Ranskan työelämän kulttuurin konteksti ym.

Kiinnostunutranskasta

Haluaisin kuulla kokemuksia ranskan työelämän kulttuurieroista verrattuna suomeen, sekä ranskan koulutusjärjestelmästä, onko koulutus maksullista? Saako ranskassa töitä ammattitutkinnolla ja vähäisellä työkokemuksella, vai vaatiiko työn saaminen akateemista pohjaa?

7

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • parlez

      Ilman kielitaitoa ei ainakaan töitä saa.

      • Kiinnostunutranskasta

        Kieli ei tule olemaan ongelma.


      • lopsislopsis
        Kiinnostunutranskasta kirjoitti:

        Kieli ei tule olemaan ongelma.

        Sitten sinulla on keinot hankkia kaikki haluamasi tieto Ranskasta, ellei sitä jo ole, mitä kyllä ihmettelen, jos kieli ei ole ongelma. Tiesithän, että Ranskassa ei pitkälle pötkitä parhaallakaan englannin taidolla ja lukion ranska on vaatimatonta.

        Mitään syytä ei ole uskoa, että Ranskan työmarkkinat olisivat Suomea paremmat. Siis jäitä hattuun. Opiskele ensin sellainen ranskan taito, että pystyt sillä selvittämään ja hankkimaan tarvitsemasi tiedot. Sitten voit harkita työskentelyä Ranskassa tai tutustumista maahan muulla tavalla, esim. kansainvälisillä kursseilla ja työleireillä.


    • parlez

      Kyselet sellaisia perusjuttuja, että etpä kovin hyvin Ranskaa ja ranskalaisia taida tuntea. Ja silloin on kielitaitokin aika heikoilla.

    • vinkki.sulle

      "Saako ranskassa töitä ammattitutkinnolla ja vähäisellä työkokemuksella, vai vaatiiko työn saaminen akateemista pohjaa?"

      Tilanne Ranskassa on ihan sama kuin Suomessa. Eli toisiin töihin tarvitaan akateeminen tutkinto, toisiin riittää ammattitutkinto ja vähäinen työkokemus. Joihinkin töihin ei tarvita muuta kuin sujuva ranska, vaikka sikäläiseen mäkkäriin hampurilaisia myymään.

      Ulkomaalaiset eivät saa mukavimpia töitä. Käyhän tutustumassa Ranskaan vaikka muutamalla turistimatkalla. Haastattelet sitten siellä ulkomaalaisia työläisiä. Se voi selvittää jotain.

    • Ranskastakiinnostunut

      Tarkoitin, että kieli ei tule olemaan ongelma, en että kieli ei ole ongelma. Onko itselläsi ymmärtämisvaikeuksia aikamuotojen kanssa? En ole myöskään väittänyt tietäväni ranskasta mitään, jos tietäisin niin tuskin kysysin?

      Olen juuri aloittanut kielen opiskelun ja lukenut blogeja ranskassa asuvista ihmisistä sekä vaihto-oppilaista. En oleta, että oppisin mitään sormia napsauttamalla. Ajattelin, että täältä olisi hyvä aloittaa.

    • Ranskassa

      Kulttuurierot: lounasaika on pyhä ja palkaton - yleensä 2 h. Täysi työviikko on yleensä 35 h. Juhlapyhä vapaita on mielestäni vähemmän kuin Suomessa esim. jouluna on ainoastaan 1 vapaa päivä.

      Yliopistoja on niin maksuttomia (alle 200€/v rekisteröintimaksuja) että maksullisia 500- 6000 €/lukukausi. Suurimpaan osaan yliopistoista mennään ilman pääsykokeita eli kaikki halukkaat pääsee opiskelemaan, ja jokaisen vuoden lopulla tiputetaan huonosti pärjänneet. Lääkiksessä ja muilla vaativilla aloilla on pääsykokeet.

      Alemmasta koulutusluokasta esimerkkinä lastenhoitajan koulutus, joka kestää 1 vuoden. Palkka n. 1600€ Pariisin alueella. 1200-1400€ kauempana Pariisista. Monilla ammattialueilla palkat on huonommat kuin Suomessa, mutta eläminen Pariisissa maksaa saman verran kuin Helsingissäkin tai jopa enemmän. Esim. Opettajan palkka saattaa olla 1800€/kk mutta 30 neliön kämppä Pariisin halvimmalla alueella saattaa maksaa 800 euroa. Silti palkan pitäisi olla kolme kertaa suurempi kun vuokra tai muuten kukaan ei anna sulle kämppää. Monet asuukin 15 neliön kämpässä, kun ei ole varaa isompaan tai sitten ne asuu Pariisin ulkopuolella. Tiedän kyllä aikuisiakin ihmisiä, jotka asuvat vielä vanhempiensa luona, kun eivät ole löytäneet budjettiinsa sopivaa asuntoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5275
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3287
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1857
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1415
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1297
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe