Neuvoja käytetyn pyörän ostoon

Pyörätyyppi

Hei!

Haluaisin ostaa retkipyörän. Tavoitteenani olisi polkea 130km pituinen matka kotiseudulleni jossain vaiheessa kesää. Budjetti on aika pieni ja rullailisin mieluiten samalla pyörällä täällä kaupungissakin.

En tiedä pyöristä mahdottoman paljon, joten onko allaoleva pyörä hyvä diili mielestänne? Kuuntelisin mielelläni neuvoja.

http://www.tori.fi/lappi/Peugeot_carbolite_103_15655067.htm?ca=1&w=1

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tiedäsittenmutta

      Käytetyssä tärkeintä on pyörän mitoitus ja sen sopivuus käyttäjälle. Tämän varmistaminen nettihankinnoissa on käytetyn osalta usein mahdotonta, koska myyjä ei ymmärrä pyörän mitoittamisesta mitään ja harvoin pitää sitä edes tärkeänä asiana. Tästä taas seuraa se ettei myyjältä saa kysymälläkään luotettavaa tietoa pyörän mitoituksesta

      Kyseinen pyörä voi olla käyttöpyöräksi hyvä hankinta tai huono, mistäs sen tietää.esim missä kunnossa runko, voimansiirto, kiekot ja jarrut oikeasti ovat.

      Hinnasta voi olla montaa mieltä, omasta mielestäni siinä melkoisesti perusteetonta kasarihintaa. Itse sain vastaavan ilmaiseksi joskus 90-luvun alussa. Pyörä olisi muuten mennyt romutettavaksi. Runkohan siitä pian hajosi, jarrut eivät toimineet kunnolla koskaan.

    • Alkup_maantiepyöräi

      Juuri tuollainen vanha teräsrunkoinen ns. "harjoituskilpapyörä" on omiaan esitettyyn käyttötarkoitukseen. Oleelliista on, kuten edellinen jo kirjoitti, että pyörä on sentilleen oikean kokoinen. Pyörän sovittamista hieman hankaloittaa vanhan standardinn mukainen stemmi, mutta niitäkin saa kyllä eri pituisia.

      Hinta tuossa kunnossa on mielestäni vähän liian korkea.

      Eli osta pois, jos runko on ok ja koko on oikea. Tuosta saa mukavan menopelin niin kesäisille retkille kuin kaupunkiinkin.

    • 1518

      linkin pyörän käypä arvo on alle 100e, joten pyyntihintaa 200e voi pitää turhan kovana. jättäisin väliin.

      • Alkup_maantiepyöräi

        Hintaa voi haarukoida niin, että täysin virheettömässä ajokunnossa se olisi pari sataa /- jotain. Siitä sitten pois kaikki, mitä pyörään joutuu ostamaan. Ovatko esimerkiksi rattaat ja ketjut missä kunnossa? Renkaistahan myyjäkin oli maininnut.

        Minulla on tuollainen vastaava Cressu mökkipyöränä. Se on todella mukava ajaa ja olen tyytyväinen, että ostin sen. Runko on niin hyvä, että olen jopa harkinnut koko osasarjan vaihtamista modernimpaan. Ongelmallinenhan on lähinnä oikeanlaisen keskiölaakerin löytäminen.


    • 8100

      Retkipyöräksi en tuota kyllä ottaisi, varsinkaan jos ei ole kokemusta droppitankoisista kilpapyöristä (vanhoistakaan). Veikkaisin puolta halvemmalla löytyvän kymppivaihteisia Kulkureita yms. vekottimia, jolla 130 km matkan tervesäärinen polkaisee helposti.

      • Alkup_maantiepyöräi

        Retkipyöränä suoratankoisen huonouden huomaa viimeistään ensimäisenä vastatuulipäivänä. Vanhempien tankojen ergonomia ei ole tämän päivän tasolla, mutta tuossa kuvan pyörässä jo siedettävä.


      • Jännäjuttu
        Alkup_maantiepyöräi kirjoitti:

        Retkipyöränä suoratankoisen huonouden huomaa viimeistään ensimäisenä vastatuulipäivänä. Vanhempien tankojen ergonomia ei ole tämän päivän tasolla, mutta tuossa kuvan pyörässä jo siedettävä.

