ruskea kastike

Don_Osmo

Mikä siinä on etten onnistutekemään yksinkertaista ruskeaa kastiketta ? Aina yrtittäessä jauhot jää ikäänkuin klimppeihin eivätkä sekoitu tasaisesti.. Ruskistan ensin jauhot rasvassa johon lisään veden vähitellen sekoittaen antean välillä ikäänkuin turvota ennenlisä vedenlaitoa. Tämän jälkeen menee pieleen ja jauhot jäävät klimppeihin ja eihän sellaistasyö sitten erkkikään.. Mitä siis eteen väärin?

7

203

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanhakokki

      Luulen, että vikana veden laitto erissä. Vesi kerralla voimakkaasti vatkaten, niin minä teen. Ja sileää tulee.

      • Laita tarpeeksi rasvaa. Jos jauhoa on liikaa, se jä klömppiseksi. Sekoita vesi roisisti ja lisää tarvittaessa voimakkaasti sekoittaen. Älä jää unelmoimaan! Kastikkeen teossa täytyy olla hieman ponteva.


    • noviisimyös

      Minä lisäsin veden kiehuvana vedenkeittimestä ja ihmeen kaupalla onnistuin saamaan sileän kastikkaan tällä kertaa minäkin. Jauhoja ei tosin ollut liikaa, kun unohdin laittaa 1 ruokalusikallisen verran tuplaamastani satsista ;).

    • Mumm

      Sauvasekoitin on oivallinen apu kastikkeen teossa, suraus vain ja jauhoklimpit katoavat. Samalla hienontuu sipuli, jos sitä käyttää.

    • nlop

      Sulla on varmaan ohjeessa liian vähän rasvaa tai liikaa jauhoja. Kaikki vesi kerralla pannulle ja kunnon hämmennys samalla kun kuumentaa kastikkeen. Saa kiehua muutaman minuutin.

    • soooosssiii

      Suomalainen ruskea kastike onnistuu kun rasvaa (ei siis välttämättä voita vaikkakin ruskistettu voi tuo oman makunsa) ja jauhoja on 1:1 ja sekoittaa niistä tasaisen massan antaen jauho/rasva-sekoituksen ruskistua kuumalla pannulla suklaanruskeaksi ja tässä on juuri se tärkein osa - juuri ennen siirtymistä ruskeasta palaneeksi tulee lisätä vesi ja sekoittaa lientä voimakkaasti. Veden määrää tulee lisätä vähitellen koko ajan sekoittaen kunnes sopiva koostumus on saavutettu. Veden lämpötilalla ei ole merkitystä vaikka jotkut kiivailee siitäkin - itse käytän kylmää hanavettä kuten kaikkeen ruoanlaittoon.

      Hyvän makkarakastikkeen saa myös ruskistamalla makkaran palat rasvassa, heittämällä muutaman ruokalusikallisen vehnäjauhoja päälle, antaen jauhojen kypsentyä hieman ruskistamatta niitä, vettä sekaan riittävä määrä, kansi päälle ja antaa niiiden muhia kannen alla tunnin verran aina välillä sekoittaen. Pikkuhiljaa kastikkeesta tulee tummempi väriltään jauhojen kypsymisen takia ja sakeampi - vettä tulee lisätä tarpeen mukaan sekoittaen aina välillä. Maustaminen kannattaa jättää loppuvaiheeseen, sillä makkarasssa on hyvin paljon suolaa - ehkä vähän mustaa pippuria ja yrttejä maun mukaan.

      Noin yleisesti - ei ole simppeliä soossia vaikkakin siltä ensipeleissä vaikuttaisi - voita, jauhoja ja vettä ja silti se voi kusta käsille - tärkeintä on miten teet sen luottaen omaan tuntemukseen.

    • Soosit

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Janne Ahonen E R O A A

      Taas 2 lasta jää vaille ehjää perhettä!
      Kotimaiset julkkisjuorut
      171
      3498
    2. Tekisi niin mieli laittaa sulle viestiä

      En vaan ole varma ollaanko siihen vielä valmiita, vaikka halua löytyykin täältä suunnalta, ja ikävää, ja kaikkea muuta m
      Ikävä
      85
      1516
    3. Miksi ihmeessä?

      Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek
      Ateismi
      25
      1259
    4. Ootko huomannut miten

      pursuat joka puolelta. Sille joka luulee itsestään liikoja 🫵🙋🏻‍♂️
      Ikävä
      158
      1222
    5. Pitääkö penkeillä hypätä Martina?

      Eivätkö puistonpenkit ole istumista varten.Ei niitä kannata liata hyppäämällä koskaa likaantuvat eikä siellä kukaan niit
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      978
    6. Kerropa ESA miten kävi tuomioiden

      Osaako ESA kertoa miten haukkumasi kunnanhallituksen kävi.
      Puolanka
      35
      971
    7. Erika Vikman diskattiin, tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek

      Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek https://www.rumba.fi/uut
      Maailman menoa
      16
      953
    8. Kuinka kauan

      Olet ollut kaivattuusi ihastunut/rakastunut? Tajusitko tunteesi heti, vai syventyivätkö ne hitaasti?
      Ikävä
      57
      832
    9. Maikkarin tentti: Orpo jälleen rauhallinen ja erittäin hyvä, myös Purra oli hyvä

      Lindtman ja Kaikkonen oli kohtalaisia, sen sijaan punavihreät Koskela ja Virta olivat taas heikkoja. Ja vastustavat jalk
      Maailman menoa
      91
      788
    10. Se olisi ihan

      Napinpainalluksen päässä. Ei vaatisi paljon
      Ikävä
      62
      745
    Aihe