Tyhmyyttä jatketaan

ukkiV

http://yle.fi/uutiset/suomalaisetko_viikinkeja_tuore_tutkimus_kertoo_viikinkiajasta_suomessa/7971315

On varmasti osa tottakin. Mutta olemmeko me Suomalaiset ihan oikeasti noin tolloja. Meillä on paljon enemmän viitteitä tuohon aikaan, kuin monella muulla yhteensä, mutta ei osata hyödyntää. Ihan mikä muu maa tahansa tämänkin "viikinki" markkina-arvon osaa tulkita pienistä rippeistäkin paremmin. Mikä taho tuonkin tutkimuksen rahoitti ja että yle tuollaisen ylen antoi!?
Alistus ja taas alistus tulee vain tuostakin mieleen. Ahvenanmaalta löydettiin suuri viikinki-aikainen "linna", joka oikeasti oli linna siinä missä Tanskankin löytö, mutta eipä kiinnosta, Janakkalasta puhumattakaan. Sellainen n. 700 vuotta alistusta, niin ikuinen alistus ja että näilläkö näillä mennään? Kiva.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • metsäveli

      Hirveää höttöä taas.
      Katsastelu joka sivuuttaa tuon ajan varsinaiset ihmeet, eli linnavuoret, on
      arvotonta laritusta.
      Olihan linnavuorten varustaminen väkilukuun suhteutettuna verrannollinen
      salpalinjan taikka mannerheimlinjan varustamiseen.
      Eikä niitä huvikseen tehty vaan ryöstäjiä ja orjakauppiaita vastaan.

    • ukkiV

      Jep ja tämä tyhmyys jatkuu. Kun luin eilen uutisen sen oli yli tuhat tykkäystä saanut fb:hen, näin nämä lobbaukset osataan ja kansa uskoo ja yle on mukana? Mikään taho ei näköjään korjaa virheitä joita aivan selvästi on, kuka nämä tiettyyn suuntaan olevat katsastelut rahoittaa?! Ja kenenkä tarkoitusperiä näillä palvellaan?

    • DD-

      Nuo tuo julkaisun ovat tehneet useat Helsingin, Turun, Oulun yms yliopiston tutkijat eri aloilta, julkaisija on SKS (Suomen Kirjallisuuden Seura).

      En ymmärrä aloittajan naivia raivoa ollenkaan, aina palstalla valitetaan ettei tehdä aiheesta tutkimusta, sitten kun näinkin kattava teos julkaista, sitten itketään sitä. eihän tuossa ole mitään järkeä. Hanki teos hyvä ihminen ja lue se.

      Ylen juttu on toimittajan tekele, huomasin siinä itse useita ongelmia, joten älä siihen hirttäydy.

      Ja jos huomaat, siinä myös uudelleentulkitaan termiä 'viikinki'.

      Jostain väitteistä voi olla tietysti eri mieltä. Mun mielestä kanssa noin kalliiden ja hienojen aseiden määrä kertoo siitä että Suomen alueella oli varakasta väkeä. Linnavuorten verkosto on ollut suuri yhteisöllinen urakka, ei vaan niiden rakentaminen vaan ylläpitö ja vartiointi.

      Ahola vähätteli myös Suomen rikkauksia viikinkien suhteen --- mutta itse asiassa mitkä olivat Suomenlahden kautta itään menneiden Birkan viikinkien tärkeimmät kauppatavarat? Kyllä, turkikset ja orjat, puutavara.

      Mistä näitä saatiin? Suomen ja suomalais-ugrilaisten kansojen alueilta. Myös nykyisen Suomen alueelta.

      Lisäksi norjalaisissa saagoissa kerrotaan bjarmien rikkauksista.

      "Köyhä ja karu" Suomi lienee jotain 1800-luvun käsitystä.

      • UkkiV

        Tarkoitus olikin herätellä! Tuon kaltainen uutisointi Ylen taholta on mitä minä en ymmärrä, koska se joka tapauksessa on ainoa tieto, jonka suuri massa lukee ja saa ymmärryksensä tuosta. Toimittajat ovat suuressa vastuussa tulkinnoistaan, minua ainakin ärsytti tuo uutisointi. Tietysti jos se oli tarkoitus se onnistui loistavasti, mutta veikkaan että tuo näkemys jää opiksi kansan mieleen... ja oliko se koko totuus ja edes hyvä julkaisun esille tuonti?!


      • Yle_valehtelee_aina
        UkkiV kirjoitti:

        Tarkoitus olikin herätellä! Tuon kaltainen uutisointi Ylen taholta on mitä minä en ymmärrä, koska se joka tapauksessa on ainoa tieto, jonka suuri massa lukee ja saa ymmärryksensä tuosta. Toimittajat ovat suuressa vastuussa tulkinnoistaan, minua ainakin ärsytti tuo uutisointi. Tietysti jos se oli tarkoitus se onnistui loistavasti, mutta veikkaan että tuo näkemys jää opiksi kansan mieleen... ja oliko se koko totuus ja edes hyvä julkaisun esille tuonti?!

        "Tuon kaltainen uutisointi Ylen taholta on mitä minä en ymmärrä, koska se joka tapauksessa on ainoa tieto, jonka suuri massa lukee ja saa ymmärryksensä tuosta."

        Muista, että Ylen virallinen ja lainmukainen tehtävä ei ole levittää oikeaa tietoa, vaan edistää monikulttuuria. Suomalaisten vähättely ja halveksuminen on oleellinen osa monikulttuuria.


      • UkkiV

        Monikulttuurisuus ja sivistyksemme taso tiivistynee vaikka järjettömän rumaan ja kiellettyyn toteamaan "neekeriukko", tässä on johtavien lainsäätäjien ymmärrys kulminoitu ja koko kansa on lienet samaa mieltä ja demokratia on toteutunut ;) Tässäkö ovat kansakuntamme teesit ja taso? Vähätellään sitten. Mikäs taho se kertoisi totuuttakin? Olisipa kiva yllätys jos sellainen löytyisi? No onhan noita kaupallisia, niistäpä totuutta etsimään...


    • DD-

      No media on nykyään mennyt alas, ksa kun ei ole aikaa eikä rahaa, joten eihän moni toimittaja, joka joutuu juttua tekemään, ole alan asiantuntija saati ehdi edes perehtyä kunnolla siihen asiaan. Siksi jos, jostain asiasta haluaa tietää, kannattaa hakea tietoa kirjoista ja tutkimusjulkaisuista.

      Tuossa Ylen jutussahan oli tärkeintä tuoda esiin tuo uusi julkaisu. Ei lyhyessä jutussa voida tuoda edes esiin monen tutkijan töiden tulosta. Tuossakin olin niin monen eri alan tekijöitä.

      Toisaalta se että tiettyn tutkimukseen annetaan vähemmän apurahoja ja muuta tukea kertoo aikamme poliittisista valinnoista. Johonkin luonnontieteelliseen tai tekniseen saa helposti tukea, kun se "kuulostaa" niin hienolta, humanistisiin aloihin kuten historiaan, arkeologiaan, esinetutkimukseen, yms. voi olla monta kertaa vaikeampi saada.

      Ylen kertoman julkaisun synnyttäneessä projektissa on käytetty hyväksi luonnontieteellistä tutkimusta ja saatu kai rahoitus helpommin myös siihen kuuluville humanistisille tutkijoille.

      Jos ruvettaisiin paremmin tutkimaan esim. noita viikiniaikaisia miekkoja ja aseita Suomessa, niin se voisi valottaa aikakauden historiaa. Tuossahan on looginen ristiriita miten suomalaisilla olisi ollut varaa ja suhteet hankkia miekkoja Ranskasta tai miekkoja, joiden metalli oli Persiasta asti, jos kaikki olivat köyhää ja vähäpätöistä porukkaa.

      • UkkiV

        Tämä vain kertonee karua kieltä, missä mennään. Se nykyinen virallinen historia on helppo käsitellä ja uuden tuominen järkyttää ja uutta ei rahoiteta ja tai sellaisilla poliittisilla tahoilla on edelleen rahaa ja valtaa hallita asioita. Muuten en ymmärrä mitenkään tätä sotkua. Näyttöjä on, muttei näyttäjillä voimaa. Voi voi...


    • viikinki_ei-viikinki

      Viikinkiajan asutus Ruotsin järvialueella oli tyypillistä talonpoikaisasutusta. Samaan aikaan Viron Saarenmaalla, Ahvenanmaalla ja Lounais-Suomen rannikkoalueella kukoisti "viikinkikulttuuri" aidoimmillaan sotineen kaupparetkineen ja ryöstöretkineen.
      Hämeen alue kuten Ruotsin sisämaa toimi viikinkiaikana tukialueena josta viikinkipäälliköt värväsivät lähinnä sotilaita retkilleen ja liittolaisia sotiin.
      Kysymys siitä ketkä oli viikinkinkejä on siis tulkittavissa monella tavalla ja oikeita vastauksia on monta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      3291
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2151
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1925
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe