemmin?- Nähty
Suomalaisilla tiloilla hoidetaan eläimiä tosi hyvin ja siksi ostankin aina suomalaista laadukasta lihaa suurista marketeista. Liha on tuoretta ja lihatiskiltä ostetaessa saa itse valita sopivankokoisen palan lihaa.
- Vastausss
Nähty kirjoitti:
Suomalaisilla tiloilla hoidetaan eläimiä tosi hyvin ja siksi ostankin aina suomalaista laadukasta lihaa suurista marketeista. Liha on tuoretta ja lihatiskiltä ostetaessa saa itse valita sopivankokoisen palan lihaa.
Suomalainen on tietysti parempi vaihtoehto kuin ulkomainen, mutta myös Suomessa tuotantoeläimet kärsivät.
90% naudanlihasta on maidontuotannon "sivutuotetta". Sonnivasikat ja lehmät, joita ei haluta maidontuotantoon, kasvavat teuraspainoon asti ahtaissa karsinoissa, kylmällä ja kovalla (rako)lattialla.
Lypsylehmien elämä on kaikista surkeinta, ja sanotaankin, että lasillisessa maitoa on enemmän kärsimystä kuin pihvissä. Lypsylehmät elävät tuotantoeläimistä pisimpään, joskus jopa 10 vuotta. Usein ne kuitenkin sairastuvat rasituksesta jo muutaman vuoden iässä, joten kesimääräinen lypsylehmän teurasikä on 4 vuotta.
Siat elävät myös ahtaasti ja paskaisissa oloissa, ja koska sika on tuotantoeläimistä älykkäin, se kokee ahtaat ja virikkeettömät olosuhteet kaikista raskaimmin. Jos sioille tehtäisiin pysykologiset testit, ne todettaisiin kliinisesti masentuneiksi. Sika on myös siisti eläin, ja tehtotuotannossa sillä ei luonnollisesti ole mahdollisuutta valita minne tarpeensa tekee. Emakot elävät suuren osan elämästään pienessä häkissä, joissa ne eivät mahdu liikkumaan käytännössä lainkaan.
Broilerin elämä on varsinkin loppuvaiheessa yhtä helvettiä, ja iso osa linnuista kuoleekin jo tuotantovaiheessa rasitukseen, tauteihin tai nälkään. Broilerin lihakset on jalostettu kasvamaan niin nopeasti, ettei luusto pysy kasvussa perässä. Siksi broileri ei pysty tietyssä vaiheessa enää kävelemään (ruokinta-automaatille), ja lopputuloksen tiedätkin.
Kana munii luonnossa 8-15 munaa vuodessa, mutta kananmunantuotannossa luku on 300 munaa vuodessa. Tuotantovuosien jälkeen kanan ruumis on niin hauras ja kärsinyt, ettei se kelpaa enää ihmisravinnoksi. Mutta mitähän tapahtuu kukkopuolisille tipuille? Heti kun sukupuoli on selvitetty, tiput menevät silppuriin.
Matka teurastamoon on eläimelle aina stressaava, ja varsinkin lintuja käsitellään niin, että ne usein katkovat siipiään ja kuolevat ennen teurastamoa, tavalla tai toisella.
Teurastamossa eläimet kuulevat ja haistavat kun niiden lajitoverit tapetaan, mutta pakoon ei pääse.
Jos haluatte ostaa "vähiten kärsineen" eläimen lihaa, niin sitä on rotukarjan liha ja tietysti kaikki luomutuotettu. Hintaa tulee tietysti lisää, mutta lihansyöntiä on todella syytä vähentää, terveyssyistäkin. Se määrä lihaa mitä täällä länsimaissa syödään, on kaukana terveestä. - Kärsimys
Vähiten kärsineen eläimen liha on kylläkin riistaeläimien liha.
- ostan
Humppilan lihakaupasta. Laatu kohdallaan. Aina, jos Porin suuntaan keikkaa, ajoitan sen siten, että kauppa avoinna,
- eki64
Vastausss kirjoitti:
Suomalainen on tietysti parempi vaihtoehto kuin ulkomainen, mutta myös Suomessa tuotantoeläimet kärsivät.
90% naudanlihasta on maidontuotannon "sivutuotetta". Sonnivasikat ja lehmät, joita ei haluta maidontuotantoon, kasvavat teuraspainoon asti ahtaissa karsinoissa, kylmällä ja kovalla (rako)lattialla.
Lypsylehmien elämä on kaikista surkeinta, ja sanotaankin, että lasillisessa maitoa on enemmän kärsimystä kuin pihvissä. Lypsylehmät elävät tuotantoeläimistä pisimpään, joskus jopa 10 vuotta. Usein ne kuitenkin sairastuvat rasituksesta jo muutaman vuoden iässä, joten kesimääräinen lypsylehmän teurasikä on 4 vuotta.
Siat elävät myös ahtaasti ja paskaisissa oloissa, ja koska sika on tuotantoeläimistä älykkäin, se kokee ahtaat ja virikkeettömät olosuhteet kaikista raskaimmin. Jos sioille tehtäisiin pysykologiset testit, ne todettaisiin kliinisesti masentuneiksi. Sika on myös siisti eläin, ja tehtotuotannossa sillä ei luonnollisesti ole mahdollisuutta valita minne tarpeensa tekee. Emakot elävät suuren osan elämästään pienessä häkissä, joissa ne eivät mahdu liikkumaan käytännössä lainkaan.
Broilerin elämä on varsinkin loppuvaiheessa yhtä helvettiä, ja iso osa linnuista kuoleekin jo tuotantovaiheessa rasitukseen, tauteihin tai nälkään. Broilerin lihakset on jalostettu kasvamaan niin nopeasti, ettei luusto pysy kasvussa perässä. Siksi broileri ei pysty tietyssä vaiheessa enää kävelemään (ruokinta-automaatille), ja lopputuloksen tiedätkin.
Kana munii luonnossa 8-15 munaa vuodessa, mutta kananmunantuotannossa luku on 300 munaa vuodessa. Tuotantovuosien jälkeen kanan ruumis on niin hauras ja kärsinyt, ettei se kelpaa enää ihmisravinnoksi. Mutta mitähän tapahtuu kukkopuolisille tipuille? Heti kun sukupuoli on selvitetty, tiput menevät silppuriin.
Matka teurastamoon on eläimelle aina stressaava, ja varsinkin lintuja käsitellään niin, että ne usein katkovat siipiään ja kuolevat ennen teurastamoa, tavalla tai toisella.
Teurastamossa eläimet kuulevat ja haistavat kun niiden lajitoverit tapetaan, mutta pakoon ei pääse.
Jos haluatte ostaa "vähiten kärsineen" eläimen lihaa, niin sitä on rotukarjan liha ja tietysti kaikki luomutuotettu. Hintaa tulee tietysti lisää, mutta lihansyöntiä on todella syytä vähentää, terveyssyistäkin. Se määrä lihaa mitä täällä länsimaissa syödään, on kaukana terveestä.Kyllä vapaan laitumen liha voittaa aina suomalaisen !
- Misukit
Vastausss kirjoitti:
Suomalainen on tietysti parempi vaihtoehto kuin ulkomainen, mutta myös Suomessa tuotantoeläimet kärsivät.
90% naudanlihasta on maidontuotannon "sivutuotetta". Sonnivasikat ja lehmät, joita ei haluta maidontuotantoon, kasvavat teuraspainoon asti ahtaissa karsinoissa, kylmällä ja kovalla (rako)lattialla.
Lypsylehmien elämä on kaikista surkeinta, ja sanotaankin, että lasillisessa maitoa on enemmän kärsimystä kuin pihvissä. Lypsylehmät elävät tuotantoeläimistä pisimpään, joskus jopa 10 vuotta. Usein ne kuitenkin sairastuvat rasituksesta jo muutaman vuoden iässä, joten kesimääräinen lypsylehmän teurasikä on 4 vuotta.
Siat elävät myös ahtaasti ja paskaisissa oloissa, ja koska sika on tuotantoeläimistä älykkäin, se kokee ahtaat ja virikkeettömät olosuhteet kaikista raskaimmin. Jos sioille tehtäisiin pysykologiset testit, ne todettaisiin kliinisesti masentuneiksi. Sika on myös siisti eläin, ja tehtotuotannossa sillä ei luonnollisesti ole mahdollisuutta valita minne tarpeensa tekee. Emakot elävät suuren osan elämästään pienessä häkissä, joissa ne eivät mahdu liikkumaan käytännössä lainkaan.
