Aihe

Jauhelihan laatu

ryvettynyt

Hairahduin ostamaan marketista Atrian parempi naudanjauheliha 10%, ja tein siitä lihapullia. Käsiin jäi rasvatahnaa ja jauheliha näytti olevan paljolti pelkkää sideainetta. Valmiit lihapullat ei maistuneet oikein hääppöisiltä ja niistä tihkui rasvaa, Mitähän nuo isot ruokatehtaat jauhelihaan jauhaa? Heräsi vain kysymys. Ja kun nimi on "parempi naudanjauheliha", niin sitä miettii että minkälaista se normaali mahtaa olla.

Yleensä ostan lihani Kivikylän tehtaanmyymälästä, koska satun asumaan lähellä. Mutta joskus sitä erehtyy markettiinkin. Kivikylän naudan jauhelihasta olen pyöritellyt paljon lihapullia, eikä koskaan jää mitään tahmaa tai rasvaa käsiin, siitä tietää että se on tehty hyvästä tavarasta, eikä sekaan ole jauhettu mitään moskaa. Myös jauhelihan ulkonäkö näyttää paljon laadukkaammalta. Kaiken lisäksi tehtaanmyymälästä ostettuna hinta on halvempi, kuin markettimoskien. Miten tämä voi olla mahdollista? Lisäksi jauheliha on tehtaanmyymälässä tuoretta, juuri jauhettua.

Mistä tämä ero johtuu? Onko tässä kyseessä pienen lihayrityksen ammattiylpeys vai mikä? Ja onko suuret lihayritykset liian hyvässä asemassa, että niiden tuotteita ostaa kuitenkin markettikansa, oli niiden laatu mitä hyvänsä, ja hinta suolainen.

55

456

  Vastaukset

  • Jauhelihan hinta kertoo aika usein sen laadusta, halvalla saa halpaa. Käytän toki joskus noita halvempia Atrian kaasupakkausjauhelihoja mutta en koskaan keittoihin, lihapulliin/pihveihin tai murekkeisiin vaan ainoastaan makaroni tai kaalilaatikkoon ja niihinkin vain silloin kun anoppi tulee kylään.

   • Vanhakin liha säilyy kauemmin otsonoimalla, kaasuilla, tiiviissä pakkauksessa, anopille riittää vähän yli-ikäinenkin, liian kauan tiskillä riippunut raato.


   • jauhelihaan laitetaan kaikki ylimääräiset retaleet.kuten nahka kalvot jänteet.ja kaikki epäkurantti tavara jota ei muuten lihatiskissä voi myydä.sen verran jotain punaista lihan retkua että näyttää punaiselle lihalle.näin päästään retaleista eroon kaupassa.


   • Siis AIVAN VÄÄRÄ kuvitelma että hinta takaa hyvän laadun jauhelihassa ! Halvallakin saa hyvää jauhelihaa ehdottomasti ja siitä saa hyviä lihapyöryköitä ja mitä vain !


   • Juusoppi15 kirjoitti:

    Siis AIVAN VÄÄRÄ kuvitelma että hinta takaa hyvän laadun jauhelihassa ! Halvallakin saa hyvää jauhelihaa ehdottomasti ja siitä saa hyviä lihapyöryköitä ja mitä vain !

    Parhaat jl-pihvit: paisti-jl' ruokakermaa' yrttisuolaa' jauhettua maustepippuria' tattarijauhoja. On maukkaat pihvit' päälle paljon paistettua sipulia.


  • Jokaisen lihansyöjän kannattaisi kokea, miltä tuntuu tulla kastroiduksi elävältä, että maistuisi mahdollisesti paremmalta. Vieläkö todella tuntuu, että aamiaisleikkeleesi on tarpeellinen?

   • Tuota harrastellaan vain sioilla Suomessa eikä kaikki tilatkaan sitä tee.


   • "miltä tuntuu tulla kastroiduksi elävältä". No kuolleenako pitäisi kastoroida? Ei se kuule silloin enää auta.


   • Monikaan ei halua maistaa raakaa jauhelihaa...laatu ja koostumus tulee heti ilmi!Onko rasvaa tai tuoretta,lievästikkin hapan kertoo että pari päivää on mennyt jauhamisesta


   • jauhelihaan jauhetaan.härän isot kulkuset.pässin pallit.siittimet ym herkut.jänteet nahat lihaskalvot ym retaleet.sitten vähän punaista yljäämälihaa jota ei voi myydä muuten lihatiskissä.ja eikun paistamaan jauhelihaa.nostaa naiskuntoa kovasti,ja on testosteronit kohdillaan.


   • kauppaneuvoksetar kirjoitti:

    jauhelihaan jauhetaan.härän isot kulkuset.pässin pallit.siittimet ym herkut.jänteet nahat lihaskalvot ym retaleet.sitten vähän punaista yljäämälihaa jota ei voi myydä muuten lihatiskissä.ja eikun paistamaan jauhelihaa.nostaa naiskuntoa kovasti,ja on testosteronit kohdillaan.

    ilmankos nykyaikana hyppäävät sänkyyn ennenkuin edes sen seksipartnerin nimeä(kään) tietävät!!! :(

    eläimellistä on nykymeno!!! :(


   • Kyllä ne sonnin siittimet savustetaan ja myydään hyvään kilohintaan koirien herkuiksi


   • Olen nähnyt porsaan kivesten poiston' olin pieni ja sain olla mukana kun ko toimenpide tehtiin. Kyllä tämä yksilö sit lopetettiin ja teurastettiin hyvää oli.


  • Kysytkö laatua vai hintaa, jälkimmäiseen on helppo vastata.

   Meitä kusetetaan, maajussit ajelee tuliterillä E-mersuilla, Atriat ym kassat pullistelee euroja ja
   viimeisellä portilla markettien kassalla huomaat kun kahdesta muovikassillisesta pyydetään 130 € kiitos.

   Onneksi sulla Kivikylä viekussa.

   Laadusta en osaa tehdä kun aika hyvän arvauksen=totuus ja joku sitä tossa kuvasikin.

   • Noh, ostappas vaikka euroshopperin jauhelihaa, niin valmiiksi jo harmaata ja vanhan näköistä. Eli jauhetaan naudasta kaikki loputkin mahdollinen kuten pää ja kaikki muu paska ja mitä ihmettä, ihmiset syö.????


   • Mersu, onko muillakin kuin Herlinillä ja Wahlroosilla (sivutoimiset maanviljelijät).


  • Jaa erikoista, mä olen saanut tuosta samaisesta ihan tosi hyviä lihapullia, mulla on milloin mitäkin jauhelihaa lihapullissa, välillä osa broileria, osa Pirkkaa, osa Atriaa... possua en käytä, paitsi toisinaan yksi paketti kolmesta saattaa olla sikanautaa. Teen aina isoista määristä, en alle kilosta viitsi ruveta vääntämään.
   Toki on, että ihanteellista olisi elää eettisesti ja unohtaa tämä tehokarjatalous kokonaan ja alkaa kasvissyöjäksi tai ainakin eettiseksi syöjäksi, mutta ehkä sitten joskus kun ei tarvitse enää suurperheelle kokata. Sitä odotellessa pakko käyttää jauhelihoja.

   • Paras mureke syntyy sian ja naudan jl yhdistelmästä.
    Parasta karjalanpaistia syntyy kasslerista. Liiat rasvat roskiin' + että valmiista' jo jäähtyneestä satsista kerää hyytyneen rasvan pois.


  • En osta ikinä mitään Atrian, Hk:n, Snellmannin yms. tuotteita, vaan paikallisten pienjalostamojen lihoja tai liha&kalakaupasta, jonne liha tulee lähitiloilta. Maistuvat 10 kertaa paremmalta.

   • Jep ja nam, suolaa ja valkopippuria päälle......


   • Ystäväni oli töissä erään ihan laadukkaan kaupan lihatiskillä. Hän kertoi, kuinka myymättä jääneet, vanhentuneet paistit piti pestä etikkavedessä ( haju häviää) ja sitten jauhaa niistä "tuoretta paistijauhelihaa".


   • kiitos_ei kirjoitti:

    Ystäväni oli töissä erään ihan laadukkaan kaupan lihatiskillä. Hän kertoi, kuinka myymättä jääneet, vanhentuneet paistit piti pestä etikkavedessä ( haju häviää) ja sitten jauhaa niistä "tuoretta paistijauhelihaa".

    Kannattaa tosiaan katsoa, mistä lihansa ostaa. Ystäväsi ei ole ollut töissä "laadukkaassa" lihakaupassa, vaan missä lie marketissa. Kauppa, jonka liikevaihto perustuu AINOASTAAN lihan myyntiin, EI VOI MYYDÄ huonoa lihaa asiakkailleen. Asiakas äänestää jaloillaan. Älä jaa väärää informaatiota ja yritä erottaa MUTU ja huhut todellisesta tiedosta.


   • Jopa oli sinisisilmäinen kirjoitelma. Usko, mitä uskot, ehe-ehe...


   • Kulinaristikokki kirjoitti:

    Kannattaa tosiaan katsoa, mistä lihansa ostaa. Ystäväsi ei ole ollut töissä "laadukkaassa" lihakaupassa, vaan missä lie marketissa. Kauppa, jonka liikevaihto perustuu AINOASTAAN lihan myyntiin, EI VOI MYYDÄ huonoa lihaa asiakkailleen. Asiakas äänestää jaloillaan. Älä jaa väärää informaatiota ja yritä erottaa MUTU ja huhut todellisesta tiedosta.

    Tämä "missä lie marketti" sijaitsee edelleen Espoon erittäin arvostetulla alueella, liikevaihtokin luultavasti vahvasti plussan puolella. Laadukas, monipuolinen kauppa, ei pelkästään lihakauppa. ( lue, ennenkuin kommentoit).
    Huonokin liha muuttuu hyväksi, kun sitä vähän "marinoidaan" ....   • kiitos_ei kirjoitti:

    Tämä "missä lie marketti" sijaitsee edelleen Espoon erittäin arvostetulla alueella, liikevaihtokin luultavasti vahvasti plussan puolella. Laadukas, monipuolinen kauppa, ei pelkästään lihakauppa. ( lue, ennenkuin kommentoit).
    Huonokin liha muuttuu hyväksi, kun sitä vähän "marinoidaan" ....

    No, kuullostaa mankkaan k superilta.


   • kiitos_ei kirjoitti:

    Ystäväni oli töissä erään ihan laadukkaan kaupan lihatiskillä. Hän kertoi, kuinka myymättä jääneet, vanhentuneet paistit piti pestä etikkavedessä ( haju häviää) ja sitten jauhaa niistä "tuoretta paistijauhelihaa".

    Joo olen ollut ruokakaupassa töissä ja kammoa mitä ns alennus-jlään laitettiin...


  • Ei kyllä 10%:n naudanjauhelihasta jää mitään rasvatöhnää käsiin oli sitten Atriaa, Snellmannia, Kivikylää tai muuta lihaa - siitä on tehty useampikin lihapulla ja - pihvi eikä koskaan ole käsissä ollut minkään sortin töyhkää, Ehkä päivämäärä oli huono - itse ostan jauhelihan käyttöpäivämäärän ollessa mahdollisimman kauas tulevaisuuteen.

   Ostin pari kuukautta sitten Tammisen 17%:n luomunautajauhelihaa ja sitä voi sanoa rasvaiseksi vaikka makkarantekijöille sekin olisi ollut kuivaa. Paistaessa se luovutti paljonkin rasvaa pannulle ja pihviä kääntäessäni varomuuttani sain roiskeet kädelle. Toki pihvi maistui hyvälle ja rakenne oli sopivan mehukas - tosin teinkin ns. täytetyn jauhelihapihvin Kanadan Chuckin malliin eli jauhelihasta muovataan pitkulainen levy, jonka päälle vähän suolaa, pippuria, chilihiutaleita, sinappia ja juustoraastetta, käännetään kaksinkerroin täytteiden jäädessä sisälle, nipistetään reunat kiinni, muotoillaan ja eiku kuumalle pannulle paistaen pari minuuttia per puoli pinnan ottaessa kauniin ruskean värin. Sopii hyvin keitettyjen perunoiden ja raikkaan tomaatti/sipuli-salaatin kera.

