Missä te säilytätte valkosipulia yleensä (jääkaapissa, huoneenlämmössä) ja pidätetteköte sitä jossain muovipussissa (hajuhaitat)? Ostin just kaupasta aika ison valkosipulinipun (ei myyty pienemmissä erissä) ja muistin että ku viimeksi mulla oli valkosipulia niin koko kämppä haisi sille (säilytin huoneenlämmössä muovipussissa) ja heitin sipulit lopulta roskiin ku keittiöön ei enää pystynyt menemään hajun takia.
Säilytys...
6
1476
Vastaukset
- kaapissa
huoneenlämmössä avatussa muovipussissa tai sen päällä. Pidän kuitenkin ylimmällä hyllyllä koska sen alapuolella on loisteputki mikä on usein päällä ja se nostaa lämpötilaa niin että siinä alahyllyllä ei voi säilyttää mitään tuoreita tuotteita.
En tiedä valkosipulista, mutta oon kuullut että ainakin tavallinen sipuli tulee kitkeräksi jos sitä säilyttää jääkaapissa. Jos omistaa jää-viileäkaappiyhdistelmän tms niin varmaan siinä viileässä on hyvä säilyttää, kuten kaikkia muitakin vihanneksia, kun monetkaan ei tykkää olla alle 10 asteessa eikä myöskään n. 20 asteessa.
Täällä ei valkkari koskaan haise ennen kuin sen murskaa. Valitsen aina parhaat valkeimmat ja tuoreimman näköiset yksilöt. Vanhat valkkarit alkaa ihan itsestäänkin haisemaan... tuoreet tosiaan mun mielestä vasta kun ne murskaa.- minna
Kiitti, ne tais tosiaan olla aika vanhoja (puolivuotta?) ne sipulit mitä viimeksi säilyttelin, saatto johtua jo ihan siitä.
- että näin..
minna kirjoitti:
Kiitti, ne tais tosiaan olla aika vanhoja (puolivuotta?) ne sipulit mitä viimeksi säilyttelin, saatto johtua jo ihan siitä.
puolivuotta vanhoja valkosipuleja.. kai ne nyt haisee.. meillä ostetaan 2-3 viikon välein uudet sipulit kun entiset loppuu, ja meillä niitä säilytetään jää-viileä kaapin alaosassa eikä haise.
- Biermeister
Suositeltu säilytyslämpötila on siinä 20asteen nurkilla. Itse säilytän korissa keittiössä. Hajuhaittoja en ole huomannut tulevan. Mutta ei ne valkosipulitkaan ikuisesti säily ja paikan on oltava kuiva. Että jos pääsee kostumaan, niin sitte haisee.
- vampyyri
Ostan ison valkosipuliletin aina syksyllä luomumarkkinoilta ja säilytän sitä seinällä roikkumassa keittiössä. Mitään hajuhaittoja en ole huomannut, ja sipulit säilyvät melkein vuoden (siinä ajassa kaikki on syöty, siksi pidemmästä säilytyksestä ei ole tietoa).
Kasvattajalta olen saanut ohjeen, ettei valkosipulia saa koskaan pitää kylmässä (nahistuu äkkiä, tästä syystä kaupoista ei meinaa löytyä laadukkaita valkosipuleita, kun kuljetus- tai varastointi tapahtuu liian viileässä) ja täytyy olla ilmava säilytys, ei siis pussissa.
- Itse viljeltyjä
Säilytän valkosipulini letillä keittiön seinällä.
Hyvin kestävät seuraavaan satokauteen. Kasvatan ne myös itse.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta703560Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa1483533Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh463322- 532779
- 322036
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘301962Et siis vieläkään
Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k421704- 481676
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä961635- 391400