Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miksi erosta pitää tehdä likainen?

rakkaudetar84

Noniin, tähän sit tultiin että erotaan. Ihania muistoja, rakkautta, sielunkumppanuutta, läheisyyttä, mulle ensirakkaus kolmenkympin iällä. Viimeaikoina riitoja, ja asioita jotka alkanut vaivaaman, ja siksi ehdotinkin, että mitä jos ei olla enää pari, jos tämä ei toimi. Ja sitten, aivan yhtäkkiä, aivan uusi puoli tästä ihmisestä, mitä en ole koskaan ennen nähnyt. Haukkumista ja irvailua, läjäpäin puutteita joista en ole koskaan ennen kuullut mainittavan, halveksivaa puhetta.

Miksi ei ihmiset, kaksi älykästä, aikuista ihmistä, joilla silti vielä paljon rakkautta ja välittämistä toisiaan kohtaan, pysty tekemään erosta fiksua ja inhimillistä?

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EroElmeri

      Erosin on/off suhteestani juuri, nyt ihan oikeasti lopullisesti, ja mietin samaa. Itsessäni.

      Koko ajan tekisi mieli laittaa viestiä ja piikitellä jostain. Joudun ihan pitämään puhuttelua itselleni, että hei, nainen, voit ihan hyvin pitää nyt mölyt mahassasi hetken, käydä läpi omat helvettini ja antaa ajan kulua.

      Ja muistin miten aikoinaan erosin entisestä miehestäni, jonka kanssa jaoimme arjen, vanhemmuuden, asuntolainan ja sen vuosituhannen vaihteessa ensimmäiseen yhteiseen kotiin ostamamme futonsängyn: sen päivän jälkeen, kun eropäätös oli tehty, ja toinen alkoi etsiä uutta asuntoa - en olisi voinut sietää häntä enää silmissäni. Kaikki ne hieman ärsyttävät, mutta rakkauden voimalla lempeästi hyväksytyt asiat räjähtivät silmille - ja pari viimeistä kuukautta yhteisen katon alla oli yhtä piinaa.

      Ehkäpä se on ohjelmoituna meihin? Niin kauan, kun on päätös rakastaa toista, sitä näkee toisen lempeimmin silmin. Kun se päätös muuttuu eroksi, sitä näkeekin vaan ärsyttävyyttä. Paras vaan pitää pientä välimatkaa, kunnes tunteet ovat neutraalimmat.

    • Vahvahko

      Tuttu tarina.. Dr Jekyll ja Mr Hyde, jotkut kaivavat sen rumemman puolensa esiin vaikka olisivat se jättävä osapuoli.

      Kai se on joku hieman epäterveen mielen suojamekanismi vaikeita tunteita kohtaan. Aika narsistinen toimintatapa vain...

      "Heikot ovat julmia. Lempeyttä voi odottaa vain vahvoilta."

      • Liianpaksuperhoseksi

        Tämä oli hyvä. Pohjamudissa rämpiessä kannattaisi olla hiljaa itsekseen, mutta vain harva pystyy ja kykenee.


    • NäinMeillä

      "Miksi ei ihmiset, kaksi älykästä, aikuista ihmistä, joilla silti vielä paljon rakkautta ja välittämistä toisiaan kohtaan, pysty tekemään erosta fiksua ja inhimillistä?"

      Juuri siksi että heillä on vielä sitä välittämistä ja rakkautta. Välinpitämättömät ihmiset pystyvät toimimaan rationaalisesti ja tunteettomasti. Tunteita sisältävän suhteen loppu satuttaa aina ja sitä on vaikea pitää sisällään.

      • Keskenkasvuista

        Kylläpä on kiero ajatus. Jos välittää ja on tunteita, niin miten hemmetissä voi olla toiselle ilkeä, kova ja kurja paskiainen. Vastaus: siksi, että aikuisuus ei ole koskaan edes alkanut.


      • NäinMeillä
        Keskenkasvuista kirjoitti:

        Kylläpä on kiero ajatus. Jos välittää ja on tunteita, niin miten hemmetissä voi olla toiselle ilkeä, kova ja kurja paskiainen. Vastaus: siksi, että aikuisuus ei ole koskaan edes alkanut.

        " Jos välittää ja on tunteita, niin miten hemmetissä voi olla toiselle ilkeä, kova ja kurja paskiainen"

        Koska KAIKKI tunteet ovat silloin voimakkaampia. Myös viha ja pettymys. Pn toki paradoksi että ihminen satuttaa eniten niitä joita kohtaan tuntee eniten tunteita mutta niin se vain menee, halusit tai et.

        " Vastaus: siksi, että aikuisuus ei ole koskaan edes alkanut."

        Aikuisuus ei poista ihmisiltä tunteita tai epärationaalista käytöstä.


      • erilleen
        Keskenkasvuista kirjoitti:

        Kylläpä on kiero ajatus. Jos välittää ja on tunteita, niin miten hemmetissä voi olla toiselle ilkeä, kova ja kurja paskiainen. Vastaus: siksi, että aikuisuus ei ole koskaan edes alkanut.

        Juuri silloin voi olla aivan kuten teini-ikäiset vanhemmilleen että pääsevät näistä irti. Siksi monet erotkin ovat "likaisia".


      • gfdgsfsg

        Jep, tunteita kun on pelissä niin järkeväkin ihminen joutuu niiden vietäväksi. Sinänsä hyvä, että suhteessa on alunperin ollut kuitenkin niitä oikeita tunteita. Kauheampaa olisi jos selviäisi ettei toinen ole koskaan tuntenut aidosti, silloin tulisi tunne että on vuodet tosiaan menneet hukkaan.


      • Oikeatnimetasioille

        Kaikki te, jotka vastasitte "keskenkasvuista" -kommenttiin, ottakaapa selvää mitä tarkoittaa aikuisuus. Siis olla oikeasti aikuinen, joksi pelkkä ikä, iän karttuminen ei todellakaan tee.

        Oikeasti aikuisilla on tietenkin tunteita myös, mutta oikeasti aikuiseksi kasvanut ja kehittynyt osaa käsitellä niitä. Lapsi, nuori ja keskenkasvuinen sen sijaan ei osaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      84
      2190
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1906
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1828
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      71
      1570
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1568
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1472
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      22
      1379
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1342
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1301
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    Aihe