  • Parhaan jauhelihan saat, kun jauhat itse. Lihamylly ei paljoa maksa ja tiedät mitä lihamyllyyn laitat.
   Ostan itse syksyllä lampurilta yhden teurastetun lampaan ruhon ja käsittelen siitä itse pakastimeen sopiviin annospusseihin jauhelihaan tarvittavaa lihaa, sekä tietty pahaita paloja semmoisenaan käytettävksi. Talven mittaan jauhan lampaan kanssa tarjouksista ostettuja naudan ja possun lihoja 1/3 kutakin. Jos satun saamaan hirvenlihaa, jauhan siitäkin aika paljon jauhelihaa.

   • Itse en syö lihaa paitsi joskus kalkkunaa tai muuta siipikarjaa.
    Toisille tarjoan itse jauhamaani jauhelihaa, jos siihen on tarvis.
    Näin pitkälle ehdin ennen kuin löysin ensimmäisen fiksun, joka ei osta kaupan jauhelihaa.
    Makkaratehtaalle suoritettu tutustumiskäynti avasi silmiäni myös tämän suomalaisten suosiman "vihanneksen" valmistuksen ja raaka-aineet. Onnittelen itseäni ja edellistä kirjoitajaa. .

    Lihan proteiinin voi korvata helposti kalalla ja kasviksilla ym. Soijakin on hyvä proteiinin lähde tofun tai vastaavan muodossa.


  • Jauheliha on niin halpaa että hinnasta jo tietää että huonoa on.
   Possun ja naudan kokoliha on paljon kalliimpaa, niin kuinka se voi jauhettuna olla halvempaa, kun siinä työstä jo tulee lisähintaa. Eli jauhelihan pitäisi olla kalliimpaa kuin kokolihan jos se olisi laadukasta. P-askaa se on. Huijausta.

   • Hienoa, kun huomasit!!!
    Tiesitkö, että liha ei tule suoraan kaupasta tai ravintolan pöydästä sinun suuhusi?
    Se on joskus ollut jonkun eläimen lapsi.
    Suosittelen kaikille kesätöitä lihakarjatilalla / karjankuljetuksessa/ teurastamolla/ lihanjalostamossa!
    Elämästä ihminen oppii ?


   • kuolluttalihaa kirjoitti:

    Hienoa, kun huomasit!!!
    Tiesitkö, että liha ei tule suoraan kaupasta tai ravintolan pöydästä sinun suuhusi?
    Se on joskus ollut jonkun eläimen lapsi.
    Suosittelen kaikille kesätöitä lihakarjatilalla / karjankuljetuksessa/ teurastamolla/ lihanjalostamossa!
    Elämästä ihminen oppii ?

    Voi, olisitpa sinäkin oppinut jotain elämästä! Olen maatilalla kasvanut ja tosiaan onkin ilo huomata, että tiedän karjan kasvatuksesta niin paljon enemmän kuin sinä "kuolluttalihaa". Oletko koskaan edes näitä eläimien lapsia nähnyt muualla kuin eläintarhassa? Olet tooooodella typerä.


   • Eläinten lapsia, a-mitä-häh!! Oikeat nimet esim. vasikka.


   • Kulinaristikokki kirjoitti:

    Voi, olisitpa sinäkin oppinut jotain elämästä! Olen maatilalla kasvanut ja tosiaan onkin ilo huomata, että tiedän karjan kasvatuksesta niin paljon enemmän kuin sinä "kuolluttalihaa". Oletko koskaan edes näitä eläimien lapsia nähnyt muualla kuin eläintarhassa? Olet tooooodella typerä.

    Kiitos kauniista kommentista kulisnaristikokki/ alfmelmac!
    Itsekin olen viettänyt lapsuuteni maatilalla, missä kesäisin kanat juoksivat pihalla, lehmät hevosen kanssa isolla laitumella, siat päästettiin aidattuna omena/ marjapensastarhaa raivaamaan, koska ne söivät kaikki rikkaruohot.
    Ymmärrän hyvin, ettei sonnivasikoilla, karjuilla ja varsinkaan kukonpojilla ole mitään tulevaisuutta.
    Suosittelen lukemaan lisää tuotantoeläinten kohtelusta.


   • AlfMelmac kirjoitti:

    Eläinten lapsia, a-mitä-häh!! Oikeat nimet esim. vasikka.

    Niin. Tuollaisiin mokiin törmää tämän tästä näillä palstoilla.

    Koirilla ja kissoilla ja muilla sen tapaisilla on pennut. Nautakarjalla on vasikat ja poroilla, hirvillä yms. vasat. Pienemmillä eläimillä ja linnuilla on poikaset. Eikä eläimillä ole äitejä, vaan emot tai emät. Naaraspuolisia vasikoita sanotaan emävasikoiksi ja urospuolisia sonnivasikoiksi. Hevosilla, aaseilla, seeproilla ja muilla sen sorttisilla kavioeläimillä on varsat.

    Äidit ovat vain ihmisen synnyttämiä pienokaisia varten, joita vähän vartuttuaan kutsutaan lapsiksi. Vastasyntyneet ja vähän isommatkin ovat voivat olla joko tyttö- tai poikavauvoja ja myöhemmin lapsia. Jokainen ihminen on jonkun lapsi, vaikka olisi aikuinen. Tavallisesti hän on oman äidin synnyttämä, mutta myös adoptiolapsi on adoptiovanhempiensa lapsi.
    Jotkut eläimetkin hyväksyvät toisen emon poikasen omakseen.


   • sioilla_on_porsaat kirjoitti:

    Niin. Tuollaisiin mokiin törmää tämän tästä näillä palstoilla.

    Koirilla ja kissoilla ja muilla sen tapaisilla on pennut. Nautakarjalla on vasikat ja poroilla, hirvillä yms. vasat. Pienemmillä eläimillä ja linnuilla on poikaset. Eikä eläimillä ole äitejä, vaan emot tai emät. Naaraspuolisia vasikoita sanotaan emävasikoiksi ja urospuolisia sonnivasikoiksi. Hevosilla, aaseilla, seeproilla ja muilla sen sorttisilla kavioeläimillä on varsat.

    Äidit ovat vain ihmisen synnyttämiä pienokaisia varten, joita vähän vartuttuaan kutsutaan lapsiksi. Vastasyntyneet ja vähän isommatkin ovat voivat olla joko tyttö- tai poikavauvoja ja myöhemmin lapsia. Jokainen ihminen on jonkun lapsi, vaikka olisi aikuinen. Tavallisesti hän on oman äidin synnyttämä, mutta myös adoptiolapsi on adoptiovanhempiensa lapsi.
    Jotkut eläimetkin hyväksyvät toisen emon poikasen omakseen.

    Kiitos biologian oppitunnista, nimimerkki sioilla on porsaat!
    Miten se liittyy jauhelihan laatuun?
    Tämähän on tietääkseni kuolleita eläimiä syövien ihmisten keskustelu, joita haluaisin vähän herätellä ajattelemaan, missä oloissa heidän paistijauhelihansa on syntynyt, kasvanut ja elänyt. Ennen kuolemaansa kärsinyt ja pelännyt eläin erittää elimistöönsä hormoneita, jotka eivät maistukaan niin hyvältä....
    Tervemenoa teurastamoon!


  • En luota pätkääkään S-ketjussa, prismassa, ja ylensäkään koko kauppaketjuun, muka osuustoimintaliike, suurinn kusettaja, brändituotteillaan Onneksi tuli LId`l joka pudotti hintoja roimasti alaspäin.

  • Ei ole kyllä mitään vikaa. Paljon vähemmän sattumia kuin muiden merkkien tuotteissa.

   Jauheliha on uskomattoman halpaa kun ajattelee kaiken sen työmäärän mitä siihen on tehty, että se on valmiina hyllyssä aina tarjolla. Kiitos ja kumarrus kaikille jotka sen mahdollistavat. Ja erityisesti niille kaikille eläimille, harmi et joudutaan syömään teidät, liha ei vaan kasva puussa, vielä..

   Se kun jää tahmaa käsiin, no terveydelle paremmasta rasvasta helpommin jääkin.
   Lihapullien makuun varmasti vaikuttaa juuri se vähäinen rasvan määrä mut itelle kyllä kelpaa ja onhan niitä valmiita maustesekoituksia tai rasvaisempia lihoja.

  • Jokos Ollila on karkoitettu ameriikoista. Ei kelpaa teitin hoidot mulle.

  • Halusivat tuhkaa lumelle. Niin tehdään siitä sitten sellaista, että se tuhka tulee sateena ja siitä jää varjon kuva maahan. On sitten mustaa valkoisella.

   • Säätiedotus 12.6.2015. Senloppu se.


   • Se tuhka on muuten keltaista, pitoisuuksia laskeumasta löytyy vieläkin mm. sienistä ja kaloista. Ja luultavasti kaikesta elollisesta.


  • Lidlin jliha nyt on niin hirveetä kuraa että ostamatta jää. Nämä vakkumipakatut paremmat jlihat jne.. Niin lihapullia tehdessä käsiin jää semmoinen rasvakerros, mikä ei meinaa lähteä edes pesuaineilla pois. Uunissa kun kypsentää, niin lihapullista valuu pelti täyteen jotain nestettä.

   Kyseistä ilmiötä ei tule kun hakee kauppahallin lihatiskiltä kunnon jauhelihaa, ei jää käsiin mitään, eikä valu nesteet pellille.

  • Jauhelihaksi tehdään se aines mistä ei muuhun käyttöön ole..
   Valmis paistijauhelihakin on selalista lihaa mikä sijaitsee elukassa paistien vieressä..

  • Halvalla ei saa hyvää ja sidekudoksen ja rasvan määrä vaikuttaa jauhelihan laatuun. Jauhelihassa pitää olla myös rasvaa, muuten siitä ei saa hyviä jauheliharuokia. Vähärasvaiset vaihtoehdot ovat nykyajan vaatimuksia kun pitää olla kevyt vaihtoehto. Jos haluaa vähärasvaista lihaa niin kannattaa ostaa naudan sisäfilettä. Kaasupakkauksien parasta laatua on Snellmannin rasvainen jauheliha, on aina mureaa ja hyvälaatuista. Ei jää sitkeäksi tai narsku hampaissa kuten halvimmat s-ryhmän tuotteet ym. vastaavat.

  • Lidlin reilu jauhelihat, eritoten naudan jauheliha on laadukasta ja hinta 3,09€ 400G. Erehdyksessä itsekin s-marketista ostin halvinta sikanauta jauhenlihaa ja oksettavaa tavaraa oli kyllä. Vetelää, limaista ja paistaessa rasvaa tuli melkein mukillinen.

  • Kai te tiedätte että Lidl on tanskalainen yritys ja sinne tullee melkein kaikki lihatuotteet tanskasta. No tanskassahan eläinten ruokiin pumpataan päivittäin antibiootteja (suomessa on lääkitylle eläimelle varoaika) ja syyksi löytyy se että "eläimet pysyvät terveinä ja ihmiset pääsevät vähemmällä työllä" mutta kaiken maailman virukset/bakteerit ym. Muodostavat suojan näille antibiooteille eli niiden muoto muuttuu ja mukautuu -> antibiootit eivät enää tehoa ja eläimillä ei oikeastaan ole antibioottien takia omaa immuniteettia.
   Lisäksi on vielä todella paljon eroja ulkomaisen ja suomalaisen lihan välillä mutta yrittäkääpäs perehtyä niihin itse, ilman että luette muiden mielipide kirjoituksia, vaan etsitte fakta tietoa ja ehkä hankitte jopa omaa kokemusta.

   Ja lihatuotanto ei olisi enää mahdollista ilman tehotuotantoa ja nämä pienet yritykset ovat kovilla.
   Suurin asia mihin te kuluttajat pystytte vaikuttamaan ovat;
   Suosi kotimaista ja lähiruokaa.
   Ostaa häkkikananmunien sijaan ->vapaan kanan munia, luomua tai free range munia.
   Suosii sian sijaan esim nautaa.
   Selvittää lihan alkulähteen.
   Ja hoidatte faktat kuntoon.

   Ja ihan näin btw jos ei pysty katsomaan kun porsalta vedetään/leikataan kivekset irti niin kannattaa alkaa jänikseksi. Kai te tiedätte että porsailta lovitetaan korvat = leikataan paloja irti ja suurin osa tiloista ( mm.snellman, saarioinen) käyttää kivunlievitystä (sama asia kuin 400mg Burana) Ja että ulkomailla kaikilta porsailta leikataan hännät poikki ( välttääkseen hännänpurentaa). Tai että poikakanat menee suoraan leikkuriin/kammioon.

   Näin lopuksi katsokaa karsinasta kauppaan elokuva, avaa hieman silmiänne ja näette että tuotanto tavooissa on suuriakin eroja. Verratkaa tavanomaista luomuun tai free ranteen.

   • Eikö Lidl ole saksalainen?


  • Minusta jauhelihan laatua huonontaa eniten kylmäketjun katkeaminen joko niin, että pikkukaupoissa lihoja ei heti hyllytetä kylmähyllyihin tai että itse ei kuljeta kylmälaukussa lihaa kotiin nopeasti. Hirmu paljon ihmiset myös tekevät jauhelihasta ruokaa vasta sitten, kun viimeinen käyttöpäivä on jo menossa.

   Kyllä minulla jää käsiin jauhelihasta tulevaa rasvaa, mutta mitä sitten? Saippuavedellähän se lähtee pois. Hyvässä jauhelihassa on rasvaa eikä sen kuulu mitään rasvatonta ollakaan.

   Minusta unohdetaan se, että on tosi tärkeää, että tuotantoeläimen ruhosta hyödynnetään irti kaikki mahdollinen. Olisi myös eläimen kannalta todella törkeää, että siitä käytettäisi hyväksi vain sisä- ja ulkofilee. Kautta aikain on käytetty eri osia hyödyksi esim. makkaroihin. Tämä tarkoittaa sitä, että totta kai jauhelihaankin käytetään erilaisia osia, jotka ei sovellu esim. pihvin paistamiseen, mutta jauhelihaksi soveltuvat mainiosti.

   Jos ei onnistu tekemään hyviä lihapullia ja jauhelihapihvejä kuin vain pientiloilta suoraan ostamalla, niin minusta herää kyllä kysymys, että olisiko sitten vika tekijässä.

  • Ostin Snellmanin Naudan kunnon jauhelihaa 10% rasvaa .... haisee ihan sianjauhelihalta...en osta enää Snelmania

  • En osta koskaan noita kaasupakattuja jauhelihoja. Lihatiskiltä saa parasta jauhelihaa ilman lihaan liuenneita mikromuoveja.

  • Laadusta en tiedä mut kissani yökkäsi' kun tarjosin sille tuoretta' just avatusta paketista Atrian paistijauhelihaa. Snellmanin menee ihan tuosta vaan' ssmoin Pirkka ja kaupan oma jauhama.
   Jos tarjian kissalleni lohra' sama yökkäysreaktio' + että yrittää peittää eli kaapii lattiaa että pitää saada peuteltyä kuten kakka.

  Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   47
   5475
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   49
   4280
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   240
   3035
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   47
   2101