4. Matti yritti ampua ritsalla omenoita alas puusta. Hän osui omenaan ja sai sen alas puusta todennäköisyydellä 15%. Matti ampui ritsalla kahdeksan kertaa.
Millä todennäköisyydellä hän sai korkeintaan kuusi omenaa alas puusta?
Miten ihmeessä toi lasketaan?!?!?
Millä todennäköisyydellä hän sai korkeintaan kuusi omenaa alas puusta?
Miten ihmeessä toi lasketaan?!?!?
Vastaukset 3
Vanhimmat
Jos yrityskertoja on vain tuo 8 ja ensimmäisenkin yrityksen (ja paras todennäköisyys osua prosentuaalisesti) oli 15%, niin seuraavien kertojen mahdollisuus osua laskee vastaavasti.
1 yritys= 15%
2 yritys= 7,5%
3 yritys= 5%
4 yritys= 3,75%
5 Yritys= 3%
6 yritys= 2,5%
7 yritys= 2,14%
8 yritys= 1,875%
Pakko kyllä kysyä, että kuinka tämä vastaa tehtävään? Itse käyttäisin komplementtia, eli 1-P(7 tai 8 omenaa alas puusta)
Kaikki 8 alas varmaan onnistuu kysyjältä. Tasan 7 alas on vähän hankalampi.
Lasketaan ensin ensimmäinen ei tule alas, muut putoavat.
todennäköisyys siihen 0.85*0.15^7. Puuhun jääneen ei tarvitse olla ensimmäinen, siksi kerrotaan todennäköisyys 8:lla
P(7) = 8*0.85*0.15^7
P(7,8) = P(7) P(8) = 8*0.85*0.15^7 ...
P(kysytty) = 1- P(7,8)