        Kovin harvoin näkee maailman matkaajilla kippurasarvia. Siellä on yleensä ihan oikea suoratankoinen retkipyörä ja yleensä vielä 50 mm marathon mondialeilla tai vastaavilla renkailla.

        Kippurasarvien hyvät puolet ovat kovin rajalliset, suoran tangon hyvät puolet voittavat käytännössä aina.

        Kippurasarvet ovat jääneet menneisyyteen ihan hyvästä syystä, ei niistä ole oikein kuin kilvanajoon ja maantielenkkien ajeluun.


    • 58-60

      Tuon kuvan mukaa pyörä lienee runkokooltan n 58-60 senttinen, mikä käy noin 185-190 pitkälle polkijalle. Jos olet tuon mittainen osta pois !

      • Mörkömaija

        Ennen vanhaan pyörien mitoitus oli vähän toisenlaisen kuin nykyään. Satulatolpat olivat 25 cm ja 30 cm oli jo erikoispitkä. Siis pyörä saattaa näyttää korkealla nykypyöriin verratuna, mutta on lyhyt.


      • vaakaputki
        Mörkömaija kirjoitti:

        Ennen vanhaan pyörien mitoitus oli vähän toisenlaisen kuin nykyään. Satulatolpat olivat 25 cm ja 30 cm oli jo erikoispitkä. Siis pyörä saattaa näyttää korkealla nykypyöriin verratuna, mutta on lyhyt.

        Tämän jutun pyörässä vaakaputki pitempi kuin satulaputki, että se siitä lyhyydestä !


    • Pomppukeppi

      Hintaa puolet liikaa. Oikeasti kunnostettu ja entistetty 80-luvun pyörä voi maksaa useita satasia, alkuperäisen kuntoinen (kuten myytävänä oleva) max. 100e.

    • Toistaiseksi juuri kukaan ei ole kysynyt missä ajassa sen 130km retken tekee. Saattaa olla päivämatka, jos on taustalla jonkun verran istumista satulassa (ja kärsivällisyyttä ajaa sitä tahtia kuin jaksaa). Tuon pyörän kanssa kuskaa sen tavaramäärän, kun kesällä pärjää aika pienellä varustuksella. Tarvitaanko teltta ja muuta vastaavaa on sitten toinen?

      Vaikka menisikin n. 40km päivä ja kolme päivää (kaksi yötä), niin varustekuorma on suhteellisen kevyt ja pyörän tyypin valinta ei ole kriittinen.

      Retkikäyttöä varten voisi olla hyvä joku satulaputkeen kiinnitettävä _iso_ satulalaukku tai Bilteman tavarateline (kantavuus max 10kg). Se sopiva satulalaukku tekee oman lovensa budjettiin. Toisaalta menee millä tahansa pyörällä, niin joku laukku on oltava. Minimalistisella varustuksella matkaan saa lähteä tai sitten hankkii peräkärryn...

    • jal_ja_mari

      Onpa tuossakin tapa markkinoida myynnissä olevaa pyöräänsä.

      • lol_XD

        Mainoshan tämä.

        Nimimerkki 58-60 on sama mainosmies. Tiedä miten monella nimimerkillä lopulta romuansa mainostaa. XD


    • Vitsiosasto

      Ei. Kyllä tota varten tarvitaan ehdottomasti priimauusi ja mahdollisimman kallis fillari. Vanhoista ei koskaan tiijä, ne voi pettää kesken matkanteon. Ja uusissa ne halvat on syytä unohtaa, koska halpa on halpa ja kurasarjan osilla varusteltu mankeli voi pettää kesken matkanteon, siinä missä se vanha ja väsynytkin. Sillä silleen käytännössä suurtakaan eroo. Vanha on vanhuuttaan lopussa ja uusi halpiainen on lopussa huonon laatunsa vuoksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      206
      5004
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      294
      3105
    3. 134
      1807
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      231
      1673
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1451
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1233
    7. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      76
      1183
    8. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1174
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1129
    10. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1128
    Aihe