Broilerin elämä on varsinkin loppuvaiheessa yhtä helvettiä, ja iso osa linnuista kuoleekin jo tuotantovaiheessa rasitukseen, tauteihin tai nälkään. Broilerin lihakset on jalostettu kasvamaan niin nopeasti, ettei luusto pysy kasvussa perässä. Siksi broileri ei pysty tietyssä vaiheessa enää kävelemään (ruokinta-automaatille), ja lopputuloksen tiedätkin.
Kana munii luonnossa 8-15 munaa vuodessa, mutta kananmunantuotannossa luku on 300 munaa vuodessa. Tuotantovuosien jälkeen kanan ruumis on niin hauras ja kärsinyt, ettei se kelpaa enää ihmisravinnoksi. Mutta mitähän tapahtuu kukkopuolisille tipuille? Heti kun sukupuoli on selvitetty, tiput menevät silppuriin.
Matka teurastamoon on eläimelle aina stressaava, ja varsinkin lintuja käsitellään niin, että ne usein katkovat siipiään ja kuolevat ennen teurastamoa, tavalla tai toisella.
Teurastamossa eläimet kuulevat ja haistavat kun niiden lajitoverit tapetaan, mutta pakoon ei pääse.
Jos haluatte ostaa "vähiten kärsineen" eläimen lihaa, niin sitä on rotukarjan liha ja tietysti kaikki luomutuotettu. Hintaa tulee tietysti lisää, mutta lihansyöntiä on todella syytä vähentää, terveyssyistäkin. Se määrä lihaa mitä täällä länsimaissa syödään, on kaukana terveestä.Tuotantoeläinten hoitajat hoitavat eläimensä hyvin ja eläimet ovat puhtaita. Yölliset kuvaukset antavat vääränlaisen kuvan eläinten hoidosta. Tästä on osoituksena sekä yöllä salakuvaajan ottama kuva että samasta paikasta päivällä otettu kuva. Eläimillä oli runsaasti tilaa ja kuiviketta oli. Tottakai yöllä hoitajat nukkuvat eikä hoitajia velvoiteta puhdistamaan tiloja ja karsinoita yöllä. Kukapa jaksaisi pitkän päivätyön jälkeen vielä valvoa öisinkin lakaisemassa jätöksiä pois.
- Nähty
Vastausss kirjoitti:
Suomalainen on tietysti parempi vaihtoehto kuin ulkomainen, mutta myös Suomessa tuotantoeläimet kärsivät.
90% naudanlihasta on maidontuotannon "sivutuotetta". Sonnivasikat ja lehmät, joita ei haluta maidontuotantoon, kasvavat teuraspainoon asti ahtaissa karsinoissa, kylmällä ja kovalla (rako)lattialla.
Lypsylehmien elämä on kaikista surkeinta, ja sanotaankin, että lasillisessa maitoa on enemmän kärsimystä kuin pihvissä. Lypsylehmät elävät tuotantoeläimistä pisimpään, joskus jopa 10 vuotta. Usein ne kuitenkin sairastuvat rasituksesta jo muutaman vuoden iässä, joten kesimääräinen lypsylehmän teurasikä on 4 vuotta.
Siat elävät myös ahtaasti ja paskaisissa oloissa, ja koska sika on tuotantoeläimistä älykkäin, se kokee ahtaat ja virikkeettömät olosuhteet kaikista raskaimmin. Jos sioille tehtäisiin pysykologiset testit, ne todettaisiin kliinisesti masentuneiksi. Sika on myös siisti eläin, ja tehtotuotannossa sillä ei luonnollisesti ole mahdollisuutta valita minne tarpeensa tekee. Emakot elävät suuren osan elämästään pienessä häkissä, joissa ne eivät mahdu liikkumaan käytännössä lainkaan.
Broilerin elämä on varsinkin loppuvaiheessa yhtä helvettiä, ja iso osa linnuista kuoleekin jo tuotantovaiheessa rasitukseen, tauteihin tai nälkään. Broilerin lihakset on jalostettu kasvamaan niin nopeasti, ettei luusto pysy kasvussa perässä. Siksi broileri ei pysty tietyssä vaiheessa enää kävelemään (ruokinta-automaatille), ja lopputuloksen tiedätkin.
Kana munii luonnossa 8-15 munaa vuodessa, mutta kananmunantuotannossa luku on 300 munaa vuodessa. Tuotantovuosien jälkeen kanan ruumis on niin hauras ja kärsinyt, ettei se kelpaa enää ihmisravinnoksi. Mutta mitähän tapahtuu kukkopuolisille tipuille? Heti kun sukupuoli on selvitetty, tiput menevät silppuriin.
Matka teurastamoon on eläimelle aina stressaava, ja varsinkin lintuja käsitellään niin, että ne usein katkovat siipiään ja kuolevat ennen teurastamoa, tavalla tai toisella.
Teurastamossa eläimet kuulevat ja haistavat kun niiden lajitoverit tapetaan, mutta pakoon ei pääse.
Jos haluatte ostaa "vähiten kärsineen" eläimen lihaa, niin sitä on rotukarjan liha ja tietysti kaikki luomutuotettu. Hintaa tulee tietysti lisää, mutta lihansyöntiä on todella syytä vähentää, terveyssyistäkin. Se määrä lihaa mitä täällä länsimaissa syödään, on kaukana terveestä."Kana munii 8-15 munaa luonnossa" Enpä ottaisi sellaista kanaa hoidettavakseni. En ole nähnyt luonnossa eläviä kanoja, missä niitä on??
- Halalvilhovuorenkuja
Itse käyn ostamassa lihan halal -kaupoista. Tarjolla on tosin vain nautaa ja lammasta. Luullista soppalihaa löytyy myös ja juhlatilaisuuksiin sisäfilettä. Lihat eivät ui marinadissa ja hintataso on kohtuullinen.
- Kasslerym
Liedon Lihakaupasta saa parhaat.
- mettästäjämies
parasta lihaa saa ite metästä hakemalla. on tuoretta ja tietää alusta asti mitä sille tehään varmasti. saa lintuu hirveä peuraa eli valikoimakaa ei heti lopu.
Selvää päasinlihaa
- Bestin
Tulkaa Raaseporiin, meillä Sharkin liha on parasta ja tietty Tammisaaren rökerin palvaamosta palvilihat. Myös Wotkinsia suosin.
- Eiyhtäänvitsinaurattanut
Ei mistään enää löydy kunnon lihaa. 60-luvulla eläin teurastettiin ja siitä laitettiin pala pellille uuniin paistumaan. Siitä tuli kiinteä paisti. Keittokirjassa luki: laita pellille puoli litraa vettä, se haihtuu paistaessa.
Tämän päivän lihoihin ei tarvitse vettä laittaa, mutta kun paisti on valmis, niin pellillä on se puoli litraa nestettä.
Ovatko siis tämän päivän elukat vetisempiä vai ruiskutetaanko lihaan vettä niin että siitä saadaa painavampi myytäessä.
Kerron tähän 80-luvun k-kauppiaan kertoman, totuudesta en tiedä: Nainen tuli lihatiskille kinkun ostoon, pyysi saada 5 kg:n kinkun. Oli 4,5 kilon. Kauppias: Odottakaa, käyn varastosta hakemasa sen 5 kilon kinkun. Otti 4,5 kilon kinkun mukaan, ruiskutti siihen 0,5 l suolavettä. Sitten hän riensi naisen luo ja punnitsi tasan 5 kilon kinkun. Nainen oli ylettömän onnellinen kinkkujen hyvästä valikoimasta. - tämäehottomasti
- häntäheikki
häränhäntä liemi ja sen lihat , saapi makoisan sopan tms
http://www.ruokala.net/reseptit/häränhäntä - Näin
Jokaisen lihansyöjän kannattaisi kokea, miltä tuntuu tulla kastroiduksi elävältä, että maistuisi mahdollisesti paremmalta. http://yle.fi/uutiset/karjujen_kastraatio_tahdotaan_kivuttomaksi/5591770
Vieläkö todella pidät aamiaisleikkelettäsi tarpeellisena?- Makoisaa
Suurista marketeista lihatiskiltä saa tuoretta ja suomalaista lihaa (varmisteaan ensin). Lihaa voi pakastaa sopivan kokoisiin paloihin. Hyvää Suomesta -joutsenmerkki takaa, että käytetty liha on suomalaista ja tiedämme eläimiä hoidettaneen hyvin.
- hahaaa
en vasikoi omia lihoja teille.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi882381Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap202285Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen191868Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663761512- 1051487
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1601256Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2571052- 70981
- 78919
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha174903