Nyt pääsee teinit

buhahahaaaa

kesälaitumelle, iskän ja äiskän lämmittämien einesannosten kimppuun....

13

97

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lassinen

      No mitäpä muuta se kouluruokakaan on, kuin suuressa keittiössä ammattilaisten toimesta lämmitettyä einestä? Juu riisit, perunat ja pastat toki keitetään itse, mutta kyllä kaikki kastikkeet etc. saapuvat valmiina, usein salaattikin tulee valmiiksi pilkottuna pusseissa ja porkkanat valmiiksi raastettuna... Joten siltä osin en näe että kouluissa tarjottaisiin ainakaan sen enempää tuoretta ruokaa kuin kotona.

      • odotanmielenkiinnolla

        Ihan mielenkiinnosta-lassinen, mitäs teillä kotona syödään ? Ihan joku tämmöinen normipäivä kun pennut ei saa kouluruokaa.
        Kerro.
        Ja montako lasta ?


      • OleOnnellinen

        En muuten kertaakaan alalla olleena ole nähnyt 250 litran valmiskastiketta. Oiskin .. ottaa hartioihin kun se keitetään ja hämmenentään melalla ennen pakkaamista. Samoin padat ja muussi. Isoin valmiiksipilkottu salaatti on 2.2 kg. Mutta meillä on kaksi henkilöä erillisellä salaattiosastolla tekemässä sitä alkaen aamu6... semmonen satakunta kiloa, riippuen päivästä. Missähän ne einekset sitte lämmitettään.. mikro käy pienenksi kun on 700 syöjää. Ja lämpimän ruoan tarjoululämpötilan on oltava n 90 astetta. Ja kerroppa myös mikä tukku myy valmista porkkanarastetta, kespro ei ainakaan. Tukku ja valio tulee jokapäivä, jos oiskin niin helppoa että pari kertaa viikossa purat 7-10 häkkiä tavaraa kiertoon... no muta ONNEKSI kersas ei tarvitse syödä nyt sitä vaan sun mikrohapurilaisia.


      • 21214
        OleOnnellinen kirjoitti:

        En muuten kertaakaan alalla olleena ole nähnyt 250 litran valmiskastiketta. Oiskin .. ottaa hartioihin kun se keitetään ja hämmenentään melalla ennen pakkaamista. Samoin padat ja muussi. Isoin valmiiksipilkottu salaatti on 2.2 kg. Mutta meillä on kaksi henkilöä erillisellä salaattiosastolla tekemässä sitä alkaen aamu6... semmonen satakunta kiloa, riippuen päivästä. Missähän ne einekset sitte lämmitettään.. mikro käy pienenksi kun on 700 syöjää. Ja lämpimän ruoan tarjoululämpötilan on oltava n 90 astetta. Ja kerroppa myös mikä tukku myy valmista porkkanarastetta, kespro ei ainakaan. Tukku ja valio tulee jokapäivä, jos oiskin niin helppoa että pari kertaa viikossa purat 7-10 häkkiä tavaraa kiertoon... no muta ONNEKSI kersas ei tarvitse syödä nyt sitä vaan sun mikrohapurilaisia.

        Että teidän kokkaama valmisruoka ei ole einestä, mutta jos sitä tehdään yhtään isommissa määrissä samoilla menetelmillä niin sit niistä tuleekin erikoisesti eineksiä?


    • Laatutietoinen.perhe

      Meillä on kolme lasta, emmekä koskaan syö eineksiä. Ruoka valmistetaan kotona laadukkaista aineksista. Koulu on myös onneksi niin lähellä lounasravintoloita, ettei koulun einesruokaa ole aina pakko syödä. Kotiin on matkaa 800 metriä, niin että myös päivällisen jämät voi käydä nauttimassa. Tänään syödään vaatimattomasti grillattuja kasviksia, uusia perunoita, salaattia ja itse savustettua lohta kanttarellikastikkeella.

      • oleOnnellinen

        Hyvää sadepäivän grillausta ja savustusta vaan. Nehän ne terveellisiä onkin- grillatut ja savustetut.
        Missäpäin Suomea mahtaa olla kanttarelleja, ei täällä keskiSuomessa ainakaan vielä ja uskon että kehä kolmosen sisällä asuvat niitä ei löydä. Pussisoossia varmaankin.
        Ai että lounasravintolassa syö lapset... hyvätuloista porukkaa ja lapsille on hyvä opettaa jo heti pienestä alkaen ravintolassa syöminen. Jännä sekin että ehtii koulun ruokatunnilla käydä kotona lämmittämässä itse ne ruoantähteet. Hyväkuntoista sakkia, pakosti. Jatkakaa samaa linjaa. 20min on aika lyhyt aika.
        Kun omat oli vielä kouluiässä ne vaatimattomasti ja kiltisti söi koulun sapuskat ja koska menivät sieltä suoraan treeneihin, eväät oli koulun jääkaapissa.
        Ja marjat, sienet, raparperit, perunat, juurekset, salaatit... kaikki omasta maasta tai lähimetsistä... no mutta- ei kaikki ole niin onnekkaita että luonto on lähellä.
        Meillä on tänään itsetehtyä: kaalikääryleitä, puolukka/mustaherukkahilloa, pottuvoita ja vissiin kermakahvit mokkapaloilla. Olen LOMALLA !! ruokaa vain neljälle !!!


      • Laatutietoinen.perhe
        oleOnnellinen kirjoitti:

        Hyvää sadepäivän grillausta ja savustusta vaan. Nehän ne terveellisiä onkin- grillatut ja savustetut.
        Missäpäin Suomea mahtaa olla kanttarelleja, ei täällä keskiSuomessa ainakaan vielä ja uskon että kehä kolmosen sisällä asuvat niitä ei löydä. Pussisoossia varmaankin.
        Ai että lounasravintolassa syö lapset... hyvätuloista porukkaa ja lapsille on hyvä opettaa jo heti pienestä alkaen ravintolassa syöminen. Jännä sekin että ehtii koulun ruokatunnilla käydä kotona lämmittämässä itse ne ruoantähteet. Hyväkuntoista sakkia, pakosti. Jatkakaa samaa linjaa. 20min on aika lyhyt aika.
        Kun omat oli vielä kouluiässä ne vaatimattomasti ja kiltisti söi koulun sapuskat ja koska menivät sieltä suoraan treeneihin, eväät oli koulun jääkaapissa.
        Ja marjat, sienet, raparperit, perunat, juurekset, salaatit... kaikki omasta maasta tai lähimetsistä... no mutta- ei kaikki ole niin onnekkaita että luonto on lähellä.
        Meillä on tänään itsetehtyä: kaalikääryleitä, puolukka/mustaherukkahilloa, pottuvoita ja vissiin kermakahvit mokkapaloilla. Olen LOMALLA !! ruokaa vain neljälle !!!

        Täällä eteläisessä Suomessa kanttarellisato on ollut runsas. Meillä on katettu terassi, jossa sekä grillaus että savustus sujuu oikein hyvin, vaikka sää olisi epävakainen. Meillä ei ollut sateista toissapäivänä, vaan sellainen puolipilvinen, viileähkö kesäsää. Sähkösavustimella savustamme terassillamme myös talvisin.

        Olemme keskituloinen, työssäkäyvä pariskunta. Tilillä on kyllä rahaa enemmän kuin useimmilla, koska meille on tullut perintöjä. Myös takametsää löytyy, tiedoksi sinulle. ;)

        Et ole hyppytunneista koskaan kuullut? Niitä näillä lukioikäisillä on paljon, mutta itsepähän suunnittelevat kurssinsa. Meillä ruokatunti on 30 minuuttia.

        Tsiisus, että minä inhoan kaalikääryleitä, vaikka kaikkia muita kaaliruokia rakastan. Myös puolukkahillo on inhokkeitani. Mokkapaloja emme juurikaan leivo, koska ovat niin ällömakeita ja vehnäjauhoisia, mutta juustokakku (vehnättömänä) on herkkuamme ja helppo tehdä. Olen myös lomalla 4 viikkoa, josta 2½ viikkoa jäljellä. Mattojen pesua aloittelen juuri, mutta täytyy vielä seurailla säätietoja.


      • oleOnnellinen

        No nyt kyllä epäilen, kesäkuussa kanttarelleja. Virolaisia saa varmaan jo torilta. Mutta eihän se teitä raharikkaita haittaa paljonko ne maksaa.
        Joo- hyppytunteja on kyllä, ja meiltä syötetään myös koko lukion väki ihan samalla ruoalla kun ylä- ja ala aste, nirsompia ovat ruoan suhteen kun muut. Ja varsinkin tytöille ilmaantuu näitä "ruoka-aine allergioita" jolle käyvät terkkarilta vinisemässä luvan. On dieettikokit lujilla kun pitäisi joka "allergia" toteuttaa.
        Sitten käyvät vilkaisemassa ja painelevat sinne "lounasravintolaan", tai vetävät ihan tavan ruoat. Niin monesti nähty. Spessut menee biojätteeseen, ja kallis on dieettikokin palkka, turhautumisesta puhumattakaan. Poissaoloista aika harvoin ilmoitetaan, joten ruoka menee sitten roskiin. Miltäpä se sinusta tuntuisi heittää tekemäsi savulohi sinne ?

        Mutta- on se hyvä että teillä on rahaa, veroäyriä on pakko nostaa että saa homman pyörimään.

        Siinä kiireessä ja paineessa mikä suurkeittiössä on, tuosta sitten ajattelee sou what.. muutama poissaolo ja yhteys vanhempiin, sitten perutaan se safka ja muutetaan määriä.

        Ihan tervetuloa vaan vilkaisemaan meidän arkea, pitää vaan ilmoittaa etukäteen , master cheff on tarkka hygeiniasta. Kuormia tulee purettavaksi päivittäin -tiskitunnelit laulaa- joka hella ja uuni käryää- aikataulutus pitää pysyä ja virheisiin ei ole varaa- ruokaa tulee ja menee satoja kiloja kerralla. Lapselle oisi terveellinen kokemus käydä vilkaisemassa ennekun sylkee pataan. Tai vaikka käydä purkamassa häkillinen pakasteita.


      • oleOnnellinen

        niin ja meillä tänään; isoja pinaattilettuja,voisulaa , kinkku-pastasalaattia. Tehdään isommat annokset niin että letut voi huomenna täyttää ja salaatti paranee kun seisoo yön yli. Huomiselle tilasin särä-lihat, voi heittää ne uuniin ja jos pääsisi jo uimaan järveen.. tekisi gutaa hartoille , kerran leikatuille ranteille ja ai että ! LEPO!


      • laatutietoinen.perhe
        oleOnnellinen kirjoitti:

        No nyt kyllä epäilen, kesäkuussa kanttarelleja. Virolaisia saa varmaan jo torilta. Mutta eihän se teitä raharikkaita haittaa paljonko ne maksaa.
        Joo- hyppytunteja on kyllä, ja meiltä syötetään myös koko lukion väki ihan samalla ruoalla kun ylä- ja ala aste, nirsompia ovat ruoan suhteen kun muut. Ja varsinkin tytöille ilmaantuu näitä "ruoka-aine allergioita" jolle käyvät terkkarilta vinisemässä luvan. On dieettikokit lujilla kun pitäisi joka "allergia" toteuttaa.
        Sitten käyvät vilkaisemassa ja painelevat sinne "lounasravintolaan", tai vetävät ihan tavan ruoat. Niin monesti nähty. Spessut menee biojätteeseen, ja kallis on dieettikokin palkka, turhautumisesta puhumattakaan. Poissaoloista aika harvoin ilmoitetaan, joten ruoka menee sitten roskiin. Miltäpä se sinusta tuntuisi heittää tekemäsi savulohi sinne ?

        Mutta- on se hyvä että teillä on rahaa, veroäyriä on pakko nostaa että saa homman pyörimään.

        Siinä kiireessä ja paineessa mikä suurkeittiössä on, tuosta sitten ajattelee sou what.. muutama poissaolo ja yhteys vanhempiin, sitten perutaan se safka ja muutetaan määriä.

        Ihan tervetuloa vaan vilkaisemaan meidän arkea, pitää vaan ilmoittaa etukäteen , master cheff on tarkka hygeiniasta. Kuormia tulee purettavaksi päivittäin -tiskitunnelit laulaa- joka hella ja uuni käryää- aikataulutus pitää pysyä ja virheisiin ei ole varaa- ruokaa tulee ja menee satoja kiloja kerralla. Lapselle oisi terveellinen kokemus käydä vilkaisemassa ennekun sylkee pataan. Tai vaikka käydä purkamassa häkillinen pakasteita.

        No, et sinä ainakaan sienestäjä ole, kun et tiedä kanttarellien kasvuaikaa. :D
        Minä tuolla takametsässäni ihan kasvatankin kanttarelleja, mutta sellaisestahan sinä et voi tietää mitään, kun et taida olla metsässä koskaan käynytkään saati että omistaisit sitä.


      • oleOnnellinen

        Jaa jaa, en vai. No onpa hyvä että sinä sen asian tiedät puolestani.
        Surkea provo.
        Pitää laitella possunpaisti uuniin esikypsymään, ja huomenna siitä tehdään laavulla nyhtöpossupatonkeja.
        Jos sitten savukalasalaatin ja cole slaw:n laittasi valmiiksi tänään, huomenna ei tarviaisi kauppaan vaivautua, voisi keskittyä siihen olennaiseen.

        Mielenkiinnosta haluais tietää kuinka kanttarelleja kasvatetaan ? täällä ne kyllä kasvaa ihan omia aikojaan.
        Sulla on sitten varmaan siemenpussi siellä takametsissäsi.. hah haha haaaaa.... voi teitä kaupunkilaisreppanoita.


      • exkoululainen
        Laatutietoinen.perhe kirjoitti:

        Täällä eteläisessä Suomessa kanttarellisato on ollut runsas. Meillä on katettu terassi, jossa sekä grillaus että savustus sujuu oikein hyvin, vaikka sää olisi epävakainen. Meillä ei ollut sateista toissapäivänä, vaan sellainen puolipilvinen, viileähkö kesäsää. Sähkösavustimella savustamme terassillamme myös talvisin.

        Olemme keskituloinen, työssäkäyvä pariskunta. Tilillä on kyllä rahaa enemmän kuin useimmilla, koska meille on tullut perintöjä. Myös takametsää löytyy, tiedoksi sinulle. ;)

        Et ole hyppytunneista koskaan kuullut? Niitä näillä lukioikäisillä on paljon, mutta itsepähän suunnittelevat kurssinsa. Meillä ruokatunti on 30 minuuttia.

        Tsiisus, että minä inhoan kaalikääryleitä, vaikka kaikkia muita kaaliruokia rakastan. Myös puolukkahillo on inhokkeitani. Mokkapaloja emme juurikaan leivo, koska ovat niin ällömakeita ja vehnäjauhoisia, mutta juustokakku (vehnättömänä) on herkkuamme ja helppo tehdä. Olen myös lomalla 4 viikkoa, josta 2½ viikkoa jäljellä. Mattojen pesua aloittelen juuri, mutta täytyy vielä seurailla säätietoja.

        Etpä sitten malttanut olla kehumatta omaa paremmuuttasi. Kylläpä sitä nyt sitten on lohta ja terassit. Tosiasia kuitenkin on ettei sellaisia monellakaan lapsiperheellä ole.
        Monet saavat olla iloisia saamastaan kouluruoasta. Sitä en suosittele kenenkään haukkumaan, kun voi olla onnellinen, että täällä Suomessa on asiat vielä näinkin hyvin.
        Kyllä siellä koulussa on mielestäni aina ihan hyvää ruokaa saanut, ja varmaa saa vieläkin.


    • DF123

      Kouluroan haukkuminen on kyllä sellainen asia joka saa sappeni kiehumaan. Ilmaista, hyvää ja terveellistä ruokaa jokaisena koulupäivänä ja silti kehdataan valittaa. Itse kävin yläasteen noin 8 vuotta sitten ja jo silloin suurin osa meidän luokastamme lähti aina ruokatunnilla kaupungille syömään johonkin mäkkäriin tai heselle. Sitten kun ei ollut rahaa niin tultiin ruokalaan ja haukuttiin kaikki ruoat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      112
      2917
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2405
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      22
      2354
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1996
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1650
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      170
      1365
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1198
    8. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1044
    9. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      250
      1040
    10. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1034
    Aihe