Jääkö tulliin?

kno3

Kaliumnitraattia ajattelin netistä tilata, mutta tuli mieleen, että saattaisi tulliin jäädä. Mitä luulette? Tulisiko perille asti?

14

1171

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Deeku

      Kuinka paljon tilailet? Onko sulla lupia tilailuun? Mistäpäin tilailet (Euroopasta vai kauempaa)? Jos tulee Euroopasta kuriirifirman kautta niin saattaa jopa onnistua pienillä määrillä ja ilman sisällön merkkausta. Eli ei ole mitään syytä mikä aiheuttaisi syyn tutkia paketin sisältö. Toki jos isoa määrää tilaat tai on merkattu lähetykseen sisältö niin varmana jää kiinni ja itselleen saaminen on erittäin vaikeaa. Jos sitten muualta kuin Euroopasta tilaat ja sisältö on merkitty, niin joutuu melko varmana tullilaboratorioon, josta sitten tulee melkoiset lisäkulut sulle, kun pitää hävittää näiden toimesta (nimimerkillä kokemusta on).

    • perkelesaatana123

      mistä sie aattelit tilata? ebaysta ei voi tilata. itsekin haluaisin kaliumnitraattia mutta kun sitä on vitun vaikea saada

    • 4356346436

      Nitraattien hankkiminen ei tällä hetkellä ole luvanvaraista. Ammoniumnitraattiasetus oli voimassa vuosien 1995 ja 2005 välillä, mutta sen jälkeen ammoniumnitraattia on saanut hallussapitää vapaasti kaikissa pitoisuuksissa. Muutama vuosi sitten voimaan tuleen EU-säädöksen mukaan kuluttajille ei saa *myydä* yli 15 painoprosenttia typpeä sisältäviä ammoniumnitraattivalmisteita(eli n. 50% painosta ammoniumnitraattia). Tulli voi pysäyttää näitä lähetyksiä ja tutkia niiden sisällön, mutta vaikka tavara menisi tullilabraan, tulli vastaa silloin kustannuksista ja aiheutuneista vahingoista on oikeus vaatia korvauksia. Lähettäjän on tosin syytä huolehtia asianmukaisesta rahtitavasta, koska tietyt aineet voivat tietyissä määrissä lukeutua vaarallisiksi aineiksi, joista pitää tehdä rahtikirjoihin merkinnät.

      EU-direktiivin myötä tiettyjen aineiden hankkiminen tietyissä pitoisuuksissa tuli yksityishenkilölle luvanvaraiseksi, esim. yli 3% typpihappo, 40% kloraatit, 12% vetyperoksidi, jne. Nitraatteja tällä listalla ei ole. Kemikaaleja saa siis ym. rajauksin tilata vapaasti, mutta tullilla on paha tapa suhtautua erikoisiin kemikaalitilauksiin yleisvaarallisen rikoksen valmisteluna, joten kannattaa valmistautua ratsiaan, jos tilaa yleisesti räjähdysaineiden tai huumausaineiden valmistukseen käytettäviä kemikaaleja. Mitään muuta siitä ei seuraa kuin pieni ruljanssi, jos mitään näyttöä mistään lainvastaisesta ei löydetä (kemian harrastaminen on laillista), mutta siitä ei kannata ottaa liikaa itseensä. EU-alueella vallitsee tullivapaus, mutta koska kaikki kama kulkee samojen terminaalien kautta, tulli saattaa ohimennessään vähän vilkaista.

    • Pena1213

      Mistä sais suomesta kaliumnitraattia

    • vapaa_liikkuvuus

      Viranomaisen pahat tavat on karsittava, mikäli ne rikkovat lakia ja/tai EU:n vapaata tuotteiden liikkuvuutta. Kiinnostava tuo vetyperoksidiasia: itse tilasin piirilevyn syövytystarkoituksiin 35%:n vahvuista kerran eräästä paikasta ja perille tuli. Riittoisaa sinänsä, mutta en oikein siltikään onnistunut piirilevyvalmistuksessa. Nekin varmaan pian kielletään Suomessa jonkin tekosyyn nojalla.

    • ei jää tulliin mutta kannattaa perustella miksi sinulla on sitä mutta ei varmaankaan jää

      • vapaa_liikkuvuus

        Minun tapauksessani vetyperoksidin toimittaja oli EU-alueella sijaitseva viinitarvikefirma, joka myi H2O2:ta desinfiointiaineeksi. Hiukan hirvitti se, miten se oli pakattu. Ei sentään tullut lentoteitse. Olisi voinut tulla koko koneellinen peroksidiblondeja. En osta sieltä enää, eri syistä.


