Mikä siinä on etten onnistutekemään yksinkertaista ruskeaa kastiketta ? Aina yrtittäessä jauhot jää ikäänkuin klimppeihin eivätkä sekoitu tasaisesti.. Ruskistan ensin jauhot rasvassa johon lisään veden vähitellen sekoittaen antean välillä ikäänkuin turvota ennenlisä vedenlaitoa. Tämän jälkeen menee pieleen ja jauhot jäävät klimppeihin ja eihän sellaistasyö sitten erkkikään.. Mitä siis eteen väärin?
ruskea kastike
7
203
Vastaukset
- Vanhakokki
Luulen, että vikana veden laitto erissä. Vesi kerralla voimakkaasti vatkaten, niin minä teen. Ja sileää tulee.
Laita tarpeeksi rasvaa. Jos jauhoa on liikaa, se jä klömppiseksi. Sekoita vesi roisisti ja lisää tarvittaessa voimakkaasti sekoittaen. Älä jää unelmoimaan! Kastikkeen teossa täytyy olla hieman ponteva.
- noviisimyös
Minä lisäsin veden kiehuvana vedenkeittimestä ja ihmeen kaupalla onnistuin saamaan sileän kastikkaan tällä kertaa minäkin. Jauhoja ei tosin ollut liikaa, kun unohdin laittaa 1 ruokalusikallisen verran tuplaamastani satsista ;).
- Mumm
Sauvasekoitin on oivallinen apu kastikkeen teossa, suraus vain ja jauhoklimpit katoavat. Samalla hienontuu sipuli, jos sitä käyttää.
- nlop
Sulla on varmaan ohjeessa liian vähän rasvaa tai liikaa jauhoja. Kaikki vesi kerralla pannulle ja kunnon hämmennys samalla kun kuumentaa kastikkeen. Saa kiehua muutaman minuutin.
- soooosssiii
Suomalainen ruskea kastike onnistuu kun rasvaa (ei siis välttämättä voita vaikkakin ruskistettu voi tuo oman makunsa) ja jauhoja on 1:1 ja sekoittaa niistä tasaisen massan antaen jauho/rasva-sekoituksen ruskistua kuumalla pannulla suklaanruskeaksi ja tässä on juuri se tärkein osa - juuri ennen siirtymistä ruskeasta palaneeksi tulee lisätä vesi ja sekoittaa lientä voimakkaasti. Veden määrää tulee lisätä vähitellen koko ajan sekoittaen kunnes sopiva koostumus on saavutettu. Veden lämpötilalla ei ole merkitystä vaikka jotkut kiivailee siitäkin - itse käytän kylmää hanavettä kuten kaikkeen ruoanlaittoon.
Hyvän makkarakastikkeen saa myös ruskistamalla makkaran palat rasvassa, heittämällä muutaman ruokalusikallisen vehnäjauhoja päälle, antaen jauhojen kypsentyä hieman ruskistamatta niitä, vettä sekaan riittävä määrä, kansi päälle ja antaa niiiden muhia kannen alla tunnin verran aina välillä sekoittaen. Pikkuhiljaa kastikkeesta tulee tummempi väriltään jauhojen kypsymisen takia ja sakeampi - vettä tulee lisätä tarpeen mukaan sekoittaen aina välillä. Maustaminen kannattaa jättää loppuvaiheeseen, sillä makkarasssa on hyvin paljon suolaa - ehkä vähän mustaa pippuria ja yrttejä maun mukaan.
Noin yleisesti - ei ole simppeliä soossia vaikkakin siltä ensipeleissä vaikuttaisi - voita, jauhoja ja vettä ja silti se voi kusta käsille - tärkeintä on miten teet sen luottaen omaan tuntemukseen. - Soosit
Voiko olla mahdollista, että joku nettiaikakautena kyselee tälläisiä. Netti on täynnä kastikereseptejä jos niitä vain osaa etsiä. Tässä sinulle kastikeohjeita.
http://ruoka.fi/ruokajutut/kastikkeiden-salat
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1713498
Tekisi niin mieli laittaa sulle viestiä
En vaan ole varma ollaanko siihen vielä valmiita, vaikka halua löytyykin täältä suunnalta, ja ikävää, ja kaikkea muuta m851516Miksi ihmeessä?
Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek251259- 1581222
Pitääkö penkeillä hypätä Martina?
Eivätkö puistonpenkit ole istumista varten.Ei niitä kannata liata hyppäämällä koskaa likaantuvat eikä siellä kukaan niit192978- 35971
Erika Vikman diskattiin, tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek
Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek https://www.rumba.fi/uut16953Kuinka kauan
Olet ollut kaivattuusi ihastunut/rakastunut? Tajusitko tunteesi heti, vai syventyivätkö ne hitaasti?57832Maikkarin tentti: Orpo jälleen rauhallinen ja erittäin hyvä, myös Purra oli hyvä
Lindtman ja Kaikkonen oli kohtalaisia, sen sijaan punavihreät Koskela ja Virta olivat taas heikkoja. Ja vastustavat jalk91788- 62745