Olisiko elämänne parempaa jos olisitte töissä?

Itse voin vastata, että todennäköisesti ei. Sosiaalista elämää työpaikka tuskin parantaa, ellei porukka satu olemaan poikkeuksellisen hyvä. En välitä kanssakäymisestä satunnaisten ihmisten kanssa. Lisärahan saisi tietysti kulumaan johonkin, mutta todennäköisesti turhuuksiin, joita en oikeasti tarvitse. Mikään matkustelu ja muu sellainen ei kiinnosta. Miinuspuolella on työn aiheuttama stressi, vaiva ja ajanmeno.

Eli todennäköisesti elämänlaatuni pikemminkin heikkenisi töihin menosta. Miten teillä muilla?

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • qwqwqwqwqwqwcd

      Itse olen aina ollut töissä eikä elämäni ainakaan paremmaksi ole muuttunut. Kaikenlaisia vaivoja on tullut palkaksi siinä kaikki.

    • betweenSider

      Talon ja auton pitäminen maksaa. Siksi työ olisi poikaa.

      • 167-176

        Ei noita pelkällä työllä ylläpidetä vaan rahalla jota kutsutaan palkaksi kun käy töissä. Aivan liian moni pakotetaan orjaksi ilman palkkaa, sellainen ei vetele. Käsitteet on virkamiehiltä ja päättäjiltä menneet sekaisin kun väitetään että työllistetään vaikka oikeasti pakotetaan orjaksi.

        http://sakutimonen.com/2015/03/holynpolya-virkavastuulla/


    • ByroB

      Ite kaipaan juuri niitä ihmisiä ja työyhteisöä, mutta eipä heitä enää ole vaan porukka on hajonnut taivaan tuuliin. Olen kai sitten työmarkkinatuella seuraavan vuosikymmenen ja enemmänkin. Asunto ja kulkupeli(t) tuli maksettua töissäollessa, joten lainoja ei ole. Ylläpitokuluissa auttaa siipan ansiot. Jos aloittaisin työt vaikka 40km päässä, kulut nousisivat heti eikä jaksaisi laittaa ruokaa raaka-aineista kuten nyt. Pikku flunssat ja selkäkivut saa sairastaa ilman lääkärikäyntejä.
      Eli ei työpaikka taitaisi parantaa elämää meikämuijallakaan. Eläkkeen tienaus voisi tietty olla hyvä juttu, jos pitää eläkkeelläkin elellä joitain vuosikymmeniä.

    • TilaAla

      Itselle tuli taas se tilanne eteen, että fyysisen tuki-ja liikuntaelimiin liittyvän sairauden vuoksi. Olisi ollut välttämätöntä jaksamisen kannalta saada tiettyjä räätälöintejä työtehtäviin ja mieluiten muuttaa kokoaikatyö osa-aikatyöksi. Kyseessä on iso organisaatio ja se olisi ollut mahdollista ja työnantaja sitä alkuun lupailikin.

      Mutta yllätyksenä lähettikin irtisanomisilmoituksen, perusteluina sellaisia sairaudenperusteella irtisanomisperusteita joilla se kyllä on varmasti ihan lainmukaista mutta silti olisin mielelläni jatkanut työtäni saman työnantajan palveluksessa. Kun olen sitä vuosia tehnyt, tehnyt työni hyvin. Vastaavaa työtä muilla työnantajilla vaikea löytää tänäpäivänä.

      En jotenkin osaa löytää oikeaa suhtautumista tapahtuneeseen. Toisaalta suututtaa kun koen toisaalta että, miksi minut irtisanottiin sairauden perusteella kun tässä on kyse osin perinnöllisestä sairaudesta jolle ja jonka pahentumiselle en mitään itse mahda. Ainoa on syödä kipuihin määrättyä lääkitystä ja yrittää elää elämää. On sellainen tyhjän päälle ja puille paljaille joutumisen tunne. Petyin ammattiliittoonkin kun pääluottamusmies viimeiseen asti vänkäsi, että kyllä töitä löytyy jopa työnantajan virallisen irtisanomisilmoituksen jälkeen.

      Tänäpäivänä työelämä on kovempaa....useissa tapauksissa joko teet sitä työtä minkä aikoinaan vastaanotit tai se on pihalle. Edes sitä vaikka olisi hyvä,tunnollinen työntekijä ei lasketa.

      Ehkä jollekin työpaikka-keskeiselle ihmiselle tämä olisi ollut vielä kovempi isku, itselle työpaikka on vain työpaikka en siellä loma-ajoilla ole käynyt kattelemassa miten siellä pärjäävät tms. Kuten tuolla töissä joillakin on tapana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      180
      1345
    2. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      311
      1050
    3. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      144
      1014
    4. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      23
      997
    5. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      96
      882
    6. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      848
    7. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      59
      835
    8. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      84
      818
    9. Nyt olis hyvä hetki tavata ja jutella

      Entinen parisuhde on paketoitu, ja nyt olisin vapaa mies sinun käyttöösi. Vieläkö tahdot mua? Aikaa on mennyt liikaa, mu
      Ikävä
      51
      768
    10. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      122
      762
    Aihe