Voiko juutalaisuudesta keskustella?

Saako_Kysyä

Suhtautuminen juutalaisiin on traumatisoitunut Natsi-Saksan juutalaisvainojen ja sitä edeltäneen antisemitismin perinteen tähden. Juutalaisia ja Israelia kohdellaan silkkihansikkain tämän trauman tähden ja juutalaisyhteisön arvostelu ja jopa Israelin ihmisoikeusloukkausten arvostelu leimataan helposti "antisemitismiksi" hyvin samaan tyyliin kun suomettuneessa Suomessa kaikki realistinen pohdinta itäisestä naapuristamme oli "neuvostovastaisuutta".

Ensinnäkin miksei avoimesti myönnetä, että Israelin sotarikokset, Israelin valtion miehityspolitiikka ja lähinnä rasistinen suhtautuminen palestiinalaisiin on kaiken islamistisen terrorin paras käyttövoima? Onko niin vaikea nähdä että kun länsi käytännössä ummistaa silmänsä Israelin harjoittamalta palestiinalaisten sorrolta niin länsimaiden uskottavuus ihmisoikeuksien puolestapuhujana on muslimimaissa olematon? Tilanne on helppo näyttää siinä valossa, että kyse ei ole demokratia vastaan ääriuskonnollisuus vaan kristillis-juutalainen klikki vastaan islam.

Tietenkään Israelin toimet eivät oikeuta terrorismia eivätkä mitätöi muslimimaiden ihmisoikeusrikkomuksia, mutta eikö kaikki ymmärrä, että toisen maailmansodan jälkeisen terrorismin historia olisi kovin erilainen ilman palestiinalaisten ratkaisematonta tilannetta ja yhä jatkuvaa kärsimystä.

Entä sitten Euroopan juutalaiset ja Israel? Miten eurooppalaiset juutalaiset olisivat vastuussa Israelin tekemisistä? Esimerkiksi viimeaikaiset tapahtuvat herättävät kysymyksen ovatko ainakaan kaikki Euroopan juutalaiset edes omasta mielestään osa kansaa jonka keskuudessa asuvat, kuten presidentti François Hollande'n hehkutti terrori-iskujen jälkeen? Terrori-iskuissa kuolleet juutalaiset vietiin Israeliin haudattavaksi. Kuoliko iskussa siis ranskalaisia juutalaisia vai israelilaisia? Miksi ranskalaiset eivät halua tulla haudatuksi Ranskaan?

Onko Suomi kaukana tästä kaikesta? Osa juutalaisten tekojen hyssyttelyä on se, että Suomessa ei ole lainkaan julkisuudessa keskusteltu siitä, että nuoria juutalaismiehiä (ja ilmeisesti myös -naisia) menee vapaaehtoiseen asepalveluun Israeliin. Tätä tapahtuu käsittääkseni kaikissa Euroopan maiden juutalaisyhteisössä.

Onko kaikille OK, että Suomen kansalaiset osallistuvat sotarikoksiin syyllistyneen armeijan toimintaan? Armeijan joka tappoi esimerkiksi suomalaisia rauhanturvaajia Libanonin maaperällä. Miksi Israelissa annettu aseellinen koulutus suomalaisille nuorille miehille on niin ongelmatonta että siitä ei tarvitse edes puhua? Ovatko nuo nuoret ensisijassa Suomen armeijan reservissä vai Israelin armeijan reservissä? Kumpi oli ensin? Suomen kansalaisten osallistuminen Israelin armeijan toimintaan vai Suomen kansalaisten osallistuminen islamististen ryhmittymien toimintaan?

Onko väärin kysyä, että johtuuko islamistiterroristien väkivalta Euroopan juutalaisia kohtaan todellakin jostain epämääräisestä "antisemitismistä" vai siitä, että näillä yhteisöllä on tiivis yhteys ja yhteistyö palestiinalaisia sortavan Israelin kanssa ja ne ovat jopa yhteistyössä sotarikoksiin syyllistyneen miehitysarmeijan kanssa ja toimittavat tälle armeijalle uusia sotilaita.

Paasikivi sanoi joskus että tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku. Miten Lähi-Idän tilanne ikinä ratkeaa jos emme näe kaikkia sen ongelmia vaan ainoastaan toisen puolen niistä? Jos palestiinalaisten ongelma ei ratkea, niin se toimii yhä uusien ääriainesten pontimena.

42

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • plmb

      Kannatan Juutalaisvaltiota Israel. Maailmassa asui muslimeja vuonna 2013 noin 2.04 miljardia ja vuonna 2014 heitä oli 2.08 miljardia vaikka he ovat osin autodestruktiivisa ja surmaavat toisiaan enemmän kuin muut uskonsuunnat, mutta mielellään esim kristityitäkin kuten eilen Libyassa... Ruotsissa on 4.9 % muslimeja, mikä on suunnilleen yhtäpaljon kuin suomalaissyntyisiäkin. Venäjällä on 19 % muslimeja (runsaat 27 miljoonaa). Euroopassa yhteensä 56 miljoonaa. Ranskassa 9.6 % mikä tekee yli kuusi miljoonaa. Aasiassa on 4.3 miljardia asukasta ja heistä 32 % muslimeja eli 1,4 miljardia. Afrikan miljardista asukkaasta on yli puolet muslimeja. Kautta israelin asuu islamilaisia, tuskin Israelissa on kylää, jossa ei olisi myös muslimeja.Israellla ei ole periaate"arabenfrei Welt" tai "Moslem frei Welt" Mutta on hyvin tavallista että muslimit eivät hyväksy juutalalaisia edes niin sanotusti maan ( Earth, Terra) päällä, mikä tilanne tekee vahvan puolustusarmeijan tarpeelliseksi ja nopean valmiuden puolustatua aika ajoin ilmeneviä annihilatoivia hyökkäyksiä kohtaan, joita tulee myös ei muslimiperäisistä lähteistä kuten ennen. hitlerismistä käsin. Olisi eduksi olla lojaali pikkuvaltiolle Israelille vielä kun oma kastettu henki pihisee. Mailla on samat elämänarvot monin tavoin.

      • Saako_Kysyä

        "Mailla on samat elämänarvot monin tavoin."

        Tuota sopii epäillä. Esimerkiksi Israelin harjoittama rasismi. Se on jyrkästi vastoin eurooppalaisia ja suomalaisia arvoja. Ainakin sellaisia eurooppalaisia ja suomalaisia arvoja jotka minä koen omikseni. Jos taas väität että Israel ei ole rasistinen, niin kerro monenko juutalaisen maita on Israelissa pakkolunastettu ja monenko palestiinalaisen? Kuinka monta yli vuoden ilman oikeudenkäyntiä vankilassa istunutta juutalaista Israelissa on? Montako palestiinalaista? Montako juutalaista lasta Israelin armeija tappaa vuosittain? Montako palestiinalaista? jne jne.

        Toinen hyvin epäeurooppalainen piirre Israelissa on kiihkouskonnollisuus. Jopa hallituksessa istuu puolue jonka ideologia on kuin kopio Iranin ajatollilta sillä poikkeuksella, että islamin tilalle on kopioitu juutalaisuus.

        Toki monen arabin ja muslimin viha Israelia kohtaan on jyrkkää ja syvää. Mutta vaikka sitä ei hyväksy, niin sen syyt on hyvä ymmärtää. Israelin valtio on perustettu terrorilla siirtomaaisäntien luvalla keskelle arabiväestöä ja se on agressiivisesti laajentanut aluettaan ja siirtokuntapolitiikallaan "juutalaistanut" valloittamiaan alueita. Mikä ero on Israelin oikeudella valloittaa Länsiranta verrattuna Venäjän oikeuteen vallata Krim ja Itä-Ukraina?

        Moni arabi ja muslimi kokee, että Eurooppa pesi omaatuntoaan juutalaisvainojen jälkeen antamalla juutalaisille entisen siirtomaansa. Arabit onnistuivat elämään vuosisatoja pienen palestiinalaisen juutalaisvähemmistön kanssa ilman järjestelmällistä vainoa ja väkivaltaa heitä kohtaan kunnes Euroopasta laivattiin sinne militantteja siionisteja valtaamaan juutalaisille "lebensraumia" hyvityksinä natsien tekemistä kauheuksista. Juutalaiset saivat kostaa palestiinalaisille Euroopassa kokemansa vääryydet.

        Onko tämä tulkinta kovinkaan väärä? Juutalaiset suorittavat jatkuvasti ihmisoikeusrikkomuksia palestiinalaisia vastaan eikä Eurooppa tee mitään. Ei boikotteja, ei matkustuskieltoja. USA ei vain ummista silmiään, vaan koko Israelin valtio on olemassa vain USA:n tuen ja avun turvin.


    • Tärkein_lähtökohta

      Israel ja juutalaiskysymyksessä on kaikkien ihmisten hyväksyvän sen tosiasian, että Israel on juutalaisvaltio ja Jordania on arabivaltio sen joen itäpuolella, ja kaikki pyhän luvatun maan alueet joen länsipuolella ovat Israelin juutalaisvaltion suvereenia aluetta, jolla voi Israelin juutalaiset sitten elää rauhassa ja puolustautua kaikkia sotilaallisia ja muita hyökkäyksiä kohtaan, joita vihaajansa tekevät ja yllyttävät tekemään.

      Ilman tämän tosiasian tunnustamista, ei todellista rauhaa voi syntyä koskaan sillä Israelin juutalaisten vihollset ovat kuin natsit, jotka tahtovat tuhota juutalaiset kaikkialta eikä vain luvatusta maasta, jonne Aabrahamin ja Iisakin ja Jaakobin ja Mooseksen ja Jeesuksen Isä ja Jumala on heidät johdattanut, kuten pelastuksemme on juutalaisuudesta varmuudella, ja toki Uusi Jerusalem on vielä taivaassa ja Herran ja Kuningas Jeesuksen hallintakaupunki, ja siihen juutalaisia ja kaikkien kansojen ihmisiä kutsutaan ja tulee Herran Jeesuksen tulemuksessa eli päivänä alas laskeutumaan tuo suuri kaupunki ja siihen pääsevät vain ne, jotka ovat uudestisyntyneet vedestä ja Hengestä ja joiden nimet on kirjoitetut Jumalan elämänkirjaan kun ovat tunnustaneet suullaan sydämen uskonsa Jeesukseen. Jumalan armo ja totuus on Raamatun evankeliumista ja se on uuden liiton juutalaisuutta, jossa Jeesus on Uhrilampaana Golgatalla noin kaksi vuosituhatta sitten kuollut ja kolmantena päivänä tästä nousi kalliohaudasta ja kuolemastaan neljänkymmenen päivän päästä nousi taivaaseen ihan lihassa ja veressä, ja kuolemastaan viidentenäkymmenentä päivänä vuodatettiin Pyhä Henki todistamaan tästä evankeliumista ihmisten kautta, ja elämme tätä aikaa vaikka lähellä on se seitsemän vuoden ajanjakso, jolloin iankaikkinen evankeliumi julistetaan Jumalan tuomioista ja Babylonian kukistumisesta ja pedon merkistä ja Jumalan armosta.

      • Saako_Kysyä

        "Israel ja juutalaiskysymyksessä on kaikkien ihmisten hyväksyvän sen tosiasian, että Israel on juutalaisvaltio ja Jordania on arabivaltio sen joen itäpuolella, ja kaikki pyhän luvatun maan alueet joen länsipuolella ovat Israelin juutalaisvaltion suvereenia aluetta, ..."

        Juu ei. Tuo on kaikkien ongelmien lähtökohta. Tuollainen alkeelliseen heimo-ajatteluun perustuva näkemys ei ole tästä ajasta. Siinä on lukuisia demokratialle vieraita piirteitä:

        1. Etnisesti "puhdas" juutalaisvaltio edustaa samaa ideologiaa kuin natsien arjalaisideologia. Valtioiden tulisi perustua demokratialle eikä valtionuskonnoille tai etniselle "puhtaudelle".

        2. Missä kulkisi maailman valtioiden rajat jos lähtökohdaksi otettaisiin 2000 vuotta vanhat tarut ja kertomukset tai edes tosiasiallisesti silloin vallinnut tilanne? Valkonaamat pois Amerikasta, maat Oulusta (vai Jyväskylästä?) pohjoiseen tulisi luovuttaa saamelaisille, Länsi-Turkki kreikkalaisille jne jne.

        3. Se mikä on "pyhää" on kulttuurisidonnainen kysymys. Jerusalem on pyhä juutalaisille ja se on pyhä muslimeille. Yksipuolinen yhden ryhmän "pyhien käsitysten" kunnioitus ei tuo rauhaa ikinä mihinkään.


      • Tosiasiassa_kuitenkin

        Tosiasiassa kuitenkin:
        1. Etnistä puhtautta ei Israelin juutalaiset ole harrastaneet vaan islamin jihadistit siihen pyrkivät ja muutenkin terrorisoimaan ihan koko Israelin maan juutalaisia kuten nähdään.
        2. Israel noin kolme ja puoli tuhatta vuotta vanha ja oli siellä sen jälkeen noin puolitoista vuosituhatta, ja joutui pakkosiirtolaisuuteen ja palasi siitä takaisin ja tämä kaikki Raamatussa eli Jumalan ilmoituksessa profetaalisesti. Tietenkään ei ihmistä tämä ilmoitus vaan Jumalalta ihmisille.
        3. Daavid Jerusalemin sai Israelin hallintaan noin kolme vuosituhatta sitten ja Jumala temppelinsä kehotti Israelin sinne rakentamaan. Raamatussa tästä kerrottu ja Jumalasta eikä vain Israelin ihmisiltä vaikka toki ihmisinä ja kirjoittajina toimivat Israelissa.

        Jeesus tahtoo juutalaiset pelastaa valtakuntansa lupauksen lapsiksi ja vuodattaa armon ja rukouksen Hengen lähitulevaisuudessa.


    • Juutalaisvaltio, muslimivalti tai kristillinenvalti ovat aivopieruja. Valtiolla ei koskaan saisi olla mitään tekemistä olemattomien mielikuvitusystävien kanssa. Tuommonen järjettömyys johtaa auttamatta turhaan kärsimykseen.

      • Kannatat_selvästi

        Kannatat selvästi ateistista valtiota, kuten Neuvostoliitto oli ja Kiina on nykyään.


      • Tietysti_hyvää

        Tietysti hyvää on valtioiden kansalaisten kannalta se, että ihmiset laajasti ovat hyvien arvojen omaavia ja Jeesus on antanut parhaat arvot meille kaikille ihmisille opetuksessaan ja silloin todellakin etsitään yhteistä hyvää eikä vain niiden päättäjien omaa yltäkylläisyyttä ja suuret joukot sitten voivat olla aivan puutteellisia monin tavoin. Hyvin suuri ero on ihmisillä, jotka rakastavat jokaista lähimmäistään ja tahtovat yhteiskunnassa asioiden olevan siten, kuin on itsellä hyvä osaisina, ja mammonaa rakastavat ihmiset sen sijaan hyväksyvät eriarvoistumisen ja siitä johtuvat tarpeettomat kärsimykset ja muut ongelmat yhteiskunnassa. Rikkaudesta ei tietysti johdu ihmisen onnellisuus vaan hyvästä lähimmäisen rakkaudesta ja yhteiskunnasta, jossa vääryyksiä tapahtuu mahdollisimman vähän ja hyvää keskinäistä rakkautta on mahdollisimman paljon ihan konkreettisesti eikä vain puheiden tasolla.


      • Jokainen_ihminen_

        Jokainen ihminen on jostain saanut elämäänsä sen arvopohjansa, ja hyvin suuri ero on erilaisilla ideologioilla ja opeilla, ja Jeesus opettaa sen parhaimman, toki on Jumalan valtakunnan olemusta eikä maailmallista vaikka tietysti maailmassa eläessämme Jeesuksenkin opetuslapsina saamme osallistua yhteiskunnan asioihin ihan täysivaltaisina jäseninä ja esillä pitää hyvää totuutta ja arvopohjaa kuten se Raamatussa on esitetty ja erilaisia tulkintoja ja painotuksia voi tietysti olla ihmisillä myös Jumalaan ja Jeesukseen uskovina ja seuraavina.


      • Kannatat_selvästi kirjoitti:

        Kannatat selvästi ateistista valtiota, kuten Neuvostoliitto oli ja Kiina on nykyään.

        Norja on erottanut valtion ja kirkon toisistaan. Yhdysvallat perustettiin valtioksi, jossa uskolla ei ollut sijaa. Kiinan Maokultti ja NL:n Stalinkultti olivat hyvin uskonnollisia luonteeltaan, kun nyt Putler ja Kim kultitkin.


      • Jokainen_ihminen_ kirjoitti:

        Jokainen ihminen on jostain saanut elämäänsä sen arvopohjansa, ja hyvin suuri ero on erilaisilla ideologioilla ja opeilla, ja Jeesus opettaa sen parhaimman, toki on Jumalan valtakunnan olemusta eikä maailmallista vaikka tietysti maailmassa eläessämme Jeesuksenkin opetuslapsina saamme osallistua yhteiskunnan asioihin ihan täysivaltaisina jäseninä ja esillä pitää hyvää totuutta ja arvopohjaa kuten se Raamatussa on esitetty ja erilaisia tulkintoja ja painotuksia voi tietysti olla ihmisillä myös Jumalaan ja Jeesukseen uskovina ja seuraavina.

        Hanki lääkitys.


      • Saako_Kysyä
        Kannatat_selvästi kirjoitti:

        Kannatat selvästi ateistista valtiota, kuten Neuvostoliitto oli ja Kiina on nykyään.

        "Kannatat selvästi ateistista valtiota, kuten Neuvostoliitto oli ja Kiina on nykyään."

        Aito uskonnonvapaus edellyttää sitä, että julkinen valta suhtautuu neutraalisti eri maailmankatsomuksiin. Uskonnonvapaus on taas osa länsimaisen demokratian perusvapauksia. Länsimainen demokratia ei ole ongelmaton eikä täydellinen tapa johtaa valtiota, mutta se on ylivoimainen kaikkiin vaihtoehtoihin nähden.


      • he-ma-nil-le
        he-ma kirjoitti:

        Hanki lääkitys.

        Hanki silmälasit ja ano ymmärrystä.


      • Paras_varmuudella
        Saako_Kysyä kirjoitti:

        "Kannatat selvästi ateistista valtiota, kuten Neuvostoliitto oli ja Kiina on nykyään."

        Aito uskonnonvapaus edellyttää sitä, että julkinen valta suhtautuu neutraalisti eri maailmankatsomuksiin. Uskonnonvapaus on taas osa länsimaisen demokratian perusvapauksia. Länsimainen demokratia ei ole ongelmaton eikä täydellinen tapa johtaa valtiota, mutta se on ylivoimainen kaikkiin vaihtoehtoihin nähden.

        Paras varmuudella ihmisille ja yhteiskunnalle on se että Jeesus Kuninkaana hallitsee!


      • Jumalan_valtakunta_hyvä

        Jumalan valtakunta on hyvä, ja ihmisten keskuudessa on parasta se, että vanhurskaat ja pyhät Jeesuksessa hallitsevat kansakuntaa, sillä vihaavat valheita ja lahjuksia ja kaikkea huonoa, miten tämän maailman paha pimeyden ruhtinas koettaa kaikille kansoille esittää. Tässä maailmassa pahalla on paljon valtaa monissa asioissa ja mammona on se keinonsa hallita asioita.


    • epäolennaista

      Mitä juutalaiset ovat nyt tehneet?Että pitää juttua nostaa?
      haluat viedä ihmisten mielen pois todellisista ongelmista.

      • Saako_Kysyä

        Ja sinä ilmeisesti päätät mitkä ovat "todellisia" ongelmia?


    • KTSEiKirj

      Hyvä aloitus!

      • terroritpois

        Erittäin hyvä aloitus ja asiaa!


    • Israelin_luvattu_maa

      Israelin luvattu maa on tärkeää ymmärtää Jumalan juutalaisille asuttavakseen tarkoitetuksi. Valitettavasti tämä ei sovi pakanakansoille, kuten Israelia vastaan hyökkäsivät monet pakanakansat ja samoin palestiinalaiset myös tahtoivat itselleen koko sen Israelin luvatun maan alueen vaikka Jordania joen itäpuolella oli se arabivaltio heille sopivampana alueena ja jättää Israelin juutalaisille sen joen länsipuoleiset alueet, sillä ainoa järkevä rajalinja tietysti sijaitsee joessa ja hautavajoamassa.

      Tietysti todellinen ongelma tässä Israel asiassa on ne tahot, jotka eivät hyväksy Jumalan hyvää tahtoa juutalaisille sen maan hallinnan suhteen vaan tahtovat sotia Jumalan säätämystä vastaan, kuten nähdään selvästi. Vaikka kymmeniä vuosia olisi palestiinalaisten pakolaisongelma jo ollut ja syy oli se, etteivät tahtoneet Israelin juutalaisvaltiota syntymän sille alueelle ja jättivät alueensa osittain juuri noiden Israeliin hyökänneiden naapurikansojen armeijoiden kehotuksesta, niin sitten sodan hävinneinnä ajattelevat että voisivat palata sinne lähtöalueille kuin ei mitään olisi koskaan sodittukaan tai tapahtunut. Ihan hyvä olisi jättää se Israelin luvattu maa juutalaisille, kun eivät tahdo hyväksyä tosiasioita ja Jumalan tahtoa tässä asiassa.

      Jos sota olisi päättynyt toisin, niin enpä osaa oikein ajatellakkaan mikä olisi tilanne nykyään tässä asiassa, ja olisiko Hitlerin oppeja pyrkineet palestiinalaiset noudattamaan siellä luvatussa maassa, sillä yhteistyönsä on selvää jokaiselle asiaa tuntevalle ja Jerusalemin mufti teki yhteistyötä natsien kanssa ihan julkisesti. Onneksi Israelin juutalaiset ovat pystyneet estämään kansansa tuhoamisen, eivätkä ole myöskään palestiinalaisia tuhonneet. Onko palestiinalaiset sitten koskaan omistaneetkaan noita maa-alueita ja mikä oli tilanne Turkin vallan aikaan ja englantilaisten hallitessa aluetta? Hyvinkin mahdollista että vaikka ovat asuneet esivanhempansa siellä, eivät ole niitä omistaneet vaan Turkin valtio hallitsi alueita, en osaa sanoa miten maaomistus oli siellä järjestetty.

      Tietysti juutalaiset voivat ostaa alueita jos todellinen omistaja yleensä on tiedossa katkeamattomasti eikä vain huhupuheiden ja asumisen perusteella kuten on mahdollista. Ei Suomessakaan välttämättä omisteta maata ainakaan kaupunkialueilla vaan voidaan asua vuokralla.

      • Saako_Kysyä

        "Israelin luvattu maa on tärkeää ymmärtää Jumalan juutalaisille asuttavakseen tarkoitetuksi."

        No pitäisikö juutalaiset karkottaa Suomesta ja muualta Euroopasta, jos kerran itse Jumala on päättänyt että heidän pitää asua Israelissa?


      • Ei_pidä_vaan_rakastaa

        Ei pidä juutalaisia karkottaa mistään vaan vapaus antaa elää rauhassa ja rakastaa juutalaisia olivat sitten missä tahansa ja ennenkaikkea koko Israelin luvatussa maassa tulee juutalaisten pystyä asumaan ja elämään ja harjoittamaan uskontoaan aivan vapaasti kenenkään heitä estämästä tai häiritsemästä tai terrorisoimasta.


      • Juutalaiset_hyviä

        Juutalaiset hyviä verrattuna moniin muihin nähden, jotka pyrkivät uskontonsa kautta hallitsemaan ja alistamaan toisia ihmisiä ja näin yhteiskunnastaan tekemään islamistisen esimerkiksi.

        Samoin poliittissa puolueissa kuten kommunismissä on tämä sama pyrkimys siihen, että valtaan päästyään yksin sitä käyttää yhteiskunnassa. Tietysti muutkin puolueet pyrkivät valtaansa lisäämään ja ymmärrettävää että myös hyvin voidaan valtaa käyttää ja silloin ei pyritä estämään toisia käyttämästä sitä omaa valtaansa ja totuudellisuus ja vanhurskas mielenlaatu on hyvää ihmisillä Jumalassa, kuten jokainen ihminen elää elämäänsä Jumalassa, mutta elääkö hyvin ja pyrkiikö hyvään vain huonoon, niin tästä juuri on kysymys kun pystymme erottamaan mikä hyvää ja mikä huonoa ihan konkreettisesti ja oikeasti.

        Kaikki, jotka eivät tahdo hyvää Jeesukselta, saavat myös niin tehdä, ja huonot sitten pyrkivät vainoamaan Jeesukseen uskovia ja paremmat ovat neutraaleja ja vielä paremmat puolustavat sitä, että ihmiset saavat uskoa ja rakastaa myös Jeesusta ja esillä pitää sitä hyvä Jumalan totuutta, minkä Raamatun kautta olemme saaneet Isältä Jumalalta.

        Juutalaisuudessa myös voimme nähdä tämän suhtautumisen Jeesukseen ja eroja on siellä selvästi tässäkin asiassa. Vain Jeesus on Herrojen Herra ja Kuningasten Kuningas ja Immanuel kaikkiin ihmisiin nähden.


    • Jokaiselle_ihmiselle_

      Jokaiselle ihmiselle selvää Israelin hyvä oikeuslaitos, ja Israelia vastustavien terroristien valhe ja vihapropaganda, jonka avulla pyrkivät oikeuttamaan murhansa ja terrorinsa. Ei se, että on syntynyt jollekin alueelle, vielä merkitse sitä, että omistaa sen maan ja voi alkaa sitten toisia ihmisiä vastaan terroria harjoittamaan ja näin tekevät palestiinalaiset selvästi ja samoin Israelin naapurikansat pyrkivät Israelin juutalaisvaltion tuhoamaan heti alkuunsa 1948 ja myöhemmin myös.

      Israelilla on hyvä olla täysi oikeus asuttaa ja elää siellä koko Israelin luvatussa maassa ja idässä rajana on joki ainoa hyvä vaihtoehto, sillä Israelin vastustajien terrorin tuntee jokainen ja nähdään mitä Gazassa tapahtuu, kun ei sitä Israel kontrolloi paikan päällä. Jos tällaista tahtoo jokin taho, kuten hamas tekee, niin ei tietysti ole hyvää mitenkään vaan täysin huonoa vain.

      • KTSEiKirj

        Juutalaisten maahanmuuton rohkaisemiseksi Palestiinaa kuvattiin tyhjäksi maaksi, joka odottaa asukkaita ja rakentamista. Chaim Wezman, josta tuli myöhemmin Israelin ensimmäinen presidentti, totesi vuonna 1914:

        ”On olemassa maa, jota sattumalta sanotaan Palestiinaksi, maa ilman ihmisiä, ja toisaalla on juutalaiskansa, ja sillä ei ole maata. Mikä muuta silloin tarvitaankaan kuin kiinnittää jalokivi sormukseen, yhdistää tämä kansa ja tämä maa?”

        Käsite ”tyhjä” oli kenties melko väljä sekä siionisteilla että briteillä. Aikaisena esimerkkinä siionismiin kätkeytyvästä rasismista Weizmann tunnusti ystävälleen taivutettuaan britit allekirjoittamaan Balfourin julistuksen: ”Britit sanoivat meille, että [Palestiinassa] on joitakin satoja tuhansia mustia, eikä heillä ole merkitystä”.

        Huolimatta siitä, että myöhemmät israelilaiset historiantutkijat ovat romuttaneet tämän myytin, Israelissa käyville vierailijoille ja jopa israelilaisille koululaisille kerrotaan yhä samaa tarua. Arvossapidetty israelilainen professori Israel Shahak kirjoitti vihaisesti vuonna 1973, että arabikylät oli ”tuhottu täydellisesti, taloineen, puutarhamuureinen, jopa hautausmaat ja hautakivet niin että kirjaimellisesti kiveä ei jäänyt kiven päälle, ja ohi kulkeville vierailijoille kerrotaan, että ’tämä kaikki oli autiomaata’”.

        http://www.kaapeli.fi/akys/WhyPalestine.html


      • Saako_Kysyä_

        "Ei se, että on syntynyt jollekin alueelle, vielä merkitse sitä, että omistaa sen"

        Mielenkiintoinen ajatus. Vähän sama kuin Putinilla Krimin tataarien suhteen. He ovat asuneet krimillä sukupolvia, mutta Krimi ei kuulu heille vaan venäläisille.

        En tiedä miten suomalaiset olisivat suhtautuneet jos vaikka toinen maailman sota olisi päättynyt vähän toisin ja Saksa olisi todennut että suomalaisilla ei ole oikeus asua Suomessa vaan maa kuuluu ruotsalaisille, jotka olivat lähempänä germaaneja kuin me suomalais-ugrilaiset kansat.

        Palestiinalaisillehan kävi vastaavasti. Britit päättivät, että heidän maansa kuuluu juutalaisille eikä heille itselleen. Heillä ei ole oikeutta asua syntymämaassaan.


      • Tietysti_ihmisten

        Tietysti ihmisten on vaikea ja kenties jopa mahdoton ymmärtää tai tietää, Israelin asiaa lukuunottamatta sillä annettu Raamatussa, miten Jumala suhtautuu eri kansojen rajoihin ja ihmisten valtaan eri alueilla, sillä emme voi tietää sitä, onko Jumalalla mielenkiintoa edes näissä asioissa vai antaako ihmisten itse niitä ratkoa rauhanomaisesti tai sotilaallisesti, kuten nähdään todellisuudessa tapahtuvan.

        Israelin ja juutalaisten tilanne on erilainen sillä Jumalan profetioissa on kerrottu Jumalan hyvä tahto juutalaiselle kansalleen ja luotettavia ja tosiasioita tietysti, ja samoin on kerrottu pakanakansojen huono mielenlaatu tässä asiassa ja pahimmat pian hyökkäävät Israelin Jerusalemiin ja asettavat sinne hävityksen kauhistuksen kuten on kerrottu kumarrettavasta kuvapatsaasta joka kuvaa Babylonian kuningasta, joka on johtajana noille kymmenelle hyökkäävälle pakanakansakunnalle, joita valheen ja vihan isä eli Saa-tana johtaa taivaan langenneena henkivaltanta, toki siihen tehtävään asetettuna.

        Muista kansoista ja niiden rajoista ei mitään ole Raamatussa paitsi niiden itsenäistymisestä on kyllä ja tuomioistaan jonka Jumala antaa kuten myös yksittäisille ihmisille noissa kansakunnissa, toki ei tuomioiden laatua ole vielä kerrottu ja keskeistä on tietysti tässä se, miten eri kansat suhtautuvat Israeliin myös, sillä on Jumalan valittu kansa ja Jeesuksen omaisuuskansaa varmuudella, sillä näin on Raamatussa kerrottu, ja autuaat uskovat viisaina ihmisinä ja sen mukaan toimivat kuin Jeesus ja Jumala tahtoo vanhurskaan ihmisen tekevän elämässään.


    • kraftwerk

      Aloitus on hyvin tyypillinen juutalais- ja Israelvastainen oksennus.

      • Saako_Kysyä_

        Ja sinä juuri todistit sen pointin: Juutalaisten tai Israelin toimintaa ei voi kritisoida eikä kyseenalaistaa leimaantumatta antisemitistiksi. Aivan kuten 1970-luvulla minkä tahansa ongelman esilletuonti itäisen naapurin sisäisissä oloissa tai ulkopolitiikassa merkitsi että olit "neuvostovastainen" ja "rauhan vihollinen".


      • aarporari

        Aloitus oli hyvin jäsennelty ja antoi toisen näkökulman Israel-fanituksee.
        Kraftwerk. vastauksesi oli tyypillistä löpinää ilman mitään perustelua.
        Kiitos avaajalle !


    • Palestiinalaisten harrastamaa terrorismia on tuettu niin pitkään, maailmanlaajuisesti, että islam pitää terrorismia oikeutettuna taistelukeinona omien päämäärien saavuttamiseksi.

      • Saako_Kysyä

      • Jos_esität_yksipuolista

        Jos esität yksipuolista tietoa juutalaisten teoista etkä ota huomioon kaikkea siihen liittyvää, niin voit antaa hyvinkin väärän käsityksen kokonaistilanteesta ja sota-ajasta ja muista asiaan liittyvästä.

        Oleellista on tietysti se, miten Jumala tahtoo ihmisten tekevän ja koskee juutalaisia ja palestiinalaisia ja Israelia ja Israelin ympäryskansoja ja valtioita.

        Jos joku tahtoo esittää ettei juutalaisten olisi tullut palata omaan luvattuun maahansa vaikka oli ja on Jumalan tahto, niin hyvin suuresti esittää silloin valheen ja vihan isän ideologiaa ja tätähän se on ollut islamin kansoilla ja kenties muillakin juutalais-vastaisilla tässä asiassa ja se aiheuttaa koko ongelman koko Israelin luvatun maan alueella, ja Jordan oli se suurempi arabien ja islam-uskoisten alue vaikka toki kristittyjä ja juutalaisia myös siellä voi asua, jos Jordanin viranomaiset sen sallivat, ja sama oikeus on Israelin juutalaisilla sitten sen oman alueensa hallintaan, ja ongelma tietysti syntyy siitä että pakanakansat tahtovat olla jakamassa sitä pientä Israelin luvattua maata ja Jerusalemia ja pahimmat pakanakansoista tahtovat tuhota koko Israelin juutalaisvaltion, kuten voidaan ymmärtää, ja tässä on se suurin ongelmia aiheuttavat viha juutalaisia ja Israelia ja Lähi-idän rauhaa tässä asiassa koskeva asia ja sen ydin, ja islamissa ihan eri jumala kuin juutalaisille ja Raamatussa esitetty maan ja taivaan Luoja, vaikka juutalaisissa myös on niitä, jotka eivät tahdo tunnustaa Israelin Herraan Jeesukseen, kuten asia on totuudellisesti ollut ihan luomisesta lähtien.


      • Voi_Kiesuksen_Kulkuset
        Jos_esität_yksipuolista kirjoitti:

        Jos esität yksipuolista tietoa juutalaisten teoista etkä ota huomioon kaikkea siihen liittyvää, niin voit antaa hyvinkin väärän käsityksen kokonaistilanteesta ja sota-ajasta ja muista asiaan liittyvästä.

        Oleellista on tietysti se, miten Jumala tahtoo ihmisten tekevän ja koskee juutalaisia ja palestiinalaisia ja Israelia ja Israelin ympäryskansoja ja valtioita.

        Jos joku tahtoo esittää ettei juutalaisten olisi tullut palata omaan luvattuun maahansa vaikka oli ja on Jumalan tahto, niin hyvin suuresti esittää silloin valheen ja vihan isän ideologiaa ja tätähän se on ollut islamin kansoilla ja kenties muillakin juutalais-vastaisilla tässä asiassa ja se aiheuttaa koko ongelman koko Israelin luvatun maan alueella, ja Jordan oli se suurempi arabien ja islam-uskoisten alue vaikka toki kristittyjä ja juutalaisia myös siellä voi asua, jos Jordanin viranomaiset sen sallivat, ja sama oikeus on Israelin juutalaisilla sitten sen oman alueensa hallintaan, ja ongelma tietysti syntyy siitä että pakanakansat tahtovat olla jakamassa sitä pientä Israelin luvattua maata ja Jerusalemia ja pahimmat pakanakansoista tahtovat tuhota koko Israelin juutalaisvaltion, kuten voidaan ymmärtää, ja tässä on se suurin ongelmia aiheuttavat viha juutalaisia ja Israelia ja Lähi-idän rauhaa tässä asiassa koskeva asia ja sen ydin, ja islamissa ihan eri jumala kuin juutalaisille ja Raamatussa esitetty maan ja taivaan Luoja, vaikka juutalaisissa myös on niitä, jotka eivät tahdo tunnustaa Israelin Herraan Jeesukseen, kuten asia on totuudellisesti ollut ihan luomisesta lähtien.

        >>Oleellista on tietysti se, miten Jumala tahtoo ihmisten tekevän ja koskee juutalaisia ja palestiinalaisia ja Israelia ja Israelin ympäryskansoja ja valtioita. <<

        Käsittämätöntä että Suomessa on tällaisia talebaaneja? Omat ennakkoluulot ja mielipiteet luokitellaan Jumalan totuuksiksi ja sitten aivot voidaan heittää narikkaan. Teidän juttujen lukeminen on teihin tottumattomalle puistattava kokemus. Miten aikuiset, vapaana kulkevat ihmiset voivat olla näin sekaisin?

        Ei ihme että kaiken maailman huijarit ja lastenraiskaajat viihtyvät keskuudessanne. Tuollaiset hattarapäät saa uskomaan ihan mitä tahansa.


      • Älä_sekoile
        Voi_Kiesuksen_Kulkuset kirjoitti:

        >>Oleellista on tietysti se, miten Jumala tahtoo ihmisten tekevän ja koskee juutalaisia ja palestiinalaisia ja Israelia ja Israelin ympäryskansoja ja valtioita. <<

        Käsittämätöntä että Suomessa on tällaisia talebaaneja? Omat ennakkoluulot ja mielipiteet luokitellaan Jumalan totuuksiksi ja sitten aivot voidaan heittää narikkaan. Teidän juttujen lukeminen on teihin tottumattomalle puistattava kokemus. Miten aikuiset, vapaana kulkevat ihmiset voivat olla näin sekaisin?

        Ei ihme että kaiken maailman huijarit ja lastenraiskaajat viihtyvät keskuudessanne. Tuollaiset hattarapäät saa uskomaan ihan mitä tahansa.

        Älä sekoile asioista kirjoittaessasi. Käytät sanoja ymmärtämättömästi. Tärkeä jokaiselle ihmiselle tuntea Israelin Herra ja Kuningas Jeesus Totuuden Hengen ja Raamatun opettamana ja elää vanhurskaudessaan. Ei mitään kirjoituksessani ole sellaista mihin viittaat, mutta olet toki tuonut omalta pohjaltasi sitä omaasi kirjoituksessasi.


      • AivotNarikasta
        Älä_sekoile kirjoitti:

        Älä sekoile asioista kirjoittaessasi. Käytät sanoja ymmärtämättömästi. Tärkeä jokaiselle ihmiselle tuntea Israelin Herra ja Kuningas Jeesus Totuuden Hengen ja Raamatun opettamana ja elää vanhurskaudessaan. Ei mitään kirjoituksessani ole sellaista mihin viittaat, mutta olet toki tuonut omalta pohjaltasi sitä omaasi kirjoituksessasi.

        Mikä ihmeen "Israelin Herra ja Kuningas Jeesus"? Eikö teidän sekopäihinne mahdu, että ei ne juutalaiset teidän Jeesuksestanne perusta. Jeesus on juutalaisille väärä profeetta, huijari, pelle ja rienaaja eikä mikään Jumalan poika. Jos juutalaiset ovat "valittu kansa"; niin miksi he ymmärtävät asian huonommin eikä paremmin?


      • Ymmärrä_hyvin

        Ymmärrä hyvin Jeesuksen ja valittujen apostoliensa juutalaisuus, ja lakkaa valheellisista näkemyksistä. Israel ja Jerusalem tänäänkin ovat Jumalan huolenpidossa sekä hengellisesti että maailmallisesti, kuten nähdään selvästi, eikä tämä totuus siitä muutu, jos jotkut juutalaiset ovat uskottomia, sillä Israelin Herra Jeesus on uskollinen ja arkkienkeli Miikael on Israelin turvana.

        Ymmärrä nyt hyvin totuudellisesti, että kaiken Raamatun hyvän ilmoituksen olemme saaneet ennenkaikkea juutalaisten ja Israelin kautta, tietysti Jeesuksella Israelin Juutalaisena Kuninkaana on se aivan oleellinen ja keskeinen asema tässä, kuten myös oli Israelin profeettojen toiminnassa, eikä siitäkään kaikki juutalaiset pitäneet, mitä profeetat esittivät ihan totuudellisesti ja rakkautta Jumalalta tämä kaikki Israelia ja juutalaisia kohtaan varmuudella.

        Ymmärrän hyvin että korvausteologian harhat ovat juurtuneet syvälle koko ihmiskunnan sydämiin ja valheen isä on tästä erittäin mielissään, mutta tulee menemään tuhoon, sillä Jumala on hänet jo tuominnut ja odottaa vain täytäntöön panemista ja tapahtuu kun Jeesus tulee ja Jumalan valtakunnan lupauksen lapseuden hyvät häät alkavat maan päällä ja Aabraham ja Iisak ja Jaakob ja Mooses ja Daavid ja muut pyhät profeetat ja apostolit ovat siellä ja Jeesus Kuninkaana ja morsiamensa juhlavaatetuksessaan, totisesti, ylistetään Isää Jeesuksen nimessä!


    • aarporari
    • Juutalaisuudesta

      Juutalaisuudesta on hyvä keskustella totuudellisesti ja tuoda esille kaikki tähän asiaan liittyvät ja Raamatussa on Jumalan ilmoitus tahdostaan juutalaisia ja Israelia kohtaan selvästi, toki ihmiset voivat kiistää Raamatun ilmoituksen ja pyrkiä itse sitten esittämään sitä omaa näkemystään tai jumalansa näkemystä, kuten islamin jihadistit tekevät Israeliin nähden noissa monissa islam-kansoissa ja toki muissakin, sillä pakanakansat voivat kantaa ottaa näihin asioihin ihan kaikkialla maailmassa ja Jerusalem on maan napa ja Jumalan silmäteräkaupunki.

      Toki on myös Kairo Egyptissä ja Damaskos Syyriassa, ja muitakin Raamatussa mainittuja, kuten Babylon, ja juutalaisilla siihen historiallisesti omat vaiheensa.

    • Saa_kysyä

      mutta ei kannata esittää omia perusteettomia väitteitäsi totuutena. Ihan vakavissasi väitä, että Israelin toimet on kaiken islamilaisen terrorin syy. Syyllinen löytyi! Osaatko selittää, miten Israel liittyy esim. viime viikon terrori-iskuihin Keniassa? Sellaistahan ihan tosissasi väität. Terrorin uhri syyllistetään terroristiksi.

      Mitä se sinulle kuuluu, mihin terrorin uhrit Ranskassa haluavat tulla haudatuiksi? Eniten Israeliin on muuttanut ihmisiä Ranskasta. Sinun pitäisi olla huolissasi juutalaisten kohtelusta Ranskassa, mutta sinä käännät tässäkin kaiken juutalaisten syyksi. Miksi sinä olet kiinnostunut Euroopan juutalaisista yleensäkään? Heidät lähes kaikki hävitettiin muutama vuosikymmen sitten. Pieniä rippeitä jäi jäljelle ja heidän kimpussaan sinä olet kuin verikoira.

      • terrorillaLuotuJa

        ylläpidetty valtio,
        hukkuu terroriinsa...


      • Niinhän

        siellä on jo käynyt. Irak, Syyria, Libya ja Jemen on jo lakanneet olemasta valtioita.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      125
      2295
    2. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      103
      1357
    3. Peräti 95 % persujen kannattajista rasisteja

      Kertoo EVA:n teettämä kysely. Pakollista yhdenvertaisuuskoulutusta tarvitsee siis paljon laajempi joukko kuin pelkästää
      Maailman menoa
      319
      1079
    4. Kun viimeksi kohtasitte/näitte

      Mitä olitte tekemässä? Millainen ympäristö oli? Löydetään toisemme...
      Ikävä
      104
      1057
    5. Anna minulle anteeksi

      Anna minulle anteeksi. Minä pyydän.
      Ikävä
      109
      1051
    6. Olet kyllä vaarallisen himokas

      Luova, kaunis, määrätietoinen, pervo, mielenkiintoinen, kovanaama, naisellinen ja erikoinen.
      Ikävä
      86
      929
    7. On minulla suunitelma

      Siitä ei vain tiedä kukaan muu kuin tällä hetkellä minä. Suunnitelma ja varasuunnitelma. Sinun takiasi nainen. Vain s
      Ikävä
      44
      700
    8. Palstan ylivoimaisesti suosituin keskustelunaihe

      Palstan suosituin keskustelunaihe näyttää olevan homoseksuaalisuus. Otsikoiden perusteella voisi kuvitella olevansa Seks
      Luterilaisuus
      252
      689
    9. Ei koskaan saatu tuntea

      Mitä olisi ollut painautua toisiimme vasten. Hengittää syvään, hyväillä ja rakastella vailla kiirettä. Tai repiä vaattee
      Ikävä
      33
      670
    10. 50
      664
    Aihe