    • Anhydraali4

      Ei kaliumnitraatti jää tulliin, jos ne alkaisivat tarkistamaan jokaista jauhemaista pakettia niin se maksaisi miljoonia. Muutenkin jos olet ostamassa alle kymmeniä kiloja niin ei varmasti jää tulliin.

      • hydraatti

        Noh, jos lappuihin on suoraan kirjoitettu, että sisältää kaliumnitraattia niin varmana kyllä jää kiinni. Ja todennäköisesti jokainen luotettava nettikauppa ei rupea väärentämään näitä lappuja, koska syyllistyy jo melko pahaan rikokseen, verrattuna esim. kiinalaisten elektroniikkaroskan tietojen väärentäminen, jota ilmaantuu hyvinkin paljon.

        Niin ja tullillahan on huume- ja räjähdekoiria, jotka helposti huomaa isoimmat satsit. Eli hyvin pieni määrä onkin varmaan mahdollista saada, mutta kilo alkaa jo liikkua niillä seuduilla, että varmana huomaavat.

        Ja jos tavarat jäävät sitten kiinni, niin vaikka mitään ongelmia ei muodostuisikaan, niin joudut silti maksumieheksi. Eli tullilaboratorio hävittää tavarat puolestasi, jonka hävityskulut joudut maksamaan (kerran olen tähän tilanteeseen joutunut ja maksu oli muistaakseni noin kolmisen sataa euroa, josta kuitenkin palauttivat lopulta n. 20%. Syytä en palautukseen enää muista).


    • KNO3

      Mistä nettisivulta ajattelit kaliumnitraattia tilata? Itselläkin ollut aikomus netistä tilata mutta esim. Amazon.uk:ssa lähetyskulut nousevat kannattamattoman korkeiksi. Esim. jos ostaa 1kg niin postikulut ovat ainakin 2x itse tuotetta kalliimmat... Jos joku tietää hyviä sivustoja missä postikulut ovat suht. pienet, niin ehdotuksia otetaan vastaan.

      • KNO3

        Tai jos jollain on maajussikaveri, joka voisi pari kiloa myydä, jos on ainetta yli oman tarpeen...


      • Kemistinalku

        Sitä saa Agrimarketista nimikkeellä K Krista Plus tai Krista K plus, en muista kumpi. Veikkaan että siihen on sekotettu jotain mutta en sitten tiedä haittaako se jotain. Semmosta legendaa olen kuullut että kun sen suodattaa vesiliuoksena ja pesee vielä metanolilla (kuivana) niin pitäis enimmät paskat jäädä pois. Kaiketi vielä kidevedi lämmitellä ulos. Legendan paikkaansapitävyyttä en voi varmistaa.


      • Kemistinalku
        Kemistinalku kirjoitti:

        Sitä saa Agrimarketista nimikkeellä K Krista Plus tai Krista K plus, en muista kumpi. Veikkaan että siihen on sekotettu jotain mutta en sitten tiedä haittaako se jotain. Semmosta legendaa olen kuullut että kun sen suodattaa vesiliuoksena ja pesee vielä metanolilla (kuivana) niin pitäis enimmät paskat jäädä pois. Kaiketi vielä kidevedi lämmitellä ulos. Legendan paikkaansapitävyyttä en voi varmistaa.

        Jaahas tuli sitten muutama päivä sitten puhuttua läpiä päihinne. Todellisuudessa salpietarin voi puhdistaa liuottamalla sen kuumaan veteen, suodattamalla vedestä kiinteät jäänteet pois, jäähdyttämällä nesteen (ensin huoneenlänpöön, sitten jääkaapissa), jolloin kaliumnitraatti kristalloituu pohjalle, kaatamalla ylimääräiset nesteet pois ja huuhtelemalla vielä jääkylmällä vedellä (kylmällä siksi, ettei se uudestaan liukenisi, silti pesu on tarpeen jotta muut vesiliukoiset aineet lähtisivät). Hakusanoilla "purify potassium nitrate" löytyy peräti videoita aiheesta.


    • Pyrospyro

      Itte tilasin, krp soitti ja pyysi tuhoomaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1429
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1285
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe