Saamme toisissamme hirviön esiin

KohtaEiEnääJaksa

Olemme olleet mieheni kanssa yhdessä melkein 7 vuotta. Viimeiset pari vuotta olemme riidelleet lähes taukoamatta. Hetken aikaa menee hyvin ja taas alkaa alamäki, joka tuntuu jatkuvan aina edellistä pidemmälle ja jyrkempänä. Menin hänen kanssaan naimisiin, koska hän pyysi. Ei kai sellaisesta voi oikein kieltäytyäkään. Sanomme toisillemme kamalia asioita, olemme muuttuneet juuri sellaisiksi kauheiksi ihmisiksi, jotka tekevät toistensa elämän kammottavaksi. Jatkuva pelko seuraavasta riidasta, pelko siitä, mistä toinen syyttää seuraavan kerran, milloin itse raivostuu pikkuasiasta. Ei puhuta, yhdessäolo on telkkarin, puhelimen tai tietokoneen tuijottamista tai riitelemistä.
Mies ei halua puhua ongelmasta. Minä haluan. Mitä tässä voi enää tehdä? Konkreettisia neuvoja ja asiallisia vastauksia toivoisin :( Olen ajatellut, että kun rahatilanteeni sen sallii, vuokraan itselleni asunnon, johon muutan. Lapsia ei ole, eikä asuntolainaa.

9

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jenniina1

      Muuta vaan. Jos ette ole sopivat toisillenne, ei kannata väkisin yrittää elää yhdessä. Kummallekin parempi kun pääsee turhasta kärsimyksestä.

    • Väsy

      Asunnon vuokraaminen ja poismuuttaminen kuulostaa hyviltä ideoilta. Vaikuttaa siltä, että olette umpikujassa nyt: keskusteluyhteyttä ei ole, ilmapiiri on huono, välit kireät ja riitaa kaiken aikaa. Erillään asuminen voisi antaa miettimisaikaa ja puhdistaa ilmaa, ja kumpikin voisi miettiä tahoillaan mitä haluaa jatkossa: jatkaa yhdessä vai erota lopullisesti.

    • MaMmmaa

      Tosi kurjaa kuulla, että riitelette jatkuvasti. Kannustan silti jatkamaan ja pyrkimään sovintoon. Avioero ei ole kenellekään helppoa, vaikka se hetkellisesti helpottaisi oloa, siitä voi jäädä haavoja pitkäksi aikaa, joskus koko elämän ajaksi. Avioliittoleiri esim parempiavioliitto Pieksämäellä antaa mahtavia työkaluja ristiriitojen selvittelyyn ja kommunikaatioon. Tosin ei sinne voi miestä pakottaa, mutta ehdottaa kannattaa. Tsemppiä ja voimia teille!

    • Hei.

      Oletpa ikävässä tilanteessa elämässäsi, siis olette miehesi kanssa. Asiat voivat muuttua, jos molemmilla on edes hitusen tahtoa korjata tilannetta. Mieti onko sinulla, kysy mieheltäsi onko hänellä. Tutki missä olisi mahdollista päästä keskustelemaan, saamaan apua tulehtuneeseen tilanteeseen; perheneuvonta tms. Ellei miehesi lähde mukaan, mene edes sinä, sekin jo muuttaa tilannetta, että toinen vaihtaa asennetta tai toimintatapaa. Kannattaa kokeilla.

      Voimia sinulle ja miehellesi,
      Pirkko-pappi

    • metal4ever

      Sama täällä. Ollaan oltu jo 12v. yhdessä ja nyt alkaa riittää. Kumpikaan ei enää arvosta toistaan ja itseäni ärsyttää että vaimolla ei ole minkäänlaista "omaa elämää" joten minullakaan ei saisi olla. Kaipaisin oikeasti jotain "avioliiton ulkopuolista" juttukaveria jonka kanssa vaihtaa ajatuksia koska tukehdun liittooni

    • Haluanpuhua

      Mikä noita miehiä oikein vaivaa, miksi he eivät puhu? Naisena haluan puhua asiasta kuin asiasta, mutta miehille se on vaikeaa, joskus ihan mahdotonta. Mä olen tainnut törmätä just noihin puhumattomiin luusereihin, jotka ovat olevinaan maailman napoja:D

    • aloittajalta

      Me saatiin hetkeksi homma taas toimimaan sillä, että itse hautauduin opiskeluihin ja mies töihinsä eikä puhuttu toisillemme oikeastaan mitään, oli sellaista kämppiselämää. Nyt kun kevään osalta alkaa opiskelutkin olla jo kohta pulkassa, niin tuntuu että parisuhteelle olisi nyt sitä aikaa. Ja mies nostaa taas seinän suoraan eteen, hänen mielestään ongelmista nimenomaan ei saisi puhua, se ilmeisesti pahentaa niitä. Olen oikeastaan jo luovuttanut ja tuntuu ihan järkyttävän pahalta.

    • Marjaana777

      Meillä ei myöskään puhuta :/ Nykyään en uskalla edes ottaa mitään asiaa puheeksi, koska mietin, että mikähän haloo tästäkin asiasta nousee. Kaikenlainen jutustelu on pannassa, koska mies vetää joka asiasta herneen nokkaan. Ahdistaa..

    • juuniin

      Marjaana sun mies on varmaan jotenkin puolustusasemissa. Koita puhua tästä hänelle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2605
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1927
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1661
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1655
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1616
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      35
      1589
    8. 89
      1530
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      116
      1403
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe