Raskin teossa tulisi huomioida missä astiassa valmistaa rasia. Itse käytän lasi tai metalli astiaa jonka voin turvallisesti laittaa uuniin 1h jotta kaikki muu mahdolliset bakteerit kuolevat. Muovi astioista voi olla naarmuja jossa ainejäämät tai bakteerit on. Tämä vaikuttaa raskin kehitys suuntaan. Vesi tulisi keittää. Jauhot tulisi olla tuoreita mutta kaupan hyllyn jauhoilla onnistuu myös. Ruis leipä on taito laji jonka jokainen voi oppia
Hauskoja leipoma hetkiä kaikille
Kuuren eli raskin valmistaminen
11
375
Vastaukset
- käymäänvaan
Ohoh, kuure oli mulle aivan outo sana, raskista olen kuullut.
Mikäli puhutaan samasta asiasta, tapat koko juuren noilla menetelmillä!
Hapanleipää tehdään vanhalla leipäjuurella, sitä voi ehkä pakastaa ja herätellä (tai lainata naapurilta hyvän, vanhan juuren).
Tiedän, että hyvää leipää voi itsekin yrittää juurruttaa, (onko se sitten raskia?), mutta ei tule samanmakuista!
. - Annelid
Anteeksi kirjoitus virheeni tarkoitin juuren. Se on sinun kantasi asiasta. Olen vuosia tehnyt juurta lasipurkissa ja säästänyt vanhaa juurta jota elvytän ettei kuole. Olet kova kommentoimaan. Leipäni onnistuu joka kerta.
- Petra1
AI minä ymmärsin kirjoitus virheestä huolimatta että tarkoitti juuren sanaa. Bakteerien hallinta juurien teossa on A ja O ja olen tehnyt samalla tavalla ja aina on ruis leipä onnistunut . Tapoja on paljon ja kuka olet sanomaan mikä on väärä tapa jos leipä onnistuu?
- Riikka2
Sinä käymäänvaan voit tehdä kuten haluat enkä sitä arvostele se on sinun tapasi mutta itse teen toisin kun olen huomannut sen toimivan. Ehkä kannattaisi kokeilla. Mummoni teki juuret aina lasi purkkeihin ja sitä samaa juurta käytän kuin omanikin ja hyvää leipää tulee vaikka juuret on aloitettu puhtaista lasi purkeista .
- VesaQ
Minullakin on juuri aloitettu lasipurkissa. Toimii
- SaaraD
Sama täällä nyt juuri ei haisee tilalle vaan ruisj. Toimii minulla
- leipajuuri
http://fi.wikipedia.org/wiki/RaskiRaski valmistetaan taikinantekoa edeltävänä päivänä. Silloin sekoitetaan pieni erä niin sanottua siemenraskia veden ja jauhojen kanssa vellimäiseksi seokseksi. Raski käy 12-20 tuntia 26-30 °C lämpötilassa. Siemenraskin maitohappobakteerit ja hiivat käyttävät jauhoa ravinnokseen, lisääntyvät voimakkaasti ja muodostavat samalla maito- ja etikkahappoa, jolloin raski happanee ja tuottaa ruisleivän ominaisen happaman maun. Lopulliseen ruisleivän happamuuteen voidaan vaikuttaa muuttamalla maito- ja etikkahapposuhdetta käymislämpötilalla, käymisajalla sekä raskiseoksen jauhon ja veden suhteella. Yleensä raskissa syntyy enemmän maitohappoa kuin etikkahappoa. Molempia happoja tarvitaan hyvän ruisleivän makuun ja aromiin.
http://kotiliesi.fi/ruoka/ruokaideat/leipajuuri-syntyy-ajan-kanssa
http://www.maku.fi/artikkelit/leipaa-hapanjuuresta
http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/ruoka/reseptit/leipaa_juuresta'
'Avikaisen leipomo Kallio Helsinki myy juurta - leipävideo
http://www.dailymotion.com/video/x6j68i_fabrication-du-pain-max-poilane-a-l_lifestyle
ranskalainen Polaine leipä video - leipävideo
http://www.dailymotion.com/video/x6j68i_fabrication-du-pain-max-poilane-a-l_lifestyle
maailman vanhin, edelleen toimiva ja kuuluin ranskalainen juureen leivottu,
Ekana Suomeen toi REZE http://www.reze.fi/
Kipastiin Mannerheimintielle aamutuimaan hakeman pihaovesta kuumana - leipäLeena
Löytyisiko sekaleipään "JUURI" ohje. Rakastan leipomo Limbun juureen tehtyjä
- tosionleipä
Minä tein juuren itse ja pakastin sen. Nyt on ruisleipä tulossa ja itse kun syön, niin eipä luulisi muita haittaavan, paljonko käsiä design fioin ja onko bakteereja, vai ei, sillä bakteerit ovat osa ruisleivän valmistusta sen juuressa ja Kohotessa ja taikinan pohjaa tehdessä.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit12701Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1581321Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491155- 1271018
Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?207990Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä18976Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223974- 42889
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk297885- 72875