12 tunnin paasto vuorokaudessa

Laihdutustaito

Paasto klo 18-06 laihduttaa. Päivällinen klo 18 ilman hiilareita. Proteiiniruokaa ja kasviksia. Aamulla klo 6 proteiinipitoinen aloitus. Tunnin jälkeen hiilareita. esim. puuroa.
Onkohan tätä 12 tunnin paastoa laihduttamiseen tutkittu tieteellisesti, ja onko sinulla kokemusta 12 tunnin paastosta, miten kävi???

7

6893

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Metsänakka

      Kuka sitä nyt yöllä syö? Jos päivällä mättää kaikkea mitä eteen sattuu ja sit ois syömättä kuudesta kuuteen, pitäs laihtua??? Enpä usko!

    • Laihdutustaito

      Jospa ei syö kaikkea mitä eteen sattuu, vaan syö tietoisesti monipuolisesti ja terveellisesti kohtuullisen kokoisia annoksia. Noin kolmen tunnin välein, syödä kun on nälkä ja kun ei ole nälkä olla syömättä. Paastolla haetaan laihtumista, muun tekemisen tulisi tukea sitä.

      Kalorilaskureilla voi saada laihtumista, mutta kun energian tarve vaihtelee päivittäin, esimerkiksi kuntoilupäivänä ja lepopäivänä, keho on paras kertomaan milloin ja miten paljon syödä. Uskoisin, että laihduttamisen suuntaus tulee menemään tuohon suuntaan. Kehoa tulkitsemalla oikein. Eli juoda janoon, syödä nälkään ja myös olla juomatta ja syömättä kun ei ole jano tai nälkä. Minusta keho ei yritä tulla läskiksi, ei myöskään luuviuluksi. Ongelma on siinä, että syödään vaikka ei ole nälkä. Syöminen on ajanvietettä, tekemistä josta tulee hyvä olo, mielihyvän hakemista. Tästä voisi vetää johtopäätöksen, että lihavuus johtuu mielenterveyden/ lähinnä tunne-elämän häiriöistä.

      Mitä ajatuksia kehon tulkitseminen oikein janoon ja nälkään tuo sinulle?

    • puputtaja

      kolmen tunnin välein!!?? Et sit yhtään useammin sais syötyä..?

    • Laihdutustaito

      Iltapäivälehdessä oli juttu 20 kilon laihduttamisesta 1.5 vuodessa. Siinä apuna käytettiin annoksen valokuvaamista. Sekä sitä, että kerta annoksen max kokonaispaino pysyy 250-300 grammassa. Kokeilin annokseni valokuvaamista. Jälkeenpäin aterian katsomisesta, siinä voi arvioida onko annoskoko ollut sopiva, onko riittävästä hiilihydraatteja, kasviksia ja proteiinia. Ja jatkossa kehittyä aterian valmistamisessa. Kuvaaminen on ihan hyvä asia, mutta joka ateriaa ei tarvitse kuvata. Silloin tällöin riittää.

      • 3123123

        20 kiloa 18 kuukaudessa? Kyllä on ollut hidasta laihduttamista tai sitten kyseessä on ollut joku joka on ollut jo lähes "normaalipainoinen".


    • Laihdutustaito

      Keskimäärin 280 grammaa viikossa. Menee hyvin alle 500 gramman viikkolaihdutus suositukseen. Mutta kyllä 1.5 vuotta on pitkä aika, noh kuitenkin painon suunnan kehitys on ollut oikea kun on ollut ylipainoinen.

    • möffö

      no, on kokemusta 12 tunnin ja ylikin syömättömyydestä, esims jo yöuniin voi (muillakin kuin minulla) mennä nukahtamisineen ja heräämisineen yhteensä jotain 8-12 tuntia (jos ei mee heti iltapalan syötyään nukkumaan ja/tai syö aamupalaa heti herättyään)
      mulle on ihan tavallista syödä joskus klo 20-21 ja seuraavana päivänä vasta n. 15-18.00, riippuen miten ehtii, ja voi olla et jos tuo "päiväateria" on mennyt kovin myöhäseen niin en syö illalla enää mitään.
      en kyllä mitenkään merkitsevästi ole laihtunut, vaikka en kyllä toisaalta ole ylipainoinenkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1265
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe