Tapetuksi tulemisen pelko

NelliinaDaniela

Moikka!

Haluisin avautuu teille nyt yhdestä jutusta. Oon parikymppinen nainen ja kun usein kuljen bussilla, niin siellä samaan aikaan istuu minua vastapäätä yleensä yksi mies.

Parilla ekalla matkustuskerralla ei tapahtunu mitään, mut sen jälkeen näitä juttuja on alkanu tapahtua.

Ekalla kerralla, kun se mies oli jäämässä pysäkillään ja nous penkiltään, niin se selitti yhtäkkiä jotain ihan sekavaa "dippadappaduu!" ja melkeen repäs sen penkkien välissä olevan käsituen irti! Minä ja yks toinen nuorempi jätkä jotka istuttiin sitä vasta päätä, säikähdettiin ihan saatanasti..... Lopuksi se äijä kahto TOSI vihasesti mua, eli ilmeisesti osotti sen käytöksen JUST MULLE !

Ja se mikä tosta hommasta tekee niin outoa, niin tää äijä on n. 60v roteva mies, istuu aina lätsä päässä, käyttää ristikorua (on ilmeisesti uskossa siis) niin EN MINÄ TUNNE TUOMMOSIA 60V PATUJA MISTÄÄN !!!!!

Sit seuraavalla kerralla, kun se oli jäämässä taas pysäkillään ja nous penkiltään, niin kieputti muovipussin silleen kätensä ympärille jonka sisällä oli jotain (pelkäsin et siellä sisällä on joku tiilikivi, millä aikoo kumauttaa mua kovasti päähän ja pakenee sen jälkeen nopeasti ulos bussista!) ja oli uhkaavasti sen näkönen et aikoo lyödä sillä minua. Mutta menikin onneksi vain kiltisti kumminkin ohi ja bussin ovista ulos.

Nyt jatkossa, tää mies on AINA ollu semmonen et se pelottavan pistävä katse silmillään TUIJOTTAA MUA JATKUVASTI bussissa, kun istun sitä vastapäätä tai muuten läheisellä penkillä ! mut ei se oo koskaan kunnolla sanonu mulle mitään, ainoastaan sen dippadappaduu jutun vaan.

Mua on alkanu oikeasti PELOTTAMAAN ja AHDISTAMAAN tosi paljon tuo sen _OUTO_ käytös ...

Miksi se tekee tuollaista ja just minua kohtaan?
Mitä se saa siitä?

Minusta tuolla äijällä ei oo _MITÄÄN_ oikeutta käyttäytyä minua kohtaan noin ! Kyllä minä saan bussissa istua sinne, minne haluan ja missä on vapaata. Ellei hän esim. maksa kahdesta vastapäätään olevasta penkistä ja uskon todella että ei maksa, kuin vain ja ainoastaan siitä yhdestä missä hän istuu. Ja minä en esim. istu niille penkeille, joissa tiedän et muut ihmiset voivat tulla istumaan myös minua vastapäätä, jos minua ahdistaisi! Mutta minkä takia tämä äijä sitten istuu, jos ei kestä sitä... Ei hänellä ole oikeutta bussissa määrätä, missä muut saa istua, jos on vapaita paikkoja ja itsekin maksan matkastani!

Sitten olen miettinyt, kumpi minua ahdistaisi enemmän:

A) että vaihdan miehen takia paikkaa jonnekin muualle
B) että istun sitkeästi vain häntä vastapäätä, enkä anna hänen käytökselleen periksi

Niin toi A tuntuu jopa ahdistavammalta vaihtoehdolta kuin B. Joten uskallanko toimia B:n mukaan ja näyttää ns. mistä kana kusee ..?

Mutta oon alkanu myös kauheasti pelkäämään että tuo mies vielä tappaa minut... Sen ulkoinen olemuskin on vähän pelottava... Se pistävä katse ja ne silmät... Ja se äijä on niin isokokonen ja raavas , et sais helposti niillä isoilla käsillään vaikka kuristettua minut ! :(

Jos ihminen aikoo kuitenkin tehdä henkirikoksen, niin tappaako ihminen useimmiten ihmisiä jotka tuntee jollakin tavalla ja on ollut vaikka jotain todella pahaa riitaa? vai käykö useammin niin, että ihminen kilahtaa vaan ihan yhtäkkiä ja saattaa esim. puukottaa jonkun bussissa? <---- tälleen pelkään mulle käyvän tuon miehen kanssa, mutta tahtosin silti voittaa ahdistukseni & pelkoni, olla vahvempi kuin hän, enkä antaa periksi.... ! tajuatteko? Ei kiusaajille saa antaa periksi. Joten onko mun pelko aiheellinen vai pelkäänkö ihan turhaan?

Mulle on tapahtunut elämässä muutenkin aika paljon kaikkia rankkoja asioita.. Joiden takia mieli on ollu TOSI KOVILLA. Välillä tuntuu, et useampikin ihminen vois tappaa minut... Toinen on yks ihan tuntematon toinen bussimatkustaja, muistuttaa ulkonäöltään ja olemukseltaan Eero Hiltusta, semmonen hämärän oloinen nuori hintelä jätkä, kulkee aina aurinkolasit silmillä... En tiedä onko hän jollain tapaa jopa kehitysvammainen. Sitten pari tuntematonta vanhempaa naista myös on, jotka mulkoilee minua oudosti bussissa aina sinne kun sattuvat samaan aikaan, en tiiä onko minussa jotain erikoista sitten... Sit exä on uhannu ihan KIRJAIMELLISESTI tappaa ja hakata, en tiiä oonko törmänny siihen viime päivinä, ehkä... Oli yks niin outo kohtaaminen, se mies jäi tuijottamaan mua pitkään ja näytti aika paljon siltä... En vaan tiiä mitä vittua exä ois täällä tehny, missä minä nyt asun.

Tiiän et tää kuulostaa ihan hullulta... MUT NÄÄ KAIKKI ASIAT ON _OIKEESTI_ TAPAHTUNEET ! ja 9/10 bussimatkustajista ja ihmisistä tuolla ulkona on luojan kiitos mua kohtaan ihan normaaleita, eikä katso mua oudosti tai mitään, sit on vaan muutamia tälläsiä tosi hämäriä tyyppejä ... ;s eli en usko että mun kohdalla tässä on mistään varsinaisesta mielisairaudesta kyse, joka aiheuttaisi harhaisuutta. Toki mun mieli on järkkynyt, rankkojen kokemuksien seurauksena ja myönnän sen itsekin, mutta tietyt asiat ovat tapahtuneet vain oikeasti...

Pistelkääs nyt niitä vastauksia, sorry pitkästä viestistä ! :)

9

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • adskasödlk

      eli kuitenkin epäilet, että nämä kokemukset voisivat olla osa psykoosia eikä todellisia?

      • rhhrt

        "Psykoosia" ei ole olemassa, ja tärkeintä on ihmisten itsensä tietäminen omasta psykologiasta, eikä kysellä sitä pskiatrilta.


      • NelliinaDaniela

        En usko olevani psykoosissa kuitenkaan, jos olisin käyttäytyisin muutenkin luultavasti aika sekavasti ja minut oltaisiin toimitettu jo hoitoon. Olisin esim. Lähtenyt asiattoman mukaisella vaatetuksella ulos ja minut oltaisiin löydetty sekavana harhailemasta tuolta metsästä tai jostain, niinku Nikke Ankara. En tiiä mistä pelkotilani johtuvat.


      • rhhrt kirjoitti:

        "Psykoosia" ei ole olemassa, ja tärkeintä on ihmisten itsensä tietäminen omasta psykologiasta, eikä kysellä sitä pskiatrilta.

        Mistä näitä sikiää...


    • sinulleneuvoja

      Kukapa sen tietää mitä hullujen päässä milloinkin risteilee. Jos asia sinua noin vaivaa, niin istu toki välillä jossain toisessa paikassa. Miksi sinun pitää sitten kiilautua juuri paikkaan, jossa koet olevasi ahtaalla. Ei hullujen kanssa kannata jäädä painiskelemaan, että "ei muka halua antaa periksi". Ja kun noita sinua tuijottavia: kehitysvammaisia ja mielisairaita vaikuttaa olevan enemmänkin, niin syy saattaa olla myös katsojan omassa päässä. Jos pelkäät, pälyilet kanssamatkustajia, niin totta kai se saa aikaan heissä ärsyyntymistä. Viestität itsekin eleilläsi jotain.
      Ja jos henkilöllä riippuu ristinmuotinen koru kaulassa, niin ei se ole vielä mikään uskovaisen merkki.
      Saattahan olla että bussilla kulkee vaikka joku erityisryhmä jossain päiväohjelmassa.
      Mene juttelemaan peloistasi jonkun kanssa. Tee myös itse jotain ongelman poistamiseksi, esim, vaihda sitä istumapaikkaa.
      Kun sinulla on ollut rankkaa, niin tietynnäköiset ihmiset saattavat nostaa ikäviä muistoja menneisyydestä. Itselläni on siitä kokemus. Kun näen eräänlaisen naishahmon esim. marketissa, minulla alkaa sydän jyskyttää rinnassa, vaikka ihan varmasti tunnistan ettei henkilö ole minua koulussa kiusannut tyyppi. Olet ilmaisesti aika nuori ihminen.

      • NelliinaDaniela

        Nuo rankat kokemukset on ihan vitusta, just esim. Tuo kiusaaminen, sitä oon kokenu kans ja tunnistan täysin itse myös nuo sinun kokemasi tilanteet. Koen aika ajoin samoja! Oi, miksi ihmisten pitää kiusata?? Eikö ne tajua miten paljon pahaa sillä saadaankaan aikaiseksi...

        Ja tein päätöksen, menen jatkossa istumaan ihan toiseen päähän bussia ja vältän ainakin sitä yhtä ihmistä, koska mulla toimii terve itsesuojeluvaisto! SILTI SE ON _TODELLA_ AHDISTAVAA RUVETA MUUTTAMAAN ELÄMÄÄNSÄ TOISEN IHMISEN TAKIA ! Ja vielä ilman kunnon järkevää syytä, kun tapahtuu tuollasia outouksia, en tiiä tajuaako kukaan...

        Ja tää ukko muistuttaa myös yhtä ihmistä mun menneisyydestä. Muistan hämärästi kun olin jotain 6-vuotias, niin kun oltiin ajamassa ukin ja mummon kanssa moottoritiellä kotia päin, niin siihen meidän viereiselle kaistalle tuli yks ukko, se rupes ajaa meidän kanssa samaa vauhtia ja yritti lopuks kiilata meitä ojaan, vittu mä pelkäsin siel takapenkillä et nyt me kuollaan kaikki..... Onneks ukki sai hoidettuu kuitenkin tilanteen ja jatkettiin toista reittiä kotiin. Muistan et näin sen miehen kasvot! Se näytti ihan tuolta! Mut ei se voi olla se. Koska se oli jo sillon tuon näkönen ja ikänen, joten se tyyppi on nyt jo paljon vanhempi ja ei välttämättä enää ajele autolla ollenkaan tai ole edes elossa... MÄ VIHAAN TOLLASIA. MÄ VIHAAN.

        Vaik se näki et on lapsi kyydissä, se ei välittäny!


    • sinulleapua

      Siinäpä se. Jos kiusaaminen lastentarhassa ja kouluissa saataisiin kitkettyä, niin monen elämä olisi erilaista. Jos on aikuisena vaikeaa sosiaalisissa suhteissa, niin melkein 100 prosenttisesti henkilö on joutunut kiusatuksi jossain vaiheessa.
      Onneksi ihminen voi eheytyä ja ei tarvitse jäädä menneisyyden orjaksi.
      Aloittajan kannattaa kyllä pysähtyä ja miettiä mistä juontaa ahdistuksen ja pelon juuret. Tavallaan nuo kuvaamasi tilanteet palvelevat ikävien muistojen esille tuojina. Lukkiutuneet tunteet voi jälkeenpäin työstää ja käsitellä järjellä turvallisessa läsnäolossa.

    • piisofkeik

      No et sä mikään järjenvalo ole, koska istut samassa paikassa julkisessa ..aina?!
      Eikös jo vaihtelun vuoksi ole kiva istua muuallakin vai mikä tarve siinä istumiseen on? Mikä on riippuvuutesi siihen penkkiin tai läheisyyteen?
      Avohoitopotilaita on paljon, jotka pärjäävät siksi, että ottavat lääkkeensä.
      Jos joskus ei ota, niin tilanteet voivat olla arvaamattomia. Sinänsä olet ihan oikein siis tulkinnut. Jos on pelottava, niin on. Ei siinä mitään outoa ole.
      Silloin voi mennä muualle, vai miksi olet pakotettu olemaan siinä ja pelkäämään?
      Ota itsellesi vapaus istua muualla. Kellään ei ole omaa paikkaa julkisissa, joten mene kauemmaksi ongelmista. Se pitäisi olla jo ihmettelemättäkin selvää.
      Otsakkeesikin on " tapetuksi tulemisen pelko".
      Olet jo pahasti upoksissa asiaasi, joten helpota jo nopeasti omaa elämääsi.
      Seuraava otsikkosi voisikin olla "elämisen ihana olotila".
      Älä haasta ihmisiä, niin hekään eivät haasta sinua. Antamalla rauhan muille, saat yleensä sen itsekin.

    • sdsdg345sdg345

      sekainen luuseri yrittää löytää jotain lohtua... istu lähellä kuskia. nolaa se ..jupise kännyyn että taas se sekopää tuijottaa jne. ei taida tajuta muuten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä haluun vaa oikeesti kuulla

      Että sulla on kaikki hyvin. Ihan oikeasti haluan. Ehkä meitä ei sit ollu tarkotettu yhteen, mut oot mulle äärettömän tär
      Ikävä
      63
      1708
    2. Olisikin se meidän tapaaminen jo liian jännää

      Näin pitkän ajan jälkeen.
      Ikävä
      73
      1166
    3. Melko hyvin tunnen jo hänet

      Hän ei ole sopiva. Jotain hyvää tässä palstan seuraamisessa on ollut. Omien ajatusten ja tunteiden jäsentämisen lisäksi
      Ikävä
      85
      1054
    4. Mitä tapahtunut?

      Ken tietää mitä viitostiellä betonin kohilla käynyt punaisen auton kanssa?
      Suomussalmi
      14
      940
    5. Ikävöin kyllä

      En voi ottaa nyt yhteyttä, joten puran tänne järjetöntä ikävääni. Tunteeni sinua kohtaan ovat valtaisat.
      Ikävä
      33
      856
    6. Eläkeläisiltä leikataan jo asumistukeakin, osalla loppuu kokonaan!

      https://yle.fi/a/74-20102928 Hallitus varmaan vihaa eläkeläisiä, nyt ollaan kajoamassa eläkeläisten asumistukeenkin, os
      Maailman menoa
      261
      802
    7. Tiedätkö sinä

      Miten lähellä tänään oli että olisin pyytänyt sua treffaamaan. Olin täysin valmistunut siihen, mutta en löytänyt sinua t
      Ikävä
      19
      769
    8. Mies, riittääkö sulle näkemään vilauksen musta?

      Etkö halua ottaa minua kiinni?
      Ikävä
      60
      738
    9. Ken leikkiin ryhtyy

      Se leikin kestäköön. Ei mulle tarvitse kiukutella jos en lähde leikkiin mukaan. Eiköhän se oo molemmille helpoin kun lop
      Ikävä
      66
      726
    10. Hesari tunnustaa että Ukraina on häviämässä sodan - Suomen poliittinen eliitti housut kintuissa

      Oliko aivan pakko sitoutua politiikkaan jossa pumpattiin älyttömät summat rahaa Kankkulan Kaivoon eli Kiovan natseille?
      Maailman menoa
      209
      721
    Aihe