Onkohan se totta?

Nytsärkee

Ennen vanhaan väittivät semmosta, että kun syö särkee niin se kasvattaa järkee? Ovatko muut huomanneet älykkyyden nousua?

31

50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • säerkäe

      Kyllä. Ennen minulla oli downin syndrooma, sitten aloin syömään särkikeittoa päivittäin ja nykyään olen mensan jäsen.

      • älyhoiäläjätäminua

        Downin syndrooma ei ole este Mensan jäsenyyteen.

        Kyseessähän on vain kuviopäättelytesti, jonka henkisesti kehittymättömätkin voivat suorittaa onnistuneesti.

        Itse tein testin valvottuani pari päivää ja sain tulokseksi huippuarvot eli mensan jäsen voisin olla jos niin haluaisin, mutta kun en halua.

        Inhoan hihhuleita ja mensalaiset ovat sieltä pahimmasta päästä lestadiolaisten lisäksi.


      • mitäkalastasaa

      • äö176älykkäät

        kyllä se on totta.lapsena ei saatu kuin muita kaloja.äö oli 81.nyt on syöty särkiä jo 1988 asti.älykkyysosamäärä 176.eli älykasvaa vain särkiä syömällä.samoin on käynyt adhd kavereille,nyt ovat aivan normaaleja ja älykkäitä.vain säki kasvattaa järkeä.mutta jos syö lohia jotka on antipiotilla kasvatettu,äly karkaa kuin rusakko puskasta.ja potenssi laskee ja on aivan veltto tyvestä.itse en koske lohikaloihin koska se veltostuttaa tyvestä.näin on ainakin kaikille käynyt jotka niitä on syönyt.äö laskee kuin pulkalla tahkonrinnettä alas.näin kertoo äö porukka 78äö


      • järkipäässä

        särki on paras kala mitä voi saalikseen saada.järkikin kasvaa kohisten.lohikaloissa on matoja.hauki on jänkäkala samoin lahna,heitä ne linnuille jängälle.särki paistettuna ja keitossa parasta herkkua.itse en syö antipiotilla kasvatettua lohta,vastustuskyky elimistössä laskee,on keuhkokuume vaara ja kaikki tiputaudit tarttuu,ja sairastuu.särkeä syömällä pysyy terveenä ja jaksaa yölläkin touhuta kovasti.syö särkee ja tulee järkipäähän.


      • järkipäässä

        särki on paras kala mitä voi saalikseen saada.järkikin kasvaa kohisten.lohikaloissa on matoja.hauki on jänkäkala samoin lahna,heitä ne linnuille jängälle.särki paistettuna ja keitossa parasta herkkua.itse en syö antipiotilla kasvatettua lohta,vastustuskyky elimistössä laskee,on keuhkokuume vaara ja kaikki tiputaudit tarttuu,ja sairastuu.särkeä syömällä pysyy terveenä ja jaksaa yölläkin touhuta kovasti.syö särkee ja tulee järkipäähän.


    • nohuhhuhhei

      Siis häh - mitä?

      Siis mitä järkee - onko se edes tärkee?

      Ihan hyvin menee tälläkin mäkkäri-aterialla - ainakin vielä on duuni ja safkaa - vaikkakin molemmat ovat samasta paikasta.

    • VanhaKokki

      Täällä Harjavallassa taas sanotaan: Se jolla on järkee, ei myöskään syö särkee.

      Et sillei hei!

    • konnapuolue-kok

      Ennen vanhaan väittivät semmosta, että kun syö särkee niin se elohopea ja fosvori niissä saa silmät kiilumaan pimeässä? Ovatko muut huomanneet älykkyyden laskua?

      • pupujussiiiiiiiiii

        pitää edelleen paikkansa......nämä fisun syöjät ei ole mitään järjen jättiläisiä!
        samaten jotka puputtaa vihanneksia,näillä on isot talttahampaat ja korvat jänisten malliin.....

        sitä mitä syöt,olet myös samanlainen----syö vihanneksia.......olet itsekkin vihannes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    • BLOODisLIFE

      Sanonta perustuu siihen että kalaöljy on terveellistä ja siksi kalaa kannattaa syödä

    • On_totta

      Särki on todella terveellinen kala ja ei ole lainkaan tuulesta temmattu tuo väite "syö särkee niin se kasvattaa järkee", sillä se oikeasti kasvattaa järkeä, auttaen lähinnä keskittymiskykyyn.
      Toki muitakin kaloja syömällä pääsee samaan tulokseen, mutta ennen särki oli todella tärkeä ruokakala, sitä kuivattiin ja suolattiin. Särki ei ole nykyäänkään menettänyt hyviä ominaisuuksiaan, mutta arvostus ruokakalana on vähentynyt. Itsekin jauhan särkiä kalapulliin, kalapullissa särki toimii todella hyvin.

    • pyhäjärvensärkeäpannuu

      Kyllä särki on aivan oivallinen kala syötäväväksi. Tosin en ole pitkään aikaan syönyt koska asun maassa jossa kyseistä kalaa ei ole. Ennen särkiä tuli syötyä monessa muodossa. Esimerkiksi halsteri kalana menee täysillä ja erinomaisen hyvää savustettuna. Myös suolasärki uppoaisi. Vähän piikikäs se tahtoo olla mutta kyllä syöminen kalamieheltä käy. Täysin aliarvostettu ruokakala kyseessä.

      • nikjku

        Jo 1960 luvulla täällä Pirkanmaalla yksi suuriperheinen kirvesmies söi keväisin särkeä. Isännät ihmettelivät tätä ja syöjä totesi sen hyväksi mutta paska on kuin risuaitaa. Eli pidempään kuin isännät.


    • urpourputtaja

      kannatta kuitenkin muistaa, että särjessä on paljon fosforia joka syö elimistöstä E-vitamiinin ja seurauksena sydämmen lihasrappeuma. turkiseläimillekään ei saa antaa särkikalaa kuin 5% ravinnosta.
      Tästäkö johtunee , että ennen oli äkillisiä sydänkuolemia paljon!

      • ravunsyöttihyvä

        Meni kyllä nyt metsään, raa'at särkikalat päivittäin syötynä sisältävät tiamiini-B-vitamiinin vastavaikuttajaa eli tämä on syy miksi turkiseläimet sairastuivat. Fosforia on paljon myös mm. lihassa eikä se sairastuta sydäntä, E-vitamiinin puute kylläkin.


    • Syö_särkee

      se kasvattaa järkee on totta samalla lailla toimii sisu pastillit naisille. Ennen sanottiin naisille . Syö sisua se kasvattaa tisua.

    • Todisteita_on

      En tiedä onko silli särjen sukulainen, mutta kerran maistoin sinappisilliä ja oksensin. Järki kasvoi sen verran etten syö enää mitään vastaavaa.

    • MyösMeiltäTaasTänään

      Uudet piilolaseina toimivat aurinkolasit toimii myös yöllä.

    • Purkkiherkku

      Särki on erinomainen purkki kala. Hämmästyin itse aikoinani kun en meinannut millään koskea särkeen vaan kaikki onki kalat ja katiska kalat heitettiin haaskuuseen. Mökkinaapuri verkotti särkiä suomusti, poisti sisukset ja pään ja sitten teki tomaattipyreisen mausteseoksen jossa oli jos jonkinlaisia mausteita ja painekattilassa purkiksi. Ai että on muuten uskomaton herkku kun kaikki ruodot pehmenevät eivätkä haittaa. Tarjoilla vaikka uusien perunoiden kera. Harmi kun naapuri on jo edesmennyt ja sitä mukaa särjen purkitus talkoot jäi joihin itsekin osallistuin eikä ole vermeitä alkaa itse purkittamaan. Mutta ei mikään kaupan purkkikala vedä vertoja särjelle.

    • JärjenVei

      No enpä tiedä, kasvattaako se sinänsä järkeä.
      Tosin kalanrasva on terveellistä ja tekee hyvää aivoille, joten mm. senkin vuoksi kalansyönti on hyvä juttu. Ja hyvää rasvaahan on kaikissa kaloissa.
      Särki on nykyään roskakalan asemassa Suomessa, mutta kyllä siitä hyvää ruokaa saa ja aikanaan on ollutkin arkinen ruokakala Suomessa.
      Suolattuna hyvää ja kyllä siitä saa jauhettuna hyvän kalamurekkeen/-pihvejä.
      Sitten erään tuttavan aasialaistaustainen rouva tekee jonkin sortin risottoa, mihin hän laittaa särkeä sitten lihaksi ja se on hyvää myös.

    • juu---

      Purkkiherkku puhuu totta!
      Liekö pyreen kanssa ollut basilikaa tai jotain. Google saattais tietää.

    • mkiv

      Kaikenlaisen kalan syönti on terveellistä !!

    • NIKKARJMIKKO

      TOESSAPÄEVÄNÄ 200 ASTEISESSA UUNISSA TUNNIJ JA 150 ASTEESSA RUNSAAT KAKS TUNTIJA KATISKALLA PYYTÄMIÄNJ SÄRKIJÄ LEIVIMPAPERILLA POHJUSTETUSSA UUNJPAASSA HAOVVUTTELIN. PIÄLLESÄ OLIN HIUKKASER RYPS- JA ENEMMÄLTI OLIIVIÖLJYVÄ LIRUTELLUNNA. YNNÄ RIPPUSET KARKEETA MERJSUOLOO. TULJPA MAKOSIJA LEIVÄMPIÄLLISIJÄ! EIKÄ PEHMINNEISTÄ RUOTOLOESTA YHTIKÄS HAETTOO OLLUNNA. HYVIN KELEPASJ MEIJJÄM MAENIJOLLEM MAKUTUOMARILLEKKII, SUOMENLAPINHAOVVA UAPOLLE.

      SÄRK OM MAENIJO SAVUKALAKII. JÄRKMIEHET SEN HYVINNIIT TIETÄÄ.
      24.6.2015 kiiom mikko tammerforssin nuapurista

    • voiniitävähäälysiä

      vain säkeä syömällä tulee viisaita äö nousee 176.ja jos syö antibiotilla kasvatettua lohta,äö laskee kuin pulkalla mäkeä jossa ei ole rattia ohjaukseen.samoin käy potensille särki kala kovettaa.mutta lohikala antibiotti tekee juuresta veltoksi samoin käy aivollle äö laskee 71 ja allekkin.syä särkee ja tulee järkee.näin on adhd kavereillekkin käynyt tulee normaalijärisiä kavereita.liikenteessä näkee niitä antibiotti kuskeja jotka kaahaa järkeä vaille.

    • voiniitävähäälysiä

      vain säkeä syömällä tulee viisaita äö nousee 176.ja jos syö antibiotilla kasvatettua lohta,äö laskee kuin pulkalla mäkeä jossa ei ole rattia ohjaukseen.samoin käy potensille särki kala kovettaa.mutta lohikala antibiotti tekee juuresta veltoksi samoin käy aivollle äö laskee 71 ja allekkin.syä särkee ja tulee järkee.näin on adhd kavereillekkin käynyt tulee normaalijärisiä kavereita.liikenteessä näkee niitä antibiotti kuskeja jotka kaahaa järkeä vaille.

    • kalajuttuja

      jos syö siikaa seisoo liikaa ja jos syö haukea ei laukea

    • maipre

      venäläiset tykäävät särestä kuivattuna, eivät ahvenia huoli, pitäisi kysyä venäläisiltä tuleeko sitä viisaammiksi. isä- ei särikiä syönnyt sanoi aina et ne ovat makeanveen muta-kaloja samoin kuin hauki. tiedä sit.

    • pulliaa

      en särjestä tiedä, mutta se sanonta että syö pullia, se kasvattaa kullia, pitää ainakin paikkansa. olen syönyt pullia kohta 10 vuotta ja alkaa olemaan sellainen varustus että ei uskalla paljon vasempaa jalkaa koukistaa kun koukistuu housun puntissa muukin, eikä se tunnu kovin hyvältä se..
      shortsitkin pitää valita niin että ovat yli polven mittaisilla lahkeilla, ettei tule raitisilmamyrkytystä ja ettei naapurin emännät vallan sekaisin mene, vaikka kyllähän nuo ovat tehneet meille vaikka mitä asiaa kun oma emäntä ei ole kotosalla. Enpä minä tuota kiellä, kyllä sitä on piilotettu naapurin emäntien talkalistoihin melkeimpä viikottain.

    • jutut

      Muta-särkee ja kirriä oot syöny.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1184
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1016
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      50
      701
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      700
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      674
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      660
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      614
    9. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      602
    10. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      35
      585
    Aihe