Tubeless renkaista hyötyä

Mitä hyötyä saa tubeless renkaista tavallisella/perinteisellä vanteella? Jollain muutossarjalla kaiketi saisi sen vanteen pitämään, mutta onko siitä tubeless ominaisuudesta enemmän haittaa kuin hyötyä sisärenkaan kanssa?

Taitavat olla hivenen paksumpia kyljistä kuin "tavalliset" maastopyörän renkaat -- periaatteessa oksat ei riko kylkiä niin äkkiä. Joskaan mun vähäisellä ajolla niitä rengasrikkoja tulee harvoin ja tiedossa ei ole kyljestä puhkeamista (saattaa olla).

Miten latex-sisärenkaan kanssa toimisi tubeless? Jos vielä sisälle laittaisi nestettä, niin paikkautuisi... Varmempi varmaan on oikea vanteen tiivistys, mutta noin periaatteessa.

Renkaana mulla on Schwalben Nobby Nic ja Continental Mountain King (joskaan noi mallit ei niin hirveästi ratkaise).

9

2758

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei.ole.mun.juttu

      Ei sisärenkaattomilla ja sisärenkaallisilla renkailla ole mitään eroa kestävyydessä. Erot ovat rengasmallikohtaisia. Tubeless renkaita voi yleensä hyvin käyttää tavallisessa vanteessa.sisärenkaan kanssa.

      Itse näen sisärenkaattomalla renkaalla ajamisessa vain huonoja puolia. Hirveä show jos rengas on vaihdettava ja vararengasta kaikkine nesteineen on hankalapi pitää mukana kuin varasisärengasta. Tiiviste ja paikkausnesteiden käyttö on aivan älytön show.

      Onnea pyörän puhdistamiseen jos rengas puhkeaa kunnolla ja paikkausnesteet sotkevat pyörän.

      • Pomppukeppi

        "vararengasta kaikkine nesteineen on hankalapi pitää mukana kuin varasisärengasta."

        Jos sisärenkaaton rengas puhkeaa niin pahasti että neste ei paikkaa reikää, sinne laitetaan ensiavuksi sisään normaali sisärengas. Mitään vararengasta nesteineen ei siis kuljeteta mukana. Toki sisärenkaan laitto on sotkuisempaa puuhaa kuin tavallisesti.
        Mutta kyllä aika moni pitää sisärenkaattomia parempana ratkaisuna koska pienet reiät paikkaantuvat itsekseen ja on myös mahdollista ajaa pienemmillä rengaspaineilla kuin sisärenkaan kanssa.


      • Mihin tuo pienemmillä paineilla ajon mahdollisuus perustuu? Vanteen reuna pitää jotenkin paremmin renkaan urassa? Vai onko kyse lähinnä paremmasta käärmeiden pureman siedosta -- ei ala vuotamaan pienestä reiästä.

        Ero paineessa sisärenkaallisessa ja sisärenkaattomassa ei kai ole iso. Jälleen näitä missä harvakseltaan pyöräilevän ei kannata vaivautua?


      • Pomppukeppi
        jth_12 kirjoitti:

        Mihin tuo pienemmillä paineilla ajon mahdollisuus perustuu? Vanteen reuna pitää jotenkin paremmin renkaan urassa? Vai onko kyse lähinnä paremmasta käärmeiden pureman siedosta -- ei ala vuotamaan pienestä reiästä.

        Ero paineessa sisärenkaallisessa ja sisärenkaattomassa ei kai ole iso. Jälleen näitä missä harvakseltaan pyöräilevän ei kannata vaivautua?

        "Mihin tuo pienemmillä paineilla ajon mahdollisuus perustuu? Vanteen reuna pitää jotenkin paremmin renkaan urassa? Vai onko kyse lähinnä paremmasta käärmeiden pureman siedosta -- ei ala vuotamaan pienestä reiästä."

        Käsittääkseni suurin ero tulee siitä että sisärengas pääsee pienillä paineilla liikkumaan helposti kumin sisässä ja ns. "lyömään vanteelle" ja tämä rikkoo sisäkumin helposti vaikka ulkoista reikää ei tulisikaan. ja kyllä nuo snakebitet vähenevät kivikoissa kun paineet ovat pienempiä.

        "Ero paineessa sisärenkaallisessa ja sisärenkaattomassa ei kai ole iso"

        No kyllä se on ihan huomattava ainakin jos omaan ajotyyliin sopii ajelu pehmeämmillä renkailla ja haluaa saada sitä kautta lisää pitoa ja tärinän vaimennusta ajoon. Varsinkin jäykkäperäiset ja edestä lyhytjoustoiset pyörät voivat olla maastossa yhtään kovemmilla rengaspaineilla aika kovia ajaa.

        ". Jälleen näitä missä harvakseltaan pyöräilevän ei kannata vaivautua?"

        Ei kannata. Erot tulevat esiin vasta aktiivisilla harrastajilla ja niillä jotka hakevat ihan tiettyä ajotuntumaa.


      • Matalampien paineiden takia uudet renkaat on 57-559 ja 60-559. Uteliaisuutta olisi kokeilla sisärenkaatonta vaihtoehtoa, jos vaikka ehtisi askarteleen litkujen kanssa. Tiedä sitten mitä lähikaupassa tietää vanteiden tubeless-muunnossarjoista, vai tilaanko netistä.

        Mun maastopyörä on jäykkäperäinen ja sen takia ostin niin isot päälirenkaat kuin mahtuu. Ulkohalkaisija on lähes sama kuin toisessa pyörässä 622 vanteilla :)


    • Pyöräpappa

      Mitäs arvelette jos joutuisin sokkotestiin? Läskipyörääni latettaisiin tubelessrenkaat tietämättäni. Huomaisinko ajossa mitään eroa? Vai onko tuo tubeless villitys vähän niin kuin siivoaminen naisille. Ei sillä oo merkitystä huomaako, että on siivottu. Se on se tunne, että nyt on siistiä.

    • Myn
      • Öljypoltin

        Sopivalla vannenauhalla tai -teipillä saa lähes vanteesta kuin vanteesta tubeless-yhteensopivan vanteen.

        Minä kyllä videosta poiketen nostan kumin ensin vanteelle ja laitan litkut vasta sen jälkeen. Muuten voi tulla melkoinen sotku


    • Myn

      Minä käytiin tänään renkaat pois vanteelta ja näytti vannenauha niin hyvältä ja reunoja myöten että ehkä pitäs ilmat suoraan tuokin vannenauha? Päällyrenkaatki vaikutti niin kevyiltä ja hyviltä että taidan ajaa noilla ens kesänäkin, ehkä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe