Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Onko maailmankaikkeutta ilman tarkkailijaa?

Eli jos periaatteessa ajattelee, että ihmisen kuolema on sama kuin maailmanloppu tälle henkilölle ja jos kaikki eliöt ja olennot kuolisivat yhtä aikaa Universumista,niin olisiko Universumia enää olemassa? Siis jos kaikki ympärillä oleva on aivojen sopukoissa vastaanotettua informaatiota, niin voi siis olla että maailmakin on eräänlaista aivojen tuottamaa harhaa.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juueijaa

      Joo tämä on tätä minäminä kulttuuria. Mitäs jos tuleekin harmaa tahi vihreä ukko tilalle toisesta universumista?
      Tuleeks maailmankaikkeus sit takas?

    • neuvokasta

      Aloittajalle: ehdottomasti maailmankaikkeus säilyy, vaikka kaikki eliöt ja olennot kuolisivat yhtäaikaa. Maailmankaikkeus on olemassa absoluuttisesti, ja aivot vain ottavat siitä vastaan jotain informaatiota. Ja sitäpaitsi Kaikkivaltias Jumala, maailmankaikkeuden Luoja, jäisi siinäkin tapauksessa katselemaan maailmankaikkeutta.

      • Jopas-oli-neuvokasta

        Materiaalinen maailmankaikkeus ei ole ole olemassa absoluuttisesti, kuten eivät siksi tietenkään materiaalisen maailmankaikkeuden sisältämät materiaaliset aivotkaan.


      • neuvokasta

        Taisit kompastua omaan tekonäppäryyteesi! Kyllä aineellinen maailmankaikkeus on absoluuttisesti olemassa. Siitä voit vakuuttua vaikkapa noita kommenttejasi kirjoittaessa, kun tunnet koskettimien kosketuksen sormenpäihisi, ihan absoluuttisen kouriintuntuvalla tavalla! Koska jos kiellät tämän ja pitäydyt kommenttiisi, uskot etteivät aivosikaan ole absoluuttisesti olemassa, vaan sinusta vain tuntuu siltä.


      • Havaitsija
        neuvokasta kirjoitti:

        Taisit kompastua omaan tekonäppäryyteesi! Kyllä aineellinen maailmankaikkeus on absoluuttisesti olemassa. Siitä voit vakuuttua vaikkapa noita kommenttejasi kirjoittaessa, kun tunnet koskettimien kosketuksen sormenpäihisi, ihan absoluuttisen kouriintuntuvalla tavalla! Koska jos kiellät tämän ja pitäydyt kommenttiisi, uskot etteivät aivosikaan ole absoluuttisesti olemassa, vaan sinusta vain tuntuu siltä.

        Eivät aivot olekaan absoluuttisesti olemassa, koska se materia, josta ne koostuvat, ei ole absoluuttisesti olemassa. Absoluuttisuudella tarkoitetaan sitä, olisiko se materia kaikkine ominaisuuksineen olemassa, jollei sitä jokin havaitsisi.

        Näppäimistön tunteminen ei ole osoitus sen absoluuttisesta olemassaolosta. Voit vakuuttua siitä seuraavasti. Näet yöllä unta, jossa tunnet näppäimistön kosketuksen sormenpäissäsi, ihan "absoluuttisen kouraantuntuvalla tavalla". Kuitenkaan siellä ei ollut mitään näppäimistöä muuten kuin kokemuksena, havainnon kautta havaitsijassa syntyneenä. Joten vaikutelma kouraantuntuvasta aistihavainnosta ei ole mikään osoitus koetun kohteen olemassaolon absoluuttisuudesta, havainto- ja havaitsijariippumattomuudesta.

        Maailmankaikkeutemme saattaa olla samanlainen iso havainto tai uni universaalissa tietoisuudessa.


    • kuka_se_ny_oli

      Joku viksu on joskus sanonut, että kannattaa varoa katsoessaan maailmankaikkeutta: Se kun katsoo aina takaisin!

    • peukaloruuvi

      Tuon tapaisilla ajatuskiemuroilla yritin kerran todistaa kaverille että mun velkani hänelle olikin todellisuudessa saatavaa häneltä. Ei uskonut, ryökäle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2278
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1974
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      87
      1783
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1618
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1532
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1413
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1372
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      39
      1359
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1341
    Aihe