Missä te säilytätte valkosipulia yleensä (jääkaapissa, huoneenlämmössä) ja pidätetteköte sitä jossain muovipussissa (hajuhaitat)? Ostin just kaupasta aika ison valkosipulinipun (ei myyty pienemmissä erissä) ja muistin että ku viimeksi mulla oli valkosipulia niin koko kämppä haisi sille (säilytin huoneenlämmössä muovipussissa) ja heitin sipulit lopulta roskiin ku keittiöön ei enää pystynyt menemään hajun takia.
Säilytys...
6
1338
Vastaukset
- kaapissa
huoneenlämmössä avatussa muovipussissa tai sen päällä. Pidän kuitenkin ylimmällä hyllyllä koska sen alapuolella on loisteputki mikä on usein päällä ja se nostaa lämpötilaa niin että siinä alahyllyllä ei voi säilyttää mitään tuoreita tuotteita.
En tiedä valkosipulista, mutta oon kuullut että ainakin tavallinen sipuli tulee kitkeräksi jos sitä säilyttää jääkaapissa. Jos omistaa jää-viileäkaappiyhdistelmän tms niin varmaan siinä viileässä on hyvä säilyttää, kuten kaikkia muitakin vihanneksia, kun monetkaan ei tykkää olla alle 10 asteessa eikä myöskään n. 20 asteessa.
Täällä ei valkkari koskaan haise ennen kuin sen murskaa. Valitsen aina parhaat valkeimmat ja tuoreimman näköiset yksilöt. Vanhat valkkarit alkaa ihan itsestäänkin haisemaan... tuoreet tosiaan mun mielestä vasta kun ne murskaa.- minna
Kiitti, ne tais tosiaan olla aika vanhoja (puolivuotta?) ne sipulit mitä viimeksi säilyttelin, saatto johtua jo ihan siitä.
- että näin..
minna kirjoitti:
Kiitti, ne tais tosiaan olla aika vanhoja (puolivuotta?) ne sipulit mitä viimeksi säilyttelin, saatto johtua jo ihan siitä.
puolivuotta vanhoja valkosipuleja.. kai ne nyt haisee.. meillä ostetaan 2-3 viikon välein uudet sipulit kun entiset loppuu, ja meillä niitä säilytetään jää-viileä kaapin alaosassa eikä haise.
- Biermeister
Suositeltu säilytyslämpötila on siinä 20asteen nurkilla. Itse säilytän korissa keittiössä. Hajuhaittoja en ole huomannut tulevan. Mutta ei ne valkosipulitkaan ikuisesti säily ja paikan on oltava kuiva. Että jos pääsee kostumaan, niin sitte haisee.
- vampyyri
Ostan ison valkosipuliletin aina syksyllä luomumarkkinoilta ja säilytän sitä seinällä roikkumassa keittiössä. Mitään hajuhaittoja en ole huomannut, ja sipulit säilyvät melkein vuoden (siinä ajassa kaikki on syöty, siksi pidemmästä säilytyksestä ei ole tietoa).
Kasvattajalta olen saanut ohjeen, ettei valkosipulia saa koskaan pitää kylmässä (nahistuu äkkiä, tästä syystä kaupoista ei meinaa löytyä laadukkaita valkosipuleita, kun kuljetus- tai varastointi tapahtuu liian viileässä) ja täytyy olla ilmava säilytys, ei siis pussissa.
- Itse viljeltyjä
Säilytän valkosipulini letillä keittiön seinällä.
Hyvin kestävät seuraavaan satokauteen. Kasvatan ne myös itse.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1072705Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302375Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen212270Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631021846- 1141600
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1671324Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2771138- 711014
- 801004
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha178930