Mitä teen väärin

Aaaapuva

169cm pitkä, 63-64kg, 17-vuotias naisen alku. Oon käyny salilla joulukuusta asti 3krt/vkos. Treenaan ohjelman mukaan aika kovaa. Mutta en laihdu. On ylimäärästä jonku verran ja haluisin päästä niistä eroo. Syön normaalia kotiruokaa. Yritän syödä terveellisemmi.Pitääkö mun muuttaa ruokavaliota rajusti että laihtuisin? Miten? Minkälaiseksi?

10

114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fawff

      Ootko mitannut rasvat? Olet voinut laihtua mutta samalla rakentanut ensialkuun hieman lihasta siihen tilalle, paino ei siis välttämättä ole muuttunut mutta kehossa voi olla muutoksia.
      Mitä peili sanoo?
      Löytyykö kuvaa vaikka joulukuulta ennen kuin aloitit treenaamaan ja kuvaa nyt? Mitä muutoksia?
      Jos ei mitään ole tapahtunut niin ruokavalio uusiksi.

    • tuhtis

      Älä muuta mitään.
      Joulukuusta tähän päivään ei ole pitkä aika, minulla on vielä joulukyntelikkö ikkunalla.
      On äärettömän helppo sanoa toiselle: "ruokavalio uusiksi".
      Ja varmasti onnistuu tuosta vain. Helpompi olisi muuttaa kuuhun.
      Se voi olla nestettä, se ylimääräinen. Se kuviitteellinen ylimääräinen.
      Koska olet noin lyhyt, et ole pahasti ylipainoinen, jos ollenkaan. Alle 60 kg ja olisit liian laiha. Kysy mieluummin itseltäsi onko reenaaminen hauskaa, palkitsevaa. Voitko paremmin, oletko energisempi.

    • Aika mahdotonta sanoa mitään varmaksi, kun et kerro treenaamisestasi mitään. Pelkästään se että käy salilla ei auta yhtään mihinkään. Siellä pitää myös treenata. Muutenkin liikunnan osuus laihdutuksessa on niin pieni, että paino tuskin kovin paljoa muuttuu, jos et ole yhtään keventänyt ruokavaliotasi.

    • Näin_teet_oikein

      Laske kalorit mitä tulee päivän sapuskoista https://www.sulamo.fi/

      Ja tällä laskurilla saadaan sulle kulutukset http://kalorilaskuri.fi/kalorikulutus

      Jos et tee muuta kuin tunnin salitreenin, eli päivän aktiivisuus on tuo todella kevyt, niin:

      Voit syödä tänään 2038 kcal (tällä kalorimäärällä et laihdu etkä kasva)

      Laskettu 169cm, 64kg, 17v nainen, 60min salitreeni.

      Voisit kyllä harrastaa muutakin liikuntaa toisina päivinä. Osa reippaita lenkkejä ja osa sitten korkeasykkeisiä niin saat kulutusta muinakin päivinä korkeammalle. 5-6treeniä viikkoon ja syötät laskuriin sapuskat. Liian raju pudotus saa painon jumittamaan ja aineenvaihdunnan sekaisin. Hetken aikaa toimii toki, mutta mistäs sitten pudotat kun kalorit jo alhaalla, sitten aineenvaihdunta hidastuu kun syöt enää vähän yli tonnin. Pyri pitämään kalorit mahdollisimman korkealla ja liikkumaan paljon. Salilla jos teet 3 treeniä, niin mielellään kokokropan treenejä kaikki, eli 1-jakoinen ma,ke,pe tai ti,to,la. Voimatasot nousee, lihasmassa pysyy (et muutu laiha-läskiksi) ja kulutus on kovaa. Eli isoja liikkeitä. Nämä tai variaatiot: Kyykky, Maastaveto, Kulmasoutu, Penkkipunnerrus, Pystypunnerrus, Penkkidippi, leuanveto. Toistot 8-12 ja aina painoa lisää kun menee tavoitetoistot, vaikkapa 3x12. Älä pelkää, varsinkaan dietillä et kasva yhtään. Saati muutenkaan naiset. Tuloksena voi kyllä olla sporttinen seksikäs kroppa, jos uskaltaa raskaita painoja nostella ja treenata kuin miehet. Kun se vaan toimii molemmilla osapuolilla.

      Jos syöt 1700kcal vaikkapa, niin proteiinia(jokaisella aterialla) 2g/painokilo, eli 64x2= 128g/pvä, rasvaa 1g/painokilo= 64g/pvä, hiilareita sitten loput että saat 1700kcal täyteen. Hiilarit kannattaa sijoittaa mahdollisimman paljon ennen treeniä ja treenin jälkeen heti. Prode 1g = 4kcal, Hiilari samoiten, rasva 1g= 9kcal.

      Jos olet syönyt ennen todella vähän, niin joudut nostamaan kaloreita alkuun ja opettelemaan syömään kunnolla, n.3h välein. Sitten siitä pikkuhiljaa laskee kaloreita alespäin 150-200. Jos liikut paljon ja syöt terveellisesti itse tehtyä sapuskaa, niin nosta pariin tonniin kalorit treenipäivinä. Lepopäivänä 1700kcal niin paino pysyy samana, jos et liiku yhtään. Paino voi nousta viikon-kahden aikana, kun lihakset kerää hieman nestettä ja muutenkin ihmeissään kun alat syömään kunnolla. Ei tarvitse kuitenkaan pelätä lihomista. Yksi fitness mimmi juuri kirjotti, että voi joutua 2-4vkoa syömään korkeammilla kaloreilla jos on syönyt kuin pikkutyttö pidemmän aikaa. Herätetään se aineenvaihdunta ja opetetaan kroppa toimimaan oikein. Ainut oikea tapa on laskea mitä syöt, eli laskuriin vaan sapuskat niin tietää missä mennään. Noita kalorilaskureita voi olla muitakin, mutta tuo on hyvä kun siellä on valmiina kaikki tuotteet mitä kaupasta ostat. Todella helppo käyttää.

      www.pakkotoisto.com/forum ja sieltä aloittelijoiden osio, punttimimmit yms. Löytyy paljon infoa näistä kaikesta.

      Jos tuntuu vaikealta, niin maksa alle 100€ ja osta ruokavalio tunnetulta personal traineriltä ja noudata sitä prikuulleen, niin pääset kesäksi kuntoon helposti. Monella on rahaa laittaa turhuuksiin baariin yms. mutta jos oma kroppa kyseessä niin eih. Tuo on luultavasti paras sijoitus minkä moni ikinä tekee. Jos ei tiedä mitä tekee, niin parempi hommata apua.

      • tuhtis

        Joo ja hanki syömishäiriö.
        Niin olet todella sekaisin siinä 20 iässä, kun pitäisi alkaa korkeakouluopinnot ja muut.


    • Vähänneuvoa

      Olet kyllä painon puolesta ihan hyvän kokoinen, ja tuo aika on tosiaan lyhyt, jatka sitkeesti muutama kuukausi niin näet tulosta. Painoa ei kannata vahdata vaan peilikuvaa, koska lihas kasvaa ja se painaa.

      Siellä salilla treenatessasi treenaa tosissaan, siis aivan äärirajoille, ja erityisesti jalkojasi. Opettele kyykkäämisen tekniikka aluksi ihan vaikka pienillä painoilla ja ala kyykätä. Voit myös tehdä jalkaprässiä ja maastavetoa. Alakropan tuntuva rasittaminen kuluttaa valtavasti energiaa reenin aikana ja palautuessa jälkeenkin, koska siellä kehon suurimmat lihakset ovat. Jalkalihasten säännöllinen kova rääkki on avain keskivartalon ja muun kropan rasvan polttamiseen pysyvästi.

      Jos juokseminen kiinnostaa yhtään, käy lenkillä tehden vaihtelevia lenkkejä. Niissä voi olla mukana pikajuoksua, mäkijuoksua tai rappusten juoksua. Ne jos mitkä kuluttavat energiaa ja rasva palaa vielä reenin jälkeenkin pitkään.

      Ravinnossa ei voi liikaa korostaa monipuolisuutta ja riittävää kasvikunnan ruokien syömistä terveydelle ylipäänsä. Oma kikkani rasvan pitämiseksi alhaisena = syön ekan kerran puolen päivän aikaan enkä mitään kello kahdeksan jälkeen.

    • olloshyvä

      " Voimailu sopii ja on hyväksi lähes kaikille. Mutta kuinka sitä uskaltautuisi salille, kun ei tiedä edes perusteita? Ei hätää, blogin vieraskirjoituksessa Markku Tikka kertoo miten kuntosalilla tulee olla, jotta siellä kehittyy tehokkaasti ja turvallisesti häiritsemättä muita tai nolaamatta itseään. Artikkeli toki sopii myös kotisaleilla treenaaville sekä kokeneemmillekin karjuille ja mimmeille hyvänä kertauksena. Jaahan tätä, niin saavat sellaisetkin ihmiset jutun FB:n seinälle, jotka eivät ole blogin seuraajia. Monesti juuri ne ihmiset eivät ole eksyneet liikunnan pariin, jotka siitä eniten hyötyisivät. Toivotan kaikki tervetulleeksi tämän hienon harrastuksen pariin! "

      https://lihastohtori.wordpress.com/2015/02/07/aloittelijansalireeni/

    • luejalue
    • raw

      "Syön normaalia kotiruokaa" eli mitä??? On meinaan nykyään aika laaja käsite...?

    • upiou

      Kotiruoka on kieltämättä vähän harhaanjohtava käsite se kun voi olla mitä vaan.
      Tällä tarkoitetaan kuitenkin kotona tehtyä ruokaa joka on terveellistä.
      Eli proteiini painotteisesti, paljon kasviksia, vähemmän hiilareita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2535
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2203
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1897
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1651
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1625
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1606
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1558
    8. 75
      1479
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      109
      1388
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe