Pelkään, etten saa sitä unelmatyötä

työttömyyspelko

Olen 19-vuotias tarjoilijaopiskelija, ja valmistumiseni siirtyy syksylle suorittamattoman valinnaisen takia sairastelujeni estettyä kyseisen valinnaisen suorittamista. Noh, sen suunnittelu onnistuu, mutta on eräs toinen ongelma/huoli, jota joka päivä mietin, ja siitä masennun/ahdistun.

Pelkään, etten saa töitä kyseiseltä alalta. Minulla on tiukat kriteerit työnhaussa, haluan tehdä kahvilatyötä. En pysty tekemään ravintolatyötä, koska minulla menee selkä, niska ja hartiat kipeiksi kyseisestä työstä. Työssäoppimiset ravintoloissa on ollut yhtä tuskaa lautasten kantamisen takia, ja olen tuntenut itseni rääkätyksi ravintolapäälliköiden ihmetellessä sitä, kun en kanna enempää kuin kahden lautasen. Ei se vaan onnistu näin pieneltä naiselta, mikä vittu siinä on niin vaikeaa ymmärtää. Itku silmässä aina olen niihin kyseisiin paikkoihin tullut. Annosruokien ja juomien tarjoilu-työssäoppimisjaksoa yritin monta kertaa, ja sitten oli pakko päätyä tulokseen "Kävi miten kävi, kunhan menee läpi.". Muista top-jaksoista olen selvisin hyvillä, mutta nekään ei ole mieleeni.

Kahvilatyö on ainoa tältä alalta mahdollinen, jota pystyn tekemään, ja pidänkin kyseisestä työstä! Se työympäristö, työajat ja työtehtävät ovat mieleeni, niin helppoa kuin se on minulle, ja kahvilasta, jossa olin työssäoppimassa, lähdin kiitettävin arvosanoin.

Mitä minun pitäisi tehdä? Tuntuu, että hankaloitan elämääni näillä tiukoilla kriteereillä. Olisiko minulla mahdollisuuksia tehdä sen ajan jotain muuta työtä siihen asti, kunnes saan sitä kahvilatyötä? Minulla ei ole mahdollisuuksia kouluttautua mihin vain, koska lukihäiriö ja matemaattiset oppimisvaikeudet estää sen. Tosin matemaattiset oppimisvaikeuteni eivät näy kassatyöskentelyssä, ja siitä on vain ongelmia matematikkaa opiskellessa (yksinkertaiset laskut totta kai onnistuu). Minulla on päiväkotityöskentelystä kokemusta kesätöissä ollessani, ja pidin kyseisestä työstä, mutta onko edes mahdollista päästä töitä tekemään päiväkotiin kouluttamattoman? Entä kaupassa? Hyllyttäminen kaupassakin onnistuisi minulta.

5

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pää_pystyyn

      Anna ravintolapäälliköiden vaan ihmetellä rauhassa. Voisiko esim. huoltoaseman kahvilassa työskentely sopia sinulle? Opintosikin ovat jo niin pitkällä, etten usko työllistymisen olevan ongelma.
      Suorita ihmeessa hygieniapassi, jos sinulla ei sitä vielä ole.

      • työttömyyspelko

        Hygieniapassin olen suorittanut ensimmäisenä vuonna, ja samoin anniskelupassin. Minun vain pitää suorittaa vielä valinnainen työssäoppiminen, ja se on selvillä, mitä teen. Eniten vaan tuo työllistyminen ahdistaa, jopa nuoren iänkin vuoksi.

        Huoltoasematyötä voisin tehdä ja olen pistänyt jopa kesätyöhakemuksiakin sähköpostitse, mutta eipä kukaan ole kutsunut minua edes haastatteluun, vaikka ansioluetteloni näyttää hyvältä, ja olen myös mielipidettänikin kysynyt opoltakin ansioluettelostakin. Kysyin kahvilasta, jossa olin työssäoppimisjaksolla, kesätöitä. Vastaushan ei tullut minulle yllätyksenä. Minä en vaan kestä olla ilman työtä, josta pidän. Tuntuu, etten osaa ajatella muutakaan kuin sitä "rakasta" työtä.


    • työttömyyspelko

      En vain pysty olemaan ilman asiakaspalvelua ja leipomista sekä ruoanlaittoa, sillä pidän kyseisistä työtehtävistä. On niin kamalat vierotusoireetkin olla ilman työtä, tunne itseni työnarkomaaniksi. Kahvilatyöstä on tullut minulle ihan "pakollista", ja sitä tavoittelenkin, että saan kyseisen työn.

      • hyvähyvä

        Kyllä sinä sen sitten myös saat!


    • hhdhvc

      Sä oot nuori vielä. Luulisi kahvilatyön irtoavan, vaikkei ihan heti.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      164
      2783
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2011
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1816
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe